» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
100 / 1161
»»

GeForce ::

OK, super. Mnenja glede napajlnika?

NoBody- ::

Hm kupujem matično in rame, pa me zanima če sta ti dve zadevi:

Corsair Dominator  Memory  8 GB : 2 x 4 GB

P8Z68 DELUXE/GEN3 Socket1155

Vprašanje je, če kupim 2x zgornje rame. da bo skupaj 16GB, jih bo matična normalno prepoznala, kajti gledal sem na asusovi spletni strani, kateri rami so uradno podprti z njihove strani, pa teh ni navedenih, zato me zanima če kupim dvojne zgornje, ali bodo kakšni problemi z zaznavanjem, ali bo vse ok? :)

Lp

Nwanko ::

Mogli bi delat normalno, samo 8gb za 100€ pa mislim da je to much...

Auslander ::

ker je moj računalnik izdihnil sem primoran nabaviti nov računalnik tu pa se pojavi dilema kaj kupiti.
Potrebujem predvsem procesno zmogljiv računalnik, ki bo sposoben prikazovati sliko na vsaj 3. monitorjih, želja, da bi nekoč lahko prikazoval celo na 6 monitorjev v velikosti 24". (v mislih nimam iger, ampak multitasking). cilj je doseci ceno pod 1000€ (sam sistem brez monitorjev) in zmerno hrupnost.

sam sem se nekoliko prebil do sledeče konfiguracije:
CPU : Intel i5 2500k ~ 200€
RAM(1): 8GB G.Skill RipJawX F3-12800 CL9D ~40€
RAM(2): 8GB Corsair Vengeance ~50€
MOBO(1): Asus P8Z68-V ~160€
MOBO(2): Asus P8P67 EVO ~170€
GPU(1): KFA MDT x5 GTX560Ti 1GB ~ 260€
GPU(2): HIS Radeon HD6970 IceQ Turbo 2GB ~335€
GPU(3): GainWard GeForce gHTX 560Ti 1GB Golden sample ~210€
GPU(4): MSI N560GTX Ti TwinFrozrII/OC ~220€
GPU(5): Gigabyte Radeon HD 6850 OC
COOLER(1): scythe mugen3 ~40€
COOLER(2): Geild Tranquillo rev2 ~32€
COOLER(3): Antec Kuhler H2o 920 ~95€
SSD(1): OCZ Vertex 3 60GB ~90€
SSD(2): Crucial M4 64GB ~90€
PSU(1): SeaSonic X560 ~145€
PSU(2): Antec True Power TP-650 ~110€
PSU(3): ThermalTake ToughPower 650W ~140€
CASE(1): CM 690 II Advanced ~100€
CASE(2): FRACTAL DESIGN Define R3 ~110€
CASE(3): NZXT. H2 Black ~100€

nikakor se ne morem odločiti kaj izbrati, da ne bi brez potrebe kupil pre zmogljive komponente s katerimi nebi dosegel posebnega učinka.

1. ali je bolje vzeti MOBO z P67 saj Z68 ne ponujajo bistvene prednosti, ce uporabljas diskretno grafiko ne?
2. glede na mojo zahtevo laufanje do 6 monitorjev, mi ne preostane drugega kot 2 graficne v sli, ali crossfire? je katera graficna kartica, ki ima multi output?
zanima me katere graficne kartice so bolj primerne, da jih lahko izkoriscamo kot dodatno procesorsko moč? nvidie z cuda al Atijevi radeoni in openCLom?

PrimozR ::

6 monitorjev boš lahko gonil z enim Radeonom, nisem pa prepričan, če to omogočajo tudi običajni iz serije 6000. Serija 7000 to 100% podpira, a je draga (trenutno je na voljo le 7970 za 500 €). Načeloma bo mogoče z delilnikom porabiti en displayport za priklop več monitorjev, govorilo se je, da naj bi to podpirala že serija 6000, nisem pa povsem prepričan.

V končni fazi lahko grafično kartico zamenjaš tudi kasneje, ko boš 6 monitorjev potreboval. Grem pa vseeno preverit.

