» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
102 / 1161
»»

kmetek ::

da

Constantine ::

Živjo,

mene pa zanima kaj si mislite o tej sestavi
http://www.mimovrste.com/artikel/274014...

Hvala.

LP

FlyingBee ::

če ne misliš sam sestavljati in ti to ni velik znesek za PC, potem je super, drugače pa mislim, da bi se za ta denar dalo dobiti boljšo konfiguracijo
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

Zgodovina sprememb…

kranc ::

Bi se dalo nekomu ki ima res cas sestaviti kar se da učinkovit in zmogljiv računalnik za 700€ -800€ lepo prosim ? :)

Constantine ::

Malo denarja ni, samo se pa zavedam da je treba dati nekaj takega da imam spet mir za nadaljnih 5 let.

Kaj bi pa zamenjal oz. kako bi ga pa ti sestavil za ta denar?

Hvala

Constantine je izjavil:

Malo denarja ni, samo se pa zavedam da je treba dati nekaj takega da imam spet mir za nadaljnih 5 let.

Kaj bi pa zamenjal oz. kako bi ga pa ti sestavil za ta denar?

Hvala

http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...

- izbran SSD, ki sodi v sam vrh, grafična je tudi izbrana glede na sistem hlajenja in je Ti izvedenka, kar je boljše, procesor sem izbral isti, 16 gb rama je preveč ampak je tudi v moji konfiguraciji, ... ohišje je izbrano, ker utiša računalnik, pa še nekaj denarja ostane, s čimer lahko en hladilnik za procesor kupiš

ni neke velike rauzike ampak moraš vedeti, da si bojo za sestavljeni sistem vzeli nekaj več denarja kot če ga sam v konfiguratorju izbereš in sestaviš nato doma
New Sphincter Kvartet:

radecan ::

Namesto lc-jevega napajalnika pa vzami corsairjevega, kateremu bi bolj zaupal 1200€;)
|Gigabyte p67a-d3-b3|Intel i5 2400|Sapphire radeon 6770 1gb vapor-x|
4gb dd3 a-data+4gb corsair 1600mhz ram|LC power Silent Giant v2.3 600w
|Ikonik Transform a10 ohišje|LG L1919S 19` Screen|Samsung 830 64gb

Gigahertz ::

v komentarju piše da ta plošča omogoča navijanje, verjetno to ni res, je tak???

http://www.mimovrste.com/artikel/238009...

dogo ::

Gigahertz je izjavil:

v komentarju piše da ta plošča omogoča navijanje, verjetno to ni res, je tak???

http://www.mimovrste.com/artikel/238009...

Tole je h61 chipset, kateri ne omogoča navijanja, oz. če že, je to tako minimalna sprememba da ni omembe vredna. Za navijanje glej p67 ali z68 chipset.

PS verjetno je mišljen smart quickboost program, kateri je verjetno priložen, vendar pa uradna stran navaja tole: * Whether SMART QuickBoost is supported depends on the motherboard model.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dogo ()

epicus ::

Primerjava i5 2500 in i5 2500k.
Zanima me ali se 2500 sploh ne da navijati in če se, da ali je množilnik pri navijanju zelo pomemben?
Ter koliko več W porabi navit procesor kadar je idle.
Open mind for a different view

PrimozR ::

Se da, ampak je ta 'da' zanemarljiv. Danes se navija skorajda izključno samo še z množilnikom.

Pod črto - i5-2500 (brez K) se ne da navijati. Sicer sta procesorja enaka (razen mislim da GPU-ja, ki je pri K-jih močnejši).

epicus je izjavil:

Primerjava i5 2500 in i5 2500k.
Zanima me ali se 2500 sploh ne da navijati in če se, da ali je množilnik pri navijanju zelo pomemben?
Ter koliko več W porabi navit procesor kadar je idle.

Zadeva je kakor je omenil praktično identična (razen odprt množilnik). Če že gledaš ta rang procesorja, bi se jaz za par evrov razlike raje odločil za k model.

