» »

Plače v IT industriji

Plače v IT industriji

Temo vidijo: vsi
««
18 / 368
»»

OChack ::

cryptozaver> "Zato, ker za delo za bančnim okencem lažje dobiš zamenjavo. Zato. "

Že Ziga je dobr vprašal, pa vseeno: Kaj je pri slepem sledenju navodil računalniškega operaterja/tehnika tako zahtevno, da zanj ne bi mogel dobiti zamenjave tako hitro, kot za uslužbenca na bančnem okencu? Inštaliranje Windows? Dodajanje v domeno? Inštalacija Office in AV zaščite? Odpravljanje težav pri uporabnikih v smislu "Izgubila sem datoteko" ali "Iz namizja mi je izginila ikona?"

Bančni uslužbenec je tukaj celo v prednosti. Mora biti zaupanja vreden, da se slučajno kak dvajsetak ne "izgubi" in da ne bi komu pomotoma izplačal bankovec ali dva preveč, čeprav so ga opozorili, da je števec denarja pokvarjen. En računalniški operater, ki menja grafične kartice in hodi inštalirat programe po pisarnah, lahko zajebe bistveno manj, kot uslužbenec na bančnem okencu.

če po nesreči zgubiš vse podatke zna bit jeba....
Int€l inside, IDIOT Outside

imagodei ::

Človeku s tehnično izobrazbo, ki v podjetju nosi naziv Računalniški operater, pač ne zaupaš pravic za brisanje pomembnih podatkov iz serverja.

Če pa Francka iz računovodstva hrani edino kopijo davčnih podatkov za 10 let nazaj na svojem računalniku in ji le-ta crkne, operaterju pa pozabi omenit to dejstvo, kar posledično pripelje do izgube podatkov, bi jaz veliko strožje kaznoval Francko, kot pa operaterja, ki je formatiral računalnik.

Če imate pa pri vas drugače urejeno in podatke lahko briše vsak kekec, se pa malo zamislite. Pri nas imamo vse pomembne podatke dnevno backupirane, trakovi cirkulirajo, tako da jaz ali pa katerikoli kekec ne more prav preprosto podjetja pripeljat na kolena zaradi izbrisa ene datoteke.

Še enkrat: govora je bilo o rač.operaterju oz. junior asistentu ter o uslužbencu na bančnem okencu. Ne pa o sistemskem inženirju in vodji izpostave banke.
- Hoc est qui sumus -

Tody ::

No zdj pa še jst.

Koliko sem vreden: sem absolvent na FE smer telekomunikacije. Imam večletne izkušnje z računalništvom, recimo da imam znanje na nivoju MCSE/MCSA ampak nimam certifikatov. Obvladam HTML, PHP, MYSQL, imam veliko izkušenj v C-ju, nebi mogu pa rečt da obvladam (C-ja). Odločam se tudi da bi opravil certifikat CompTIa A+.

Ali bi me vzeli nekje v službo v IT (sis.inžiner ali sis. administrator) in koliko bi morda lahko znašala moja plača.

Za vse odgovore se fuuuul zahvaljujem.

Aja, pa str sm 30.

Tukaj je nekaj zelo narobe z tole sliko... Kako imaš lahko veliko izkušenj ne veš pa koliko med brati si vreden? Ali folk res misli. Navaden delavec je 500 eur + php je vreden 600 eur če zna sql je lahko vreden 650, če zna razmišljat pa celo 800....

Pri sebi moreš vedit da lahko zaslužiš nevem 1500 eur. Če jih boš dobil pa druga zgodba. Lahko pa narediš preprost preizkus. Greš na online markete in pobiraš službe in jih izpolnuješ. In vidiš koliko časa enegije in znanja rabiš do tvoje cilne vsote.

tempoFlow ::

Pa pri 30-ih te bo vsak vprašal za delovne izkušnje. In tukaj je potrebno nekaj pokazat: projekte, izdelane programe. Danes nihče ne verjame na besedo. Če ti rečeš, da znaš programirat, kdo ti bo verjel.
Na ta način moraš začeti kot začetnik, dokler se ne izkažeš. Tako lahko računaš na začetno plačo največ 1000€, morda še bolj kot je napisal Tody.

cyber_killer ::