EDIT: če prav razumem tudi 6800 in 6900 podpirata MST - http://www.anandtech.com/show/5261/amd-... pod prvo slikco. Potreben je, kot sem rekel, DP hub, ki pa se ga še ne dobi (po tehle informacijah naj bi bil na voljo v letošnjem poletju).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

MrStein ::

Radeoni 7xxx so že zunaj? Ni bilo novice na ST?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

So (sicer samo 7970). Ni bilo.

odem81 ::

Iščem računalnik v rangu 300-400€. I5 procesor, 4GB rama...

svenica ::

Prosil bi kakšnega poznavalca za komentar na zgornjo konfiguracijo (PSU?).
Uporabljala se bo predvsem za 3d, tu in tam kakšna igra. Kasneje bom dodal
še cpu vent noctua, za maksimalen overclock.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svenica ()

kmetek ::

si pa skromen ;)

Heh, ja. Začel sem z budgetom 800e, pol je šlo pa samo navzgor.
Je pa res, da sem že leta brez kište, pa sem rekel 'ajde'.

GeForce ::

GeForce je izjavil:

Pozdravljeni, zanima me kateri čim tišji in po možnosti modularen napajalnik bi dodali k tej sestavi
 /

/

+ SATA2 disk in par ventilatorjev? Kakšna pripomba glede plošče, ker PC bo uporabljen za kakšnih 4-5let (tako da podpira kakšne bližajoče se standarde), predvsem za office, internet, film, in kakšen Age of Empires na vsake toiko?

Hvala in lep pozdrav :)

Še vedno me zanima kakšen predlog? Je tisti Crosair CX430, ki sem ga prej omenjal med tišjimi ali glasnejšimi?
Ker nameravam sestaviti dve podobni konfiguraciji (ena z integriranim GPU-jem, in ena z GPU v rangu 550ti), me zanima ali bo za oba dovolj CX 430, ali naj za drugi PC, z 550Ti, vzamem kaj močnejšega?

Hvala za pomoč

eieieie1 ::

svenica je izjavil:

A res rabiš tak drago osnovno ploščo?

TehDucky ::

Vzami 2500k pa hladilnik za isto ceno pa navij, glede matične pa res, eno katerokol Z68, da je kolikor tolk navijalska in si zmagu.

_IKE_ ::

svenica je izjavil:

MLACOM

1x ASROCK Z68 Pro3 Gen3~114,70 EUR
1x INTEL Core i5 2500K 3.3GHz 6MB BOX LGA1155~224,40 EUR
1x CORSAIR Vengeance CML16GX3M4A1600C9B 16GB (4x4GB) PC12800 DDR3~98,29 EUR
1x ASUS ENGTX560 DCII TOP/2DI/1GD5 1GB PCIe~209,30 EUR
1x SEAGATE ST1500DL003 1.5TB 5.9/64M/S600~123,11 EUR
1x SAMSUNG 830 series 128GB 25/S600~220,04 EUR
1x COOLER MASTER HAF 912 Plus~83,54 EUR
1x NEC AD-7280S DVD-+RW 24x dvoslojni črn~20,02 EUR
1x NOCTUA NH-D14 ~77,40 EUR
1x CORSAIR CMPSU-600CXV2 600W~67,38 EUR
1x Scythe Gentle Typhoon D1225C12B3AP-13 ~12,08 EUR
1x COOLER MASTER MegaFlow 200 Blue LED ~16,54 EUR
Skupaj: 1.266,80 EUR

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _IKE_ ()

eieieie1 je izjavil:

Ne, v bistvu ne. Zato pa sem prosil za komentarje. Bi pa
rad maksimalno navil procesor, upam nekje v rangu 4,5 - 4,7,
to ploščo pa zelo hvalijo. i5 ne pride v poštev, ker ima samo
dve jedri, dvd pogona pa tudi ne rabim. Ike, hvala za predlog,
izgleda zanimivo, bom preštudiral.

Steinkauz ::

i5 ma kr lepo 4 jedra.
Vzemi cenejšo plato in 2500k

Ups, hotel sem reči, da i5 nima hyperthreadinga, ne pol manj jeder. :)
HT pomembno pripomore k hitrosti izrisa, zato še vedno ostajam na i7.
Cenejša plata it is.