Zgodovina sprememb…

Ok recimo, da sem se odločil za 2500k, kaj pa potem matična? Katera bo dovolj dobra, da se bo dalo kaj navit vendar bo še vedno (relativno) poceni (do 120€).
Nekaj sem bral, da se izplača kupit 68, vendar ali je res toliko razlike s 67?
Pa še dodatno, če kupim procesor, ki se navija, pomeni, da moram kupit tudi navijalski ram, ali je lahko kar eden za 50€ (8GB)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: epicus ()

Razlike med Z68 in P67 so minimalne, Z68 omogoča navijanje procesorja in uporabo v procesor vgrajenega grafičnega čipa (ter SSD caching), medtem ko P67 podpira le navijanje, njegov dvojnik H67 npr. pa samo uporabo grafičnega čipa, ne pa navijanja.

Pod črto je izbira med P67 in Z68 povsem nepomembna, če boš imel v računalniku še AMD/nVidia grafično.

Če boš navijal neke hude plate ne potrebuješ, pomembno je le, da bo napajalni sklop zdržal dodatno obrmeenitev. Če boš napetost dvigoval le minimalno, ne bi smelo biti problema s praktično nobeno P67/Z68 plato. Za RAM je popolnoma vseeno kakšnega vzameš, več ko ga je, bolje je. Razlike med 1333 in 1600 MHz so zanemarljive (se v sintetičnih testih merijo v razlikah reda odstotka, v realnem svetu, torej v praksi, se to skrije). Catch je, da navijaš z množilnikom, torej ne obremenjuješ pomnilnika, veznega čipovja in podobnih podsklopov sistema, kot je to veljalo za stare čase (Core 2 Duo in Quad oz. še velja za AMD-jeve procesorje).

Se pravi, če se odločim navijat rabim vsaj p67. Drugače pa kako dober pa je tisti grafični čip v procu? Primerjava s kako staro grafo, ali ni mogoče primerjati?

Kar se tiče navijanja je tako, boljši power design kot ima plošča večji teoretični overclock naj bi lahko dosegel. Če pa imaš v mislih majhen overclock, potem to ni toliko pomembno.

PS za navijanje sta p67 in z68

Zgodovina sprememb…

Za internet, pisarniško delo in filme je. Prebavljivo za igranje nezahtevnih iger na majhnem laptopu z nizko resolucijo tudi. Za resno igranje karkoli novejšega, sploh na recimo FullHD zaslonu, pa no way in hell.

dogo je izjavil:

Kar se tiče navijanja je tako, boljši power design kot ima plošča večji teoretični overclock naj bi lahko dosegel.

A lahko malo razložiš tale power design. Kaj je to oz. na kaj moram bit pozoren?

Zanima me tudi glede napajalnika. Če si dam i5 2500k in hd 6850 ter ostalo standardno šaro mi pride izračun moči ~300W oz. priporočljivo 350W po power calculatorju.
Zakaj potem vsi kupujejo 500,600+ W?
Sam sem pred kratkim kupil LC 450W, zdej mi je pa comp crknu in kupujem novega in ugotavljam, če bi ga lahko uporabil. Uporabit mislim tudi 320 GB disk, dokler se novi ne pocenijo.

KEr je 'večje' enako 'boljše' pa ker vsi mislijo, da toliko moči dejansko potrebuje, da bodo dodali še drugo grafo, itd. itd.

S 450 W LC-jem bo po vsej verjetnosti delalo, sam bi bil bolj miren z enim kvalitetnim oz. priznanim 450 W napajalcem. Glede navijanja, če ne misliš podirati rekordov pač vzameš eno plato s P67/Z68, bo vsaka kul.

epicus je izjavil:

A lahko malo razložiš tale power design. Kaj je to oz. na kaj moram bit pozoren?

Zanima me tudi glede napajalnika. Če si dam i5 2500k in hd 6850 ter ostalo standardno šaro mi pride izračun moči ~300W oz. priporočljivo 350W po power calculatorju.
Zakaj potem vsi kupujejo 500,600+ W?

Vidim da sem te le nepotrebno zmedel z power designom. Vsaka p67 ali z68 bo dovolj dobra če boš želel navijati +seveda primeren hladilnik. Kar se tiče 6850 grafične kartice pa proizvajalec priporoča mislim da 500w napajalnik, ob nakupu bodi pozoren da bo imel 2x pcie priključek (mislim da rabi 2x 6pin, nisem pa siguren).

