» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
1019 / 1152
»»

MihaK3 ::

Alessio983 je izjavil:

Pozdrav, nekaj še prosim.

kaj je bol smiselno na omenjen moj sistem. GTX 1070Ti AMP EXTREM 260EUR, ali RX 580 4Gb oz. GTX 970 za 130 EUR. Normalno, da bom čez čas nadgradil še CPU in matično ter rame, samo sedaj sem mislil namenit samo GPu nekaj EUR :(

lep pozdrsv.

Če boš kmalu menjal preostanek sistema, lahko daš zraven tudi 2080Ti (teoretično; delovala bi, samo jo bi cpu pač močno bremzal), praktično je pa sedaj najslabši nakup ravno za grafične, 130€ za 970 je pa sploh kriminal, namesto tega raje vzemi tole:
[izbrisana tema]

FireSnake ::

MrStein je izjavil:

FireSnake je izjavil:

MrStein je izjavil:

Glej, štekamo. Si prodajalec AMD. Tudi za ceno kake "manjše" laži.
Lahko tu zaključimo?

Cinebench, resno?
Jaz nisem prodajalec.

Da, zaključimo. A z resnim testom (tretjič objavljeno).

Your point?

(slika je od tam, če slučajno nisi prebral članka)

OK, gremo po tvoje (da boš videl kako neumnost si prijavil s samo eno sliko):

Zdaj lahko (po tvoji teoriji) zaključimo, da je boljši, kajne?
(čeprav se v praksi dajeta enkrat eden drugič drugi).

Pa govorimo o procesorju, ki je vsaj dvakrat varčnejši in cenejši.

Dokler so bile cene preveč napihnjene to ni držalo.
Zdaj so pa začele zopet padat.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

oo7 je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Če se boš stegnil do 3070 bi jaz priporočal:
- Ryzen 5600X
- 16GB DDR4 CL16 RAM-a
- B550 matična

Sem na telefonu, ti jutri prilepim povezavo.

Zmenjeno hvala.

Jaz bi priporoičal kaj takega:
- 5600X
- 3600X

Cene so trenutno napihnjene, a se umirjajo.
Pa to ni najcenejša trgovina, konfigurator sem uporabil, ker lepo dela.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

inbox ::

FireSnake je izjavil:

Procesor bi požrl vsaj tretjino manj štroma. Posledično manj gretja.
Ti boš imel zelo močno (žal tudi požrešno) grafično.
Zadnje kar hočeš je to, da se ti še ostale komponente zelo grejejo.

No, ko to zadevo do konca našpanaš spije 254 W (upam, da nisi razmišljal o navijanu).

Ne nisem. Nisem gejmer, uporabljal bom za delo.

FireSnake je izjavil:

Zdaj pa imava kišto, ki ima realno porabo preko 500W je to treba hladiti. Z ventilatorji.
Če nimaš klime, kaj bo poleti?

Če zmanjšaš porabo procesorja za 3x (sem rekel premalo, glede na zgornje številke):
- prihraniš pri hlajenju (ker ne rabiš tako dragega hladilnika)
- hrup (toploto je treba nekam odvesti)
- cena ohišja (tišina + zračnost). Čeprav boš pri svoji grafi rabil zračno ohišje

Če vzamem slabši ali boljši procesor, še vedno bo moja izbira hlajenja Kraken x63 in ohišja NZXT H510i.
Zakaj? Enostavno - ker imam rad clean razpored v kompu. Všeč mi je če vidim komponente in s kakšnim zračnim (recimo Noctua) bi imel zapolnjen cel prostor, kar mi je grdo. NZXT in podobni AiO coolerji so mi všeč, ker je vse minimalistično. Ohišje pa tudi zato, ker mi je nekako všeč.

