Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
Jerry000 ::
Še eno vprašanje oziroma dilema. Razmišljam glede grafične. Ali je 8GB dovolj za danes v grafični ali je bolje 12GB? Oziroma, je 8GB zgodovina? Razmišljam o 3060 z 12GB ali pa 3070 z 8GB ali 4060 (Nvidia)
hojnikb ::
Sporočam in morda še komu koristi da bom Asrock Q1900ITX, ki je odlično služil kot Mini server zadnja leta zamenjal z N100. Plex, torrent, Unifi, Nextcloud...
Včeraj sem jo odkril, čeprav je najavljena bila pred dvemi meseci
Dobro da se nisem odločil za staro J5040 plato, ki je trenutno celo dražja kot čisto nova N100M
https://www.asrock.com/MB/Intel/N100M/i...
Če še komu pride prav za ultra low powered server.
tole je pa tak fail od plate, da glava boli. Imam isto q1900 platko, za katero iscem zamenjavo and this ain't it.
-Samo en 1dimm slot (si omejen na single channel)
-sam 2x SATA!! (useless za NAS)
-M.2 ima samo 2 steze (in ne deluje z sata diski)
-odsotnost 2.5G mreze
Imo če imas to za kaksen NAS in/ali router kombo, je bolje vzet aliexpress platke z n5105. Čeprav je prejsnega generacija proca, je vsaj I/O bolsi. Al pa počakat na kaksno bolso ponudbo z i3-N300
Še eno vprašanje oziroma dilema. Razmišljam glede grafične. Ali je 8GB dovolj za danes v grafični ali je bolje 12GB? Oziroma, je 8GB zgodovina? Razmišljam o 3060 z 12GB ali pa 3070 z 8GB ali 4060 (Nvidia)
odvisno na kaksni resoluciji bos igral...
Btw, imas rx6800 z 16GB..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
NejcSSD ::
To kar si omenil me niti ne moti. 2.5G potegne za sabo menjavo vsega. 1 Dimm slot single channel me ne moti dovolj imam 1x16giga, zdaj imam 1x8.
2xsata mi zadostuje (velki diski), sistem pa na M.2.
Kaj to pomeni v performančnem stilu hojnik: -M.2 ima samo 2 steze (in ne deluje z sata diski)
Bo ta delal kot sistemski al ne
Samsung SSD disk 970 Evo Plus 500GB M.2 80mm PCI-e x4 NVMe
Kaj to pomeni v performančnem stilu hojnik: -M.2 ima samo 2 steze (in ne deluje z sata diski)
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
Sporočam in morda še komu koristi da bom Asrock Q1900ITX, ki je odlično služil kot Mini server zadnja leta zamenjal z N100. Plex, torrent, Unifi, Nextcloud...
Včeraj sem jo odkril, čeprav je najavljena bila pred dvemi meseci
Dobro da se nisem odločil za staro J5040 plato, ki je trenutno celo dražja kot čisto nova N100M
https://www.asrock.com/MB/Intel/N100M/i...
Če še komu pride prav za ultra low powered server.
tole je pa tak fail od plate, da glava boli. Imam isto q1900 platko, za katero iscem zamenjavo and this ain't it.
-Samo en 1dimm slot (si omejen na single channel)
-sam 2x SATA!! (useless za NAS)
-M.2 ima samo 2 steze (in ne deluje z sata diski)
-odsotnost 2.5G mreze
Imo če imas to za kaksen NAS in/ali router kombo, je bolje vzet aliexpress platke z n5105. Čeprav je prejsnega generacija proca, je vsaj I/O bolsi. Al pa počakat na kaksno bolso ponudbo z i3-N300
odvisno na kaksni resoluciji bos igral...
Btw, imas rx6800 z 16GB..
Ah, sori, pozabil napisati. Imel bom 1440 ekran. Večinoma se igra Rainbow Six Siege, CSGO, COD, LOL ter kakšno single player igro vmes.
BTW, kako se radeonke obnesejo? Imam bolj slabe izkušnje z njimi in njihovimi driverji
Glugy ::
Odvisno kako pogosto menjaš grafične. Jz k sestavim komp pa ga mam po 8 let mal višji srednji rang gledam pri nakupu. Danes ne bi več kupil kartice z samo 8GB pa čeprav jo trenutno imam in se da z njo lepo shajat še nekaj let. Sam ja jz sm par let nazaj kupoval to takrat je blo 8 GB zvrhan dost.
