Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
s51as ::
Mogoče kdo ve če AutoCAD 2D risanje deluje na g2020 ali pa g2130?
It's just me myself and I
matobeli ::
ajde, dobar, bo že šlo. Če bo pa računalo dobilo status "multimedijskega PCja" (beri ogled kakšnega filma) se bo pa upgrejdal če ne bo šlo z kvazi HD2500
Hvala za pomoč
Hvala za pomoč
trnvpeti ::
NightHawk ::
deluje sigurno
nekdo, ki uporablja acad ti bo pa bolje povedal kaj in kako
http://www.pugetsystems.com/labs/articl...
tukaj imas test. glede na to, da je HD4000 enako hiter kot najboljsa graficna ni razloga, da bi bil hd2500 kaj pocasnejsi v 2D
ajde, dobar, bo že šlo. Če bo pa računalo dobilo status "multimedijskega PCja" (beri ogled kakšnega filma) se bo pa upgrejdal če ne bo šlo z kvazi HD2500
Hvala za pomoč
Kaj mislis da to ni dovolj za ogled filmov? Ajej :)
Tudi igre lahko igras z malo fpsji sicer ampak gre pa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NightHawk ()
Pro_moted ::
deluje sigurno
nekdo, ki uporablja acad ti bo pa bolje povedal kaj in kako
http://www.pugetsystems.com/labs/articl...
tukaj imas test. glede na to, da je HD4000 enako hiter kot najboljsa graficna ni razloga, da bi bil hd2500 kaj pocasnejsi v 2D
Hvala za pomoč
Kaj mislis da to ni dovolj za ogled filmov? Ajej :)
Tudi igre lahko igras z malo fpsji sicer ampak gre pa.
Ta test je ena velika šala.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX
Kaj je smisel tega posta? Ko bi vsaj dal potem nek test, ki nam razlozi "what is really going on". Ta tvoj stavek ne doprinese dosti.
Res je... prej sem bil že prepričan da bo šlo (nekako se mi je dozdevalo da bo šlo, ker sem tudi prej z P4 lepo risal na sicer starejši različici autocada), zdaj pa kar ne vem kaj je narobe s tem člankom/testom...? Se da risat al ne?
Medtem sem že našel na acadovi strani system requirements in pravijo naj bo procesor 3GHz dvojederni, tako da bom šel na g2130 je sicer 30 EUR dražji ampak da bo mir :)
Medtem sem že našel na acadovi strani system requirements in pravijo naj bo procesor 3GHz dvojederni, tako da bom šel na g2130 je sicer 30 EUR dražji ampak da bo mir :)
Kaj je smisel tega posta? Ko bi vsaj dal potem nek test, ki nam razlozi "what is really going on". Ta tvoj stavek ne doprinese dosti.
" neither AMD nor NVIDIA has a specific driver or plugins for AutoCAD 2013 so just the base driver was used." Profesionalna grafa, brez specifičnih driverjev je uselles.
Tu je prvi problem.Potem pa še to da so modeli žični, kar se predvsem odraža na moč procesorja.
Za AutoCad bo HD4000 in HD2500 čisto dovolj, če bo le procesor pravi ( 2 jederni Pentium je že dovolj). Če bi hotel kaj resnega 3d modelirat pa se gleda v druge smeri.Vseeno pa ta test malo zavaja, ker ni pravih driverjem, modeli so preprosti in žični.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pro_moted ()
Ja vem, sem prebral test. Ampak če nobena nima specifičnih driverjev imaš na obeh straneh hendicap, ane? Pa tudi uporabno je, da se vidi, kako igričarske grafe stojijo za ta namen. Meni se zdi, da 660 stoji zelo dobro.
30 eur več da stane g2130? Kaj je to potem 90? Za 20 eur vec dobis i3 3220....22% več. Pomoje se splača. Ampak jest vseeno mislim, da je g2020 dovolj.
30 eur več da stane g2130? Kaj je to potem 90? Za 20 eur vec dobis i3 3220....22% več. Pomoje se splača. Ampak jest vseeno mislim, da je g2020 dovolj.