V slušbi imamo 18 kompov, vsi intel i7 (ker je blo to v času ko se je nabavljalo top), ter vsi po 2x 1080ti grafične. Hladilnike so nam dali neke navadne in noben računalnik se po vseh letih renderiranj še ni pokvaril. Tudi doma računalnik ne bo delal 24/7, tako da ni problema da bi imel savno v sobi :)
Še vedno dajem i9 10900 prednost predvsem zaradi pozitivnih uporabniških izkušenj. V branži kateri delam, so vsi zadovoljni s tem, malokdo ima AMDja. Ne bom tekmoval v Benchmarkih, ker so cifre v praksi minimalno opazne. Rajši imam kak hitrejši disk in mi dela vse tip top.
Sicer pa ne vem zakaj se primerja tale moj izbrani intel z ryznom, če ima intel 10 corov amd pa 6, 20 threadsov proti 12 itd..?

Prosil bi samo še, če mi lahko kdo odgovori na vprašanje, ki sem ga prvotno zastavil:
i9 10900KF proti 10900K je razlika samo ta, da KF nima integrirane grafike? In če mi to pomeni kakšen minus, glede na to da bom itak imel grafično iz nVidia 3000 serije?

oo7 ::

FireSnake je izjavil:

oo7 je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Če se boš stegnil do 3070 bi jaz priporočal:
- Ryzen 5600X
- 16GB DDR4 CL16 RAM-a
- B550 matična

Sem na telefonu, ti jutri prilepim povezavo.

Zmenjeno hvala.

Jaz bi priporoičal kaj takega:
- 5600X
- 3600X

Cene so trenutno napihnjene, a se umirjajo.
Pa to ni najcenejša trgovina, konfigurator sem uporabil, ker lepo dela.

Hvala.
Ja saj bom še malo počakal so kar hude cene.
V katerih trgovina pa se najbolj splača kuiti glede na ceno ? V SLO ali tujini ?

Han ::

inbox je izjavil:

i9 10900KF proti 10900K je razlika samo ta, da KF nima integrirane grafike?
Tako je.

inbox je izjavil:

In če mi to pomeni kakšen minus, glede na to da bom itak imel grafično iz nVidia 3000 serije?
Če crkne nVidia, boš brez rezerve.

Nazarak ::

FireSnake je izjavil:

OK, gremo po tvoje (da boš videl kako neumnost si prijavil s samo eno sliko):
....

Zakaj sem se sam odločil za 9900k in ne 5600x ali 3700x

1) cena 9900k - 380€ 5600x - 380€ 3700x - 300€
2) Število jeder (ker se bo rabilo večinma za premiere pro)
3) in tole dejstvo o "futureproofingu" - Protip polg FPS poglej še % porabe CPUja na testih

Na kratko v določenih pogledih je 5600x boljši v drugih je 10900f boljši. Še dobro da se lahko vsak sam odloči kaj bo kupil glede na informacije katere so javno dostopne :)

D3m ::

Jesus H. Christ

Kok je zrasla cena AMDju.
|HP EliteBook|R5 6650U|

S tem, da je zdaj že malo padla :|

hojnikb ::

D3m je izjavil:

Jesus H. Christ

Kok je zrasla cena AMDju.

in potem se folk sprasuje, zakaj se spet predlaga intel..
#brezpodpisa

mtosev ::

inbox je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Procesor bi požrl vsaj tretjino manj štroma. Posledično manj gretja.
Ti boš imel zelo močno (žal tudi požrešno) grafično.
Zadnje kar hočeš je to, da se ti še ostale komponente zelo grejejo.

No, ko to zadevo do konca našpanaš spije 254 W (upam, da nisi razmišljal o navijanu).

Ne nisem. Nisem gejmer, uporabljal bom za delo.

FireSnake je izjavil:

Zdaj pa imava kišto, ki ima realno porabo preko 500W je to treba hladiti. Z ventilatorji.
Če nimaš klime, kaj bo poleti?

Če zmanjšaš porabo procesorja za 3x (sem rekel premalo, glede na zgornje številke):
- prihraniš pri hlajenju (ker ne rabiš tako dragega hladilnika)
- hrup (toploto je treba nekam odvesti)
- cena ohišja (tišina + zračnost). Čeprav boš pri svoji grafi rabil zračno ohišje

Če vzamem slabši ali boljši procesor, še vedno bo moja izbira hlajenja Kraken x63 in ohišja NZXT H510i.
Zakaj? Enostavno - ker imam rad clean razpored v kompu. Všeč mi je če vidim komponente in s kakšnim zračnim (recimo Noctua) bi imel zapolnjen cel prostor, kar mi je grdo. NZXT in podobni AiO coolerji so mi všeč, ker je vse minimalistično. Ohišje pa tudi zato, ker mi je nekako všeč.