Nekaj je tud odvisno od monitorja ki ga imaš. Če imaš 1080p monitor potem niti nima veze ( sam jz dons ne bi več pod 1440p monitorjev kupoval ). Lahko pa kupiš 8GB kartico pa mal zmanjšaš kvaliteto pri določenih bolj požrešnih igrah.
ampak res bi rekel da so časi ko je 8GB bil nek standard počasi mimo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Glugy ()
To kar si omenil me niti ne moti. 2.5G potegne za sabo menjavo vsega. 1 Dimm slot single channel me ne moti dovolj imam 1x16giga, zdaj imam 1x8.
Hec je, ker si tle za future tudi omejen z 1Gbit mrezo, razn če bos jerry rigal kaksno kartico not ali pa ti ohisje dovoljuje dodatne pci kartice.
2 stezi pomeni pol manjsa sekvenčna hitrost...
#brezpodpisa
MrStein ::
mirancar, ekstrahiranje rado zavirajo razni antivirusni programi. Mogoče je bil na win11 kaki "čuden".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Odvisno kako pogosto menjaš grafične. Jz k sestavim komp pa ga mam po 8 let mal višji srednji rang gledam pri nakupu. Danes ne bi več kupil kartice z samo 8GB pa čeprav jo trenutno imam in se da z njo lepo shajat še nekaj let. Sam ja jz sm par let nazaj kupoval to takrat je blo 8 GB zvrhan dost.
Nekaj je tud odvisno od monitorja ki ga imaš. Če imaš 1080p monitor potem niti nima veze ( sam jz dons ne bi več pod 1440p monitorjev kupoval ). Lahko pa kupiš 8GB kartico pa mal zmanjšaš kvaliteto pri določenih bolj požrešnih igrah.
ampak res bi rekel da so časi ko je 8GB bil nek standard počasi mimo.
Sem isti kot ti za PC, za cca 8 let bi mel. Razmišljal sem celo o Radeon 6800XT, baje poje 3070 in je cenejša pa še 16GB ima. Je boljša radeon za igre? Prisega kdo na radeon za gaming?
DarwiN ::
Praviloma so malo slabše oz. manj zanesljive, ampak če dobiš ugodno... Vse je odvisno od cene. Kje sploh kupuješ?
IMHO je 4070 najboljši nakup za naslednjih 5-8 let.. Če ne spraviš v budget pa bo tudi vsaka cenejša v redu.. Nenazadnje lahko GPU kadarkoli nadgradiš oz. zamenjaš.
Julija izidejo tudi 4060Ti s 16Gb rama, če ti je VRAM toliko pomemben. Ampak bodo spet ~500€ v Nemčiji.
IMHO je 4070 najboljši nakup za naslednjih 5-8 let.. Če ne spraviš v budget pa bo tudi vsaka cenejša v redu.. Nenazadnje lahko GPU kadarkoli nadgradiš oz. zamenjaš.
Julija izidejo tudi 4060Ti s 16Gb rama, če ti je VRAM toliko pomemben. Ampak bodo spet ~500€ v Nemčiji.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Kupujem tam kjer bom nasel ceneje :) ne da mi je VRAM pomemben, bral sem dosti komentarjev, tudi receno mi je bilo da je 8GB premalo, da bo to v roku 2 let zastarelo. 4070 je malo drazje, kar ne zelim. V rangu do max 600 mi je sprejemljivo se. Spet pa sem ugotovil da display ne podpira amd freesync kar pomeni da radeon ne pride v postev. Display je MSI Optix MAG274QRF-QD
4070 je malo drazje, kar ne zelim. V rangu do max 600 mi je sprejemljivo se.
Sej dobiš 4070 za 599€ in to odličen Palitov model.
(Slotech) Naročanje pri Mindfactory
DarwiN hvala ti za tole. Za 600 se pa lahko stegnem za tole :)
scipascapa, se bom oglasil ko bom pri nabavi :D
scipascapa, se bom oglasil ko bom pri nabavi :D
Evo, ravno našel na amazonu isto grafično za isti denar. Pa je Palit dobra firma glede na to da je kartica toliko ceneje?
Seveda je dobra znamka.