Večletne izkušnje z računalništvom je zelo širok pojem. Zakaj bi delal CompTIA A+, če pa hočeš delat kot systemski inženir. CompTIA A+ delajo ljudje v servisu. Bolje bi ti bilo, če bi se spravil MCSA in nadaljevati na MCSE. Zdaj so že popularni MCITP za W2K8. Seveda, je pa najbolj da začneš delat.

shock ::

A ne bi šel raje v kako firmo, ki se ukvarja s telekomunikacijami. Škoda se mi zdi ko tip študira telekomunikacije gre naprej programirat ali kaj podobnega. Ne me slabo razumet, da je programiranje podcenjeno (manj zahtevno), ampak jaz namesto tebe bi si iskal službo v svoji stroki. Cenovno ljudje v TK firmah imajo od 10% do 30% višje plače kot pa pri programerskih firmah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shock ()

rangerover ::

Jaz imam plačo okoli 900eur (skoraj 2leti izkušenj na področju administracije in postavljanja strežnikov, narjen fax, narejenih kar nekaj certifikatov). Zdi se mi da delam za tak drobiž in da si zaslužim več.

WarpedGone ::

Pošlji ponudbe par drugim firmam.
Zbogom in hvala za vse ribe

ABX ::

Tako, če želiš višjo plačo boš moral bit pripravljen menjat službe.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

black ice ::

Je kdo tukaj študent FERIja/FRIja in obenem dela v IT področju?
Kolikšno plačo imate kot "začetniki"?

Če nimaš delovnih izkušenj sprejmi vsako delo ki pride. Ko čutiš da si dovolj sposoben za delo ki opravljaš prosi za povišico oz. poglej za drugo službo.

Pripravljen sem menjati službo, vendar kje že? Na www.mojedelo.com in podobnih straneh ni nič. Sama ena glupa dela kot so (natakar, viličarist, skladiščnik, delavec brez poklica itd). Pred kakšnim letom dni, se je še kaj najdlo, odkar je pa "recesija" je pa obup.

McMallar ::

Veš, kako sem jaz zamenjal službo? Vsa podjetja imajo web strani in skoraj vsa tudi iščejo potencialne kadre. Pa sem se en večer vsedel, pregledal strani podjetij, ki so mi bila znana in bi hotel tam delati, ter izpolnil obrazce na straneh ter pripel moj življenjepis. Mogoče sem imel srečo, verjetno pa sem tako dober, da so me naslednji dan že klicali in se dogovorili... :D
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

Gandalfar ::

rangerover: daj na http://www.geeko.si oglas

Nič ni za sistemce na www.geeko.si, sem že gledal. Ma zdej je stanje bolj slabo, včasih se spomnem, da je bilo po 5 oglasov na dan, kjer so iskali veliko kadra iz IT področja. Ne rečem pa, da ni dela za programerje, sam kaj češ, ko nisem programer in me to delo ne veseli.

Valvoline ::

Nekaj zanimjivega za IT geeke :)
http://www.bolha.com/oglas3542370/oblik...

Kje pa je naš uber jype da ti zrihta 1500e+ šiht takoj :)

Ja, o 1500€ lahko sanjam oz. če delam 2šihta :)

Ampak, zakaj potrebuješ univerzitetno izobrazbo, da boš lahko delal kot oblikovalec. A ni boljše imeti 5stopnjo izobrazbe in naslednjih 5 let porabit za učenje grafičnih programov ali pa narediti usaj šolo s 6stopnjo.

Jaz si folk z uni izobrazbo predstavljam na nekem večjem položaju (delo kot raziskovalec, delo na projektih itd)...

Oz. narobe sem povedal, dela je veliko, sam kaj ko vsi iščejo študente. Ko bo to enkrat ukinjeno oz. najbrš se to nebo nikoli zgodilo bo stanje drugačno.

Tody ::

Sorry nevem točno kaj delaš ampak dobre službe se redko najdejo preko oglasov, lahko imaš srečo in pogum pa pač vzamše kar pač ponujajo in dobiš tisto kar želiš. Ravnokar sem prišel iz piknika kjer se je dobilo tko ene 25 ljudi ki so vsi neki informatiki in so se vsi strinjali da je tudi v IT kriza, baje da so v SRC znižal v povprečju plače za 17% in tudi ostalim ne gre ravno rožnato.