V slušbi imamo 18 kompov, vsi intel i7 (ker je blo to v času ko se je nabavljalo top), ter vsi po 2x 1080ti grafične. Hladilnike so nam dali neke navadne in noben računalnik se po vseh letih renderiranj še ni pokvaril. Tudi doma računalnik ne bo delal 24/7, tako da ni problema da bi imel savno v sobi :)
Še vedno dajem i9 10900 prednost predvsem zaradi pozitivnih uporabniških izkušenj. V branži kateri delam, so vsi zadovoljni s tem, malokdo ima AMDja. Ne bom tekmoval v Benchmarkih, ker so cifre v praksi minimalno opazne. Rajši imam kak hitrejši disk in mi dela vse tip top.
Sicer pa ne vem zakaj se primerja tale moj izbrani intel z ryznom, če ima intel 10 corov amd pa 6, 20 threadsov proti 12 itd..?

Prosil bi samo še, če mi lahko kdo odgovori na vprašanje, ki sem ga prvotno zastavil:
i9 10900KF proti 10900K je razlika samo ta, da KF nima integrirane grafike? In če mi to pomeni kakšen minus, glede na to da bom itak imel grafično iz nVidia 3000 serije?

Ne vem, če ti relevantno ali ne, ampak a si pogledal Intel core X 10th gen serijo cpujev. Tole je že workstation grade platforma. X299 chipset.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

opeter ::

Alessio983 je izjavil:

Pozdrav, nekaj še prosim.

kaj je bol smiselno na omenjen moj sistem. GTX 1070Ti AMP EXTREM 260EUR, ali RX 580 4Gb oz. GTX 970 za 130 EUR. Normalno, da bom čez čas nadgradil še CPU in matično ter rame, samo sedaj sem mislil namenit samo GPu nekaj EUR :(

lep pozdrsv.

Pa bo tvoj trenutni napajalnik zdržal te grafične?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Alessio983 ::

nevem pomoje že :/ energon EPS 750 W je notr, sej sem se odločil nekot če doim bom vzel kakšno 1070, za 1x

Zgodovina sprememb…

MacGyver141 ::

Imam eno vprašanje za tiste, kateri ste preko podjetja kupoval na mindfactory. A rabiš prov uradno potrdilo, da si davčni zavezanec ali je dost izpis iz sistema VIES?
https://ec.europa.eu/taxation_customs/v...

jurd7677 ::

Razmišljam o nakupu tega računalnika dodal bi še zraven 8gb ram kako se vam zdi ta računalnik za gaming https://www.markoshop.si/racunalniki/77...

MrStein ::

Predrago.

Malo prej je bil build* za 600 EUR, ki ima 16 GB RAM-a, pa grafično nVidia 1660 Super. Z i5-10100F ali Ryzen 3 3100 (oba hitrejša od 3400G).
Brez grafe torej pod 400 EUR. (rabiš sicer potem grafično, ampak še vedno ceneje)

* glej eno od mojih sporočil
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

jurd7677 ::

Iščem že sestavljeni pc, do 650 EUR

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jurd7677 ()

Kebo ::

Zgornja mašina nima grafične kartice, tak da ni primerna za gaming. Če se ti lih ne mudi potem počakaj kak mesec ali dva, ker trenutno ni ničesar na zalogi in so cene nenormalno visoke.

Hair ::

MacGyver141 je izjavil:

Imam eno vprašanje za tiste, kateri ste preko podjetja kupoval na mindfactory. A rabiš prov uradno potrdilo, da si davčni zavezanec ali je dost izpis iz sistema VIES?
https://ec.europa.eu/taxation_customs/v...

