Forum » Programiranje » Plače v IT industriji
Plače v IT industriji
Temo vidijo: vsi
TheBlueOne ::
This. Najlazje je odmahniti z roko in se tolaziti/slepiti s tem, da je nekomu nekaj padlo iz zraka.
Seveda je padlo iz zraka, samo ne sluzba. Sej se povprecnezi ne slepijo, da ni mozno dobiti dobre sluzbe, slepijo se, da so enako sposobni. Tisti, ki je sposoben in seveda brihta bo verjetno dosegel svoj cilj in se zavedal plusov in minusov, kakor tudi moznosti. Morda ne bo garal za 15kEUR ampak bo uzival in delal 20h/teden za 2500EUR. Se pa sigurno ne bo pritozeval.
Jokice bodo pac morale sprejeti svojo realnost, ker toliko pa je menda vsakomur jasno, da tarnanje ni pravi pristop.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
user4683 ::
Še lažje pa se je tolažiti, da je uspeh samo posledica tvoje sposobnosti, sreča/okoliščine pa niso imele nič polek. Potem res vidiš vse, ki zaslužijo manj od tebe, kot lene. Je pa res, da imaš trenutno res veliko priložnosti na voljo.
Seveda, tega nisem nikoli trdil. Ampak tudi ce po spletu srecnih okoliscin dobis 15k placo, je ne bos dolgo obdrzal, ce nisi zelo sposoben delaven. Verjetnost, da se bos z delavnostjo in znanjem dokopal do (zelo) dobre place, je vecja, kot ce cakas na sreco :)
ytodf ::
Še lažje pa se je tolažiti, da je uspeh samo posledica tvoje sposobnosti, sreča/okoliščine pa niso imele nič polek. Potem res vidiš vse, ki zaslužijo manj od tebe, kot lene. Je pa res, da imaš trenutno res veliko priložnosti na voljo.
Narobe, aktivno moraš delati na tem - ampak moraš delati/iskati sam na več mestih. Ne tvegati brezglavo in se posvetovati, včasih povabiti kakšnega od high-enderjev na kakšen krof, če ne že kosilo, da malo začutiš utrip in človeka pri nizkem vložku. Sreča je na strani
TheBlueOne je izjavil:
delal 20h/teden za 2500EUR.
Huh? 2500EUR mesečno ali tedensko pri 20h/teden? Ko trr in pohlep začneta delati žvek-žvek, želiš hitro izpolniti svoje kapacitete.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ytodf ()
Invictus ::
Še lažje pa se je tolažiti, da je uspeh samo posledica tvoje sposobnosti, sreča/okoliščine pa niso imele nič polek.
Srečo je treba delati... Pozabil, kdo je to že napisal...
Okoliščine moraš pa izkoristit zase. Kakršne so na trgu dela in kakšna je celo politična in davčna klima po svetu...
Ampak laže je jamrati, in pljuvati bo boljših od sebe. Oz. boljši ni pravi izraz, mogoče bi bil bolj zainteresirane primernejši...
Na koncu jamrači pristanejo na tem, da denar ni vse...
Si naj pa vsak najde nekaj, kar mu ustreza. Sam bom do konca junija ponucal moj pool 100k na normiranca. Potem vprašanje, če bom sploh še delal, niti ne vem, če se bo pogodba podaljšala... Ampak imam že en lead za projekt kasneje, če ne bodo... Sicer Java developer, nič posebnega, ampak znam nemško, pa pašem noter...
Mogoče bom pa tistih pol leta izkoristil zato, da se ponovno malo certificiram, saj mi je praktično vse poteklo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
krokodil22 ::
Pozdravljeni, ker sem nov na tem forumu ne vem, če je ta tema ravno pravšnja za takšno vprašanje ampak me vseeno zanima ali je na forumu kdo tak, ki ve za podjetje v mariboru (ali okolici), ki se ukvarjajo s programiranjem PLC krmilnikov, mikrokrmilnikov ali pa pozna kakšno razvojno podjetje s področje elektotehnike.
krokodil22 je izjavil:
Pozdravljeni, ker sem nov na tem forumu ne vem, če je ta tema ravno pravšnja za takšno vprašanje ampak me vseeno zanima ali je na forumu kdo tak, ki ve za podjetje v mariboru (ali okolici), ki se ukvarjajo s programiranjem PLC krmilnikov, mikrokrmilnikov ali pa pozna kakšno razvojno podjetje s področje elektotehnike.
Pojdi malo naprej cez mejo, ker v okolici Graza je tega kolikor hoces. Podjetja v MB menda placujejo bolj tako tako ...
