» »

Plače v IT industriji

Plače v IT industriji

Temo vidijo: vsi
««
189 / 365
»»

jype ::

Invictus včasih naloži kakšno še bolj lovsko kot nebivedu.

Invictus ::

Isotropic je izjavil:

a si zih?
ker jaz sem slisal, da nemski policaji (tudi specialci) kar konkretno tvegajo, da te zajamejo živega in da je streljanje big no zaradi političnega backlasha par let nazaj.

Bavarec bo že vedel...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vazelin ::

Invictus: 90 eur na uro je kar dosti več kot 500 dnevno.
Kdaj boš switchal?:D

Vcasih so govorili: angleščina, nemščina in matematika, ostalo je za zraven.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

dvojka ::

Frankfurt ni primeren za družine, po parkih igle, dolgočasno mesto... :)) tole pa so bučke:D glede urne postavke pa se strinjam.

111111111111 ::

Invictus je izjavil:

Če se voziš z avtom po nemških mestih, moraš biti extra level of stupid...

Javni prevoz je tam precej hitrejši od dnevnih migracij z avtom...

Se vozim z avtom v službo. Rabim natanko 3 minute, razen če so rampe. :)

Isotropic ::

omisli si kakšen skuter, električno kolo or sth

Žal narava dela zahteva lasten prevoz. Drugače imam pa čez tire peš 5 min. :)

kingsix ::

Frankfurt je kr nekaj. Sem bil tam mesec dni pred časom. Prvi dan-dva je še bilo zanimivo, potem pa.... Skratka tam ne bi nikoli, res never ever, živel.

Od nemških mest so mi bolj všeč manjša.. Npr Regensburg, Wurzburg, Rothenburg... Je pa res da sem tudi po teh bil tam 3-5 dni. So mi pa bila ljublša on day 1 and 3,5 kot prej omenjen Frankfurt.
Pa tudi folk s katerimi sem delal je bil manj uptight.. Verjetno sem pa v Frankfurtu le imel nesrečo glede tega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kingsix ()

Vazelin je izjavil:

Invictus: 90 eur na uro je kar dosti več kot 500 dnevno.
Kdaj boš switchal?:D

Saj sem že ;). Z novim letom...

Mato989 ::

Invictus je oni ko reporta doma minimalca v tujini ma pa 7,5mil =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

To je 10 jurjev na mesec. Od tega ne moreš zaslužit 7.5 milijona, sploh pa ne kot Slovenec v Nemčiji, ker so davki v vseh primerih precej visoki.

Saj minimalca poročam vsak mesec. Pa dobim dohodnino nazaj...

Plus še normiranc...

Če bi imel 7,5 milijona denarja, jih

1. ne bi imel na osebnem računu.
2. Račun ne bi bil v EU.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Jaz sem mislil da maš vsaj 7,5mil na računu invictus, glede na tvoje urne postavke...

Dejansko sem razočaran

Ne sekiraj se, Mato989, od urnih postavk itak ne moreš bit bogat.

mikhail ::

Najbrž poznate spletno stran placa.si. Mogoče kdo ve koliko so gor navedene plače resnične oz. kaj/kdo je vir teh informacij?

Mato989 je izjavil:

Jaz sem mislil da maš vsaj 7,5mil na računu invictus, glede na tvoje urne postavke...

Dejansko sem razočaran

Jaz pa nad tabo, ker ti osnovna matematika dela težave...

N-E-O ::

Ne vem, a je že bilo objavljeno... Zanimiva anketa 'Plače razvijalcev 2018' z različnimi oblikami dela v Sloveniji, številko anketirancev 1088.

Plače razvijalcev 2018
Follow the white rabbit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: N-E-O ()

scipascapa ::

Žalostno je delo preko študentske napotnice, 20% opravlja polni delovni čas, skoraj 42% pa med 20 in 40....kdaj ti hodijo na predvanja in vaje, kdaj študirajo?
Nimam nič proti, če so to kakšne prakse preko Univerz ipd....drugače pa čim prej ukiniti študentsko delo, pa zaposliti folk.
Študentom pa štipendije.

krenpac ::

scipascapa je izjavil:

Žalostno je delo preko študentske napotnice, 20% opravlja polni delovni čas, skoraj 42% pa med 20 in 40....kdaj ti hodijo na predvanja in vaje, kdaj študirajo?
Nimam nič proti, če so to kakšne prakse preko Univerz ipd....drugače pa čim prej ukiniti študentsko delo, pa zaposliti folk.
Študentom pa štipendije.