Jaz sem poslal Redni izpis iz sodnega/poslovnega registra (AJPES)
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

rdecaluc ::

List od AJPESa kjer se vidi matično in davčno številko je dovolj za mindfactory.
Est modus in rebus. ,typos

lubej1 ::

Kako je sedaj z cenami GPU, CPU in ostalih zadev?
Se izplača počakati na npr. sredino januarja?
Kakšen bi lahko bil okviren prihranek, če naročim 1000 EUR vredne komponente danes ali v januarju?

Hvala

LP

GPU - najslabše cene od konca mininga
CPU - ugodni samo (nekateri) Inteli
RAM, SDD-ji, matične (in tudi monitorji) - relativno dobre cene
Napajalniki - do nedavnega jih je zelo primanjkovalo, mislim pa da je stanje sedaj malo boljše
Januarja skoraj gotovo še ne bo dosti bolje, mogoče februarja, marca

Alessio983 ::

Pozdrav. Ker 1070 ti ne dobim za kakšno pametno ceno kaj pa RX580 8GB NITRO+? Bi bla tudi OK. Cena. CCA 150€

Han ::

Za tako star procesor (i5-750) kaj več kot RX 570 za 70 eur nima smisla.

lubej1 ::

MihaK3 je izjavil:

GPU - najslabše cene od konca mininga
CPU - ugodni samo (nekateri) Inteli
RAM, SDD-ji, matične (in tudi monitorji) - relativno dobre cene
Napajalniki - do nedavnega jih je zelo primanjkovalo, mislim pa da je stanje sedaj malo boljše
Januarja skoraj gotovo še ne bo dosti bolje, mogoče februarja, marca

hvala
torej bom še malo počakal z nabavo novega PC-ja
morda najprej monitor nabavim
LP

Alessio983 je izjavil:

Pozdrav. Ker 1070 ti ne dobim za kakšno pametno ceno kaj pa RX580 8GB NITRO+? Bi bla tudi OK. Cena. CCA 150€

absolutno predrago, rx580 je 80-100e vredna karta at best
#brezpodpisa

fopi ::

A je boljše RX580 ali GTX 1060?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fopi ()

odvisno od igre. Rx580 je malenkost boljša v novejših igrah...
je pa precej bolj požrešna
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Pa bile so kraljice mininga, tako da je danes dobiti tako, ki nima za seboj že težkega življenja skoraj nemogoče...

kot da nvidije niso ble za mining :)
#brezpodpisa

V taki meri ne in pa pri karti, ki papa 200W gre vseeno prej kaj narobe kot pri drugi, ki 120W (hladilniki so bili pa zaradi enakega cenovnega ranga praviloma podobni)

resni mining setupi so dobro hlajeni, undervoltani. Precej bolši setup kot gaming na poceni intertechu, z tono praha. On-off, on-off...
#brezpodpisa

A to se tolažiš, ker si kupil ex mining karto? :)) Resni da, a cel kup ljudi je majnalo v takih pogojih da te srat, naprimer v kurilnici zraven peči v obupnem prahu - videl na lastne oči... ;((

ne, nisn. Bi jo pa, če bi seveda bila primerna cena.
#brezpodpisa

Ja saj pravim, 2 leti nazaj sem tudi jaz za hec vzel eno RX 470 (katero sem potem dal bratrancu), samo sem jo dobil za 50€ (in še nekaj garancije je imela), tako da se stinjam s telim:

Han je izjavil:

Za tako star procesor (i5-750) kaj več kot RX 570 za 70 eur nima smisla.

Ker če ne bo preostalega sistema menjal takoj, bo ko bo lahko do konca izkoristil karto kot je 1070Ti (katero je omenjal) tak performans dobil že dosti ceneje, na 570-ki bo pa zgubil kvečjemu par desetakov vrednosti (če seveda ne crkne vmes)

rx470/570 so tudi fine, ker niso pretirano požrešne, za razliko od 580
#brezpodpisa

Johnny QJ ::

https://www.mimovrste.com/plosce-amd-pr...

kaj pravite na to plato, za ryzen 3600 in mogoče 5800x čez par let...?

