Forum » Programiranje » Plače v IT industriji
Plače v IT industriji
Temo vidijo: vsi
111111111111 ::
Dobro to je blo bolj sarkastično. Model je hotel službe za več k 6k bruto v slo.
Čisto sem zgrešil. :) Prezgodnja ura. :D Se opravičujem.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
c3p0 ::
6k normiranec kot dev pomoje si blizu max.
Kot kak lead lahko dobiš 8k.
Vsaj za slo firme (pa ponavadi s tujim kapitalom, čisto slo majo ponavadi max nižji)
So mi ponudili zdaj 6.5k€ + dodatki, bom najbrž vzel (senior). Še eno ponudbo čakam, od ene večje Fin. IT firme, a dvomim, da bo toliko.
Potem pa bo očitno za 8k+ treba pokukat še v tujino.
hendriks ::
Nek rekruter me je kontaktiral za tole pozicijo: https://outfit7.com/jobs/lead-web-devel...
Sem rekel da pri teh letih (44), mi je pomembna samo plača in pogoji dela. In da za manj kot 6K€+ bruto ne
menjam. Dela kdo tukaj in kako je?
Sem rekel da pri teh letih (44), mi je pomembna samo plača in pogoji dela. In da za manj kot 6K€+ bruto ne
Rias Gremory ::
Če ti kaj pomaga: https://www.bettercareer.si/company/out...
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
bm1973 ::
Nek rekruter me je kontaktiral za tole pozicijo: https://outfit7.com/jobs/lead-web-devel...
To je zdaj kitajski sweat shop...
Pa razmisli...
Smurf ::
Se zmeraj je IT podjetje s prakticno najvisjo dodano vrednostjo v Sloveniji. Gledal sem neko raziskavo, da naj bi imeli okoli 700k€ dodane vrednosti na zaposlenega (100k€ imajo recimo boljsa slovenska IT podjetja). Tako, da za nekoga ka isce dobro razmerje med solidno placo (6k€ je pomoje doable za senior pozicijo) in pogoji dela je lahko dobra destinacija. Je pa tako, da dajo veliko na svojo kulturo, pa je pomoje bolj vprasanje, ce se tukaj fitate ali ne.
Mene so zgubili pri veganski menzi. :D
bciciban_ ::
111111111111 je izjavil:
Kolkr vem je nimajo več oz. je v ukinjanju.
Ko ni več Ize, ki se pogovarja z zvezdami (temi na nebu) se bo tudi menza normalizirala.
Kayzon ::
111111111111 je izjavil:
Ko ni več Ize, ki se pogovarja z zvezdami (temi na nebu)
Obrazlozi tale del
Tody ::
Sorry dodana vrednost zato ker ljudje delajo 10 ur na dan pa se mal cez vikend ker nimajo nič drugega za počet, za mogoče 6k , ki jih potem porabis za burnout in normalno hrano.
In se enkrat, podjetja ki prodajajo ali delajo za slo trg nikoli ne bodo mogla plačat bolje kot tista ki delajo za USA ali Nemčijo pa se to se bo pocas zaprlo.
In se enkrat, podjetja ki prodajajo ali delajo za slo trg nikoli ne bodo mogla plačat bolje kot tista ki delajo za USA ali Nemčijo pa se to se bo pocas zaprlo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tody ()
Kolkr vem je nimajo več oz. je v ukinjanju.
Ko ni več Ize, ki se pogovarja z zvezdami (temi na nebu) se bo tudi menza normalizirala.
V trenutni službi skupaj nabavljamo zorjeno meso, vsaj tehnični del ekipe. Marketing in prodaja, pa se najde kakšen vegetarijanec. :D
Sploh si ne predstavljam IT firme z vegansko menzo. :D
Od doma privlečeš meso, v menzi pa dobiš prilogo. :D
immortan ::
solidna plača 6k, daj kaj kadiš. normal povprečna plača se giblje med 3.2k do 4k za seniorja
Kayzon ::
tony1 ::
Iza Login je soustanoviteljica firme Outfit7 (verjetno sta bila z bivšim možem največja lastnika?), od tod tudi vpliv na to, kaj se je jedlo v menzi :)
Ko imaš enkrat dovolj denarja, da nimaš več realnih skrbi, te pa popadejo virtualne, kot so zvezde in... kaj se je v menzi v firmi.
Ko imaš enkrat dovolj denarja, da nimaš več realnih skrbi, te pa popadejo virtualne, kot so zvezde in... kaj se je v menzi v firmi.
Ona ima hud guru sindrom. Je preveč brala "The Secret", nato obogatela in zdaj misli, da so ji zvezde to naklonile. Ne zaveda pa se, da je ena na milijon, butast app z mačko in loterija.
Se mi zdi, da zadnje čase vsak drug že dela za Povio. So tako zrasli?
Povio ima seniorske plače od 6K dalje. Sam tako mimogrede..