Se strinjam. Jaz bi študentsko delo v celoti ukinil. Brez izjem. Z njim študentje pljuvajo v lastno skledo. Med študijem se študira, ne dela. Če je kdo zaradi okoliščin prisiljen delati, naj to stori preko drugih oblik. Če je kdo proti, me zanima, kako proti bo še, ko bo zaključil s študijem in se poskusil zaposliti za nedoločen čas delodajalci bodo pa pripravleni "zaposlovati" le preko študentske napotnice. Potem pa v jok in na drevo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: krenpac ()

Tody ::

Malce bluzite... Delodajalci ki so pripravljeni zaposlovati samo preko napotnice, naj crknejo. Kakovosten kader se bo izobraževal z ali brez njihove pomoči. To da dobiš izkušnje med študijem ti reši veliko težav v prihodnosti. Po tvoje bi moral vsak študent odpret S.P. in plačevat na polno davke zato da lahko par ur dela v podjetju?

Takih ki veliko delajo in malo študirajo veliko bolje pridejo kot tisti ki veliko študirajo in malo delajo... Ozri se po naših politikih, sami magistri in doktorji... Učinek njihovega dela pa...

Tody je izjavil:

Malce bluzite... Delodajalci ki so pripravljeni zaposlovati samo preko napotnice, naj crknejo. Kakovosten kader se bo izobraževal z ali brez njihove pomoči. To da dobiš izkušnje med študijem ti reši veliko težav v prihodnosti. Po tvoje bi moral vsak študent odpret S.P. in plačevat na polno davke zato da lahko par ur dela v podjetju?

Takih ki veliko delajo in malo študirajo veliko bolje pridejo kot tisti ki veliko študirajo in malo delajo... Ozri se po naših politikih, sami magistri in doktorji... Učinek njihovega dela pa...

Super, naj veliko delajo ampak ne tako da izkoriščajo status... tale status študenta bi morali že davno ukinit, ko je bil na obisku anglež se je samo čudil ko smo se o tem pogovarjali, v Angliji skleneš normalno pogodbo o zaposlitvi z določenim številom ur in to je to... tu pa neki statusi dijaka, študenta itd...

Tody je izjavil:

Za delodajalca so taki, ki veliko delajo, veliko boljši.

Naučijo se nekaj obrtniških spretnosti, specifičnih za delodajalce, falirajo faks in se s tem omejijo pri novih službah, kaj novega se malokrat uči pri takih delodajalcih, ker furajo svojo dokler gre in ne poslušajo svojih zaposlenih, večinoma je zelo nezahtevno delo, izobražuje se ne novih tehnologij, ker "ni" denarja za to in je "preveč" dela, večinoma butastega za opice, ki bi se dostikrat dalo avtomatizirati, posledično so pa tudi plače zanič, ker si že v začetku delal z drobiž... In ker opravljaš "monkey" job...

Potem pa še frustracije zardi nedokončanega faksa, in še večje, ko mu fliknejo pod nos manjko diplome, ko se prijavi na novo službo. Potem si dečko (deklica?) vzame še kredit, naredi otroke in je pečen za 20 let v isti službi...

Če pa taka firma crkne, pa dobiš prst v rit, na trgu si zastarel 10 let, potem pa iščeš neko še slabšo plačano alternativo... Lastnik se pa odpelje v novo firmo z novim BMW ;).

Videno dostikrat tudi na tem forumu ;)...

Zgodovina sprememb…

Smurf ::

krenpac je izjavil:

Se strinjam. Jaz bi študentsko delo v celoti ukinil. Brez izjem. Z njim študentje pljuvajo v lastno skledo. Med študijem se študira, ne dela. Če je kdo zaradi okoliščin prisiljen delati, naj to stori preko drugih oblik. Če je kdo proti, me zanima, kako proti bo še, ko bo zaključil s študijem in se poskusil zaposliti za nedoločen čas delodajalci bodo pa pripravleni "zaposlovati" le preko študentske napotnice. Potem pa v jok in na drevo.

Marsikdo lahko studira in dela, ne vem zakaj bi jih omejeval. Ce ze naj se zaostri studentski status, da ga imas toliko let, kolikor traja studij (ne pa, da se lahko vmes pavzira).

Pa ravno IT si izbral, kjer imajo studentje ze v casu studijo lahko dejansko realne izkusnje iz industrije (ne rabijo kelnariti), poleg tega pa zaradi trga tudi brez problema dobijo redno zaposlitev po opravljenem studiju.