Brias ::
Živjo! Mene pa zanima, po vašem mnenju, koliko denarja se splača dat za nov gaming PC?
gaming je relativen pojem ...
b75 plata - 65 eur
i5-3350p - 170 eur
8gb ddr - 50 eur
7870 XT tahiti le - 210 eur
SSD / 120gb samsung 840 - 90 eur
opticna enota ( dvd pekac ) - 20 eur
ohisje - 30 do 50 eur
napajalnik - 500w corsair - 55 eur
tole znese nekje 700 eur ( kisto sem stel 40 eur )
ce zelis navijat CPU, se vzame 3570k ( 50 eur vec )
kaksno noctuo - 50 eur
z77 plato - ( 25 eur vec )
skupaj 125 eur vec,
se pravi 825 eur
povej nekje koliko denarja si pripravljen, ali bos kupil v SLO ali pride v postev tujina ...
yoco ::
Hvala!
Kupil bi zagotovo v sloveniji. Glede denarja sem bil pa pripravljen odštet do 1000€, sam vidim, da ni nujno toliko zapravit
Kupil bi zagotovo v sloveniji. Glede denarja sem bil pa pripravljen odštet do 1000€, sam vidim, da ni nujno toliko zapravit
Dzanko ::
Pozdravljeni,
za znanca sestavljam službeni računalnik, katerega potrebuje za 3D modeliranje in renderdiranje. Tukaj gre predvsem za opremlanje notranjosti 3D prostorov in izris tega iz vseh možnih zornih kotov.
Nekaj minimalnih zahtev:
- 16 GB rama
- 2 TB disk
- SSD
- CPU, GPU -> Best price/performance ratio
- cena 900€
Računalnik se bo potreboval izključno za resno delo in se ne bo navijal, tako da kakšne K serije Intel procesorjev ne pridejo v poštev, posledično tudi matične plošče.
Za predloge in sestave še že vnaprej zahvaljujem.
za znanca sestavljam službeni računalnik, katerega potrebuje za 3D modeliranje in renderdiranje. Tukaj gre predvsem za opremlanje notranjosti 3D prostorov in izris tega iz vseh možnih zornih kotov.
Nekaj minimalnih zahtev:
- 16 GB rama
- 2 TB disk
- SSD
- CPU, GPU -> Best price/performance ratio
- cena 900€
Računalnik se bo potreboval izključno za resno delo in se ne bo navijal, tako da kakšne K serije Intel procesorjev ne pridejo v poštev, posledično tudi matične plošče.
Za predloge in sestave še že vnaprej zahvaljujem.
Hvala!
Kupil bi zagotovo v sloveniji. Glede denarja sem bil pa pripravljen odštet do 1000EUR, sam vidim, da ni nujno toliko zapravit
Tako je , ni treba toliko zapravit. Sploh pa ni niti pametno sedaj toliko zapravit. Sploh na grafični kartici, ker 7870 Tahiti LE je sedaj dovolj, optimum za kupit.
Dam en AMD predlog, za Intel jih bo itak veliko:
AMD FX-8320 (3,50Ghz, 16MB) BOX 125W.....151,20 EUR
ASRock 970 Extreme3 R2.0........78,00 EUR
G.Skill RipJaws-X 8GB 1600Mhz cl8 KIT - 1.50V......69,60 EUR
Seagate Barracuda 7200.14 1000GB 64MB...64,80 EUR
Samsung SSD 840 Series 120GB....90,00 EUR
PowerColor Radeon HD 7870 XT 2GB Myst. Edition......212,40 EUR
LG Electronics GH24NS.....18,00 EUR
Cooler Master K380 Window........48,00 EUR
XFX Core Edition PRO 650W......84,00 EUR
Skupaj: 816,00 EUR
Lahko bi dal mogoče kak cenejši napajalnik, ampak se včasih splača dat 10-20 evrov več za stabilnost in tišino.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
Zgodovina sprememb…
Hvala!
se vedno nisi nic pokomentiral ....
povej,...
bos navijal CPU?
ne bos navijal CPU?
ti bo 120GB SSD zadosti ( rabis vecji SSD, rabis poleg kak HDD za storage ,,, )?
si bos komp sam sestavil?
se gleda da prevzames v ljubljani ( npr funtech ) ali ti je vseeno, bos itak vzel po posti ( npr dinokomp .. )
yoco ::
Hvala!
se vedno nisi nic pokomentiral ....
povej,...
bos navijal CPU?
ne bos navijal CPU?
ti bo 120GB SSD zadosti ( rabis vecji SSD, rabis poleg kak HDD za storage ,,, )?
si bos komp sam sestavil?
se gleda da prevzames v ljubljani ( npr funtech ) ali ti je vseeno, bos itak vzel po posti ( npr dinokomp .. )
Verjetno bom tudi malo navijal
Če bi vzel SSD bi zravn definitivno še HDD za storage.