Torej če boš hotel menjati službo in dobiti večjo plačo boš vrjetno moral biti več kot samo sistemc in tudi razvit kak sistem (če ne programsko vsaj mislno) ali pač bit tok dobr da poveš podjetju kje lahko privarčujejo in kako lahko optimizirajo poslovanje. Ker to da bodo oni nekoga zaposlil da bo skrbel za serverje in infrastrukturo so že itak poturili nekomu drugemo iz IT-ja.

heh,študensko delo = legalizacija dela na črno :)
Zaenkrat :)

Sorry nevem točno kaj delaš ampak dobre službe se redko najdejo preko oglasov, lahko imaš srečo in pogum pa pač vzamše kar pač ponujajo in dobiš tisto kar želiš. Ravnokar sem prišel iz piknika kjer se je dobilo tko ene 25 ljudi ki so vsi neki informatiki in so se vsi strinjali da je tudi v IT kriza, baje da so v SRC znižal v povprečju plače za 17% in tudi ostalim ne gre ravno rožnato.

Torej če boš hotel menjati službo in dobiti večjo plačo boš vrjetno moral biti več kot samo sistemc in tudi razvit kak sistem (če ne programsko vsaj mislno) ali pač bit tok dobr da poveš podjetju kje lahko privarčujejo in kako lahko optimizirajo poslovanje. Ker to da bodo oni nekoga zaposlil da bo skrbel za serverje in infrastrukturo so že itak poturili nekomu drugemo iz IT-ja.

Dobre službe itak ne dobiš nikjer brez vez in velkih poznanstev(takih bl strankarsko usmerjenih).

17% auuuuu. No spet odvisn kašne so tam plače.

IceIceBaby ::

Verjetno je Valvoline mislil tole

http://www.bolha.com/oglas3750001/it-si...

IceIceBaby ::

Valvoline, to ni res. Oziroma, odvisno kaj je za tebe dobra služba.

Če znaš kaj pokazati se da dobiti dobro plačano službo tudi brez vez. Če ti je v interesu brezciljno visenje v pisarni potem pa verjetno res rabiš veze, ali greš pa v javno upravo :)

Ja mogoče bi bilo boljše v javno upravo. Samo bi moral nadaljevati študij na UNI programu, nevem, če bo dovolj VSŠ diploma. Sam pomoje se plača ne bo glih kaj razlikovala, ker tam samo gledajo na izobrazbo in ne na znanje, ki ga poseduješ.

oldguy ::

Hja, odvisno. Ne moreš pričakovat da boš prišel nekam in kar takoj dobil toliko, je pa vsekakor mogoče v relativno kratkem času prilest do 1500. Odvisno je pa samo od tebe. Če si dovolj sposoben in znaš to tudi predstavit, bo tudi v "kriznih" časih dovolj dela zate. Pač, sprašuješ malo naokoli, za začetek se zmeniš zgolj za kak manjši projekt pri večih različnih firmah, za vsak projek se zavzameš da ga opraviš zares dobro in se pri tem učiš novih stvari. Ko boš enkrat padel toliko notri, da bi podjetja tvoja odsotnost stala več kot razlika med plačilom in tvojimi željami, bo denarja hitro dovolj.

Sam brez visokošolske izobrazbe po treh letih (prej sem bil študent&S.P.) dobim okoli 1800 neto + malica&prevoz, s tem da vsak mesec kapne še par sto € iz "domačih" projektov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

V primerjavi z drugimi sektorji v IT izobrazba ima manj vpliva kot delovne izkušnje. Zato visoke plače dobijo tisti ki imajo veliko uspešnik projektov za sabo.

Hja, odvisno. Ne moreš pričakovat da boš prišel nekam in kar takoj dobil toliko, je pa vsekakor mogoče v relativno kratkem času prilest do 1500. Odvisno je pa samo od tebe. Če si dovolj sposoben in znaš to tudi predstavit, bo tudi v "kriznih" časih dovolj dela zate. Pač, sprašuješ malo naokoli, za začetek se zmeniš zgolj za kak manjši projekt pri večih različnih firmah, za vsak projek se zavzameš da ga opraviš zares dobro in se pri tem učiš novih stvari. Ko boš enkrat padel toliko notri, da bi podjetja tvoja odsotnost stala več kot razlika med plačilom in tvojimi željami, bo denarja hitro dovolj.

Sam brez visokošolske izobrazbe po treh letih (prej sem bil študent&S.P.) dobim okoli 1800 neto + malica&prevoz, s tem da vsak mesec kapne še par sto € iz "domačih" projektov.