Invictus je izjavil:

...

:D taki so idealni ja, peasant style ... pridno delajo, ne črhnejo, popušijo faks itak, ker so malce omejeni z novimi zaposlitvami potem furajo dalje dokler firma gre. Idealen zaposleni. Če naletijo na izkoriščevalske bosse so pa sploh fucked up:)

Enga mojga kolega je delodajalec celo še prepričeval, da ne rabi diplome in je itak brezvezna, da je škoda časa.:)) Sem mu reku sam beži od takih, ki ti furajo take reči. Za firmo je brezveze ja, ker rataš bolj zaželjen na trgu dela in nasploh osebni rasti :D Prav uno balkansko nategovanje

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

Yacked2 ::

krenpac je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Študentom pa štipendije.

Če ti lahko konkurira nekdo, ki še študira, si pač za to delovno mesto nesposoben in se prestavi drugam.

Meni uspe na teden delati več kot 20 ur na teden, ob tem redno opravljam vse obveznosti s povprečjem nad 9,5. Delodajalec pa me pri moji študijski poti podpira, zato ni treba lastnih slabih izkušenj posploševati na celotno populacijo. Verjetno si ne želimo diplomiranih inžinirjev, ki so diplomirajo popolnoma brez izkušenj.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Lonsarg ::

To je sicer vse res, ampak ni prav da ima nekdo ki študirat privilegij pri iskanju začasnega dela pred brezposelnim. Enaka oblika zaposlitev za vse IMO, pa naj bo to napotnica, pogodba, malo delo,... važno da je enako za vse.

pegasus ::

"Enako za vse" časi so na žalost že mimo.

Yacked2 ::

Lonsarg je izjavil:

To je sicer vse res, ampak ni prav da ima nekdo ki študirat privilegij pri iskanju začasnega dela pred brezposelnim. Enaka oblika zaposlitev za vse IMO, pa naj bo to napotnica, pogodba, malo delo,... važno da je enako za vse.

če bi brezposelni lahko opravljal ista dela kot študent frija, verjetno ne bi bil brezposeln. Smo v temi Plače v IT industriji, tako da razni natakarji in fizični delavci tukaj odpadejo.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Lonsarg ::

IT je tudi relavanten, jaz sem zadnjih nekaj mesecev študentskega statusa izkoristil za prvo "službo" v ITju, prej nobenega IT faksa ter nobenih omembe vrednih IT izkušenj. Če bi čakal par mesecev dlje morda nikoli v življenju ne bi delal v ITju, ker je pač trenutno stanje, da se brez izkušenj jemlje le študente.

In to, da en tak status tako konkretno vpliva, je absurd brez primere.

scipascapa ::

Yacked2: malo manj nesramnosti in večvrednosti ti ne bo škodilo.

Lonsarg je izjavil:

Enaka oblika zaposlitev za vse IMO, pa naj bo to napotnica, pogodba, malo delo,... važno da je enako za vse.

Važno da so davki za vse enaki ;).

Je pa tudi res, da razni obrtniki brez faksa nikoli ne bodo preboleli tega, da je nimajo...

Zato se pač diplomirance malo tlači dol, ampak po drugi strani jim pa ni treba delati pri takih kretenih.

Zgodovina sprememb…

Nimam občutka, da se diplomirance tlači dol. Bolj je občutek da večina diplomirancev nima pojma. Za tiste dobre se zagrebe fakulteta in industrija, če diplomiran študent iz elektro ali FRI išče službo pol leta, je z njim nekaj narobe. Zaenkrat še nisem srečal nekoga, ki bi obvladal in neuspešno iskal službo z diplomo ali brez.

Jasno da diplomiranec nima pojma kake bedarije se počne v eni firmi... Kako naj pa to ve? Saj firme same to skrivajo, pa nekaj letih pa ponavadi še same ne vedo kaj počnejo ;).

Smurf ::

Mimogrede davki za studentsko delo niso ravno zelo drugacni od tistih pri zaposlitvi. Se najvecja prednost je v fleksibilnosti.

Spura ::

Tody je izjavil:

Po tvoje bi moral vsak študent odpret S.P. in plačevat na polno davke zato da lahko par ur dela v podjetju?

To je kr strawman argument, ker malo je takih ki delajo le po par ur.