Se mi zdi, da zadnje čase vsak drug že dela za Povio. So tako zrasli?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
Gambino ::
outfit7 = Ekipa2
Slišal marsikaj zanimivega, sploh ko sta bila večinska lastnika Loginova :)
Plače so dobre, za slovenske razmere!
outfit7 = Ekipa2
Klinc če moraš delat 40+ ur. Al so res tak dobre da se splača?
Tody ::
pR 39 MIO prometa imajo 4k+ bruto povprečne plače... s tem da jih je 350 zaposlenih... Vemo pa kako statistika in povprečja delujejo :)
Ahim ::
immortan ::
Ashrack ::
Zdaj mu bo malo "huje", ker bo omejitev 60k€ :)
Zakaj smajli,ni potrebe po nevoscljivosti.
Upam samo d kmalu odjebe golob in popravijo to zdraho z normiranci.
Ko je Golob prisel in naredil zdraho glede davkov sem sel v davcno optimizacijo. Dejansko zdaj placujem manj davkov kot pred Golobom in to na nacin ki se ne steje za skrivanje davkov. Tako da sem v sivi coni kjer mi nasa lacna davkov drzava ne more nic.
....
Pri americanih je dostikrat problem kr si tam potrosni material in delas v njihovem timezone
Denar je pa top
Odvisno kako si iznajdljiv. Nasa ekipa v okviru firme, kjer sem edini dev iz Evrope ucinkovito deluje. Dejansko imamo zaradi tega skorajda 16h delavnik. Kar je odlicno ce se kaj nujnega resuje in stranka caka na proizvod. Recimo jaz v Evropi zacnem ze stvar resevati in predam ekipi ob 19h na dailyju ko se zbudijo in oni nadaljuje. In vice versa.
Sam efektiven delavnik je pa okrog 5-6h. Tako da ni nek bav bav koliko se mora delati. Mislim da to mantro nasi SLO delodajalci sirijo :)
....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ashrack ()
Vanquish ::
Ashrack - zato pa sem napisal dostikrat problem, ne pa vedno :D
Vedno pa obstajajo izjeme in lahko razlicni timezone dejansko pripomore pri procesu
Vedno pa obstajajo izjeme in lahko razlicni timezone dejansko pripomore pri procesu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vanquish ()
Geho ::
Zdaj mu bo malo "huje", ker bo omejitev 60k€ :)
Zakaj smajli,ni potrebe po nevoscljivosti.
Upam samo d kmalu odjebe golob in popravijo to zdraho z normiranci.
Ko je Golob prisel in naredil zdraho glede davkov sem sel v davcno optimizacijo. Dejansko zdaj placujem manj davkov kot pred Golobom in to na nacin ki se ne steje za skrivanje davkov. Tako da sem v sivi coni kjer mi nasa lacna davkov drzava ne more nic.
Tell us more...
FireSnake ::
Sem rekel da pri teh letih (44), mi je pomembna samo plača in pogoji dela. In da za manj kot 6KEUR+ bruto ne
Poznam. Tudi višji management.
Verjetno malo preveč visoko letaš.
To je zdaj kitajski sweat shop...
Pa razmisli...
Za zaposlene se ni nič spremenilo.
Pa žurke v zakupljenih hotelih take, da dol padeš.
111111111111 je izjavil:
Od blizu firme nisi videl.
Vegansko je zastonj.
Če ti pa ne paše si pa sam malico kupi.
Kje je problem?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
111111111111 je izjavil:
outfit7 = Ekipa2
Klinc če moraš delat 40+ ur. Al so res tak dobre da se splača?
Še enkrat: firme od blizu nisi videl zaro ne zavajaj.
Še enkrat: firme od blizu nisi videl zaro ne zavajaj.
Kolega je pustil, ker je bilo treba kar konkretno delat, čez delovni čas. Firmo videl od blizu, ampak dela pač nisem sprejel. V čem je težava?
Mi boš rekel, da se je in da se dela 40 ur tedensko, čez vikende si fraj, da lahko delaš od 7-15h? Prosim popravi me če se motim.
111111111111 je izjavil:
Od blizu firme nisi videl.
Vegansko je zastonj.
Če ti pa ne paše si pa sam malico kupi.
Kje je problem?
Ponujena mi je bila služba. Odvrnili sta me plača in veganska "mentaliteta". Lahko se strinjam, da je v meni problem.
Ali je menza kot bonus k malici in malico dobiš vseeno plačano? Mi lahko odgovoriš.
P.S.: Kačica ne se preveč usajat. Slovenij je jebeno majhna, delal sem že marsikje, v skoraj vsaki večji firmi pa poznam nekoga, ki je tam delal ali dela. In sem zelo izbirčen, in me pravilno opiše nekdo zgoraj, da nisem nikoli imel jajc da bi šel v tujino. OutFit7 je odlična firma, če štartaš brez otrok, najbolje da tudi brez partnerke, ker delaš kot munjen. Ne vem pa če je denar, ki ga dobiš tega vreden. Če si samski verjetno je.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
Odvisno od ekipe.
Poznam človeka ki je tam zgorel. In na koncu jebal mater Izi.