Sestavil sam z vašo pomočjo!
Glede na to da sem z gorenjskega konca je LJ najboljša izbira.
Matična plošča Asrock Z77 PRO3 ,LGA1155
Naša cena: 90,35 €
+
Procesor Intel Core i5-3570K 3,4 GHz BOX S1155
Naša cena: 211,54 €
+
hladilnik Noctua NH-U9B SE2
Naša cena: 51,07 €
+
Team Group Elite Series, DDR3-1333, CL9 - 8 GB Kit TED38G1333HC9DC01
Naša cena: 57,44 €
+
PowerColor RADEON HD 7870 PCS+ Myst. Edt., 2048 MB AX7870 2GBD5-2DHPPV3E
Naša cena: 220,46 €
+
SSD disk Samsung 840 Basic 120GB 2.5" SATA3 TLC 7mm, MZ-7TD120BW
Naša cena: 90,85 €
+
Trdi disk WD 1TB 7200RPM 64MB 6GB/S BLUE WD10EZEX
Naša cena: 60,05 €
+
DVDRW LG GH24NS95 SATA črn (GH24NS95.AUAA10B)
Naša cena: 18,23 €
+
Napajalnik Corsair CX500M ATX 500W, modularen
Naša cena: 67,66 €
+
Ohišje Xigmatek Asgard Midi-Tower USB 3.0 - črno z oknom
Naša cena: 38,44 €
SKUPAJ: 906.09 EUR
to je to ....
kisto lahko izberes sam, glej da ima usb 3.0 konektor na sprednji strani ... ce bos izbral micro ATX plato, potem ti bomo dali 5 eur cenejso plato, ta sedaj je full ATX ....
pac za K ( odklenjen ) processor rabis boljsi hladilnik, ta v sestavi je TOP in ... neslisen ... napajalnik tudi je v sestavi modularen ( priklopijo se kabli ki se potrebujejo ... )
komponente so iz funtech.si, predlog sestavljen iz komponent katere ponavadi dobavijo v dnevu, dveh ...
ce vzames CPU ki se ne navija, slabso plato in hkrati ne rabis noctue je cena dobrih 120 eur nizja ...
Naša cena: 90,35 €
+
Procesor Intel Core i5-3570K 3,4 GHz BOX S1155
Naša cena: 211,54 €
+
hladilnik Noctua NH-U9B SE2
Naša cena: 51,07 €
+
Team Group Elite Series, DDR3-1333, CL9 - 8 GB Kit TED38G1333HC9DC01
Naša cena: 57,44 €
+
PowerColor RADEON HD 7870 PCS+ Myst. Edt., 2048 MB AX7870 2GBD5-2DHPPV3E
Naša cena: 220,46 €
+
SSD disk Samsung 840 Basic 120GB 2.5" SATA3 TLC 7mm, MZ-7TD120BW
Naša cena: 90,85 €
+
Trdi disk WD 1TB 7200RPM 64MB 6GB/S BLUE WD10EZEX
Naša cena: 60,05 €
+
DVDRW LG GH24NS95 SATA črn (GH24NS95.AUAA10B)
Naša cena: 18,23 €
+
Napajalnik Corsair CX500M ATX 500W, modularen
Naša cena: 67,66 €
+
Ohišje Xigmatek Asgard Midi-Tower USB 3.0 - črno z oknom
Naša cena: 38,44 €
SKUPAJ: 906.09 EUR
to je to ....
kisto lahko izberes sam, glej da ima usb 3.0 konektor na sprednji strani ... ce bos izbral micro ATX plato, potem ti bomo dali 5 eur cenejso plato, ta sedaj je full ATX ....
pac za K ( odklenjen ) processor rabis boljsi hladilnik, ta v sestavi je TOP in ... neslisen ... napajalnik tudi je v sestavi modularen ( priklopijo se kabli ki se potrebujejo ... )
komponente so iz funtech.si, predlog sestavljen iz komponent katere ponavadi dobavijo v dnevu, dveh ...
ce vzames CPU ki se ne navija, slabso plato in hkrati ne rabis noctue je cena dobrih 120 eur nizja ...