111111111111 je izjavil:

Nimam občutka, da se diplomirance tlači dol. Bolj je občutek da večina diplomirancev nima pojma. Za tiste dobre se zagrebe fakulteta in industrija, če diplomiran študent iz elektro ali FRI išče službo pol leta, je z njim nekaj narobe. Zaenkrat še nisem srečal nekoga, ki bi obvladal in neuspešno iskal službo z diplomo ali brez.

Ti se srečuješ z veliko diplomiranci ali je ta post tako iz glave?

Tudi zaposlujem veliko diplomirancev oz. jih firma za katero delam. Večino jih na razgovoru vprašam kaj kaj delajo v prostem času, recimo 7 od 10, jih v prostem času bluzi. Ponavadi zaposlim take, ki: berejo knjige, se ukvarjajo z neklasičnim športom (bungee, padalo, surfanje, lokostrelstvo, ribolov...), se popoldan ukvarjajo s tematiko iz katere so diplomirali.

Skratka, če k meni pride diplomant s tehnične smeri (FRI ali FE), pa ne ve kaj je Raspberry Pi, Chromecast, Lego mindstorms, Arduino, Linux in ni vsaj kako od naštetih stvari že sam preizkusil... Potem ne vem kaj je hudiča študiral.

Imam na pripravništvu srednješolca, ki si je izdelal sam svoj linux s prednameščenimi programi. Pojma nimam ali je to zapleteno ali ne, je pa nekaj drugačnega, nenavadnega in všeč mi je da ve nekaj več od mene, saj je firma s tem dobila košček dodatnega znanja. Kar mi rabimo ga bomo že naučili. :)

Ekstravagantno.:))

harmony ::

111111111111 je izjavil:

Tudi zaposlujem veliko diplomirancev oz. jih firma za katero delam. Večino jih na razgovoru vprašam kaj kaj delajo v prostem času, recimo 7 od 10, jih v prostem času bluzi. Ponavadi zaposlim take, ki: berejo knjige, se ukvarjajo z neklasičnim športom (bungee, padalo, surfanje, lokostrelstvo, ribolov...), se popoldan ukvarjajo s tematiko iz katere so diplomirali.

Skratka, če k meni pride diplomant s tehnične smeri (FRI ali FE), pa ne ve kaj je Raspberry Pi, Chromecast, Lego mindstorms, Arduino, Linux in ni vsaj kako od naštetih stvari že sam preizkusil... Potem ne vem kaj je hudiča študiral.

Imam na pripravništvu srednješolca, ki si je izdelal sam svoj linux s prednameščenimi programi. Pojma nimam ali je to zapleteno ali ne, je pa nekaj drugačnega, nenavadnega in všeč mi je da ve nekaj več od mene, saj je firma s tem dobila košček dodatnega znanja. Kar mi rabimo ga bomo že naučili. :)

Tocno to so pravi tehniki. Tudi sam sem spraseval na razgovoru podobne stvari. Zal jih vecina nabija igrice do dveh zjutraj in potem so ob osmih zjutraj v sluzbi kot zombiji...nimam nic proti igranja iger, ampak nekje mora biti meja.

jukoz ::

Prišli boste do žalostne ugotovitve, da večina ljudi ni točno taka kot ste sami - "pa ne ve kaj je Raspberry Pi, Chromecast, Lego mindstorms, Arduino, Linux in ni vsaj kako od naštetih stvari že sam preizkusil"

Niti se takih ljudi ne išče, ker kadrovske ne vedo kaj je to, šefi oddelkov tudi ne... Vsaj ne v večjem podjetju. Manjša, kjer ustanovitelj/lokalen wunderking rine stvari naprej, tam pa vedo in iščejo take ljudi. Ampak kdo pa hoče delat v inovativnem podjetju =)

111111111111 je izjavil:

Nekateri se ukvarjajo z bazami, in so jim taki home projekti brez zvezni...

IT ni samo sestavljanje poceni hardwara skupaj ;).

jukoz je izjavil:

Niti se takih ljudi ne išče, ker kadrovske ne vedo kaj je to, šefi oddelkov tudi ne... Vsaj ne v večjem podjetju. Manjša, kjer ustanovitelj/lokalen wunderking rine stvari naprej, tam pa vedo in iščejo take ljudi. Ampak kdo pa hoče delat v inovativnem podjetju =)

Niso to ne wunderkindi, ne inovativni... Pač dobili so delo, zdaj pa nekaj rinejo naprej. Ob pravem času na pravem mestu.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

No, potem ga pa vprašaš ali je recimo že kaj delal s kakšnim posebnim softwerom. Recimo, ali se je igral s kakšnimi odprtimi bazami? Ali pa GIS. Whatever. Lahko tudi sistemska administracija.