Huh? 2500EUR mesečno ali tedensko pri 20h/teden? Ko trr in pohlep začneta delati žvek-žvek, želiš hitro izpolniti svoje kapacitete.
Je vec poti do kesa. Recimo meni ni ne vem kako vsec dati drugim prevec mojega casa, ker ga cenim dosti bolj kot denar. V praksi ne vidim neke hude razlike, ce kot familija potegnemo 5k€ neto/mesec ali pa 15k€/mesec neto. Malo boljsi avto, malo vecja hisa, v bistvu pa bo hisa lepsa pri 20h/teden, ker jo imas cas planirati sam.
Recimo zame je optimum manj ur in poskusanje nagrajevati kar denar nosi pasivno. Torej razliko ur deloma raskiras za prjekte, kjer je 9/10 izkopicek 0€, 1/10 pa izkopicek x€ mesec do konca zivljenja. Ali pa jih pokuris s familijo.
Drugace stevilk nisem podal glede na svojo situacijo. Lahko pa recem, da je tezko sluzit zelo veliko, ce ne vlagas dosti casa na dnevni bazi. Si lahko nekaj mesecev prost ampak ko delas pa te praviloma pojedo celega in se malo, ce se podis za denarjem
TheBlueOne je izjavil:
5kEUR neto/mesec ali pa 15kEUR/mesec neto
Hehe, kar nehajmo razpravljati, ne glede na to, če gre za aktivne ali pasivne zaslužke :-)
Domnevam sicer, navkljub nedosledni notaciji, da navajaš zneske 5k ali 15k (prilivov eur neto/mesec). In da ti je vseeno za to - kar pomeni, da ne veš, kaj bi z denarjem, žal vsi nismo deležni takšne sreče, da bi nam bilo tako vseeno pri takšnem razponu, po možnosti še razširjenega :-)
TheBlueOne je izjavil:
pojedo celega in se malo, ce se podis za denarjem
V resnici je ironija, da delaš veliko manj, zato pa delaš za dve stranki, da izkoristiš svojo delovno kapaciteto dneva, če zmoreš več, super. Odsvetujem sicer, da gledaš na sebe kot zaposlenega delojemalca.
Napisal sem iz dejanske prakse, ne iz wishful thinkinga, kot je sklepati pri tebi.
Zgodovina sprememb…
user4683 ::
Verjetni precej odvisno od tega kaj delas, ampak ce kaj, se je v zadnjih 2 letih pokazalo, da vse vec zahodnih podjetij koncno odkriva, da dobri programerji obstajajo tudi zunaj USA in so pripravljeni placati ameriske place ne glede na lokacijo. Torej nek senior(ish) programer ima sedaj odlicno priloznost priti do 40h/week sluzbe za 10k+/mesec (in nekaj sestankov ob cudnih urah, odvisno kako izkusena je ekipa pri komunikaciji in razprsenosti).
V resnici je ironija, da delaš veliko manj, zato pa delaš za dve stranki, da izkoristiš svojo delovno kapaciteto dneva, če zmoreš več, super. Odsvetujem sicer, da gledaš na sebe kot zaposlenega delojemalca.
Govorim iz dejanske prakse, ne iz wishful thinkinga, kot je sklepati pri tebi.
Za dve stranki? Nisem imel v mislih, da si/sem nek normiranec, ki dela za dve stranki.
Bolj primarna zaposlitev, kjer te podjetje lepo ujcka za tvoj cas, druga postavka pa so projekti kjer zasluzek ni vezan na oddelane ure. Torej ni recimo 1h 100EUR ampak ni vrednoteno, ker eksperimentiras s svojimi podjetji. Najbolj poznano mesetarjenje z nepremicninami, nekoliko bolj redko majhna podjetja, ki nudijo nek izdelek itn.
Ni to "wishful thinking", ker sem realen v smislu, da se zavedam, da je od teh zadev b.p. 0EUR ali pa celo kaj minusa. Je pa fin hobi...
Logika za tem je, da tako ali tako delas manj in lahko vec uzivas, si z druzino itn., poleg tega pa lahko delas hobije, kjer je jasen fokus, da morajo imeti financni potencial. Zame edini nacin, da puscas odprte moznosti, da hobi postane dohodek. Ce je prav zastavljeno, pa dosti denarja nosi se z manj dela. Tu pa je koncni cilj, da se lahko odklopis od "the man", ce hoces.
