Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi

Half-Saint ::
Potrebujem računalnik za delo in občasno tudi za igre. Za enkrat sem skup spravil tole:
Intel i5-2400
XFX Radeon 6850 1GB
2x 4GB Corsair XMS
Corsair GS 600W napajalnik
Odločit se ne morem za osnovno ploščo. Ker bom imel eno samo grafično, razmišljam o plošči s H61 ali H67 čipsetom in ceno pod 100€ oz. še raje okoli 80€. Ima kdo kakšno priporočilo?
Intel i5-2400
XFX Radeon 6850 1GB
2x 4GB Corsair XMS
Odločit se ne morem za osnovno ploščo. Ker bom imel eno samo grafično, razmišljam o plošči s H61 ali H67 čipsetom in ceno pod 100€ oz. še raje okoli 80€. Ima kdo kakšno priporočilo?
Moj blog: http://onlyageek.blogspot.com

Loocas ::
v tem cenovnem razredu verjetno težko dobit bolj crap napajalnik..
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: krispe ()

Brez argumentov, mi tvoj komentar nič ne pomeni. Zakaj naj bi bil crap?

Ima samo 80% učinkovitost.
Imaš veliko drugih, ki v tem cenovnem razredu dosegajo bistveno višjo učinkovitost.
Je pa res, da mu vent sveti.. LOL.
Imaš veliko drugih, ki v tem cenovnem razredu dosegajo bistveno višjo učinkovitost.
Je pa res, da mu vent sveti.. LOL.

Mnja.. tud če je realno 450W, je to še vedno več kot dovolj za opisano konfiguracijo. Imaš kakšen drug (konkreten) predlog?
Še vedno rabim predlog za osn. ploščo.

ameba ::
Plošča si vzami H67 nekaj za 80€ kot si sam rekel, v tem rangu je vse isto.....
Samo pazi da bo ATX da nebo mATX
Samo pazi da bo ATX da nebo mATX

radecan ::
Recimo haf-a vsi hvalijo
http://www.mimovrste.com/artikel/241007...
ali pa recimo bolj silent varianta
http://www.mimovrste.com/artikel/241000...
http://www.mimovrste.com/artikel/241007...
ali pa recimo bolj silent varianta
http://www.mimovrste.com/artikel/241000...
|Gigabyte p67a-d3-b3|Intel i5 2400|Sapphire radeon 6770 1gb vapor-x|
4gb dd3 a-data+4gb corsair 1600mhz ram|LC power Silent Giant v2.3 600w
|Ikonik Transform a10 ohišje|LG L1919S 19` Screen|Samsung 830 64gb
4gb dd3 a-data+4gb corsair 1600mhz ram|LC power Silent Giant v2.3 600w
|Ikonik Transform a10 ohišje|LG L1919S 19` Screen|Samsung 830 64gb

PNG ::

kmetek ::
Aja trenutno imam ANTEC P182....iščem nekaj v tem rangu.
Pa da je negamerski izgled in morda da ima še 3,5'' external bay spredaj?
Pa da je negamerski izgled in morda da ima še 3,5'' external bay spredaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()

Čakaj malo, dal sem ti link do silverstonea (podjetje, ki verjetno dela ene izmed najboljših ohišij poleg kakšnega lian li) pa praviš nekaj na nivoju antec...brez zamere, samo antec ima zanič ohišja. Pa ga imam sam doma, heh.
HAF ... meh.
HAF ... meh.

PrimozR ::
Half-Saint je izjavil:
Mnja.. tud če je realno 450W, je to še vedno več kot dovolj za opisano konfiguracijo. Imaš kakšen drug (konkreten) predlog?
Kako realno? Če je 600 W je 600 W. Pika. In samo 80% je še vedo bolje kot brez certa.

kmetek ::

Tale Silverstone je prehistoričen.
Odvisno kak gledaš...meni so takšna klasična ohišja bolj všeč, v bistvu. Definitivno so to dosti bolj kvalitetna ohišja kot HAF ipd., seveda so pa tudi primerno dražja (tale ohišja so RRP $300).
Kmetek, kaj pa fractal design in corsair si pogledal (recimo corsair 650D je čudovito ohišje z vsemi funkcijami in še več)?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PNG ()

seveda so pa tudi primerno dražja (tale ohišja so RRP $300).
Je bilo leta 2006 in 2007. Zdaj smo pa 2012...
je pa res, da je ohišje iz aluminija... to je pa tudi vse...
Kako realno? Če je 600 W je 600 W. Pika. In samo 80% je še vedo bolje kot brez certa.
s kerga leta si pa ti... 80€ za napajalnik, pa je komaj 80%... poglej kakšne Antece, be Quite, Thermaltake..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Loocas ()