PS Tu je prispevek, ki kar lepo razlaga power design (post je iz 2010, ampak princip ostaja enak) http://www.overclock.net/t/891696/a-sho...

Drugi link pa imaš lepo tabelo, kjer piše za posamezne Asus plošče. http://www.legitreviews.com/article/150...

Zgodovina sprememb…

genesiss ::

Mi lahko kdo pomaga s konfiguracijo za comp, ki se bo uporabljal za autocad + običajna raba (internet, filmi, office)? Cenovno nekje višji srednji razred.

Evo sem si sestavil, kar sem si približno predstavljal.

Gigabyte GA-Z68AP-D3 103.20 €
Intel Core i5 2500K (3,30Ghz, 6MB) BOX Intel Core i5 2500K (3,30Ghz, 6MB) BOX 208.80 €
Corsair Vengeance 8GB 1600Mhz cl9 KIT - 1.50V Corsair Vengeance 8GB 1600Mhz cl9 KIT - 1.50V 52.80 €
Arctic Cooling Freezer 13 (am2+, am3, FM1, 775, 1155, 1156, 1366 Arctic Cooling Freezer 13 (am2+, am3, FM1, 775, 1155, 1156, 1366 31.20 €
SATA Samsung SH-S222 SATA Samsung SH-S222 22.80 €
MSI Radeon HD 6850 1GB Cyclone OC Power Edition MSI Radeon HD 6850 1GB Cyclone OC Power Edition 156.00 €
BeQuiet Pure Power 530W - 80+ BeQuiet Pure Power 530W - 80+ 67.20 €
Cooler Master Centurion 534 Window Silver - AKCIJA Cooler Master Centurion 534 Window Silver - AKCIJA 45.00 €
Skupaj: 687.00 EUR
Sestavljeno na dinokomp. Diska ni, ker ga bom uporabil od prejšnjega compa.

Kakšni komentarji, izboljšave, se izplača še malo počakati, ker sem prebral, da bo v kratkem kar nekaj novosti pri CPU, GPU in matičnah?

Zgodovina sprememb…

V odvisnosti za kaj se bo ta mašina uporabljala:

- če za igre je grafična dovolj dobra za resolucijo 1680x1050, vendar je procesor pre hud in lahko prišparaš s kakšnim šibkejšim oziroma razliko v ceni procesorjev daš v boljšo grafično

- če pa se bo procesor še za procesorko zahtevne programe pa naj kar ostane ali celo razmisli o i7
New Sphincter Kvartet:

dogo je izjavil:

Vidim da sem te le nepotrebno zmedel z power designom. Vsaka p67 ali z68 bo dovolj dobra če boš želel navijati +seveda primeren hladilnik. Kar se tiče 6850 grafične kartice pa proizvajalec priporoča mislim da 500w napajalnik, ob nakupu bodi pozoren da bo imel 2x pcie priključek (mislim da rabi 2x 6pin, nisem pa siguren).

Ne, ne potrebuje dveh priključkov. Poraba 6850 ni višja od ~120 W. 6870 sicer ima dva priključka, so pa itak te ocene za PSU ZELOOOOOO čez palec in so realne bolj ali manj samo za dual CPU sisteme z 10 diski.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

PrimozR je izjavil:

Ne, ne potrebuje dveh priključkov. Poraba 6850 ni višja od ~120 W. 6870 sicer ima dva priključka, so pa itak te ocene za PSU ZELOOOOOO čez palec in so realne bolj ali manj samo za dual CPU sisteme z 10 diski.

1x pcie 6pin vs 2x 6pin. Ne vem očitno je odvisno od proizvajalca. Kolega ima xfx in rabi 2x 6pin

http://xfxforce.com/en-us/Products/Grap...

Glej pod specifications
*Requirements
External Power - 6-Pins:2
Minimum Power Supply Requirement:500 Watt
XFX Recommended Power Supply:XFX 550W PSU

PS Nekje sem bral članek, da novejši modeli 6850 imajo 2x 6pin, ker naj bi 1x 6pin bil menda premalo, ampak se ne spomnim kje sem bral ta prispevek.