Zgodovina sprememb…
TheBlueOne je izjavil:
Logika za tem je, da tako ali tako delas manj in lahko vec uzivas, si z druzino itn., poleg tega pa lahko delas hobije, kjer je jasen fokus, da morajo imeti financni potencial. Zame edini nacin, da puscas odprte moznosti, da hobi postane dohodek. Ce je prav zastavljeno, pa dosti denarja nosi se z manj dela. Tu pa je cilj, ko se lahko odklopis od "the man".
In kako blizu si ti tem ciljem, da boš finančno neodvisen, zaposlenec Modri, glede na to, da ti je vseeno za 5k ali 15k prihodkov mesečno? Imaš kakšne drage hobije, Modri?
Pa nehajva s to filozofijo, ker je neproduktivno, saj res, da mi plačajo tudi za ta čas, ampak ne morem debatirati z nekom, ki mu je vseeno za 5k ali 15k (ali...) prihodkov mesečno.
Če se ne motim, si me celo izpostavil kot odgovornega glede davkov in razmerij med plačami...
Naj kdo drug prevzame to Modro offtopic-ovanje :-)
Zgodovina sprememb…
In kako blizu si ti tem ciljem, da boš finančno neodvisen, zaposlenec Modri, glede na to, da ti je vseeno za 5k ali 15k prihodkov mesečno? Imaš kakšne drage hobije, Modri?
Pa nehajva s to filozofijo, ker je neproduktivno, saj res, da mi plačajo tudi za ta čas, ampak ne morem debatirati z nekom, ki mu je vseeno za 5k ali 15k (ali...) prihodkov mesečno.
Nerad govorim natancno o sebi. Drugace mi ni vseeno za denar, samo mi je pa manj vseeno za cas. Na kratko, mi gre super. Kar se tice hobijev pa jih je malo zabremzala familija, hisa itn., ampak imamo dober trend. Sem optimisticen...
TheBlueOne je izjavil:
Nerad govorim natancno o sebi. Drugace mi ni vseeno za denar, samo mi je pa manj vseeno za cas. Na kratko, mi gre super. Kar se tice hobijev pa jih je malo zabremzala familija, hisa itn., ampak imamo dober trend. Sem optimisticen...
Prav, odlično, torej dajmo obrniti temo v začrtani smeri, Plače v IT industriji, ki je sicer že tako ali tako do neprepoznavnosti izkrivljena s fakturami remote izvajalcev, filozofijo pa dajte prenesti v drugo temo.
Pa zakaj so vam zanimivi osebni detajli na anonimnem forumu? Sej naceloma se ve o cem je govora, samo ni v stilu "Zalusim 5000€ neto, sem car, ker sluzim me poslusajte!!!". Fora foruma zame je, da ni bistvo kdo si ampak kaj poves. Tici pa se merijo v realnosti.
Se pa lahko dosti naucis.
Se pa lahko dosti naucis.
Plače v IT industriji, ki je sicer že tako ali tako do neprepoznavnosti izkrivljena s fakturami remote izvajalcev, filozofijo pa dajte prenesti v drugo temo.
Zakaj fakture remote izvajalcev izkrivljajo temo? Do tell ????
Mogoče pa komu vsake toliko časa potegne, da delo v redni službi ni ravno dobro plačano...
Mene o tebi, Modri, me ne zanima o tebi nič več, odkar ti je vseeno za denar v razponu 5k-15k (in več) mesečno, ker so naša gledišča zelo neusklajena :-) Prosil bi, da mi nehaš odgovarjati dokler sem še dobre volje.
Ja, se celo lahko strinjam, gledam strogo računovodsko, saj veš, moram malo trenirati. Jaz osebno bi ločil temo na "Plače v IT industriji" in "Honorarji v IT industriji" ali tako nekako.
Zakaj fakture remote izvajalcev izkrivljajo temo? Do tell ???? Mogoče pa komu vsake toliko časa potegne, da delo v redni službi ni ravno dobro plačano...
Ja, se celo lahko strinjam, gledam strogo računovodsko, saj veš, moram malo trenirati. Jaz osebno bi ločil temo na "Plače v IT industriji" in "Honorarji v IT industriji" ali tako nekako.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Ahim ()
Mene o tebi, Modri, nič me ne zanima več, odkar ti je vseeno za denar v razponu 5k-15k (in več) mesečno, ker so naša gledišča zelo neusklajena :-) Prosil bi, da mi nehaš odgovorjati dokler sem še dobre volje.
Ne pozabit, da sem napisal druzinski dohodek. Samo to bi popravil. Sem poskusal biti kolikortoliko realen.
TheBlueOne je izjavil:
Ne pozabit, da sem napisal druzinski dohodek. Samo to bi popravil. Sem poskusal biti kolikortoliko realen.