Nekak tako se znamke delijo po renomeju:
Prvi kakovostni razred: Asus, MSI
Drugi kakovostni razred: Palit, Gainward, Gigabyte, Zotac
Tretji kakovostni razred: KFA2, PNY, INNO3D, Manli
Ampak bolj kot znamka je pomembna sama izvedba hlajenja, pcb-ja, itd..
Najosnovnejši modeli so običajno vsi za "drek", neglede na znamko.
Kje si ti našel isto 4070 Palitko na Amazonu? Jaz sem ti linkal model GamingPro za 599EUR, trenutno 619EUR. Da ne gledaš ti slučajno modela Dual? Ta je namreč čist osnovni model in bo kartica bolj vrača in precej glasnejša. Razlika v masi/velikosti samega hladilnika med GamingPro in Dual je praktično za faktor 2.
Nekak tako se znamke delijo po renomeju:
Prvi kakovostni razred: Asus, MSI
Drugi kakovostni razred: Palit, Gainward, Gigabyte, Zotac
Tretji kakovostni razred: KFA2, PNY, INNO3D, Manli
Ampak bolj kot znamka je pomembna sama izvedba hlajenja, pcb-ja, itd..
Najosnovnejši modeli so običajno vsi za "drek", neglede na znamko.
Kje si ti našel isto 4070 Palitko na Amazonu? Jaz sem ti linkal model GamingPro za 599EUR, trenutno 619EUR. Da ne gledaš ti slučajno modela Dual? Ta je namreč čist osnovni model in bo kartica bolj vrača in precej glasnejša. Razlika v masi/velikosti samega hladilnika med GamingPro in Dual je praktično za faktor 2.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
Tu sem našel: https://www.amazon.de/-/en/Palit-4070-1...
Ahaaa ok, sori, potem sem narobe razumel. Sem dobesedno vzel za 600 EUR :) tistega linka mi ne odpre na kartici, verjetno si ti ciljal na tole https://www.mindfactory.de/product_info...
To pa je malo drugačna cena na amazonu ja, 700 :) vidim pa da se cena hitro spreminja
Ahaaa ok, sori, potem sem narobe razumel. Sem dobesedno vzel za 600 EUR :) tistega linka mi ne odpre na kartici, verjetno si ti ciljal na tole https://www.mindfactory.de/product_info...
To pa je malo drugačna cena na amazonu ja, 700 :) vidim pa da se cena hitro spreminja
Ja, ta Dual bo opazno slabša.. Oziroma, ne me narobe razumet, vsi modeli so praktično enako zmogljivi. Mogoče bo razlike v fps-jih oziroma v hitrosti za ~3%.. Zanemarljivo! Bistvena razlika je v temperaturah in predvsem v hrupu. Te osnovne različice so hitro 2x glasnejše, kar zna bit precej moteče. No, odvisno kak tip človeka si. Eni pravijo, da imajo itak slušalke na ušesih in YOLO. :) Zadevo lahko tudi sfriziraš (undervoltaš) in bo precej tišja.
Ampak omenjena modela imata podobno ceno in zato ni nobene dileme, knede?
Ampak omenjena modela imata podobno ceno in zato ni nobene dileme, knede?
Sevede :) takšne nasvete potrebujem da se lahko potem odločim. Je pa res da me pride tale gaming edicija veliko ceneje na MF. V primerjavi je to res 20 EUR razlike, ampak če je razlika res očitna, bom pa še teh 20 dodal pa bo mir :)
Hvala ti res! Edino malo se bojim glede prostora, ohišje bo NZXT H5 Flow, in piše da podpira do 365mm, tale gaming edicija je pa 328.9mm. Malo na tesno bo :)
Hvala ti res! Edino malo se bojim glede prostora, ohišje bo NZXT H5 Flow, in piše da podpira do 365mm, tale gaming edicija je pa 328.9mm. Malo na tesno bo :)
Kamot!
Niti 20EUR ni razlike, ker na Amazonu še doplačaš 3% slo davka, kar znese 18EUR in je potemtakem cena za Dual model 627EUR + 13EUR dostava = 640EUR.. GamigPro pri MF pa te pride 619EUR + ~16EUR Mailbox dostava = 635EUR.
Niti 20EUR ni razlike, ker na Amazonu še doplačaš 3% slo davka, kar znese 18EUR in je potemtakem cena za Dual model 627EUR + 13EUR dostava = 640EUR.. GamigPro pri MF pa te pride 619EUR + ~16EUR Mailbox dostava = 635EUR.