Steinkauz ::

Ah nism opazu da bo kišta za delo. Ja pol pa lahko i7
Plato pa še vedno lahko cenejšo vzameš. Pa napajalnik bi jst vzel Corsair

eieieie1 ::

svenica je izjavil:

eieieie1 je izjavil:

Ne, v bistvu ne. Zato pa sem prosil za komentarje. Bi pa
rad maksimalno navil procesor, upam nekje v rangu 4,5 - 4,7,
to ploščo pa zelo hvalijo. i5 ne pride v poštev, ker ima samo
dve jedri, dvd pogona pa tudi ne rabim. Ike, hvala za predlog,
izgleda zanimivo, bom preštudiral.

s kako z68 plato za 120€ se pravtako lahko enako navija kot s tisto za 200+...

Vse kar je pomembno je, da maš dober hladilnik za procesor...

simonsimon ::

Po prebiranju useh teh strani bi me zanimalo naslednje v povezavi s tole temo
Katera komponenta najbolj vpliva na zadeve kot so :

-odpiranje vec zavihkov hkrati(crome) BREZ stekanja,
-peko dvd-jev,
-razne explorer stvari(copy, paste,..),
-gledanje hd filmov BREZ stekanja,

IN USE TO NAENKRAT-BREZ ŠTEKANJA
So to rami, procesor, disk,..?

Je integrirana grafična na i5 2500 dovolj dobra za poganjanje hd filmov BREZ stekanja?
Kero (gigabyte) matično (z/h/p 61/67/..) rabm če NE BOM navijal, NE BOM v sli vezal, bi si pa pustil odprto možnost za graficno.
Je 420W vgrajeni napajalnik dovolj za poganjanje i5 2500, 8gb rama, 500gb 64/32 7200 diska, brez grafične?
hvala
lp
simon

"s kako z68 plato za 120EUR se pravtako lahko enako navija kot s tisto za 200+...

Vse kar je pomembno je, da maš dober hladilnik za procesor..."

kul! razmišljam tudi, da bi vzel brez grafične.
Ve kdo, kako se i7 navija, kadar je vklopljen grafični čip?
I'm guessing not as good.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svenica ()

trnvpeti ::

dovolj imas h61 chipset
i5 2500 poglej, ali ima hd2000 ali hd3000, ze hd2000 ti bo dovolj
lahko pa pogledas za i5 cpujem, ki ze ima hd3000 (pac poguglaj)

420w je vec kot dovolj(pri slabem izkoristku, bos lahko ven dobil kaksnih 300W)
sistem i5 z enim diskom ti bo v idle kuril kaksnih 30W, pod obremenitvijo bo to slo na max 100W

potem samo racunaj, koliko W kasneje kuri kaksna graficna
recimo 6670 ne bo prisla preko 100W, 6850 bo sla do 200W recimo (spet poglej tocno na google)

chrome: najbolj vazen je disk, SSD 60G dobis ze za 80eur
ce pa ze imas odprt chrome, potem pa ram in graficna

ssd-ji : Se še ne grem z njimi matrat. Po prebiranju postov sem/bom izbral stabilnost pred hitrostjo. Je npr. 500gb WD Black 64mb 7200 orenk pocasnej kukr en slabsi ssd disk?
Kok je poraba el. energije(elektrike-€) i5 2500 8gb brez graficne, napram enmu prenosniku i5 z graficno?

FlyingBee ::

trnvpeti je izjavil:

dovolj imas h61 chipset
i5 2500 poglej, ali ima hd2000 ali hd3000, ze hd2000 ti bo dovolj
lahko pa pogledas za i5 cpujem, ki ze ima hd3000 (pac poguglaj)

420w je vec kot dovolj(pri slabem izkoristku, bos lahko ven dobil kaksnih 300W)
sistem i5 z enim diskom ti bo v idle kuril kaksnih 30W, pod obremenitvijo bo to slo na max 100W

potem samo racunaj, koliko W kasneje kuri kaksna graficna
recimo 6670 ne bo prisla preko 100W, 6850 bo sla do 200W recimo (spet poglej tocno na google)

chrome: najbolj vazen je disk, SSD 60G dobis ze za 80eur
ce pa ze imas odprt chrome, potem pa ram in graficna

če ne misliš igrati igric, potem brez grafične in raje ta denar v boljše ostale komponente, SSD recimo ti pral lepo pride prav

a ni izkoristek npajalnikov povezan s koliko potegne iz vtičnice in ne koliko bo dal - recimo jaz imam 560W napajalnik, ki je 85% - kaj to pomeni? 560/0,85=659 W iz vtičnice, da zagotovi 560W ali 0,85*560=476 dejanske moči da od sebe?