Če so vaši družinski prilivi 15k€ skupaj, darujte preostalo v dobrodelno namene, da vam ostane 5k, saj vam je vseeno za denar. Mislim, halo. Ok, prosim, zaključiva. Nisem razpoložen za neke
X filozofije, grem opozorit moderatorja, da napravi red.
Zgodovina sprememb…
@ytodf
Zdaj si pa malo začel sekati ven s slovensko hlapčevsko mentaliteto. In pljuvanju po vseh, drugačnih od tebe...
Pa tako dobro ti je šlo v našo stran svobodnjakov .
Zdaj si pa malo začel sekati ven s slovensko hlapčevsko mentaliteto. In pljuvanju po vseh, drugačnih od tebe...
Pa tako dobro ti je šlo v našo stran svobodnjakov .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Če so vaši družinski prilivi 15kEUR skupaj, darujte preostalo v dobrodelno namene, da vam ostane 5k, saj vam je vseeno za denar. Mislim, halo. Ok, prosim, zaključiva. Nisem razpoložen za neke
X filozofije, grem opozorit moderatorja, da napravi red.
Narobe me razumes. Jaz pravim, da ne gres delati za 15kEUR, ce ti to pozre ves cas in lahko lepo zivis s pol manj dela in tretjino dohodka. 5kEUR neto na druzino pa pride kar hitro, ce delata dva polovicko, ker je tudi radikalno manj bremenitev. Seveda ne govorim za trgovke ampak IT++.
Od prilivov 15kEUR bi jaz svetoval 10kEUR v investicije in dolgorocen plan zmanjsevanje delovne obveze do "the man". Ne bi svetoval, da casovno hiras familijo zato, da dajes v dobrodelne namene.
Prodajam kako razmisljam, mi pa ni jasno zakaj ti je tako mucno brati. O sebi lahko recem, da sem karierno pot zacel z bilanco ca. -500EUR dolgov od studija. Tako, da nisem kdo, ki mu je kaj bilo podarjeno.
Zgodovina sprememb…
Najbolj me razkuri, da mu je vseeno za 15k€, ker mu je 5k€ dovolj.
Meni ne bi bilo dovolj, da zaslužim milijon € v enem mesecu, bi jih znal porabiti.
Kaj šele 5k€...
Ne, hocem povedati, da ko imas dovolj zase bos menda vsako naslednjo uro ali prodal cim bolj pametno ali pa pokuril doma. @Invictus je recimo level up ++ po prodaji svojega casa. Jaz pa bi level up ++ po pasivnem dohodku. Ampak ce me spomin ne vara tudi @Invictus najmanj mesetari z nepremicninami, tako da je filozofska orientacija morebiti podobna moji.
LukiYo ::
Verjetni precej odvisno od tega kaj delas, ampak ce kaj, se je v zadnjih 2 letih pokazalo, da vse vec zahodnih podjetij koncno odkriva, da dobri programerji obstajajo tudi zunaj USA in so pripravljeni placati ameriske place ne glede na lokacijo. Torej nek senior(ish) programer ima sedaj odlicno priloznost priti do 40h/week sluzbe za 10k+/mesec (in nekaj sestankov ob cudnih urah, odvisno kako izkusena je ekipa pri komunikaciji in razprsenosti).
Ja, lahko potrdim (poznam več kolektivov), da se je zglihalo, skoraj ni več pomembno s katere države si. Romunija, Ukrajina, Slovenija, itd, vsem so dosegljivi višji zneski (ni več tako omejeno na lokacijo - za remote recimo). Moraš pa bit med boljšimi (na svojem področju) in aktiven (furaš nek svoj PR). Hell, še v Sloveniji on-site so plače čez 4K bruto za ta dobre. Če imaš manj in si hkrati dober, te nategujejo, ali pa imaš druge perke (manj dela in lahko delaš še na popoldancu npr).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: LukiYo ()
MOdri, ti si iznašel investiranje v osnovne in špekuliranje z izvedenimi finančnimi instrumenti in nepremičnine, z vzvodi in brez njih, avtomatizirane trgovalne sisteme, tudi koncept pasivnih prihodkov. V redu, hvala, res ne vem, kaj bi jaz v življenju brez tebe :-)
Lahko, prosim, zdaj zaključimo te tvoje nebuloze? Res me nič ne zanima o tebi, nič, res ne.
Dobre, mogoče, zagotovo pa ne za zelo dobre.
Lahko, prosim, zdaj zaključimo te tvoje nebuloze? Res me nič ne zanima o tebi, nič, res ne.