Zgodovina sprememb…

Mogoče so šparali in razvili enak PCB za 6870 in 6850. Potrebe po 2 priključkih s stališča porabe res ni, razen če gre za OC različico (pa še to mora biti kar hudo navita). Referenčni zasnovi imata 2 oz. 1 priključek, jaz imam pa prav tako na Sapphire 6850 samo enega.

Sicer pa tudi 6870 komajda preseže mejo za 2 priključka (TDP je mislim da ~155 W, torej 5 W preveč).

dogo je izjavil:

1x pcie 6pin vs 2x 6pin.

Kaj misliš s temi pini? Da potrebujem 2 pci-e slota, ali kaj drugega?

Tomi ::

epicus je izjavil:

dogo je izjavil:

1x pcie 6pin vs 2x 6pin.

Kaj misliš s temi pini? Da potrebujem 2 pci-e slota, ali kaj drugega?

Potrebuje tudi dva slota (ena reža in dva slota, drugače itak ne gre), ampak to ne pomeni tega. Pomeni, da potrebuje napajalni kabel, ki ima dva 6-pinska konektorja. Zaradi kompatibilnosti so ponavadi 2 x 8 pinski, za močnejše kartice, če pogledaš, je 6 +2 dejansko, +2 je po potrebi.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tomi ()

Aha. No očitno sem malo za časom, ker, ko sem pred kratkim dajal ven 7600 gt ni bilo potrebno nobenih posebnih konekterjev za grafično ven stikat. 24 pinov v matično in še 4 za cpu ventilator kolikor se spomnim.

Ne da si za časom, grafična je bila pač tako varčna, da ni potrebovala dodatnega napajanja.

Stigz ::

Živijo!

Potrebujem malce pomoči, če ima kdo kaj odveč časa. Kupujem kišto za cca. 400-450€ in me zanima kaj se da dobiti za to. Moje potrebe so, da na njej čim bolje dela World of Warcraft ter prihajajoči Diablo 3. Je to s tako nizkim bugetom sploh izvedljivo?

Za odgovore se že v naprej zahvaljujem!

BALAST ::

Povej raje kaj od starega PC ja bi želel ponovno uporabit, ker bi s tem olajšal budget.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Stigz ::

Hm, žal nič ker gre stari pc naprej, in mi bo že to prispevalo k prej navedenemu budgetu.

BALAST ::

Ohišje Midi
ENERMAX Vostok
400W napajalnik

Trdi disk WD 1TB
7200 64MB SATA2
GREEN WD10EARS

Mainboard
Socket-FM1
Gigabyte
GA-A75M-D2H

Procesor AMD
A-Serie A4-3300,
2,50GHz,
Dual-Core, S-FM1,
Boxed

DVD-+R/-+RW SATA
LITEON iHAS122,

DDR3-RAM KIT 8 GB,
1600 MHz, CL9,
CORSAIR Vengeance
Low Profile

Grafična kartica
PCI-E 2.1 ASUS
EAH6770
DC/G/2DI/1GD5
DiRT3, retail,
1024MB

To skupaj je 464€ na sestavi.si, lahko pa ti ponudim rabljeno HD5770 še leto v garanciji za 80€, kar bi pomenilo da bi si lahko namesto dvojedrnega procesorja privoščil 4jedrni A6
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BALAST ()

99ghetto99 ::

joman ::

za igrice je i5 2500k

Cole5587 ::

Lep pozdrav.

Prosil bi za mnenje o tem kar imam navedeno spodaj:

Corsair Gaming Series GS800W - 80+
Cena: 108.00 €

Intel Core i5 2500K (3,30Ghz, 6MB) BOX
Cena: 207.60 €

Gainward GeForce GTX 570 1280MB Phantom
Cena: 334.80 €

ANTEC Three Hundred
Cena: 64.80 €

Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
Cena: 132.00 €

Corsair ValueSelect 8GB 1333Mhz,cl9 KIT
Cena: 43.20 €

Skupaj: 890.40 €

Razmišljal sem da bi namesto ene GTX 570, kupil raje GTX 560 in potem mogoče čez čas še eno GTX560. Mislim da bi dobiš ven več kakor iz ene 570 grafične... Ne vem še.
Tole sem sestavil na dinokomp.si, dobrodošlo tudi vaše mnenje o trgovini.