mr1two ::

SSD diski so za faktor 2 hitrejši v praksi od navadnih(zagon sistema, zagon aplikacij ipd), tako da z SSDjem dobiš kar konkreten boost. Pa glede tega, da so trdi diski bolj stabilni...poznam kar nekaj primerov, ko so diski odleteli, keč je le v tem, da se da ponavadi z malo truda priti do podatkov na rahlo okvarjenem disku(oz. se da nekako skoraj vedno priti do podatkov), med tem ko na SSDju zaenkrat temu ni tako, če odleti, odleti- rešitev je backup(magari dnevni, če je kritičnega pomena) na HDD.

Tole okoli ssd diskov mi ratuje že prav smešno, še sploh ko se SSD disk priporoča domačemu uporabniku, ki na računalniku brska po internetu gleda filme in igra igrice. Če želiš imet "pošten" SSD mora bit vsaj 128 gb, cena tistih boljših pa je okoli 200 eur.

200 EUR da ti naloži zadeve 3x hitreje kot klasični HDD ? Logika ?

Pri poslovni uporabi pa je zgodba drugačna, ampak dobro tam pa so tudi zahteve drugačne ....

560w ti nikoli ne bo dal 560+ W ven, ampak moras odsteti
pa se to, 85% napisejo pri najboljsih pogojih.
Pri manjsi porabe(recimo pri 100W) je izkoristek ponavadi manjsi kot pa recimo pri 50% nazivne moci (pri tebi torej 280W)

ne, vprašanje je bilo ali 560 W napajalnik porabi več W kot jih dejansko da, torej ali so W, ki so napisani na artiklu, dejansko na voljo napravam

The efficiency of a computer power supply is its output power divided by its input power. The remaining power is converted into heat. For instance, a 600-watt power supply with 60% efficiency running at full load would draw 1000 W from the mains and would therefore waste 400 W as heat. On the other hand a 600-watt power supply with 80% efficiency running at full load would draw 750 W from the mains and would therefore waste only 150 W as heat.

For a given power supply, efficiency varies depending on how much power is being delivered. Supplies are typically most efficient at between half and three quarters load, much less efficient at low load, and somewhat less efficient at maximum load. Older ATX power supplies were typically 60% to 75% efficient. To qualify for 80 PLUS, a power supply must achieve at least 80% efficiency at three specified loads (20%, 50% and 100% of maximum rated power). However, 80 PLUS supplies may still be less than 80% efficient at lower loads. For instance, an 80 PLUS, 520 watt supply could still be 70% or less efficient at 60 watts (a typical idle power for a desktop computer).[7] Thus it is still important to select a supply with capacity appropriate to the device being powered

torej TRNVPETI ima narobe 1 in 2 stavek, 3 pa prav....

Zgodovina sprememb…

The efficiency rating of a power supply determines how much energy is wasted or lost when it converts the wall outlet power to the internal power components. For example, a 75% efficiency power supply that generates 300W of internal power would draw roughly 400W of power from the wall. The important thing to note about a power supply is that the efficiency rate will vary depending upon the load amount on the circuits as well as the condition of the of the circuits.

Many power supply manufacturers are beginning to label units as high efficiency or HE. This is really a marketing term that can vary between manufacturers and even models. One high efficiency model might reach 80% efficiency levels while another might reach 85% efficiency. In addition, that 85% efficiency unit may only reach that percentage when it is at a 50% power load. When the unit is at 25 or 75% power loads, it may only have a 70% or lower level of efficiency.

Some manufacturers are now listing the power supply efficiency ratings. It should be noted that many of these still list the optimal efficiency level. Only a few will list the efficiency levels for various load levels on the power supply. Be sure to look for these numbers before buying any PC power supplies.

Ce odpres kisto, pa,pogledas na napajalnik, kaj pise na napajalniku?

Dualis ::

Pozdrav !

Po 6 letih je prišel čas za menjavo PC-ja. Rad bi konfiguracijo v rangu do 700€ in sicer za naslednjih 5-6 let. Pc potrebujem za multimedijo, pisarniško delo in sem ter tja tudi kakšna igrica mora dokaj tekoče delovati ;).