[v Sloveniji on-site so plače čez 4K bruto za ta dobre.
Dobre, mogoče, zagotovo pa ne za zelo dobre.
Zgodovina sprememb…
Seveda grem tudi jaz v pasivne dohodke... Takoj ko letos poplačam pufe in zrihtam bajto do konca.
Sam imam manjši problem, da se od mene zahteva 40 urni delovnik. Zaenkrat. Preprosto se pričakuje, da delam 8 ur na dan. Ne gre drugače.
Ko dolgove odplačam, bom začel drugače delati. Če bo šlo... Rabim 2 jurja pasivnih dohodkov in basta. Vse ostalo je samo bonbonček na torti...
Sam imam manjši problem, da se od mene zahteva 40 urni delovnik. Zaenkrat. Preprosto se pričakuje, da delam 8 ur na dan. Ne gre drugače.
Ko dolgove odplačam, bom začel drugače delati. Če bo šlo... Rabim 2 jurja pasivnih dohodkov in basta. Vse ostalo je samo bonbonček na torti...
Nisi edini. Ce imas kaj izbire lahko manj ljubim lazes, da ti drugje ponujajo manj ur. Mene prav fascinira, da podjetja raje gledajo kako tehnicni kadri gledajo v zrak, kot da bi pustili, da imajo manjso obvezo.
bLoL ::
Nevem, zakaj pričakuješ od ljudi, da bi vsi radi čim več denarja?
Mislim, da ima vsak nek point, od kjer naprej ti je skoraj vseeno koliko € dobiš.
Služba je razmerje med časom/znanjem/odgovornostjo/denarjem.
Če se pri nekomu ta enačba ustavi pri 3k je pač zanj to to.
Več denarja lahko dobiš samo tako, da povečaš druge parametre. Za nekatere to pač ni sprejemljivo.
Mislim, da ima vsak nek point, od kjer naprej ti je skoraj vseeno koliko € dobiš.
Služba je razmerje med časom/znanjem/odgovornostjo/denarjem.
Če se pri nekomu ta enačba ustavi pri 3k je pač zanj to to.
Več denarja lahko dobiš samo tako, da povečaš druge parametre. Za nekatere to pač ni sprejemljivo.
Z veseljem bi delal v kakšnem takšnem 'sweat shopu' :-)
Od mene sicer pričakujejo točno toliko izvedenih ur kot je zaračunanih... Recimo, a ne, pri neki običajni produktivnosti...
Od mene sicer pričakujejo točno toliko izvedenih ur kot je zaračunanih... Recimo, a ne, pri neki običajni produktivnosti...
Zgodovina sprememb…
hujsk1999 ::
Ti si tudi na novo v branži? Vprašaj za nasvete Invictusa, on že vsaj 10 let služi po 20 čukov na mesec. Zdaj se je tip sicer nekaj zapufal, me je začelo skrbet... Ga imam na sumu da je v Metaversu ves zaslužek zagonil.
LukiYo ::
Uf, tematika o aktivnih urah. Meni osebno gray area. Dogovor 8h, dejanskih X. Ene firme že vnaprej zahtevajo manj vpisanih ur (recimo 6 na dan, 2 imaš pa za vse ostalo), ene firme sploh ne zahtevajo pisanja ur, važno da si online in imaš delo.
Tiste, ki zahtevajo vpis polnih 8h/dan in po projektu (tekoči trak programiranje) so mal na meji normalnega, ampak tam se pač vpiše relativno po zahtevnosti: delaš na treh taskih in vpišeš 2,3,3 ne glede na kavice, slo-tech, itd.
Tiste, ki zahtevajo vpis polnih 8h/dan in po projektu (tekoči trak programiranje) so mal na meji normalnega, ampak tam se pač vpiše relativno po zahtevnosti: delaš na treh taskih in vpišeš 2,3,3 ne glede na kavice, slo-tech, itd.
Ne, sem že extra senior v branži in izstavljam svoje fakture. Če bi prenašal navedbe strank, mi ne bi verjeli.
Invictusa nekako poznam, bi morali malo obnoviti kakšne kontakte, malo ste si ustvarili preveč radikalno sliko o njem. Načeloma precej pozitiven in nekako ekstrovertiran možakar.
Torej, zakaj zamotavati že sicer kaotično situacijo v temi in raznim fiolozofom dajati gorivo za njihove nebuloze?
Invictusa nekako poznam, bi morali malo obnoviti kakšne kontakte, malo ste si ustvarili preveč radikalno sliko o njem. Načeloma precej pozitiven in nekako ekstrovertiran možakar.