DarwiN ::

Tomahawka si privošči (155EUR). Funteh 150EUR. Iz neznanega razloga se namreč pri nas prodajajo ceneje kot v Namčiji. Že pred tedni opazil ta "bug". In seveda precej boljša plošča od tvoje Asuske. p.s.: bo pa Asuska jasno tudi dovolj dobra za podani namen.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Johnny QJ je izjavil:

https://www.mimovrste.com/plosce-amd-pr...

kaj pravite na to plato, za ryzen 3600 in mogoče 5800x čez par let...?

B550 je doba izbira, ker nima dodatnega ventilatorja (kot ga ima X570).
Sicer je zdaj obljubljena podpora tudi na B450 in X470 matičnih ploščah.
Ampak, s tole matično ne boš zgrešil.
Za ta denar je bomba. Vredno je pa razmisliti o tem, kar je povedal moj predhodnik.

Zgodovina sprememb…

Matej_K ::

Osebno imam Asus B450M-A, opazil na official strani da obstaja nov BIOS, po novem podpira tudi novejšo generacijo Ryzen 5 5xxx Vermeer...
Če komu prav pride ob menjavi procesorjev, poglejte tudi za svoje...
... .. .

DarwiN je izjavil:

Tomahawka si privošči (155EUR). Funteh 150EUR. Iz neznanega razloga se namreč pri nas prodajajo ceneje kot v Namčiji. Že pred tedni opazil ta "bug". In seveda precej boljša plošča od tvoje Asuske. p.s.: bo pa Asuska jasno tudi dovolj dobra za podani namen.

hvala, ta Asus je vbistvu že v sestavljenem računalniku.. zato sem želel samo preverit kakšna je ta plošča, da ne bi kakšne cheap variante dobil.

vidim edino, da ni USB- type C priključka...

oz. to lahko z kakšnim adapterjem verjetno rešim.

Zgodovina sprememb…

Sej dejansko si dobil cheap varianto.. Najbolj osnovni model, kot se tudi spodobi za sestavljene računalnike.. Ti praviloma vsebujejo neko odpadniško robo in se prodajajo nepoznavalcem, Marijam in Jožetom v Big Bangu. ;)

Ampak pozitivno je tukaj to, da si vsaj dobil sodoben B550 vezni nabor, četudi osnovni model.. Lahk bi dobil kakšno cheap B450 ali A520 plato.. Predvidevam, da računalnik ni bil sila poceni in si zato dobil solidno plato.

Pep3Laugh ::

živjo a je mogoče kdo naročil kakšno od rtx 3080 na funtech ? tiste ki so na zalogi, Palit in pa Gainward vidim samo že nekaj časa. Zanima me kako je kaj z dostavo in če so vredu kartice oz znamke.
Vidim, da imajo rtx 3080 za cca 980€ kar drugje ji skoraj ni pod 1100€.

DarwiN je izjavil:

Sej dejansko si dobil cheap varianto.. Najbolj osnovni model, kot se tudi spodobi za sestavljene računalnike.. Ti praviloma vsebujejo neko odpadniško robo in se prodajajo nepoznavalcem, Marijam in Jožetom v Big Bangu. ;)

Ampak pozitivno je tukaj to, da si vsaj dobil sodoben B550 vezni nabor, četudi osnovni model.. Lahk bi dobil kakšno cheap B450 ali A520 plato.. Predvidevam, da računalnik ni bil sila poceni in si zato dobil solidno plato.

pa nisem ravno Marija in Jože v BB :)

računalnik ima še
amd 3600
rtx 3060 ti 8gb
ssd WD SN550 500gb
16GB ram 3200mhz
hdd 2TB

cena 1250 eur

Super comp.. Si preplačal, ampak takšno je pač danes stanje..

