» »

Plače v IT industriji

Plače v IT industriji

Temo vidijo: vsi
««
127 / 370
»»

detroit ::

Invictus je izjavil:

Poskusi na Linkedin, freelance.de, xing.de, freelance.com, odesk.com ...

Če še nikjer nimaš profila, je zadnji čas da si urediš CV.

Sam trenutno delam preko questax.de. Če hočeš, te lahko povežem z mojim agentom. Ampak imej CV ...

ne pozabi še na hays
Skero

Invictus ::

detroit je izjavil:

Invictus je izjavil:

Poskusi na Linkedin, freelance.de, xing.de, freelance.com, odesk.com ...

Če še nikjer nimaš profila, je zadnji čas da si urediš CV.

Sam trenutno delam preko questax.de. Če hočeš, te lahko povežem z mojim agentom. Ampak imej CV ...

ne pozabi še na hays

Dobre izkušnje imam z technet-it.co.uk. Denar nakazan praktično naslednji dan, ko so potrdili ure in sem jaz poslal račun.

Ja pa v UK trend, da je večina novih služb "permanent" in ne "contract". Teh zadnjih je bilo včasih bistveno več.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

sebastjan28 ::

Pa tudi dejansko delati na projektih, ki so punujenih na teh straneh, ali bolj iščete kontakte?
Sam sem se bolj iz radovednosti, kakor nekaj drugega kakšno leto nazaj prijavil na freelancer.com. Imel sem občutek, da ima velika večina(90%) projektov popolnoma pomankljivo ali pa sploh nikakršnjo dokumentacijo na podlagi katere, bi lahko sploh pripravi neko realno ponudbo. Na drugi strani, se je pa vsak projekt brez točnih informacij prijavilo min 20 kandidatov, ki so za izvedbo ponujali celo za države tretjega sveta smešno nizke zneske.

Te strani, ki ponujajo manjše projekte, so za služenje denarja precej boge. Tukaj ni nekega bogastva. To je bolj, če drugega ni ...

Zato obstajajo pa "IT recruitment" agencije, tam se pa da dobiti dober denar. Čeprav precej manj kot 5 let nazaj ...

ZaphodBB ::

amacar je izjavil:

Kaki nasveti kako napisati kakovosten bid?
Na elance.com sem še nekaj dobil, na upworku se mi pa zdi, da je res vedno vsaj 20 folka in ne prideš zraven.

Meni je zelo koristil tale članek.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

ragezor ::

Me zanima kako je potem z izdelkom upravičil svojo ceno glede na to, da je bil brez izkušenj in vedel samo osnovne stvari.

terryww ::

Ve zna kdo povedat kaj o trenutnem stanju v Zemanti? Hierarhija, odnosi, so še vedno financirani od zunaj, salary range? Njihovi rekruterji bolj kot ne samo absorbirajo informacije.
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.

Isotropic ::

ragezor je izjavil:

Sem precekiral tale upwork (odesk).

Koliko razumem te placajo samo na paypall racun lahko. 10% od tega si vzamejo oni. Okej, to se nekak prebavis, ce dobis visoko placane jobe.
Vecji problem je to, da se na jobe prijavi po vec kot 20 folka in potem moras meti res vrhunsko narejen profil (moras se znati prodati) plus cas moras posvetiti proposalom in potem odvisno od tega kako sreco imas, da te intervjuja in sprejmejo. Dolgorocnih sicer je nekaj ampak velika vecina jobov je kratkorocnih torej moras iskati vedno nove projekte.

večji problem so nedefinirani projekti imo

jype ::

terryww> Ve zna kdo povedat kaj o trenutnem stanju v Zemanti? Hierarhija, odnosi, so še vedno financirani od zunaj, salary range? Njihovi rekruterji bolj kot ne samo absorbirajo informacije.

Ogromno ljudi se je zamenjalo in kultura se je bistveno spremenila. Išče se kader, ker je še vedno ogromno dela (še več kot prej). Plača je stvar pogajanj, ampak če kaj vrednega prinašaš, potem se lahko dobro prodaš. Tehnologija je zanimiva, o trenutnih odnosih pa žal ne vem več prav veliko. Če iščeš izziv, potem se ziher splača poskusit, bodisi kot programer (django in angular za frontend, python in go za backend), kot sistemec (ogromno dela pri implementaciji infrastrukture v obliki kode, predvsem ansible in zdaj verjetno tudi že AWS CloudFormation) ali kot skrbnik oglaševalskih kampanj (kjer neposredno ali posredno delaš z vsemi velikani v industriji), ker v vseh primerih hitro spoznaš velik del trenutnega stanja ogromnega online oglaševalskega trga v ZDA (pa v nekaterih primerih tudi širše).

Dolgoročno je nemogoče napovedovat, kako se bo poslovno izšlo, trenutno pa kolikor vem kaže dovolj dobro, da bi priporočal, da se vsaj oglasiš tam in se pustiš izprašat. Če te zanima več, piši na jobs@zemanta.com in se zmeni, da prideš na obisk, ali pa kar na intervju, če te povabijo.

l0g1t3ch ::

@jype
Ti nisi več tam ? Kam si odšel če ni skrivnost, na svoje ?

Kaj pa bi drugače izbral zemanta ali celtra ? Na nek način se mi zdita podobni podjetji...

l0g1t3ch> Kam si odšel če ni skrivnost, na svoje ?

V pokoj.

Sicer še delam zanimive reči, ampak samo dan ali dva na teden, ostalo je pa za bicikl in pamže, ne nujno v tem vrstnem redu.