Večina ne dela nič, razen igra igrice.
sudo poweroff

krenpac ::

111111111111 je izjavil:

Tole je pa meni precej mimo. Ne me narobe razumeti, nič ni narobe z Raspberry Pi, Chromecast, Lego mindstorms, Arduino, Linux ampak da bi se morali vsi s tem ukvarjti v prostem času, ker je to tebi pač kul in fajn in si se s tem ukvarjal tudi sam je pa kr neki...

poweroff je izjavil:

No, potem ga pa vprašaš ali je recimo že kaj delal s kakšnim posebnim softwerom. Recimo, ali se je igral s kakšnimi odprtimi bazami? Ali pa GIS. Whatever. Lahko tudi sistemska administracija.

Večina ne dela nič, razen igra igrice.

Seveda, falirani diplomiranci, oz. garažni home strokovnjaki so se pa izobraževali 26 ur na dan, ko so bili stari 21 let.

Daj že nehajte nabijat...

ginekk ::

111111111111 je izjavil:

Pa ga prvo vprašaj o teoriji sistemov, optimizacijskih metodah in reševanju parcialnih diferencialnih enačb ali zanesljivosti sistemov ali morda katero podatkovno strukturo in zakaj bi jo uporabil za konkreten problem. Srednješolec bo debelo gledal v zadregi, pristen FRIjevc pa bo znal kaj povedat.

Če ga ne rabiš tega spraševat, potem tudi FRIjevca na rabiš, zaposli srednješolce, ne se sprenevedat.

safety ::

111111111111 je izjavil:

Poznamo take prepotentne bebčke, ki zelo dobro znajo žugati ostalim kaj morajo znati in kako živeti. Ko pa jih vprašaš kaj ponujajo za takšna popolna znanja in kompetence, pa ponavadi dobiš smešne nerealne cifre.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: safety ()

safety je izjavil:

Poznamo take prepotentne bebčke, ki zelo dobro znajo žugati ostalim kaj morajo znati in kako živeti. Ko pa jih vprašaš kaj ponujajo za takšna popolna znanja in kompetence, pa ponavadi dobiš smešne nerealne cifre.

Ni nobene potrebe po žaljenju. Raje povej kako ti zaposluješ kadre. Jaz pač furam sistem, ki se mi je zaenkrat zelo dobro obnesel, če vodiš oddelek pač šteje subjektivno mnenje in občutek, kdo bi najbolje pasal v ekipo.

Nikomur ne žugam. Raje pa vzamem nekoga, ki si je doma za zabavo umislil Cisco 2960, da ima svoje Vlane, zaščito portov itd... Kot nekoga, ki je za termine slišal na predavanjih in jih v praksi še ni uporabil, niti ga ne zanimajo. Plača pa je kolikor je šef pripravljen dati. Če ti ni všeč pač greš. Sem pa do sedaj 2x dobil povišico.

ginekk je izjavil:

Pa ga prvo vprašaj o teoriji sistemov, optimizacijskih metodah in reševanju parcialnih diferencialnih enačb ali zanesljivosti sistemov ali morda katero podatkovno strukturo in zakaj bi jo uporabil za konkreten problem. Srednješolec bo debelo gledal v zadregi, pristen FRIjevc pa bo znal kaj povedat.

Če ga ne rabiš tega spraševat, potem tudi FRIjevca na rabiš, zaposli srednješolce, ne se sprenevedat.

Res je. Rabim človeka, ki se bo pripravljen učiti in uporabiti do sedaj pridobljeno znanje. Lahko bi ga tudi vprašal koncepte asyc programiranja v javascriptu in s čim to dosežemo, žal je naša firma premajhna da bi se šla (zaenkrat) optimizacije sistemov o katerih govoriš. Žal mi na razgovor za sys admina uletavajo FRI-jevci, ki so konzolo v linuxu videli samo na predavanjih in vajah. Bi zaposlil sys admina, ki ne pozna osnove pisanja skript v linuxu in power shellu? Zato pravim, da je super če ima človek diplomo, samo da ima še praktično znanje, vsaj osnovno. Tudi jaz nisem profesor na področju, ampak neke osnove in razgledanost pa mora imet.

krenpac je izjavil:

Tole je pa meni precej mimo. Ne me narobe razumeti, nič ni narobe z Raspberry Pi, Chromecast, Lego mindstorms, Arduino, Linux ampak da bi se morali vsi s tem ukvarjti v prostem času, ker je to tebi pač kul in fajn in si se s tem ukvarjal tudi sam je pa kr neki...