Hvala v naprej za odgovore, tako da lahko malo skritizirate sestavo, dobrodošla usaka kritika in mnenje, da vidim kako pa kaj.

Hvala v naprej, Bojan.

Mrakw ::

99ghetto99 je izjavil:

kater proc za igrce ta
http://www.ceneje.si/racunalnistvo/komp...
al
al

AMD-ja nikol u lajfu nebi kupu... i5 2500K pa si zmagu

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mrakw ()

Danes sem ugotovil, da je grafični čip od i5 2500k približno toliko močen kot moja bivša 7600gt.
Bi bilo potem zelo čudno, če bi kupil računalnik brez grafične?
V primeru, da ne bi bil zadovoljen bi pa itak novo kupil.

Zamislil sem si nekaj takega:
Intel Core i5 2500K (3,30Ghz, 6MB) BOX Intel Core i5 2500K (3,30Ghz, 6MB) BOX 208.80 €
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 132.00 €
Corsair Vengeance 8GB 1600Mhz cl9 KIT - 1.50V Corsair Vengeance 8GB 1600Mhz cl9 KIT - 1.50V 52.80 €
SATA Samsung SH-S222 SATA Samsung SH-S222 22.80 €
BeQuiet Pure Power 530W - 80+ BeQuiet Pure Power 530W - 80+ 67.20 €
ANTEC Dark Fleet DF-10 ANTEC Dark Fleet DF-10 72.00 €

Disk že imam.
Bi bila solidna izbira za občasnega igralca starejših iger letnik 2005-.
Napajalnik 530W je za primer, če bi kupil novo grafično.

Ali je bolje, da se neham preseravat s tem 2500k in kupim enga i3 in neko mid-market grafično? :)

Zgodovina sprememb…

trnvpeti ::

Kupi i3 z hd3000 in bilokaksno plato
Ce ti bo premalo, bos pac dokupil eno graficno.
Ali bos pa kasneje zamenjal z recimo ivy bridge i5.

Ze i3 bo letel. Kaj vec vzames samo za kaksen render

Relanium ::

Ima kdo kak predlog procesorja, ramov ter plate z integrirano grafično do cene nekje 100€

Namreč ena kišta malo zajebava, nekaj je vrjetno šlo ali na plati ali procesorju, procesor je AMD 3500+ AM2
Lastnik pravi da je pripravljen dati do nekje 100€, če ne pa raje kupi kakega poceni prenosnika.

Uporaba: internet vglavnem pa take podobne stvari za nezahtevne uporabnike

Če se za tak dnar seveda sploh kaj pametnega dobi
LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Relanium ()

trnvpeti ::

mlacom je imel eno msi 1155 plata 45eur, bos pa dobil asrock za recimo 52eur(funtech)
G530 je 40eur
4G ddr3 je 20eur

Pozdravljeni!

Ali mi lahko kdo razloži kaj je razlika med DDR 3 SODIMM in med DDR 3 pomnilnikom...

kmetek ::

Jao ;)

SODIMM za prenosnike, ostalo za računalnike.

kmetek je izjavil:

Jao ;)

SODIMM za prenosnike, ostalo za računalnike.

Hahaahhaah... a jebat ga :P tnx

Loocas ::

tud ene normalne plate majo SODIMMe...

MiniITX. Pravzaprav povsem normalno (najdeš SODIMMe na H67 Asuskah npr.).

Pro_moted ::

Procesor
141,12 €
Procesor AMD FX-Series FX-6100 BOX 3.3 GHz AM3+

podnožje: Socket AM3+
takt procesorja: 3.3 GHz
št. jeder/niti: 6/
predpomnilnik: 14 MB
takt grafičnega jedra:
tehnologija izdelave:
poraba: 95 W

Matična plošča
111,89 €
Matična plošča GIGABYTE GA-990XA-UD3, AM3, AMD 990X
GA-990XA-UD3 (rev. 1.0)

