» »

EasyJet?

EasyJet?

c0dehunter ::

Videl sem, da lahko greš v London, enosmerno, že za nekaj čez 6.000sit. Ko sem na njihovi strani želel rezervirati polet, pa tako poceni prevoza sploh ni. A je to pol kaka nategavščina, al sm js narobe gledu?
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Tody ::

Nevem če je še tista akcija, ker to je bila bolj promocijska akcija, poleg tega je to bolj nateg kot ne. Ergo kot sem slišal imaš povratno karto za 12.000 sit toda veljavnost je en dan. Torej zjutraj gor zvečer dol. Z tem da te lahko orng zaj... ti dajo let ob 12.00 in ob 18.00 že nazaj. Kej dosti v 6 urah ne boš videl ker moraš računat že kake 45 transfer iz letališča

STASI ::

Moje izkušnje z EasyJetom al pa Rynom so take prej kupiš karto cenejša je. Smo šli v London in je prijatel kupil karte za isti let 14 do 21 dni. On je plačal za karte okoli 10000 sit jest pa 25000 sit. Prej kupiš cenejša je. Sem pa gledal za karte dva dni pred letom in so bile okoli 40000sit.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Ciho ::

15.000 SIT približno te pride povratna karta, če jo naprimer kakšen mesec prej rezerviraš in ostaneš par dni. Potem pa še stane nekaj transfer do centra, z vlakom povratna karta okoli 20 funtov, z avtobusom ki pa se vleče kar dolgo pa okoli 7 funtov.

CWIZO ::

S punco isto nameravava iti za prvomajske za par dni v london in sem malo gledal cene.
Pa mi neki ni jasno glede te letaliske takse.
Kaj za boga je sploh to? Kolikor sem gledal je dejanska karta ene 6k, ostalih kolikor pac je je pa letaliska taksa.
Mi zna kdo razloziti kaj je fora tega, ker nisem nek jaki popotnik:8):)
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

perci ::

Jah, to pac placas vsakic ko letis z avionom (sklepam da se nisi). Pri vsaki druzbi. Pri adriji so takse za gatwick tam okol 15 jurjev, pri ryanairu so pa cenejse, ker leti na stansted. Vsako letalisce ima pac svoje tarife...tudi glede na to, kje na terminalu ta avion dol vrze, od vsega tega je odvisno. Poleg tega pa zdej placas poleg karte se en dodatek za kerozin (vsaj pri adriji sem ga placal nazadnje).

CWIZO ::

Sem letel 2x, enkrat s solo tako da nisem sma rihtal zadev, enkrat pa s stevardeso kot njen gost:D

Mislis d aaerodromu placas takso, ne adriji?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Trinitron ::

Nizkocenovni prevozniki delujejo na tem principu: Prvih nekaj sedežev v letalu prodajo pod ceno, se pravi z izgubo. Nadaljne sedeže prodajajo po normalni ceni, zadnjih nekaj rezervacij pa po močno zvišanih cenah. In teh zadnjih nekaj sedežev jim predstavlja 50% vsega dobička. Cene pa se razlikujejo tudi po povpraševanju: leti med vikendi so lahko tudi do trikrat dražji od letov med tednom. Taisto velja za ure (jutranji leti so najdražji, nočni najcenejši).

Poleg cene za vozovnico je potrebno plačati še t.i. takso, ki jo pobere letališče in jo letalski družbi zaračunajo za oskrbo njihovega letala in za rabo letališke steze/parkirnega prostora. Ta taksa je fiksna in se jo plača za vsak let.

Čedalje več prevoznikov pa zaračunava tudi dodatek za gorivo, ki je posledica povišanja cen goriva v zadnjih letih. Ta dodatek bo vedno višji.

Letalske družbe pa seveda reklamirajo najcenejšo ponudbo brez davkov in takse.

Jan987 ::

mi smo leteli z ryanairom iz trevisa v paris. karte smo rezervirali pol leta prej tja pa smo leteli za 1 evro + pristojbina ()skupaj cca. 4,5k) nazaj pa za 20evrov + pristojbina torej vedno za manj kot 10.000 letalo ni nikoli nič zamujalo le autobus iz letališča v center parica je bil 15 evrov kar napram letala ni tako poceni 8voziš se pa cca 2 uri)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poceni v Francijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7922836 (17835) Karaya 52
»

polet v london, ipd.

Oddelek: Loža
223400 (2349) koyotee
»

Zakaj je letalski promet tako poceni (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
548670 (2625) fosil
»

Adria vs. Ryanair - kateri je boljši?

Oddelek: Loža
374913 (4065) BigWhale
»

Let z letalom na Irsko.

Oddelek: Loža
304045 (2034) MitjaM.

Več podobnih tem