Zgodovina sprememb…
Je že kupljena! :)
Sedaj samo še upam da bo potekalo brez komplikacij (prvič naročil preko posrednika mailboxde), mal bom švical 1 teden :)
Sedaj samo še upam da bo potekalo brez komplikacij (prvič naročil preko posrednika mailboxde), mal bom švical 1 teden :)
Jaz sem mailbox uporabil 29-krat.. Tudi za nakupe preko 2k€.. 28x uspešno dostavljeno, 1x pa so mi paket izgubili, ampak sem dobil denar povrnjen.. Se zdaj boljše počutiš? ;)
bonanno ::
oj,
ali mi kdo lahko najde računalnik za igranje igric, do 1000eur da je že sestavljen v katerih izmed trgovin v Lj ali okolici ? Ali so totlano precenjeni in se ga je bolje splačati sestaviti po delih? ce je razlika 100eur me ne moti..
hvala
ali mi kdo lahko najde računalnik za igranje igric, do 1000eur da je že sestavljen v katerih izmed trgovin v Lj ali okolici ? Ali so totlano precenjeni in se ga je bolje splačati sestaviti po delih? ce je razlika 100eur me ne moti..
hvala
mtosev ::
Raje si ga sam sestavi. Boljšo izbiro dobiš.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Han ::
Zastarelo in precenjeno. Če se ti ne da sestavljat, preveri CSL ponudbo.
https://www.csl-computer.com/en/
https://www.csl-computer.com/en/
Čez cca 14dni bom kupil procesor. Trenutno imam v izbiri AMD Ryzen 7 7700. Ali je ta procesor overkill za nek gaming PC s takšno konfiguracijo: https://de.pcpartpicker.com/list/R3qmVw
Je mogoče kakšen boljši za manj denarja?
Je mogoče kakšen boljši za manj denarja?
Super bo.. Nevem pa, zakaj rabiš 170€ vodno hlajenje za 65W cpu? Oslarija.. Raje vzemi 7700X, ki leti do 105W, in en odličen zračni hladilnik za 50-80€. Kakšen be quiet! Dark Rock Pro 4 ali DeepCool Gamer Storm Assassin III
Pa zakaj dva SSDja in skupnih 1.25Tb za 105€, ko vendar dobiš 2TB WDja za isti denar?
Tisti časi so mimo, ko smo imeli en disk za operacijski sistem, drugi disk pa za ostalo robo.. Takrat so bili SSDji predragi, zato smo bili prisiljeni v to početje.. Danes se SSDji prodajajo za đabe.
Pa zakaj dva SSDja in skupnih 1.25Tb za 105€, ko vendar dobiš 2TB WDja za isti denar?
Tisti časi so mimo, ko smo imeli en disk za operacijski sistem, drugi disk pa za ostalo robo.. Takrat so bili SSDji predragi, zato smo bili prisiljeni v to početje.. Danes se SSDji prodajajo za đabe.
Vidno hlajenje ker mi je awesome tole RBG osvetljitev in tisti mini display na pumpi...i know, šminka, ampak nisem dal še te faze skozi in je želja :) se pa ne spoznam na to kar si omenil. Koliko pa potem hladi to vodno hlajenje? Je smiselno 7700X in vodno hlajenje? Oziroma kaj je sploh smiselno za vodno hlajenje? (tukaj imam prekratko znanje)
Dva SSD pa ravno iz tega razloga, sem vajen tako ker sem še iz teh časov. Imam tudi zdaj na starem PC SSD (OS) in HDD (ostalo).
Dva SSD pa ravno iz tega razloga, sem vajen tako ker sem še iz teh časov. Imam tudi zdaj na starem PC SSD (OS) in HDD (ostalo).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jerry000 ()
vodno hlajenje je smiselno, če imas pozresn in/ali navit cpu. Za tebe bo več kot dovolj dobr 30€ zračn cooler z rgb ventilatorjem...
Potem se pa odvadi te debilne neumnosti. Če si pa ze tako starokopiten, si pa nared dve particije na istem ssdju.
Potem se pa odvadi te debilne neumnosti. Če si pa ze tako starokopiten, si pa nared dve particije na istem ssdju.