In poznam dva nekdanja sodelavca, ki sta tam že 5+ let pa se ne pretegneta.
Bolj kot od firme je odvisno od ekipe in neposrednega šefa.
Pa seveda od lastne mentalitete, če daš v glavo da delaš 7.5 ur in potem zapreš laptop brez slabe vesti, boš na dolgi rok laže shajal.
Pa seveda od lastne mentalitete, če daš v glavo da delaš 7.5 ur in potem zapreš laptop brez slabe vesti, boš na dolgi rok laže shajal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bciciban_ ()
111111111111 je izjavil:
Ali je menza kot bonus k malici in malico dobiš vseeno plačano? Mi lahko odgovoriš.
O ostalem ne bi. In točno tako je: malica je zastonj. Malico pa vseeno dobiš plačano.
Če ti vegansko ni všeč si pa še vseeno lahko kupiš svojo.
O ostalem pa ne bi: razen mogoče tega, da delaš 40 ur na teden. Poznam ljudi, ki so dellai več, a to ni pravilo.
IgorCardanof ::
Odvisno od ekipe.
Ja se mi zdi, da je pri dosti firmah tako, da nekateri programerji se komaj pretegnejo, drugi pa delajo vse dni po 10 ur in še za vikend. Se mi zdi, da tu potem pride v obzir kako kvaliteten je programer / kako hitro se uči.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
klemenSLO ::
Zato je pa važno da se znamo pogovarjati:
plača : bruto na mesec za 174 delovnih ur, fiks, ni variabile.
Kolegica je šla tja ravno v teh dneh.... jo bom vprašal čez kak mesec in poročam.
Kolegica je šla tja ravno v teh dneh.... jo bom vprašal čez kak mesec in poročam.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
O ostalem ne bi. In točno tako je: malica je zastonj. Malico pa vseeno dobiš plačano.
Če ti vegansko ni všeč si pa še vseeno lahko kupiš svojo.
O ostalem pa ne bi: razen mogoče tega, da delaš 40 ur na teden. Poznam ljudi, ki so dellai več, a to ni pravilo.
Kako o ostalem ne bi?
Za malico nisem bil 100% ker me je že ta veganska mentaliteta odbila. Če sem čisto pošten je bil tu problem v meni. Čeprav se je moj rojstni datum z numerologijo lepo izšel.
Edino kar me je takrat mikalo, so bili eno tedenski team bulidingi v Ameriki. :D
Zato je pa važno da se znamo pogovarjati:
Super, da vidimo kako je stanje sedaj. :)
Jaz bi težko 174, če je sranje pač potegneš, sam to se potem zna razvlečt, da je skos neko sranje in moraš povlečt. Valda boš naredil nadure, če je nekaj nujno, sam da je pa vsak teden... (ne govorim samo za Outfit). :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
Recimo, da je oseba Bogataj, delala v podjetju Outfit7, ki ga nekateri v šali imenujejo "Auschwitz7" približno pet let. Odšla kmalu po tem, ko je bilo podjetje prodano. Delalo se naj bi krepko preko 40 ur in ce ti kaj ni bilo vsec, so pa tam vrata, naj bi bil Samo Loginov odgovor na placane nadure.
Oseba Bogataj naj bi imela veliko nadur ampak se ni sekirala ker je imela kot izmed zacetnih ljudi dober delez v podjetju in s tem dobivala izplacila dividend in se s prodajo podjetja zelo lep denar zasluzila. Problem naj bi pa bil za zaposlene ki so imele veliko nadur in imele majhen delez in so s prodajo dobile za WC papir denarja.
Bile so pa tudi govorice o Izinih zvezdah, oblakih, siljenju veganstva ali pa si skorajda odpuscen ce se ni pokoris in podobno...
Oseba Bogataj naj bi imela veliko nadur ampak se ni sekirala ker je imela kot izmed zacetnih ljudi dober delez v podjetju in s tem dobivala izplacila dividend in se s prodajo podjetja zelo lep denar zasluzila. Problem naj bi pa bil za zaposlene ki so imele veliko nadur in imele majhen delez in so s prodajo dobile za WC papir denarja.
Bile so pa tudi govorice o Izinih zvezdah, oblakih, siljenju veganstva ali pa si skorajda odpuscen ce se ni pokoris in podobno...
....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ashrack ()
Sounds like a nice little cult. Ampak ljudje očitno ostanejo tudi v takem "sweet" shopu. Je žur tu in tam dovolj.
matic492 ::
Nadure in stresno delo sta slabost samo, ko ni dovolj plačano :)
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Sounds like a nice little cult. Ampak ljudje očitno ostanejo tudi v takem "sweet" shopu. Je žur tu in tam dovolj.
Ja saj. Ljudje hočejo biti del nečesa več, dober lastnik to zagotovi, in potem jih lahko b.p. izkorišča...
Iza se je vedno imela za nekaj več, sam sem jo jaz, ko sem še delal z njo (ne pod njo), parkrat steral, ne sicer ravno v 3PM, ampak preložil odgovornosti nanjo .