@promoted
stock cooler na tvojo sestavo ....? :) popravi sestavo da bo fair play razlika v ceni ..
stock cooler na tvojo sestavo ....? :) popravi sestavo da bo fair play razlika v ceni ..
@promoted
AMD FX-8320 (3,50Ghz, 16MB) BOX 125W......151,20 EUR
ASRock 970 Extreme3 R2.0.....78,00 EUR
Corsair ValueSelect 8GB 1600Mhz cl11 KIT - 1.50V..........63,60 EUR
PowerColor Radeon HD 7870 XT 2GB Myst. Edition.......212,40 EUR
Seagate Barracuda 7200.14 1000GB 64MB.......64,80 EUR
Samsung SSD 840 Series 120GB..........90,00 EUR
LG Electronics GH24NS.........18,00 EUR
hermaltake Smart M650W........82.80 EUR
Cooler Master K380 Window..........48,00 EUR
Thermalright HR-02 Macho Rev. A.........48,00 EUR
Skupaj: 856,60 EUR
Evo , boljši cooler kot v tvoji sestavi :-D , plus ohišje z USB3 spredaj in cable manegmentom ! Pri Dinokomp.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
Zgodovina sprememb…
d4rkw1z4rd ::
kaj pravite na to? je to top sestava za 900€ pri nas? http://www.dinokomp.si/konfigurator/?mb...
Če imaš samo za igre bi se mogoče splačalo pogledat v smeri i5 3470 + H77 plošča in SSD .
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
ne odstopam od i7 :) ssd bom kupil v prihodnosti ko bo ceneje. je h77 boljša po vzdržljivosti od b75?
lp
in ne.. nebi imel izključno za gaming
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: d4rkw1z4rd ()
d4rkw1z4rd je izjavil:
ne odstopam od i7 :) ssd bom kupil v prihodnosti ko bo ceneje. je h77 boljša po vzdržljivosti od b75?
lp
Po vzdržljivosti verjetno ni nekih razlik. Ampak b75 plošče imajo ponavadi samo en SATA3 konektor. Če hočeš imet SSD in en HDD oba na SATA3 pač rabiš 2 takšna konektorja. Vse H77 plošče pa to omogočajo.No mogoče najdeš tudi kakšno z b75, nisem toliko raziskoval. Je pa dobro da si pogledaš. No če rabiš i7 , potem si ga pač nabaviš. Video editing in renderiranje postane užitek ja. :D Ponavadi ljudje ne rabijo, ampak vseeno kupijo ker je pač dražje=boljše po neki zablojeni logiki.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
Zgodovina sprememb…
Eureka ::
Ampak b75 plošče imajo ponavadi samo en SATA3 konektor.
Zanimivo, pa najdeš tako ki jih ima več. Naprimer moja asrock b75 pro3 ima 3x sata3 ...
d4rkw1z4rd je izjavil:
kaj pravite na to? je to top sestava za 900€ pri nas? http://www.dinokomp.si/konfigurator/?mb...
Top zakaj? Najcenejsa možna plošča z i7 in brez SSDja pač ne more bit top :)
Kako Gigabyte na h77 čipovju. In ta računalnik bo za igranje iger? Meni se ta Sapphire zdi predraga. 34 Eur več kot Powercolor 7870LE ni več zanemarljivo za praktično enako kartico. Fora teh XT kartic je bila, da dobiš za ceno navadne 7870 preformans blizu 7950. To je zdej cena 660 Ti.