Torej, zakaj zamotavati že sicer kaotično situacijo v temi in raznim fiolozofom dajati gorivo za njihove nebuloze?
Zgodovina sprememb…
Nimam pojma, ampak dajmo še malo "provocirati"...
Pač, navaden folk načeloma v Sloveniji ne mara slišati dejstev s strani uspešnih ljudi, ker se potem sami počutijo slabše, zato jih raje tlačijo dol...
Negativna selekcija, press. Že zadnjih 30 let. Še Juga ni privlekla na površje toliko nesposobnežev kot zadnja leta v Sloveniji.
Pač, navaden folk načeloma v Sloveniji ne mara slišati dejstev s strani uspešnih ljudi, ker se potem sami počutijo slabše, zato jih raje tlačijo dol...
Negativna selekcija, press. Že zadnjih 30 let. Še Juga ni privlekla na površje toliko nesposobnežev kot zadnja leta v Sloveniji.
Mike_Rotch ::
Lej, nismo vsi enaki. Jaz popolnoma razumem kaj želi TheBlueOne povedati in se popolnoma strinjam s tem. Moje življenje bo praktično enako pri 5k in 15k mesečnega dohodka. Če za isti vložek dobim 10 jurjev več se seveda ne bom pritoževal. Ne bom pa aktivno iskal novih priložnosti in zapravljal dragocenega časa za to, da bom zaslužil več kot potrebujem.
Ja, lahko potrdim (poznam več kolektivov), da se je zglihalo, skoraj ni več pomembno s katere države si. Romunija, Ukrajina, Slovenija, itd, vsem so dosegljivi višji zneski (ni več tako omejeno na lokacijo - za remote recimo).
Imam podobne izkušnje. Pri nas so plače izenačene ne glede na lokacijo. Srbi, Slovenci, Italjani in Američani dobimo enako (so seveda odstopanja glede na individualne dogovore).
Glede ur pa še nikjer nisem imel težav. V eni firmi (agencija) smo uporabljali time tracker, ampak še to izključno zato, ker smo naprej strankam zaračunali ure. Sicer imajo pa načeloma vse spodobne remote firme urejen performance tracking drugače kot glede na vložene ure.
Mike_Rotch je izjavil:
Ne bom pa aktivno iskal novih priložnosti in zapravljal dragocenega časa za to, da bom zaslužil več kot potrebujem.
Kako zapravljal dragocenega časa? Pa jaz delam od doma, družina je že stara in mladina tik pred osamosvojitvijo, ima svoje rock/metal bend in to :-) Moji hobiji so sicer kakšno enostavno gorništvo in hribolazenje, nekajkrat letno jadranje in potapljanje, imel sem še neke resne aviatične ambicije. Aja, mladina nas hoče zvleči spet na smučišča, ja. Pa urejanje nepremičnine in še kakšne ampak to so malenkosti. No, družba je sicer nekaj bolj dekadentna, kaj jaz morem.
Z uspešnimi sem že zdavnaj zaključil. Zmotilo me je predvsem da mi na kavo prinašajo bančne izpiske in mi kažejo dohodek. Uspešni so tako čudni...
Ja, to pa res izgledajo pacienti, se strinjam.
Zgodovina sprememb…
Z uspešnimi sem že zdavnaj zaključil. Zmotilo me je predvsem da mi na kavo prinašajo bančne izpiske in mi kažejo dohodek. Uspešni so tako čudni...
Mike_Rotch ::
Kako zapravljal dragocenega časa? Pa jaz delam od doma, družina je že stara in mladina tik pred osamosvojitvijo, ima svoje rock/metal bend in to :-) Moji hobiji so sicer kakšno enostavno gorništvo in hribolazenje, nekajkrat letno jadranje in potapljanje, imel sem še neke resne aviatične ambicije. Pa urejanje nepremičnine in še kakšne ampak to so malenkosti. No, družba je sicer nekaj bolj dekadentna, kaj jaz morem.
Super, go for it. Vidiš, nismo vsi enaki, da bi vsem bil življenjski cilj zaslužiti X na mesec.
Aja, kolesarim še občasno po cesti, do 50km v eno smer, več se ne spomnim, če sem. Glej, ne spomnim se vsega, v redu?
Pa saj meni tudi ni namen zaslužiti X vsak mesec, ampak, če lahko zaslužim 20k namesto 10k, bom, seveda, raje vzel več, če kvalificiram aktivno (ali pasivno) in ne zahteva od mene posebnega dodatnega napora, ne bi pa nikdar rekel, da mi je vseeno!