Lahko tudi 3d printing, hekanje, postavljanje omrežij, ... Poanta je da nekaj delaš v tehnični smeri. Zaradi mene sestavljaš quadrokopterje, kot jih sodelavec in je sedaj strokovnjak za javascript, seveda ima diplomo in še danes sem vesel da sem ga zaposlil. Šef ga je prisilil, da je diplomiral, če bo hotel kdaj službo v javnem sektorju. Pa tudi napredoval je in sedaj vodi svoj sektor. :)

Tody ::

Mato899 kako pogodbo? Kot fizična oseba? Kao podjemna pogodba pa to? V čem je razlika od študentske napotnice? Ali misliš da človek pri 20 letih zna že ocenit projekt, ki mu ga bo dal delodajalec in zna sestavit pogodbo in se potem držal rokov? Povej kaj kadiš stari, ker bi jaz tud!

Drugače, pa ja spet prelagate odgovornost na koga drugega, sami nič krivi... Jaz sem lepo študiral (preveč let) in nekaj vmes že naredil, tako da nisem prišel na intervuju za službo kot en bebec, ki ni videl podjetja od znotraj. Tudi naprej v življenju te noben več ne bo ujčkal in božal...

To da te kdo izkorišča, si si sam kriv. Študentske napotnice so zelo lepa stvar. Ti ne plačajo prejšne? No problem greš domov, ti ni všeč več delo in se ne moreš zmenit za kaj boljšega ni problema greš domov... Ni se ti treba jajcat še 2 meseca po firmi in se delat da delaš ko vsi vedo da se ti živo jebe.

ginekk ::

111111111111 je izjavil:

Res je. Rabim človeka, ki se bo pripravljen učiti in uporabiti do sedaj pridobljeno znanje. Lahko bi ga tudi vprašal koncepte asyc programiranja v javascriptu in s čim to dosežemo, žal je naša firma premajhna da bi se šla (zaenkrat) optimizacije sistemov o katerih govoriš. Žal mi na razgovor za sys admina uletavajo FRI-jevci, ki so konzolo v linuxu videli samo na predavanjih in vajah. Bi zaposlil sys admina, ki ne pozna osnove pisanja skript v linuxu in power shellu? Zato pravim, da je super če ima človek diplomo, samo da ima še praktično znanje, vsaj osnovno. Tudi jaz nisem profesor na področju, ampak neke osnove in razgledanost pa mora imet.

No saj to se strinjam, razgledan mora bit, ne glede na faks, če prvič sliši za shell in Linux bo težko sys admin.

Očitno se tudi FRIjevci premalo cenijo ali pa so faks delali samo zaradi papirja in zdaj iščejo "kar pač dobijo".

111111111111 je izjavil:

Raje pa vzamem nekoga, ki si je doma za zabavo umislil Cisco 2960, da ima svoje Vlane, zaščito portov itd...

To delajo opice. Za taka dela ne rabiš FRIjevca... Če je kolikor toliko dober, bo z malo učenja in mentorstva znal vse kar znaš ti... Niso to znanja, ki bi zahtevala možgane...

111111111111 je izjavil:

Bi zaposlil sys admina, ki ne pozna osnove pisanja skript v linuxu in power shellu? Zato pravim, da je super če ima človek diplomo, samo da ima še praktično znanje, vsaj osnovno.

Če zna programirati, se bo že tudi to naučil... Spet gre za obrtniška znanja... Malo bolj izobražena opica...

111111111111 je izjavil:

Lahko tudi 3d printing, hekanje, postavljanje omrežij, ... Poanta je da nekaj delaš v tehnični smeri. Zaradi mene sestavljaš quadrokopterje, kot jih sodelavec in je sedaj strokovnjak za javascript, seveda ima diplomo in še danes sem vesel da sem ga zaposlil. Šef ga je prisilil, da je diplomiral, če bo hotel kdaj službo v javnem sektorju. Pa tudi napredoval je in sedaj vodi svoj sektor. :)

Spet sama obrtniška znanja... Setavljanje quadrokopterjev za referenco? Resno ?!?!?

Bistvo je, da vaša služba ne rabi ljudi z diplomo, ker razvoja praktično ni...

Iz vsega skupaj pa se da sklepati, da v izobraževanje ne mislite vlagati in hočete dobiti poceni obrtniško delovno silo...

««
189 / 365
»»