No, meni se zdi da ta kartica ni vredna 246€.
nebo za gejmanje 24/7 pač pa občasno(beri 3x na teden po par ur). v čem je razlika med powercolor in sapphire?v hlajenju? ima sapphire boljsega? sem pa razmišljal da bi kupil komponente na hoh.de. je precej ceneje. gtx 660 ti je boljša od 7870 xt? sem bral da ima nvidia bolje poskrbljeno za driverje. sicer pa hvala za nasvet
lp
lp
vaščan ::
Če sestavljaš solidno mašino ne šparat pri matičnih ploščah mene je že izučil. Če je tvoja naložba v prihodnost si nabav dobro matično ploščo.
Pod 100eur sploh ne glej jajca od kitajca.
Gapi182 ::
d4rkw1z4rd je izjavil:
Top zakaj? Najcenejsa možna plošča z i7 in brez SSDja pač ne more bit top :)
Kako Gigabyte na h77 čipovju. In ta računalnik bo za igranje iger? Meni se ta Sapphire zdi predraga. 34 Eur več kot Powercolor 7870LE ni več zanemarljivo za praktično enako kartico. Fora teh XT kartic je bila, da dobiš za ceno navadne 7870 preformans blizu 7950. To je zdej cena 660 Ti.
No, meni se zdi da ta kartica ni vredna 246€.
če kupi i5 lahko nabavi 7970...
Eureka ::
Če sestavljaš solidno mašino ne šparat pri matičnih ploščah mene je že izučil. Če je tvoja naložba v prihodnost si nabav dobro matično ploščo.
Izučilo kako ? Jaz sem pri prejšnjem računalniku kupil kar drago plato za tiste čase, pa me je od prvega dne zafrkavala s soundom, čim sem uporabljal integrirano zvočno je v igrah padel performance na 20% po fpsjih... Meni se plata za 70 eur od asrocka, ki za isto ceno kot konkurenca ponavadi ponuja več zdi ok ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Eureka ()
Izučilo kako ? Jaz sem pri prejšnjem računalniku kupil kar drago plato za tiste čase, pa me je od prvega dne zafrkavala s soundom, čim sem uporabljal integrirano zvočno je v igrah padel performance na 20% po fpsjih... Meni se plata za 70 eur od asrocka, ki za isto ceno kot konkurenca ponavadi ponuja več zdi ok ...
men je msi mpower crknila :D. Ampak sem kar 90% da sem bil kriv jaz. Ne vem sicer kako ampak nekaj sem mogu naredit. Je pa bolje imeti dobre plate če misliš overclockat. Če ne, potem to nima smisla. Vsaj iz mojega vidika ne.
To je res. Ampak jest osebno bi imel veliko raje i7 kot pa radeona 7970 ;)
Vse je odvisno od namena uporabe.
Glede igranja iger 3× na teden....niti ni toliko odvisno koliko igras ampak bolj kaj in kakšne so zahteve :)
Če bi jest izbiral zase bi vzel ali Geforce 660, kateremu se cene padle na raven radeona 7850
http://www.hoh.de/hardware/grafikkarten...
167€ in igro dobiš zraven. Ne more biti bolje
Ali pa tega Radeona 7870 LE
Ki je enak čip kot tista sapphire za bolj normalno ceno. 35 eur več ni vreden dvojni hladilnik. Spomnim se na začetku je bila cena pri nikokompu okoli 200€ za powercolor in 213 za Sapphire. Preveč ljudi je zgleda kupovalo to kartico :)
Jest bi verjetno vzel 660, ker več ne rabim. Tele 7870 LE kartice so približno na ravni 660 Ti.
To je res. Ampak jest osebno bi imel veliko raje i7 kot pa radeona 7970 ;)
Vse je odvisno od namena uporabe.