#brezpodpisa
hojnikb oprosti ker sem debil. Hm...torej v tem buildu je potem dejansko vodno hlajenje prej overkill kot procesor. Ampak kolikor sem gledal te gaming builde so vsi dajali vodno hlajenje not na procesorje (ki niso bili nekaj naviti), zato sem tudi sam tako izbral. Ampak če bo zračni res dovolj za tole, bom potem malo poiskal nekega z RGB da bo lepo zgledalo (imel bom stekleno stranico v ohišju).
In tudi po tem sem se malo zgledoval (mogoče ne najboljši vir, ne vem)
We strongly recommend you go for liquid cooling this time around, AMD Ryzen 7000 CPUs run hot, we've seen this on numerous occasions now and we worry some less powerful air coolers may not be up to the task but may do in a pinch.
https://www.wepc.com/cpu/guide/best-cpu...
In tudi po tem sem se malo zgledoval (mogoče ne najboljši vir, ne vem)
We strongly recommend you go for liquid cooling this time around, AMD Ryzen 7000 CPUs run hot, we've seen this on numerous occasions now and we worry some less powerful air coolers may not be up to the task but may do in a pinch.
https://www.wepc.com/cpu/guide/best-cpu...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jerry000 ()
Ja. To neumnost z dvem partcijam/diskim so prakticiral sistemci 20 let nazaj, da jim ni blo treba bekapirat sistema in so enostavno pobrisal sam C particijo in jovo na novo. Te neumnosti nisn nikol razumel, razn laziness.
Ok, v časih ko so bli ssdji 1€/GB, je bio precej smiselno kupit dva diska (kot imas sedaj) in met samo bistvene stvari na SSDju.
Danes, ko so SSDji pod 50€/1TB, pa te potrebe ni več. Kupis 2-4TB velik ssd in mas na eni particji vse. Done and Neat, kot se to spodobi.
Jah, to dajejo youtuberji not, ker zgleda fancy in ker več poberejo od refferal linkov, k to kupis. V resnic pa za non X CPU niti aftermarket coolerja nerabis (če ni box coolerja zram).
Recimo bang for buck cooler
https://www.mimovrste.com/hlajenje-pc/i... + en RGB ventilator, če ti to pase pa bo hladil katergakol 8 core AMD za salo.
Ne kompliciraj tle k ni treba :)
Ok, v časih ko so bli ssdji 1€/GB, je bio precej smiselno kupit dva diska (kot imas sedaj) in met samo bistvene stvari na SSDju.
Danes, ko so SSDji pod 50€/1TB, pa te potrebe ni več. Kupis 2-4TB velik ssd in mas na eni particji vse. Done and Neat, kot se to spodobi.
Ampak kolikor sem gledal te gaming builde so vsi dajali vodno hlajenje not na procesorje (ki niso bili nekaj naviti), zato sem tudi sam tako izbral.
Jah, to dajejo youtuberji not, ker zgleda fancy in ker več poberejo od refferal linkov, k to kupis. V resnic pa za non X CPU niti aftermarket coolerja nerabis (če ni box coolerja zram).
Recimo bang for buck cooler
https://www.mimovrste.com/hlajenje-pc/i... + en RGB ventilator, če ti to pase pa bo hladil katergakol 8 core AMD za salo.
Ne kompliciraj tle k ni treba :)
#brezpodpisa
Ne kompliciram, sem kratek v tem znanju, zato se na vas obračam ko sledite temu, jaz sem 10+ let v zaostanku glede PC hardware :)
Nisem te pa ravno razumel "https://www.mimovrste.com/hlajenje-pc/i... + en RGB ventilator" a ni to kar si mi poslal ventilator in gre na CPU? Al je potrebno poleg tega še ventilator?
Nisem te pa ravno razumel "https://www.mimovrste.com/hlajenje-pc/i... + en RGB ventilator" a ni to kar si mi poslal ventilator in gre na CPU? Al je potrebno poleg tega še ventilator?
seveda, to je komplet hladilnik in ventilator (ga furam na 14 core 120W xeonu in je hladen k spricer) ampak ker si zelis LGBTja v skatli, ti pač priporocam en RGB ventilator zram.
#brezpodpisa
Z ene skrajnosti v drugo pa spet ni treba it. :S
7700X in pa enega od teh coolerjev (2x 120mm+ ventilatorja, 900g++ teža, RGB), kateri ti je pač všeč in ga dobiš po zmerni ceni. p.s.: in ki podpira AM5!
7700X in pa enega od teh coolerjev (2x 120mm+ ventilatorja, 900g++ teža, RGB), kateri ti je pač všeč in ga dobiš po zmerni ceni. p.s.: in ki podpira AM5!