Ker v tem času nisem kaj dosti spremljal trendov strojne opreme bi prosil za nasvet oz. mnenje o sledeči konfiguraciji:

Osnovna Plošča:
Mainboard Socket-AM3 ASUS M4A88T-M, microATX
Procesor AMD Phenom II X6 1090T Black Edition, 3,2GHz, Six-Core, S-AM3, Boxed
Grafična kartica PCI-E 2.1 SAPPHIRE Radeon HD 6850, Lite Retail, 1024MB
DDR3-RAM KIT 8 GB, 1600 MHz, CL9, CORSAIR Vengeance
Trdi disk WD 1TB 64MB SATA3 Green WD10EARX
Ohišje LC ATX MIDI PRO932B LC600H-12
Napajalnik: V ohišju.
662€ pri sestavi.si
Ali bi bilo po vaše potrebno kakšno komponento menjati in ali so glede na ceno zmogljivosti zadovoljive za omenjeno konfiguracijo? vsekakor je zgornja meja 700€.

Hvala za vaša mnenje !

Loocas ::

i5-2400/8GB/1TB/HD6870 ... precej bolje pd tvoje konfiguracije

Loocas je izjavil:

Pozdrav !

Hvala ali je precej bolje zaradi procesorja?

LP

Procesor, grafa, ohišje in napajalnik so boljši.

dogo ::

Loocas je izjavil:

Ne vem zakaj vsi tako radi tlačite najcenejšo plato v sisteme.

Ker pri Intelu plata ni tako pomembna, kot pri AMDju.

Loocas je izjavil:

Plata je srce sistema, seveda je pomembna za intel ali amd. Edina pametna izbira trenutno za 1155 socket je z68, cca 100 evrov, ne pa h61 za 58 evrov. Plato se splača kupiti tako dobro kot ti dopušča proračun, če je omejen pač kupiš slabšo. če ne boljšo, le v taki situaciji se poslužuješ cenenih komponent ali pa če ti je enostavno vseeno, le da imaš delujoč sistem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dogo ()

dogo je izjavil:

Loocas je izjavil:

Plata je srce sistema, seveda je pomembna za intel ali amd. Edina pametna izbira trenutno za 1155 socket je z68, cca 100 evrov, ne pa h61 za 58 evrov. Plato se splača kupiti tako dobro kot ti dopušča proračun, če je omejen pač kupiš slabšo. če ne boljšo, le v taki situaciji se poslužuješ cenenih komponent ali pa če ti je enostavno vseeno, le da imaš delujoč sistem.

Sory... ampak zapisano je BEDARIJA.

Ima v sestavi proc z onako K? NE !

Bo navijal ? NE !

Ker sta zgornja pogoja NEGATIVNA , je dovolj čisto neka običajna plošča.

Tako napako sem sam naredil na 775 , ko sem kupu super duper plato, sedaj pa je na daljši rok ceneje in boljše če vzamem 2500K( torej menjam plato in proc ) namesto c2d quad

Zgodovina sprememb…

_IKE_ je izjavil:

Sory... ampak zapisano je BEDARIJA.

Ima v sestavi proc z onako K? NE !

Bo navijal ? NE !

Ker sta zgornja pogoja NEGATIVNA , je dovolj čisto neka običajna plošča.

Tako napako sem sam naredil na 775 , ko sem kupu super duper plato, sedaj pa je na daljši rok ceneje in boljše če vzamem 2500K( torej menjam plato in proc ) namesto c2d quad

Zdaj kupiti 775 quad je seveda fail, razen če ga dobiš smešno poceni. Še vedno pa stojim za svojim postom, da se edino splača z68, pa si misli kar si želiš. Ker ne vidim razloga da ne bi kupil boljšo ploščo z več opcijami...

trnvpeti je izjavil:

The efficiency rating of a power supply determines how much energy is wasted or lost when it converts the wall outlet power to the internal power components. For example, a 75% efficiency power supply that generates 300W of internal power would draw roughly 400W of power from the wall. The important thing to note about a power supply is that the efficiency rate will vary depending upon the load amount on the circuits as well as the condition of the of the circuits.

Many power supply manufacturers are beginning to label units as high efficiency or HE. This is really a marketing term that can vary between manufacturers and even models. One high efficiency model might reach 80% efficiency levels while another might reach 85% efficiency. In addition, that 85% efficiency unit may only reach that percentage when it is at a 50% power load. When the unit is at 25 or 75% power loads, it may only have a 70% or lower level of efficiency.