Glede igranja iger 3× na teden....niti ni toliko odvisno koliko igras ampak bolj kaj in kakšne so zahteve :)
Če bi jest izbiral zase bi vzel ali Geforce 660, kateremu se cene padle na raven radeona 7850
167€ in igro dobiš zraven. Ne more biti bolje
Ali pa tega Radeona 7870 LE
Ki je enak čip kot tista sapphire za bolj normalno ceno. 35 eur več ni vreden dvojni hladilnik. Spomnim se na začetku je bila cena pri nikokompu okoli 200€ za powercolor in 213 za Sapphire. Preveč ljudi je zgleda kupovalo to kartico :)
Jest bi verjetno vzel 660, ker več ne rabim. Tele 7870 LE kartice so približno na ravni 660 Ti.
jap namen uporabe. Js pač ne bom nikoli edital videe ali kaj takega tako da i7 meni ne pride v poštev. Itak pa pričakujem naslednje leto zaradi konzol novo generacijo procesorjev z 8 cori tudi iz strani intela.
jaz tudi z i5 editeram videote... morda res traja malo dlje kot na i7 ampak za tiste 3 videote na mesec...
je pa res najboljši občutek ko imaš vse top :)
Mel gigabyte mel asrock vse crkaval sploh gigashit teh jajc ne kupim nikol več zdej kupujem asus nad 120eur pa me še niso razočarali. Je pa čist odvisno če maš smolo ti bo plata za 300eur crknla sam ponavad se to zgodi že kmal na začetku. Pač fabrške napake.
Mel gigabyte mel asrock vse crkaval sploh gigashit teh jajc ne kupim nikol več zdej kupujem asus nad 120eur pa me še niso razočarali. Je pa čist odvisno če maš smolo ti bo plata za 300eur crknla sam ponavad se to zgodi že kmal na začetku. Pač fabrške napake.
asrock se je kao zelo poboljšal drgač. Njihove nove plate sodijo med najboljše v rangu.
jaz tudi z i5 editeram videote... morda res traja malo dlje kot na i7 ampak za tiste 3 videote na mesec...
točn tko ej. Ne vem meni bi blo brez veze delat ''future proof'' system z i7. Raje sem vzel 7970 GHz in morda čez poletje kupim še eno. Lohk ma kdo najboljši i7 not k mu ne bo kaj pomagalo v prihodnosti napram mojmu pcju :D. Zame se splača denar porabit najbolj pi kakšni grafi, SSDju, matični in napajalniku.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gapi182 ()
vaščan jas mam isti pristop... asus p8z77-v pro in je vse tipi topi brez vsakih težav :) Gre tudi za priložen software, konc koncev je zdaj vse na plošči in če gonilniki niso poštimani je isto kot da je sama plata zanič...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s51as ()
Res je nikol ni škoda dnarja za dobro plato vsaj meni ne. Mi pa ni jasno ko folk tlači proce za 300eur na plate po 60eur lool.
Naprimer še dons mi laufa procesor q9450 pri 3. 6ghz na plati p5q deluxe in 1080 ddr2 ram 2 grafični ena 9800gx2 druga gtx 480 + 2 diska v raid + ssd rač deluje u piko. Če bi bla to ena pocen plata že vse zdavnej crkne zarad obremenitev. Spet odvisno kolk rač obremenjuješ zakaj ga maš kolk časa ti laufa ampak v dobro plato vložit sploh ni neumn. Gledam na forumih folk kupi sestavljene rač ornk procesor solidna grafa napajalnik plata in rami pa najcenej glih da laufa vse skup potem pa jamrajo nekej crkuje ali pa navijejo za 200mhz pa vse crkava. Pač dobre komponente majo svojo ceno sam to tud dela potem tko kot je treba.
Naprimer še dons mi laufa procesor q9450 pri 3. 6ghz na plati p5q deluxe in 1080 ddr2 ram 2 grafični ena 9800gx2 druga gtx 480 + 2 diska v raid + ssd rač deluje u piko. Če bi bla to ena pocen plata že vse zdavnej crkne zarad obremenitev. Spet odvisno kolk rač obremenjuješ zakaj ga maš kolk časa ti laufa ampak v dobro plato vložit sploh ni neumn. Gledam na forumih folk kupi sestavljene rač ornk procesor solidna grafa napajalnik plata in rami pa najcenej glih da laufa vse skup potem pa jamrajo nekej crkuje ali pa navijejo za 200mhz pa vse crkava. Pač dobre komponente majo svojo ceno sam to tud dela potem tko kot je treba.