Kakorkoli, imate kakšne predloge za hobije? Ročno spretni nismo kaj preveč.
Pa saj meni tudi ni namen zaslužiti X vsak mesec, ampak, če lahko zaslužim 20k namesto 10k, bom, seveda, raje vzel več, če kvalificiram aktivno (ali pasivno) in ne zahteva od mene posebnega dodatnega napora, ne bi pa nikdar rekel, da mi je vseeno!
Kakorkoli, imate kakšne predloge za hobije? Ročno spretni nismo kaj preveč.
Zgodovina sprememb…
Vanquish ::
meni je interesantno, da ljudje vidijo problem v tistih, ki jim povejo, da lahko dosezejo vec namesto, da bi se v sebi vprasali zakaj jih to moti.
Kontekst je bil 3x denar za 2x delo. To je menda jasno, da bo vsak vzel vec, ce za to ni potreben noben poseben trud. Bolj natancno 40h/teden 15kEUR ali pa 20h/teden 5kEUR druzinskega prihodka. Jaz bi vzel slednje.
Ti sedaj kar lepo prilagajas izhodisca do tocke, kjer se bomo vsi strinjali, ta tocka pa je, zakaj ne bi vzel 10kEUR ce zanje ne naredis nic.
Ampak zate je na nek nacin tako ali tako prepozno. Froci gredo od hise, kar pomeni, da pocasi zakljucujes svojo pot sluzenja. Na taki tocki morda tudi meni ne bi bilo tezko oddelati nekaj vec ur. Ce ne kaj drugega ze spis menda toliko ur manj, da je vec od dneva. Jaz sem na tocki ko rad spim 8h+ imam frisno froca, hiso, ...
Zgodovina sprememb…
kunigunda ::
Mi, posameniki, smo se potrudili, da smo na trgu našli dobre plačane službe. Korak, ki ga večina ne naredi, noče/ne zna/ne ljubi... Nihče ne potrka doma na vrata in ti ponudi 15k/mesec... Dobiš dosti zavrnitev ali sploh ne odgovora. Samo ne smeš nehati...
Men trkajo z vecjimi ciframi sam bi mi blo delo prevec monotono. Uzivam v sedanjem delu s solidno placo in ne rabim menjat.
Ja, ker bi potem nekje dodal na robu še 10kEUR pasivca :-)
Ahm, ne. Sem del denarja pripravljen izgubiti. Kakor pravim stevilke niso 1:1 z mojimi, je pa tak duh mojih odlocitev.
Ti bi pri pričakovani delovni obveznosti (zaposlenega, pogodbenik se dogovori) zamenjal za polovico časa in tretjino družinskega prihodka? Situacija je vedno slabša. :-)
Vsaj namigni, kakšne hobije imaš planirane za preostali čas, ker morajo biti topshit.
Zakaj je situacija vedno slabsa? Ce se nekje stabiliziras je to to.
Hobiji niso topshit, deloma so izven mojega foha, ki je zaokrozeno planiranje proizvodnje od programiranja do vseh perifernih tehnologij. Izven foha se spogledujem z nepremicninami, ker imam proof of concept z lastno gradnjo in sem gradil ca. pol ceneje kot ostali v okolju kjer sem. Drug in tretji projekt pa ja majhna popolnoma avtomatizirana proizvodnja za nek izdelek in mala pivovarna, ki bi pravtako bila mocno avtomatizirana in 100% poganjana iz obnovljivih virov. Projekti so nekje na 20%, 40%, 70% do marketa. So pa to moji glavni hobiji poleg arta (animacija), ki mi b.p. ze sam pozre koliko hocem prostega casa.
Mi, posameniki, smo se potrudili, da smo na trgu našli dobre plačane službe. Korak, ki ga večina ne naredi, noče/ne zna/ne ljubi... Nihče ne potrka doma na vrata in ti ponudi 15k/mesec... Dobiš dosti zavrnitev ali sploh ne odgovora. Samo ne smeš nehati...
Men trkajo z vecjimi ciframi sam bi mi blo delo prevec monotono. Uzivam v sedanjem delu s solidno placo in ne rabim menjat.
U, fajn. Kakšno monotono delo za večje cifre? Mi bomo že zaračunali ampak monotonost bomo avtomatizirali... Koliko zahtevaš provizije? :-)
TheBlueOne je izjavil:
Zakaj je situacija vedno slabsa? Ce se nekje stabiliziras je to to.