Na 5800X lahko kamot nadgradiš v prihodnosti, čeprav vprašanje, koliko ima smisla teh dodatnih ~20% zmogljivosti in 2 dodatna jedra. Ko bo 3600 za na odpad, se bo 5800X spogledoval z odpadom, a ne. ;) Prava nadgradnja bo 5900X/5950X. Tukaj se ti pa malo zalomi. Pri HU so testirali veliko B550 plošč in je ta tvoja najslabša. :8)

3950X ima nekje podobne zahteve kot 5900X/5950X. Sicer gre za dolgotrajno 100% obremenitev, ki ravno ne odraža uporabe povprečnega userja, tko da lahko nadgradiš tudi na 12-16, ampak mogoče se bo pokadilo ven iz kište po par letih uporabe. ;)

DarwiN je izjavil:

Super comp.. Si preplačal, ampak takšno je pač danes stanje..

Na 5800X lahko kamot nadgradiš v prihodnosti, čeprav vprašanje, koliko ima smisla teh dodatnih ~20% zmogljivosti in 2 dodatna jedra. Ko bo 3600 za na odpad, se bo 5800X spogledoval z odpadom, a ne. ;) Prava nadgradnja bo 5900X/5950X. Tukaj se ti pa malo zalomi. Pri HU so testirali veliko B550 plošč in je ta tvoja najslabša. :8)

3950X ima nekje podobne zahteve kot 5900X/5950X. Sicer gre za dolgotrajno 100% obremenitev, ki ravno ne odraža uporabe povprečnega userja, tko da lahko nadgradiš tudi na 12-16, ampak mogoče se bo pokadilo ven iz kište po par letih uporabe. ;)

zanimivo, bom vprašal če lahko izberem drugo matično preden plačam komp

Ma_en_tm ::

Da se še jaz malo pohvalim ob nakupu in sestavi novega PC-ja.
Tako je zgledal moj nakup, po enem tednu in pol so me poklicali s Funtecha in vprasali, ce lahko zamenjajo PSU za Bequiet pure power 11 in sem privolil, tako da sem računalnik imel na mizi že čez 2 dni. Z malo mučenja sem ga sestavil in dodobra stestiral. Tako sam kot družina in smo vsi super zadovoljni. Zagotovo PC za 7+ let. Najlepša hvala vsem za predloge in nasvete :D

D3m ::

Cool.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Ma_en_tm je izjavil:

Da se še jaz malo pohvalim ob nakupu in sestavi novega PC-ja.
Tako je zgledal moj nakup, po enem tednu in pol so me poklicali s Funtecha in vprasali, ce lahko zamenjajo PSU za Bequiet pure power 11 in sem privolil, tako da sem računalnik imel na mizi že čez 2 dni. Z malo mučenja sem ga sestavil in dodobra stestiral. Tako sam kot družina in smo vsi super zadovoljni. Zagotovo PC za 7+ let. Najlepša hvala vsem za predloge in nasvete :D

Čestitke za nakup.
Naj vam dobro in dolgo služi.
Če imate to za pisarniško uporabo zna biti, da bo to za 7+ let mir (SSD disk naredi svoje, pa tudi dovolj jeder).

Zgodovina sprememb…

WiseBear ::

Sam tudi kupujem nov PC v rangu cca 600 EUR, ki bi mi služil vsaj nadaljnjih 5 let. Dogajanju na področju računalniških komponent že dolgo ne sledim več, zato vas prosim za pomoč pri izbiri.

PC kupujem predvsem za home office rabo in razne prostočasne aktivnosti, kjer mi je pomembna odzivnost pri multitaskingu. Občasno gre za kakšno zahtevnejšo obdelavo slik/videa. Iger ne igram, zato zaenkrat dedicated grafična kartica ni potrebna. Pomembno mi je da je računalnik tih.

Vidim da veliko naročate na Funtech. Ali se iz tujine ne splača?

Ali je Ryzen 5 PRO 4650G dobra izbira procesorja z integrirano grafiko? Kakšna je npr. primerjava z Ryzen 5 3600 v kombinaciji z eno povprečno grafično kartico?

Ram bo najbrž dovolj 2x8 gb ddr4. Imam NAS, tako da ssd bo za začetek najbrž ok 256 gb. Priporočam se za tudi za kakšen nasvet glede tihega (nonRGB) ohišja in napajalnika.
««
1019 / 1152
»»