Čestitke za tako veliko plačo. Na katerem področju IT pa si?

Mr.B ::

Če obvladaš se da dobiti še več, seveda pa si nekako pripravljen cca 10 urni delavnik imeti, itd, tako če rečemo temu sistemci, potem ni brige. Zaradi mene pa si lahko dr. Znanosti, pa boš štartal z vajeniško plačo, pa lepo boš nogo dobil v času pripravništva oziroma prvih 6 mescev, če ne boš pokazal da imaš kaj pojma ali neinteresa.... Dr Znanosti ti pomaga samo v Javni/Državni upravi imeti višjo plačo, pa če imaš kaj višji IQ, boš najmanj eno službo imel zraven, ker drugače boš razumel tisto zgodbo, sej mi ni problem iti v službo, samo kaj zaboga bom pa 8 ur delal v službi :). Fantje znanje se plača, šrota pa je da se govno dela... No še kakšno generacijo ali dve bo potrebno počakati, da bodo slovenci ugotovili, zakaj imajo eni ceno drugi pa ne, pa zakaj nekoga plačaš več, čeprav je sto takih, ki ti to naredi za pol cene...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Huh lepo si povedal tole Mr.B. To dokazujem jaz v podjetju že kar nekaj časa oz. saj sploh ni potrebno dokazovati. Že plačani računi strank povejo svoje ter njihove pohvale. Men tud 12h ni problem delat za dober denar. Nevem kakšen ukrep naj naredim, da se mi plača poveča, ker z znanjem in z zadovoljstvom strank sem že več kot več dokazal.

Službo iščeš po netu, in nikakor ne moje delo itd, ker se tam najde najmanj 101 morej ljudi, od katerih bodo dobili najmanj 100+1 prošnjo ki bo romala direktno v smeti.
NA pogovoru poveš, rad se učim, glejet prvih 6 mesecev bom delal za plačo kot ste rekli, potem pa glejte znam toliko rad bi znal toliko več, enako bi rad imel plačo... Če pokažeš da znaš, se noben ne bo branil s stabo pogajati za višjo plačo.. Toda če je to KVazi Javni/državno podjetje, potem je znanje dugotnega pomena.... Na stara leta greš pa fax delati, da se za deset let v kakšno državno podjetje vsedeš, ker se ti ne da delati več s tem tempom, razen če si se prišel dovolj visoko, da ni potrebe.
To da pa prideš na razgovor in se tepeš po prsih jaz sem dip. UNI, ma ja to so učili naše ate pa mame, danes je nekdo ki polaga ploščice bistveno bolj plačan, pa ima toliko dela, da ti reče F.O. pa ga še nakolenih prosiš da pride...

Nevem no kako eni gledate na naziv univ.dipl.ing. amapk jaz spoštujem tiste, ki imajo ta
naziv. Že to, da so šli študirat in dokončali študij so pokazali malo bolj resnosti v življenju. Poznam par takih ki pravijo da novozaposleni z raznimi nazivi, nimajo pojma. Ja seveda, da nimajo pojma na začetku ampak s časom se tudi hitro uvedejo v okolje in takoj prekašajo "mojstre". Zame lahko trdim, da mi je študij veliko naučil še posebno na takem področju ki trenutno delam in si tudi znam razlagat zakaj do določenega dogodka pride, ampak tile "mojstri" si razlagajo te dogodke kot "izkušnje", kajti nočejo priznat da nimajo pojma zakaj pride do določenega problema.

Kar se tiče plače pa si moraš sam pozanimat koliko si vreden, kajti delodajalec ti ne bo kar na lepe oči dal višjo plačo. Na mojo srečo do danes nisem šel še do šefa in zaprosil za povišico ampak so kar sami že od samega štarta poskrbeli za to da ne iščem kaj drugega. Drugače poleg plače je še bolj pomembno s kakšnim kolektivom si obkoljen in kakšno je vzdušje je v firmi

jype ::

Valvoline> Kje pa je naš uber jype da ti zrihta 1500e+ šiht takoj :)

Na morju.

karafeka ::

Kar se tiče plače pa si moraš sam pozanimat koliko si vreden,

In s kom oz. kje lahko to primerjaš ? Na vsaki firmi zaposleni molčijo o svojih plačah, tako da razen, če delaš v kadrovski, nimaš vpogleda v te stvari oz. ne moreš primerjati.