Vezni čip: AMD 990X / AMD SB950
Phenom™ II/Athlon™ II
ležišče AM3+ FX, AM3 Phenom II, Athlon II
4x Dual DDR3 2000(O.C.)/1866/1600/1333/1066
Razširitvene reže:
3 x PCI-Ex16 2.0 (1x na x4; 1x na x8)
2x PCI-Ex1, 2xPCI
Integrirane funkcije:
6xSATA 6Gb/s (RAID0, 1, 5, 10, JBOD)
2xeSATA 3Gb/s (RAID0, 1, 0, JBOD)
14 x USB 2.0, 4 x USB 3.0, 1+1 1394a
1x GLAN, osem-kanalni zvok 7.1, S/PDIF

Pomnilnik RAM ×2
26,81 €
RAM Kingston DDR3 4GB PC1600 (KHX1600C9D3/4G)
- Tip: DDR3
- HyperX - namenjeni najzahtevnejšim uporabnikom
- Kapaciteta: 4 GB
- FSB frekvenca: 1600 MHz
- CL9 (9-9-9-27)
- Non-ECC
- 240 DIMM

Trdi disk
102,41 €
Trdi disk WD 1TB SATA 6GB/s, 64Mb, Caviar green (WD10EARX)
Velikost: 3,5"
Vmesnik: SATA
Hitrost prenosa: 6 Gb/s
Kapaciteta: 1000 GB
Hitrost vrtenja: Intellipower
Predpomnilnik (Cache): 64MB

Grafična kartica
186,18 €
Grafična kartica Sapphire HD 6870 1GB DDR5
Output 1 x Dual-Link DVI
1 x HDMI 1.4a
2 x Mini-DisplayPort
1 x Single-Link DVI-D
GPU 900 MHz Core Clock
40 nm Chip
1120 x Stream Processors
Memory 1024 MB Size
256 -bit GDDR5
4200 MHz Effective
Software Driver CD
SAPPHIRE TriXX Utility
Accessory CrossFire™ Bridge Interconnect Cable
D-Sub Adapter
Mini-DP to DP Cable
6 PIN to 4 PIN Power Cable
HDMI 1.4a high speed 1.8 meter cable(Full Retail SKU only)

Optična enota
22,86 €
Optična enota Asus DRW-24B3ST DVD-RW, SATA, črn
vmesnik: SATA
barva: črna
predpomnilnik: 1.5MB

Napajalnik
80,20 €
Napajalnik LC-POWER LC8650II-650W/14 V2.3 Ozeanos

Ohišje
103,56 €
Ohišje Cooler Master CM-690 II Advanced (USB 3.0) RC-692A-KKN5
Optične enote in trde diske lahko vgradite brez uporabe orodja, z nosilci za kable je enostavno speljati in skriti vse potrebne priključke. Kletke za trde diske so zaščitene z gumijastimi nastavki in tako preprečuje vibracije, priložen pa je tudi adapter, s katerim lahko vgradite SSD enoto.
Posebnost je SATA priklop na zgornji strani, kamor priklopite običajni 13.3 cm trdi disk ali SSD pogon brez uporabe kablov.

Lep pozdrav.Tako nekako sem si jaz nastavil komponente.Računalnik rabim večinoma za 3d modeliranje in renderje.Cirka 4-5 ur vsaki dan.
Včasih bom ga rabil za kak film, od iger pa igram CS 1.6 in CSS, tak da ne rabim nevemkako igraško zmogljivega računalnika.

Moj limit je 800 evrov, to skupaj mi znese 802 evra :D Kaj mislite, bo dovolj za moje potrebe.In kaj predlagate da zamenjam in ostanem okoli te cene?

Lp

Cenejše ohišje (npr. nekaj v stilu Antec 300, morda kaj Fractalovega), kakoh 10 do 20 € cenejšo plato in FX-8120, če res hočeš AMD-ja. Lahko pa tudi kaj podobnega z i5-2400 oz. 2500.

PrimozR je izjavil:

Cenejše ohišje (npr. nekaj v stilu Antec 300, morda kaj Fractalovega), kakoh 10 do 20 € cenejšo plato in FX-8120, če res hočeš AMD-ja. Lahko pa tudi kaj podobnega z i5-2400 oz. 2500.

+1
AMD se res nebi spuscal... raje bi vzel i5 2400 (ta ze preseze vecina amd procesorjev) ali pa i5 2500 za 200eu
««
102 / 1161
»»