Zgodovina sprememb…
al pa vzames r7 7700, k ne sili temparature do stropa in bo tut argus za 22EUR več kot dovolj dobr.
Za igre tko nerabi pretiravat z cpujem, sploh k je to se frisna platforma in se ma headroom za upgrejde v prihodnosti.
Za igre tko nerabi pretiravat z cpujem, sploh k je to se frisna platforma in se ma headroom za upgrejde v prihodnosti.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Jarno ::
+1, tudi pri Hardware Unboxed so pred izzidom R7 7700X3D grafične nekaj časa testirali z R7 7700 namesto R7 7700X, X verzijo ti bo skušalo konstantno nabijati na 95 stopinj ob obremenitvah...
#65W!
Ja, res dobro vprašanje, kaj je boljše kupit. Sploh ker je cena ista. 7700X je potencialno odtenek zmogljivejši in pa na željo ga lahko v biosu enostavno spremeniš v 7700 model - vklopiš eco mode in ga tako omejiš na 65W.
Ampak v končni fazi res isti šmorn. Za navadne smrtnike je mogoče res boljši 7700.
Ampak v končni fazi res isti šmorn. Za navadne smrtnike je mogoče res boljši 7700.
https://anni.si/osebni-racunalniki/racu...
je ta za ta denar ok ?
ce ne ali mi kdo lahko posice pri anniju do cca 1000eur.. gamerski PC.
je ta za ta denar ok ?
je ta za ta denar ok ?
https://www.systemtreff.de/Cyberpunk-PC...
ali je to ista zadeva ?
je ta za ta denar ok ?
https://www.systemtreff.de/Cyberpunk-PC...
ali je to ista zadeva ?
https://www.memorypc.de/gaming-pc/alle-...
imam moznosti dostave v necijo.. tako da ce mi lahko najde kdo primernega do 1000-1200eur ... bi bil hvalezen lahko tudi po delih..
T_F_7 ::
Mi lahko prosim poveste koliko zaupate sledečim SFX napajalnikom?
GPF-300P SMART SERIES
TFX TBZ300 80 Plus Bronze
LC-Power LC300SFX V3.21
Hvala.
GPF-300P SMART SERIES
TFX TBZ300 80 Plus Bronze
LC-Power LC300SFX V3.21
Hvala.
Disertacija ::
Pozdravljeni,
že kakšni 2 leti prebiram tale forum in na njem sem izvedel marsikaj o sestavi in nakupu računalnika, in sicer vse odkar sem ga leta 2020 kupil pri emisiji, kjer sem imel dobre izkušnje pred nakupom, po nakupu, ko sem konstantno imel blue screene pa mi niso znali več pomagati, čeprav sem ga imel 2x na servisu in so me imeli že kar čez vrh glave. Na njihovih testih PC nikoli ni crashal, pri meni doma pa tudi večkrat na dan... sicer sem igre lahko igral vse, razen Starwars battlefront 2, tam je vedno takoj crashal PC.
Prejšnji teden sem ta PC iz emisije šel prodati v eno manjšo trgovino Komponentko v ljubljani, za katero prej še nisem slišal in mi jo je priporočil prijetelj in izkušnja je bila fenomenalna. Tako, da sem fantom obljubil, da napišem mnenje.
Skratka, najprej da povem glede tega računalnika, ki ga emisija ni znala poštimati. Njihov serviser je takoj ugotovil, da je PC imel 3866 mhz rame in povedal, da sicer rami sami po sebi so ok, vendar da so prehitri za ryzen 5950x v mojem PCju. Nato jim je nekaj par minut ročno nastaviljal v biosu (nisem čisto razumel), vem samo, da je bilo ogromno nekih črk tc, tcc, trr, tbb in podobno. Potem je računalnik ponovno zagnal, postavljal se je sicer dobri 2 minuti, ampak... ko sva prišla v windowse in zagnala Starwarse, so delovali. Nato mi je pustil, da pri njih PC, ki sem jim ga prodal, še sam testiram namesto njih. Zraven so mi ponudili še kavo in neke čokolatine. Tega še nisem doživel v Sloveniji.