Ni mišljeno tako da znotraj firme se pozanimaš koliko si vreden, ampak tako da hodiš na razgovore.

Ni mišljeno tako da znotraj firme se pozanimaš koliko si vreden, ampak tako da hodiš na razgovore.

V zadnjem času pa res lahko hodiš na veliko razgovorov. :)

shock, če bi delal v eni konkretnem IT področju, oziroma podjetju, bi nekako vedel, da se IT tehnologija na vsake 2 leti konkretno spremeni, po petih letih pa karkoli si se naučil, pa če se nisi učil naprej, nimaš pojma razen. Razen če smatraš da je IT uno ste prižgali gumb, ste resetirali računalnik tipa 0808000. Ali pa setup next next next, ti ne dela, kaj sedaj, aha v tretjem letniku faxa so mrekli, klikni OK, in vpišiXXX ? Tipični primer neke ne kvalitetne IT organizacije, kjer je naziv pomemben je telekom Slovenije, z vsemi podjetji ki jih je kupil. !. vsi ki so znali so takoj pri nakupu pobegnili drugam, le zakaj ?, danes Telekom nimajo nič za pokazati. Primer IP Telefonija, ki jo ponuja Telekom v funkciji bivše analogne parične telefonije, potem pa recimo vzameš AMIS in njihove variante CTX-a.
Shock, res ne vem kje točno delaš, toda kolektiv, oprosti, v IT-ju rabiš TIM, je pomembnejši, kot rjavi nos pri direktorjih. Veš tu je spet uno o slovencih ko ne razumejo da papir iše ne pomeni znanje, je pa lahko dobra stvar za nateg, sej un je pa le doktor.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

rangerover> V zadnjem času pa res lahko hodiš na veliko razgovorov. :)

Komot. S katerimi sistemi si pa delal? Kaj dejansko znaš?

Ja več ali manj MS 2000,2003,2008. Pa SQL 2000,2005.

Nevem no kako eni gledate na naziv univ.dipl.ing. amapk jaz spoštujem tiste, ki imajo ta
naziv. Že to, da so šli študirat in dokončali študij so pokazali malo bolj resnosti v življenju. Poznam par takih ki pravijo da novozaposleni z raznimi nazivi, nimajo pojma. Ja seveda, da nimajo pojma na začetku ampak s časom se tudi hitro uvedejo v okolje in takoj prekašajo "mojstre". Zame lahko trdim, da mi je študij veliko naučil še posebno na takem področju ki trenutno delam in si tudi znam razlagat zakaj do določenega dogodka pride, ampak tile "mojstri" si razlagajo te dogodke kot "izkušnje", kajti nočejo priznat da nimajo pojma zakaj pride do določenega problema.

E, če imaš voljo, le naredi faks. Da ne bo kdo mislil, da reklamiram faliranje. Precej stvari je sicer res neuporabnih, a se vseeno da odnest precej pametnega. Jaz imam pač srečo, da imam delo in znanje na takšnem področju kjer je možno brez faksa priti kar daleč. Bom pa tudi jaz enkrat zagotovo končal študij, zaenkrat so bile pač prioritete drugje.

Ampak faks sam po sebi ne pomeni, da si on end of the road, bolj to da imaš pogoje za dober štart. Če nimaš zanimanja in veselja do stvari, ki jih delaš, ti pa tudi doktorat ne bo pomagal.

rangerover:
Čestitke za tako veliko plačo. Na katerem področju IT pa si?

Pa saj ni tako velika, upam na čimprejšnjo povišico ;). Ogromno potujem po svetu, delam tudi po 12 in več ur na dan ter cele vikende, če je to potrebno, in ko se pojavi problem, ga rešim, pa čeprav sem takrat ravno na morju ali kje drugje. Podjetju gre dokaj dobro, zato se tak način dela spoštuje in zato dobimo poleg plače še precej dobre nagrade ter ugodnosti. Pač šefi niso pi*de... Opis delovnih nalog je pa precej širok in gre od embedded systems engineerja do programerja, system designerja, admina ter po potrebi tech supporta. Lep naziv bi bil npr. deklica za vse :D...

Zgodovina sprememb…

V zadnjem času pa res lahko hodiš na veliko razgovorov. :)

Lej, razgovorov uspešna podjetja ne objavljajo na zavodu, razen če že vedo, koga bi zaposlili. To ne gre tako (vsaj pri nas ne). Če hočeš delo, si ga boš moral sam najti, se pozanimat, katere firme delajo stvari, ki bi te veselile ter se zmeniti za preizkušnjo ali kak projekt. Skoraj vsaka IT firma (če ni ravno v krizi) vedno išče sposobne nove kadre. Tako da, kar na lov...