Some manufacturers are now listing the power supply efficiency ratings. It should be noted that many of these still list the optimal efficiency level. Only a few will list the efficiency levels for various load levels on the power supply. Be sure to look for these numbers before buying any PC power supplies.

Ce odpres kisto, pa,pogledas na napajalnik, kaj pise na napajalniku?

Glede na tvoj tekst, 300 W.

A moram resno ŠE ENKRAT rantati o PSU-jih in popolnoma overkill izbiri v povprečnem buildu v tej temi? :D

Pozdrav !

Moje vprašanje ni imelo namene povzročiti prepir. Vsi vemo, da ima vsak svoj pogled na konfiguracijo in ker jaz že prekleto dolgo nisem spremljal zadev nimam pravega :'(

Če vas prav razumem je boljša varianta, da bi trenutno sisitem v tem rangu zgradilo okoli Intel i5 procesorja? Najbrž več jeder pri AMD nima kakšne bistvene prednosti glede nato, da ne bom prav veliko obdeloval videa. Vprašal bi še ali ste zadovoljni s sestavi.si trgovino oz. ali je nakup pri njih ponavadi brez zapletov? Kot rečeno, sam že dolgo nisem spremljal zadeve, ki se zelo hitro spreminjajo.

Hvala !

Dva napajalnika(oba sta 550W), en recimo 550W LC(recimo 60%) in en high(pac izberi znamko,recimo 90%) 550W dasta oba ven 550W, samo prvi potegne iz vtičnice več stroma, drugi pa manj?

MrStein ::

Ja, čeprav se lahko zgodi, da "poceni" sploh ne spravi 550W iz sebe.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Pozdrav !

Ali lahko prosim še za ocenitev sledeče konfiguracije:

Intel Core i5 2400 3.1GHZ 6M LGA1155 BOX
Matična plošča ASUS P8H61-M PRO REV 3.0, LGA1155, IH61 B3
RAM Kingston DDR3 1333MHz (4GbX2) 8GB (KVR1333D3N9K2/8G)
Trdi disk WD 1,5TB SATA2, 64/7200 -Green- (WD15EARS)
Grafična kartica Gigabyte NVIDIA GeForce GTX460 1GB, DDR5, PCI-E
DVD/RW Sony AD-5280 SATA črn
Napajalnik LC 560W LC6560GP3, 140mmFANv2.3(24pin)
Ohišje LC Pro-907B, ATX/mATX, črn, brez napajalnika

695€ Funtech

Hvala !

Dualis je izjavil:

Pozdrav !

695€ Funtech

Hvala !

vse je z okusom sestavljeno, edino grafična bi lahko bila 560 recimo

Dualis je izjavil:

Pozdrav !

695€ Funtech

Hvala !

Si bom kr tole sestavo sposodu, vn vrgu graficno in disk zamenu za 128 ssd samsung 830.
Je to smiselno, ce ne mislm igrat iger ampak mi gre za hitrost samega racunalnika al pretiravam s tem ssd-jem (alternativa je segate baracuda 500gb 7200rm 3,5 ST500DM002)?
lp
Simon

simonsimon je izjavil:

Dualis je izjavil:

Pozdrav !

695€ Funtech

Hvala !

Si bom kr tole sestavo sposodu, vn vrgu graficno in disk zamenu za 128 ssd samsung 830.
Je to smiselno, ce ne mislm igrat iger ampak mi gre za hitrost samega racunalnika al pretiravam s tem ssd-jem (alternativa je segate baracuda 500gb 7200rm 3,5 ST500DM002)?

Kaj boš počel z rač.?

filmi, brskanje, office, peka dvd-naenkrat..in me strasno moti lag ko multitaskam...in verjetn je sistem za to cist overkill, ampak sistem mislm met najmnj naslednijh 5 let..
lp
Simon

glede SSD obstaja ogromno opisov in testov, enega izmed njih lahko pogledaš tukaj in vidiš kakšne so razlike http://www.techpowerup.com/reviews/Cors...

za naslednjih 5 let se mi zdi, da ni smiselno gledat pri PC-jih

igre in grafično oblikovanje/obdelava so zares zahtevne za PC, vse ostalo je da imaš dost RAM-a in spodoben procesor
««
100 / 1161
»»