Pri njih sem potem vzel še nov PC oziroma smo skupaj izbrali komponente. Komponente so včeraj dobili in danes sem šel k njim in sam sestavil računalnik, malo so mi pomagali le z LED lučkami, saj jih je bilo težko nastaviti. Ker niso hoteli nobenega plačila za pomoč in za prostor sem rekel, kako se jim lahko zahvalim in rekli so, da jim največ pomeni dobro mnenje na tem forumu, saj da je to edini prostor, kjer niso priljubljeni.
Ekipi želim vso srečo in da bi le več trgovin v sloveniji delovalo tako kakor delujejo oni
že kakšni 2 leti prebiram tale forum in na njem sem izvedel marsikaj o sestavi in nakupu računalnika, in sicer vse odkar sem ga leta 2020 kupil pri emisiji, kjer sem imel dobre izkušnje pred nakupom, po nakupu, ko sem konstantno imel blue screene pa mi niso znali več pomagati, čeprav sem ga imel 2x na servisu in so me imeli že kar čez vrh glave. Na njihovih testih PC nikoli ni crashal, pri meni doma pa tudi večkrat na dan... sicer sem igre lahko igral vse, razen Starwars battlefront 2, tam je vedno takoj crashal PC.
Prejšnji teden sem ta PC iz emisije šel prodati v eno manjšo trgovino Komponentko v ljubljani, za katero prej še nisem slišal in mi jo je priporočil prijetelj in izkušnja je bila fenomenalna. Tako, da sem fantom obljubil, da napišem mnenje.
Skratka, najprej da povem glede tega računalnika, ki ga emisija ni znala poštimati. Njihov serviser je takoj ugotovil, da je PC imel 3866 mhz rame in povedal, da sicer rami sami po sebi so ok, vendar da so prehitri za ryzen 5950x v mojem PCju. Nato jim je nekaj par minut ročno nastaviljal v biosu (nisem čisto razumel), vem samo, da je bilo ogromno nekih črk tc, tcc, trr, tbb in podobno. Potem je računalnik ponovno zagnal, postavljal se je sicer dobri 2 minuti, ampak... ko sva prišla v windowse in zagnala Starwarse, so delovali. Nato mi je pustil, da pri njih PC, ki sem jim ga prodal, še sam testiram namesto njih. Zraven so mi ponudili še kavo in neke čokolatine. Tega še nisem doživel v Sloveniji.
Pri njih sem potem vzel še nov PC oziroma smo skupaj izbrali komponente. Komponente so včeraj dobili in danes sem šel k njim in sam sestavil računalnik, malo so mi pomagali le z LED lučkami, saj jih je bilo težko nastaviti. Ker niso hoteli nobenega plačila za pomoč in za prostor sem rekel, kako se jim lahko zahvalim in rekli so, da jim največ pomeni dobro mnenje na tem forumu, saj da je to edini prostor, kjer niso priljubljeni.
Ekipi želim vso srečo in da bi le več trgovin v sloveniji delovalo tako kakor delujejo oni
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Disertacija ()
Disertacija ::
Prosim če se tema premakne v Pritožbe in pohvale računalniških trgovin saj je bolj primerno
Izdelava luksuznih flaš - Gorazd Kocbek s.p.
https://www.kocbek1929.com/
https://www.kocbek1929.com/
tony1 ::
Tudi LC-Power ohišja so slabša od Chieftecovih?
Moj nasvet bo čisto mimo: tudi ohišij se ne kupuje najcenejših.
Sam sem rabil eno čisto povprečno, gledal okrog 100 EUR... Ker sem imel malo specifične zahteve (fizičen knof za reset, 5.25 inčni slot za CD) jih ni bilo prav veliko, nato sem pa v Slo štacuni našel neko čip-ess Antecovo (časi stare slave so mimo, ime je očitno samo še zlagan spomin ) ohišje za 80 EUR... In posledično že ves mesec luftam iz njega smrad po neposušeni barvi...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
PacificBlue ::
Heh, bo treba poseči bolj po steklenih ohisjih- kaj je predstavil Lian Li na Computex 2023:
I’m out.
:3
:3
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
Meiniken ::
In posledično že ves mesec luftam iz njega smrad po neposušeni barvi...
Zalaufaj furmark za ene 24 ur
Tudi LC-Power ohišja so slabša od Chieftecovih?
ohišja niso tako problematična zadeva, ker niso aktivna komponenta. Ker tudi ohišje za 15EUR nemore katastrofalno crkna tako, da potegne vse komponente za sabo, napajalnik pa lahko...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…