@oldguy

V primerjavi z mojo plačo je še kako velika. Jaz sam sebe ocenjujem tam na ene 1500€, za kaj več pa vem, da bi moral še kaj drugega delati. Upam, da pridem nekoč v tako podjetje, kjer te bojo cenili.

Podjetja so, in dobiš tudi več, samo najprej moraš to dokazati, in noben dip.uni noče štartati z 600€, ker se lahko zgodi da po preizkusni dobi, ki je ponavadi 6 mescev, lahko ostane cementiran na teh 600€, ker nimaš znanja da bi lahko dobil več. In če se smatraš da zadevo obvladaš imaš brez težav v enem letu 1200 €, in tako naprej če boš pokazal da to znaš. Seveda moraš pa impresirati najprej svoje prvo nivojske nadrejene, preden greš direktorju in rečeš jaz sem tatamata hočem imeti 1500€ + avto +bonitete. Zagotavljam ti, in v Sloveniji se tudi dzgodi da ima lahko nekdo s četrto stopnjo izobrazbe in ne V, Nx višjo plačo od mnogih Dip.Uni mojstrov, ker je pomemben zaradi znanja ter zato tudi vrednost in obstoj podjetja...Seveda tega ne boš našel v Javno/Državnih podjetjih, ker ima nekdo premalo ega, da pove da nima pojma pa čeprav ima + 4 višje stopnje po papirju.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

rangerover> Ja več ali manj MS 2000,2003,2008. Pa SQL 2000,2005.

Hmnja. Približno za en tak profil na dva do tri mesece me vprašajo kolegi. Javim, ko izvem, če ne bo kakšen od Windows kolegov prej jamral.

Problem sistemcev za Microsoft je pri nas ta, da si redki, ki nimajo abotne sistematizacije delovnih mest (zaradi katere potem sistemce plačujejo približno tolk kot snažilko), lahko privoščijo celotno Microsoftovo infrastrukturo - kar žal pomeni, da boš najbolje prišel skozi, če se prodaš v Avstrijo. Gradec in Beljak sta manj kot dve uri vožnje stran, plača je pa v povprečju višja od dveh tvojih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Mr. B: Tako je, podjetje ti ne bo dalo visoke plače zgolj zaradi papirja, ampak zaradi dodane vrednosti, ki si jo sposoben pridelat ter tvojega znanja (oz. nadomestjivosti le-tega). Če si sposoben prinest firmi profit ter bi obenem uvajanje nekoga drugega v tvoje delo stalo precej več kot tvoja povišica (da o izgubljenem času v tistih letih, ko uvajaš nekoga, ne govorimo), potem je sky the limit.

Poznam starejšega programerja, ki je "le" strojni tehnik, pa ima na svojem delovnem mestu takšno odgovornost, da je njegova plača krepko čez 4 jurje, ob tem pa ima še razne bonitete. Ampak podjetje se zaveda, da če on gre, se razvoj za dve leti ustavi, zato jim je v interesu, da ga obdržijo no matter what. Sicer je napaka podjetja, da niso sposobni zagotovit njegove nadomestljivosti, a tako pač je. Delamo pač v takšni branži, kjer te stagniranje v razvoju lahko stane precej več, kot pa 100 jurjev, kolikor je npr. letni strošek za nekoga takšnega. Iz tega razloga bo on s papirjem ali brez dobil enako...

Zgodovina sprememb…

Ni panike, vsako leto imamo več računalnikov in vsako leto bo povpraševanje višje. Kriza gor ali dol.

Je kakšen kje link o zaposlitvah v Avstriji.

opeter ::

Ampak, zakaj potrebuješ univerzitetno izobrazbo, da boš lahko delal kot oblikovalec. A ni boljše imeti 5stopnjo izobrazbe in naslednjih 5 let porabit za učenje grafičnih programov ali pa narediti usaj šolo s 6stopnjo.

Jaz si folk z uni izobrazbo predstavljam na nekem večjem položaju (delo kot raziskovalec, delo na projektih itd)...

Zakaj mora biti folk z uni izobrazbo vendno samo kakšen raziskovalec?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
««
18 / 368
»»