Zgodovina sprememb…
- polepsal: Tomi ()
david123 ::
Pozdravljeni, zanimam se za nakup novega gaiming računalnika. Do sedaj sem imel i5 2500, gtx 570 ( s katerim imam probleme pri cod black ops 2, ker ima grafična z drajverjem nekakšno napako) 8gb rama. Zdj mam namen tega dt bratu, seb pa novga kupt, zdej edino kar more imeti je intel procesor, ostalo pa če mi lahko svetujete kako in kaj, komp mam večino za igrce, cod pa zdj k bo nov gta pa too..pa intrnet, muska fejs tko no ubistvu za nc kj posebnga. Budget je tm okol 1000e, loh mal več mal mn. Ze v naprej hvala za informacije.
matic492 ::
Pozdravljeni, zanimam se za nakup novega gaiming računalnika. Do sedaj sem imel i5 2500, gtx 570 ( s katerim imam probleme pri cod black ops 2, ker ima grafična z drajverjem nekakšno napako) 8gb rama. Zdj mam namen tega dt bratu, seb pa novga kupt, zdej edino kar more imeti je intel procesor, ostalo pa če mi lahko svetujete kako in kaj, komp mam večino za igrce, cod pa zdj k bo nov gta pa too..pa intrnet, muska fejs tko no ubistvu za nc kj posebnga. Budget je tm okol 1000e, loh mal več mal mn. Ze v naprej hvala za informacije.
Ne splača se ti menjat tak računalnik, ker je zdajšnja serija grafik proti koncu, počakaj na novo serijo.
BALAST ::
Zamenjaj samo grafično, če so res težave v gonilnikih, preklopi recimo na AMD HD7950, ki okoli 320€
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
https://forums.geforce.com/default/topi... ...težave imajo z serijo 500 pri geforcu, to je glavni problem. Kaj pa če počakam na novo serijo 700? ali naj vzamem kakšno trenuntnega ranga, ker bi rad igral use spile se na high. Hvala za tako hitre informacije
FlyingBee ::
ja, pri AMD ni za čakat in kupi 7950, kot so ti že svetovali, pri nvidii pa lahko počakaš do 770 ali 760ti, to vse bo dovolj, ker imaš še vedno super procesor
Za koliko pa mislite da bi lahko prodal sedajšno grafično? Ja bom še razmisliv odvisno koliko časa bi mogel čakati na izid 770.
Pa še kje bi lahko preveriv premerjavo sedajšne grafične z amd 7950 da vidimi kakšna je razlika.
Pa še kje bi lahko preveriv premerjavo sedajšne grafične z amd 7950 da vidimi kakšna je razlika.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: david123 ()
SuperVeloce ::
gtx570 po zmogljivostih je tam nekje vzporedno s hd7850, mogoče bližje 7870 pri igrah, ki so bolj Nvidi naklonjene.
matic492 ::
Za koliko pa mislite da bi lahko prodal sedajšno grafično? Ja bom še razmisliv odvisno koliko časa bi mogel čakati na izid 770.
http://www.anandtech.com/bench/Product/...
150€
nofaith ::
GTX770 izide 30.5.2013, samo ni za pričakovat da bo manj kot 500€
Gtx780 je izšla 23.5. in so jo že isti dan imeli pri funtechu...
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.
Na tvojem mestu prodam 570 in vzamem tole http://www.dinokomp.si/produkt/xfx-rade...
Nebi ti priporočal 7950 boost kartic sicer jo imam sam ampak imajo probleme z nihanjem clocka tudi če nastaviš +20% ob hujših obremenitvah skače gpu clock in celo load kartice recimo iz 99 na 63. Jaz sem to rešil s programom radeonpro s katerim za vsako igro naredim profil in vsilim ves čas najvišji clock poskušal sem tudi že s flashanjem biosa ampak žal neuspešno. Toliko v vednost raje vsemi navadno 7950 in jo overclockaj.
Nebi ti priporočal 7950 boost kartic sicer jo imam sam ampak imajo probleme z nihanjem clocka tudi če nastaviš +20% ob hujših obremenitvah skače gpu clock in celo load kartice recimo iz 99 na 63. Jaz sem to rešil s programom radeonpro s katerim za vsako igro naredim profil in vsilim ves čas najvišji clock poskušal sem tudi že s flashanjem biosa ampak žal neuspešno. Toliko v vednost raje vsemi navadno 7950 in jo overclockaj.