Za polovico pridobljenega (sicer standardnega) časa bi se odpovedal 2/3 družinskega aktivnega prihodka, pri čemer pasivnega sploh nimaš? Meni osebno se to zdi zelo slab posel, ti pa, kakor hočeš, če ti je animacija taka prioriteta :-) Ni mi jasno, kako se ti cilji ne povišajo, ko jih dosežeš, najbrž sem jaz nek deviant :-)
Zgodovina sprememb…
Za polovico pridobljenega (sicer standardnega) časa bi se odpovedal 2/3 družinskega aktivnega prihodka, pri čemer pasivnega sploh nimaš? Meni osebno se to zdi zelo slab posel, ti pa, kakor hočeš, če ti je animacija taka prioriteta :-)
Niso tocno taka razmerja ampak ja, je slo v taki smeri. Nisem reduciral samo jaz, sva kar oba. Drugace bi bil vesel, da bi mi projekti bili taka prioriteta, v realnosti se nebi cudil, ce se nekaj casa niti eden ne bo zakljucen, ker se pac imam fletno s familijo. Pac meni ta cas pomeni res dosti, kar se tice materialnega pa sem zadovoljen.
Drugace hvala za opozorila ampak se ne pocutim, da sem v rizicni situaciji.
TheBlueOne je izjavil:
Bolj natancno 40h/teden 15kEUR ali pa 20h/teden 5kEUR druzinskega prihodka. Jaz bi vzel slednje.
Modri, oproosti, vidim, da smo narobe začeli. Kaj če bi se, kot profesionalci, posvetili morebitnim novim skupnim zgodbam in ne razčiščevanju na forumu? Jaz ocenim, koliko je možen vložek iz moje strani (če sploh), kar se pa denarja tiče, lahko sicer uveljaviš svoje prepričanje (kot je citirano strašno zreducirano;-)), ti bi občasno kaj finančno svetoval in vse, kar bo boljše od pričakovanj, ki jih bomo dokumentirali, potrošimo skupaj? :-)
Sicer še vedno vidim odpoved 2/3 prihodka (recimo aktivnega!) na pridobitvi 20 ur tedensko in, ker se, žal, ne poznamo osebno in to lahko spremenimo v kratkem, sklepam na osnovi direktnega inputa.
Zgodovina sprememb…
Modri, oproosti, vidim, da smo narobe začeli. Kaj če bi se, kot profesionalci, posvetili morebitnim novim skupnim zgodbam in ne razčiščevanju na forumu? Jaz ocenim, koliko je možen vložek iz moje strani (če sploh), kar se pa denarja tiče, lahko sicer uveljaviš svoje prepričanje (kot je citirano strašno zreducirano;-)), ti bi občasno kaj finančno svetoval in vse, kar bo boljše od pričakovanj, ki jih bomo dokumentirali, potrošimo skupaj? :-)
Sicer še vedno vidim odpoved 2/3 prihodka (recimo aktivnega!) na pridobitvi 20 ur tedensko in, ker se, žal, ne poznamo osebno in to lahko spremenimo v kratkem, sklepam na osnovi direktnega inputa.
Zaenkrat se nisem sprejel zunanjih investitorjev v svoje projekte, ker mi ni, da bi me kdo preganjal. Ce si produktivne sorte, potem skoda, da se ne poznamo, ampak bo tako verjetno tudi ostalo, ker me bos tezko preprical, da mi bo kaj dovolj zanimivo, da bi se odrekel slo-tech anonimnosti.
Kar se tice stevilk se enkrat omenim, da niso tocne, sem jih dodal za razlago.
111111111111 ::
TheBlueOne je izjavil:
Zaenkrat se nisem sprejel zunanjih investitorjev v svoje projekte, ker mi ni, da bi me kdo preganjal. Ce si produktivne sorte, potem skoda, da se ne poznamo, ampak bo tako verjetno tudi ostalo, ker me bos tezko preprical, da mi bo kaj dovolj zanimivo, da bi se odrekel slo-tech anonimnosti.
Kar se tice stevilk se enkrat omenim, da niso tocne, sem jih dodal za razlago.
So. True. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
111111111111 ::
Je in ni. Vsakemu svoje.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
matic492 ::
Jaz grem sam sebi na živce da sem si izbral tak username kot mulc, ampak se trudim da ne najdeš nič o meni če googlaš :) Še če veš ime in priimek, ne najdeš niti ene moje slike.
Še kamero imam zalepljeno na laptopu, ravno sem bil na sestanku pa mi je en rekel da sem paranoičen kot Mark Zuckerberg
Še kamero imam zalepljeno na laptopu, ravno sem bil na sestanku pa mi je en rekel da sem paranoičen kot Mark Zuckerberg
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000