» »

Kako naštimati na tipkovnici funkcije?

Kako naštimati na tipkovnici funkcije?

-Jani- ::

Pozdravljeni

Na tipkovnici bi rad na dodatnih tipkah uštimal naslednje funkcije:
- shut-down
- CD pladnja izmet in load

Tipkovnica nima za to namenskih tipk, vendar se da večino dodatnih tipk preprogramirat (lahko gor obesim kakšen npr. kašen exe; za shut-down mi je bilo predlagano "shutdown.exe" v C:\WINDOWS\system32, vendar to ne opravi dela)

Kakšne ideje?

Hvala za odgovore
Jani

OmegaBlue ::

Sam shutdown.exe rabi še dodatne parametre da ugasne računalnik, poizkusi goglati za "key remapper" je programov malo morje a nevem če se jim da dodelit takšne funkcije.

Seveda to je čisto remapanje, lahko bi pa imel program, za določene hotkeys (ctrl+ alt+ kombinacije) izvede program/proces.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

-Jani- ::

@roki1: Kako naj si to v nadzorni plošči naštimam - mi pa ti razloži, če veš...?

@OmegaBlue: Zdaj že uporabljam Wizmo in deluje OK, samo je problem: lahko uporabljaš za shutdown, standby, CD eject/load, reboot, volume, mute, monitoroff,..., če narediš različne bližnjice, in vse dejansko dela preko teh bližnjic, če pa te bližnjice vprežem na tipke, pa dela samo ena fukcija, in sicer tista, ki sem jo mapiral nazadnje (poskusil sem namestiti tudi več Wizmov, jih preimenovati, postaviti v različne mape, pa nisem usposobil, kot bi hotel).

Naj kdo napiše, kako to narediti (če se da), ki uporablja tale programček, saj je izgleda zelo popularen (ali pa je problem v moji tipkovnici: Genius Ergomedia 700?)...

Za CD pa uporabljam en shareware (CD Eject Tool), samo je - tako kot vsi takšni programčki, ki sem jih našel - plačljiv, tako da mam pač 30 dni.

Pozdrav

Duke Nukem ::

shut down bi se moglo dat v biosu naštimat na kako tipko ,za pogon pa nevem še kaj bi :D
2600@3000barton,1GbPatriot-GF6800gt,160Gb hitachi,Logitech Z 5500 :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vdiranje prekom mreže na xp

Oddelek: Pomoč in nasveti
7979 (898) Mr.B
»

Avto start program ???

Oddelek: Programska oprema
161876 (1621) Madafaka
»

win2k, terminalServices, barve

Oddelek: Programska oprema
171261 (1085) matic
»

Avtomaticno ugasanje racunalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
161885 (1636) Highlag
»

Kako bi povezal dva rac z remote desktop?

Oddelek: Omrežja in internet
201704 (1385) mh8759a

Več podobnih tem