Ni res, tako ohišje ima še kakšno drugo prednost. Verjetno še nikoli s takšnim ohišjem nisi delal in pač ne poznaš. Sploh pa je popolnoma vseeno, ker se ohišja še vedno primarno kupujejo na podlagi okusa, ki je popolnoma subjektiven.
Če bi osebno sedaj kupoval ohišje bi vzel 650D.
Če bi osebno sedaj kupoval ohišje bi vzel 650D.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PNG ()

seveda so pa tudi primerno dražja (tale ohišja so RRP $300).
Je bilo leta 2006 in 2007. Zdaj smo pa 2012...
je pa res, da je ohišje iz aluminija... to je pa tudi vse...
s kerga leta si pa ti... 80€ za napajalnik, pa je komaj 80%... poglej kakšne Antece, be Quite, Thermaltake..
80 € za 600 W napajalnik priznane firme. Kaj a misliš da so PSUji kot RAM in diski? PSU-ji popolnoma lepo držijo ceno, prav tako je bil pred leti 500 W tagan dobrih 20 tisočakov (za 420 W vezijo sem dal 17 jurjev, torej okrog 75 €).

Povedat hočem to, da pri priznanih firmah ni težko najdit precenjen klump. Ta napajlnik je vreden realno 50€, ne 80€.

Jah ne vem.. sm zdej gledal cel kup Silverstone Strider do 100€, pa so vsi 80 Plus Bronze certified...

OK, kaj pa tole?
Intel i5-2400
ASUS P8H67 (Rev.3.0)
XFX Radeon 6850 1GB
2x 4GB Corsair XMS
Antec HCG-520 ali TP-550
Intel i5-2400
ASUS P8H67 (Rev.3.0)
XFX Radeon 6850 1GB
2x 4GB Corsair XMS
Antec HCG-520 ali TP-550

FlyingBee ::
- z napajalnikom manj kompliciranja prosim, LC power 650W v2.3 bo dovolj dober
- grafična bo nad 1600x1200 že težko dihala in dohajala procesor pri zahtevnejših igrah, z napajalnikom LC boš tistih 25 eur prišparal in daj raje v geforce 560 ali radeon 6870
- grafična bo nad 1600x1200 že težko dihala in dohajala procesor pri zahtevnejših igrah, z napajalnikom LC boš tistih 25 eur prišparal in daj raje v geforce 560 ali radeon 6870

Matjaz79 ::
Ohišje Aerocool Sixth Element, brez napajalnika, črno-modro
Napajalnik Power LC8650 V2.2 650W
Matična plošča Gigabyte GA-Z68X-UD3P-B3, 1155
Procesor Intel Core i5 2400 3,1 GHz, 1155 (BX80623I52400)
Hladilnik Arctic Freezer 13 Limited Edition
Pomnilnik RAM Corsair Vengeance DDR3 4GB 1600 MHz
2,5" SSD disk Samsung 830 64 GB SATA III
DVD zapisovalnik Sony Optiarc ODD AD-5280S, črn
Grafična kartica ZOTAC GeForce GT 440, 1 GB, PCI-E (ZT-40702-10L)
Mimovrste: 773€
Namen: igre, filmi, občasno kakšen Illustrator ali Photoshop
Mnenja????
Napajalnik Power LC8650 V2.2 650W
Matična plošča Gigabyte GA-Z68X-UD3P-B3, 1155
Procesor Intel Core i5 2400 3,1 GHz, 1155 (BX80623I52400)
Hladilnik Arctic Freezer 13 Limited Edition
Pomnilnik RAM Corsair Vengeance DDR3 4GB 1600 MHz
2,5" SSD disk Samsung 830 64 GB SATA III
DVD zapisovalnik Sony Optiarc ODD AD-5280S, črn
Grafična kartica ZOTAC GeForce GT 440, 1 GB, PCI-E (ZT-40702-10L)
Mimovrste: 773€
Namen: igre, filmi, občasno kakšen Illustrator ali Photoshop
Mnenja????
Samsung UE49KS7002, Yamaha RX-V463, Infinity Beta HCS

Freaxx ::
@Stojansto Mam 2400 i5 in pa 6850 radeonko. Igram BF3 pri medium na 1920x1080 in mam frame vedno nad 50 in v povprečju 60. Grafa je p/p. Čeprav je 560ti nekaj več, se za občasno igranje ne splača, če nimaš denarja. Poudarek na zadnjem stavku da ne bo flajmanja kaj je p/p ;)
@Matjaz79 440 pa res zna zašvicati pri igrah na kaki večji resoluciji.(Seveda če se imaš namen zabavati ob novejših naslovih, a za serijo CoDa bo cist vredi)
@Matjaz79 440 pa res zna zašvicati pri igrah na kaki večji resoluciji.(Seveda če se imaš namen zabavati ob novejših naslovih, a za serijo CoDa bo cist vredi)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Freaxx ()

ameba ::
Dj če se komu da naj sestavi en bolan komp za ne vem 5.000-10.000€ ?
Me zanima če obstaja taka tehnologija in predvsem kje .... ?
V glavi sem imel 2x i7 procesorja, temu priemrna plata, 4 grafične kartice, SSD 1TB, ter temu primerno hlajenje ......
Ali to obstaja ?
V glavi sem imel 2x i7 procesorja, temu priemrna plata, 4 grafične kartice, SSD 1TB, ter temu primerno hlajenje ......
Ali to obstaja ?

@Stojansto Mam 2400 i5 in pa 6850 radeonko. Igram BF3 pri medium na 1920x1080 in mam frame vedno nad 50 in v povprečju 60. Grafa je p/p. Čeprav je 560ti nekaj več, se za občasno igranje ne splača, če nimaš denarja. Poudarek na zadnjem stavku da ne bo flajmanja kaj je p/p ;)
pri igrah je procesor manj pomemben, znižaš lahko ceno končne konfiguracije ali izboljšaš s tem, da kupiš raje cenejši procesor in dražjo grafično - 6850 je p/p, ampak i5 2400 ni p/p
odvisno od igre in resolucije je 440 relativno bedna grafična
vse je relativno - i7 bo za nekatere programe super, za večino iger pa bo neizkoriščen, ampak je treba v naprej vedeti kaj se bo na vašem sveže novem PC-ju največ delalo (s tem ne mislim office, google, facebook,... za katere je še pentium 3 dovolj dober, ampak ali igre ali pro in semipro programje)

Ali to obstaja ?
5 jurjev ni v bistvu nč, pa tud 10 ne...
TOLE je na primer več kot 17.000€

Freaxx ::
, ampak i5 2400 ni p/p
Kaaj? Meni se zdi da je ravno 2400 najbolj p/p, 2500 ni p/p če ne vzameš K verzije, za 2300 pa je mogoče res bolj. Nevem v katero smer si ciljal :)
Kaaj? Meni se zdi da je ravno 2400 najbolj p/p, 2500 ni p/p če ne vzameš K verzije, za 2300 pa je mogoče res bolj. Nevem v katero smer si ciljal :)

Ali to obstaja ?
Ni treba dveh procesorjev, vzameš enega 6-jedrnega i7, ki v ekstrem verziji navrže jurja, kot rečeno 4 grafične (Radeoni HD 7970 te pridejo 500 € po kosi), torej še 2 jurja, 4 240 GB SSD-je v Raid 0 je spet okrog jurja, matična navrže 250+ €, če vgradiš 32 GB RAM-a je vsaj 500 € (če se preseravaš toliko več, sicer pri 8 slotih lahko prihraniš s 4 GB palčkami, ki so precej cenejše), za ohišje ni problem vreči 500 €, če urediš dobro vodno hlajenje prav tako vržeš dobrih 500 € (okrog 100 € je že fullcover vodni blok za grafo), potrebuješ še ene 2 2TB diska za backup SSD-ja in random fajle (recimo da ju furaš v Raid 1 za varnost), napajalnik je takoj okrog 300 ali več €, to je pa za kišto to. Čez palec dobrih 6 jurjev. Potem pa da izkoristiš tako grafično moč kupiš 3 30-palčne monitorje za čuka po kosu.

IceIceBaby ::
Prosim za malo pomoči pri sestavi računalnika. Že skoraj 10 let delam skoraj izključno na prenosnikih, zato nimam pojma, kaj se trenutno dogaja na desktop trgu.
Potrebujem en spodoben računalnik, na katerem bom poganjal Browser z veliko odprtimi tabi, thunderbird, word, excel, dreamweaver, skype, občasen enostaven photoshop edit slik za web, občasno montažo kakšnega enostavnega videa (nočem pro video mašine) in tam pa tam kakšno manj zahtevno igro tipa Civilization itd.
Skratka, pisarniška mašina, ne zahtevam nič posebnega. Trenutno je moj edini računalnik Macbook air, ki nekako zadošča, ampak se nebi branil malo hitrejše mašine za doma.
Obvezno hočem SSD zaradi hitrosti in tišine, 128gb bo dovolj, podatki so večinoma na zunanjih diskih. Pa obvezno mora biti računalnik tih. Obstajajo sistemi brez ventilatorjev?
Budget: Enih 700 eur (brez monitorja seveda) bi bilo idealno, če je dovovlj. Če ni pa pač nekje v tem rangu.
Potrebujem en spodoben računalnik, na katerem bom poganjal Browser z veliko odprtimi tabi, thunderbird, word, excel, dreamweaver, skype, občasen enostaven photoshop edit slik za web, občasno montažo kakšnega enostavnega videa (nočem pro video mašine) in tam pa tam kakšno manj zahtevno igro tipa Civilization itd.
Skratka, pisarniška mašina, ne zahtevam nič posebnega. Trenutno je moj edini računalnik Macbook air, ki nekako zadošča, ampak se nebi branil malo hitrejše mašine za doma.
Obvezno hočem SSD zaradi hitrosti in tišine, 128gb bo dovolj, podatki so večinoma na zunanjih diskih. Pa obvezno mora biti računalnik tih. Obstajajo sistemi brez ventilatorjev?
Budget: Enih 700 eur (brez monitorja seveda) bi bilo idealno, če je dovovlj. Če ni pa pač nekje v tem rangu.

Tomi ::
IceIceBaby je izjavil:
Obstajajo sistemi brez ventilatorjev?
Obstajajo, samo ne priporočam. Tih sistem se da doseči z uporabo večjih hladilnikov in tihih ventilatorjev. Trenutno recimo zadnje zapise za ideje. Tišanje računala.
metrodusa.blogspot.com

krispe ::
Pozdravljeni,
Kolega kupuje računalnik. Sestava ni problem, neveva le kje najceneje kupiti. Verjetno dobi najceneje v Nemčiji, ali?
Katere so najcenejše trgovine v tujini?
LP in hvala
Kolega kupuje računalnik. Sestava ni problem, neveva le kje najceneje kupiti. Verjetno dobi najceneje v Nemčiji, ali?
LP in hvala
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

Mrakw ::
Pozdravljeni,
LP in hvala
Ja nemčija ja... Poglej si tole avstrijsko stran... http://www.e-tec.at/frame1/index.php

Jaz sem ravno pri e-tec naročil prejšnji dan.. napajalnik sm na koncu vzel Corsair TX650 V2..

Anney ::
Proc: Intel i5 2500k 200€
Plata: Asus p8z68 120€
Ram: Kingston hyperX 8GB 50€
Disk : SSD (64-120GB) 100-190€
Ostalo: Odvisno od financ :)
Plata: Asus p8z68 120€
Ram: Kingston hyperX 8GB 50€
Disk : SSD (64-120GB) 100-190€
Ostalo: Odvisno od financ :)

Stojansto: 15€
anney: kje pa je grafična? Tist kar je na procesorju je bolj en šoder.
anney: kje pa je grafična? Tist kar je na procesorju je bolj en šoder.

Anney ::
Ni napisal kaj rabi, grafična za 50€ se tut dobi, je pa za odtenek boljša od tiste na procesorju.
Zdaj če je igričar je 600€ bore malo, če pa soliden sistem za vse(homemade user) pa je 600€ dovolj.

Zdaj če je igričar je 600€ bore malo, če pa soliden sistem za vse(homemade user) pa je 600€ dovolj.

AMD je po Sandy Bridge zaostal v tekmi z Intelom. Ni primerjave. OC gor al pa dol.

Ibrahimovic ::
Zanima me kdaj se lahko pricakuje da bodo cene Trdih diskov kaj padle....
Recimo 6 mesecov nazaj je bila cena na dinokompu
1 x Samsung SpinPoint F3 1TB 32MB 56.40 €
Sedaj je cena krepko cez 100€.. Ali bo recimo cena čez nekaj mesecev padla recimo za polovico, ali pod 100€ ne bo več dobiti 1tb?
Recimo 6 mesecov nazaj je bila cena na dinokompu
1 x Samsung SpinPoint F3 1TB 32MB 56.40 €
Sedaj je cena krepko cez 100€.. Ali bo recimo cena čez nekaj mesecev padla recimo za polovico, ali pod 100€ ne bo več dobiti 1tb?

Na to vprašanje ti lahko odgovori samo ciganka s stekleno kroglo :P
Sicer pa so cene že nekoliko padle. Vsaj v tujini.
Sicer pa so cene že nekoliko padle. Vsaj v tujini.

tako ciganko, ki zna to napovedati, je možnost najti 1:15000000, saj verjetno čaka na sedmico
cene so žal še vedno previsoke in se bo to umetno še vzdrževalo, ker imajo trgovine v naši deželici edino to v mislih, kako čim bolj kupca ožet
cene so žal še vedno previsoke in se bo to umetno še vzdrževalo, ker imajo trgovine v naši deželici edino to v mislih, kako čim bolj kupca ožet

Ibrahimovic ::
Za prenosnik HP ProBook 4730s potrebujem napajalnik.
Ali je ta pravi za omenjen prenosnik?
http://www.mimovrste.com/artikel/273001...
Ali je ta pravi za omenjen prenosnik?
http://www.mimovrste.com/artikel/273001...