Celtra in Zemanta si bosta najbrž vedno bolj podobni podjetji, ker delata z zelo podobnimi trgi in strankami. Celtra že ima veliko denarja, Zemanta ga bo pa (upajmo) tudi kmalu zaslužila. Odvisno od tega, kaj bi si želel počet, bi izbral eno ali drugo, ampak v resnici bi danes verjetno izbral kaj tretjega, tehnološko in ideološko zanimivejšega.

smoke ::

jype, kako to da si se odločil it v pokoj? Sodeč po tvojih preteklih sporočilih si še dokaj mlad. (< 40 ?)

hojnikb ::

Nuff' $$$ bi jst rekel :)
#brezpodpisa

urli ::

Z bitcoini je zaslužil mastne denarce, je že pred časom omenil. Števlika v € je 6 mestna, če ne že 7.

pa v zemanti ma verjetno delež

smoke> jype, kako to da si se odločil it v pokoj? Sodeč po tvojih preteklih sporočilih si še dokaj mlad. (< 40 ?)

35 sem in v pokoj sem šel zato, ker sem prihranil dovolj, da mi ni treba več delat, pa da si otroci lahko kupijo bajte, ko bodo dovolj stari.

Seveda še vedno delam reči, ki me veselijo (programiram v Go in Pythonu, načrtujem in vzdržujem distribuirane sisteme, trenutno za ene američane, pa kolegom pomagam, kadar imajo kaj takega, kar rad počnem), ampak zdaj imam malo drugače uravnoteženo delo, šport in familijo.

Iz bitcoina sem potegnil precej manj kot iz 15 let dela v IT in investiranja malce več kot 60% vseh prihodkov v različne oblike vrednostnih papirjev, ni pa zanemarljivo. Pa avtomobila nimam, tako da imam zelo nizke življenske stroške.

Jerry000 ::

Svaka čast :)

valkyrie ::

jype, človeka spraviš kar malo v depresijo :) Čestitke, predvidevam pa da ne boš ravno tipični upokojenec in boš še vedno služil denar, samo v manjši meri in neperiodično.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: valkyrie ()

Hvala. Upam, da vas bo takih čim več. Ko bo priložnost, bom zagotovo ustanovil še kakšno podjetje, ki bo omogočilo takšno pot še komu drugemu. Tudi jaz ne bi prišel do sem brez pomoči kolegov, s katerimi smo skupaj delali in sem jim srčno hvaležen za vse priložnosti, ki sem jih tudi po njihovih zaslugah lahko zagrabil.

ZaphodBB ::

jype, iskrene čestitke.

Ostali si namesto depresije lahko jypeta vzamete za navdih.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

greatdrakon ::

respekt.fauš sm ti

Jerry000 ::

Mislim da kar večina :)

Zdaj se ukvarjam predvsem s takimi rečmi. Da ne bo kdo špekuliral, da nisem pravi.

Ni treba bit fauš samo zato, ker zdaj lahko bluzim - jaz sem zelo rad hodil na Zemanto in mi je dejansko dolgčas po tisti ekipi. Vsakemu privoščim tako kvaliteten team, ker se od njega ogromno naučiš in si nonstop blazno intelektualno stimuliran na vseh živih nivojih. Žal je velik del tega teama v slabem letu dni pobegnil, ampak tudi tisti, ki so na novo tam, niso prav nič slabši, kolikor sem jih uspel spoznat. Pa zelo zanimivega dela imajo še vedno ogromno in če se v kolektivu ne bi tako zelo razhajali glede tega kako se ekipe vodi, bi bil tudi jaz še vedno tam, čeprav je moja vrednost zunaj Zemante očitno bistveno višja (še precej bolj, kot se je meni zdelo, da bi morala biti). Na Zemanti sem vztrajal 7 let in v tem času je povpraševanje po ljudeh ki imajo izkušnje s filozofijami, ki se prodajajo pod znamko DevOps, bistveno narastlo in čeprav boljše službe v tem času nisem nikdar nehal iskati, sem našel samo bolje plačane, kar ogromno pove o tem, kako dobro sem se na Zemanti skoraj ves ta čas počutil. Pa sem prej menjal službe na manj kot dve leti.

Aja, pa še nobene bajte ali avtomobila si ne bom privoščil s temi prihranki, tako da če ste res slovenskega rodu, potem v resnici nimate razloga, da bi mi karkoli zavidali. Bicikl pa laptop ma itak že vsak.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

l0g1t3ch ::

Čestitke za uspeh in ja sem mal fovš :)
Na bicikel, prosti čas in delanje zgolj tistega kar te resnično veseli.

Smoove11 ::

Vidim da je jype slovenski mr. money mustache. Če koga zanima kako mu to uspe, kako privarčevati dovolj za predčasni pokoj predlagam da si preberete kaj od njega http://www.mrmoneymustache.com/

Mufasa ::

Lepo jure, respekt!
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Danes sem slučajno zasledil ta event med 24 in 26 Septembrom. Če koga zanima IT služba na Irskem in se je pripravljen zapeljati do Zagreba,...

Link

Zgodovina sprememb…

terryww ::

@sebastjan28
tnx za link, ampak takšno plačo maš tud v Sloveniji, ni treba niti v Avstrijo hodit... sam poglej recimo oglase zadnjih dni na slo-techu
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.

Plačo? Sicer nisem brskal po omenjeni strani vendar dvomim, da je tam kakšna plača omenjena. V končni fazi gre samo za recruitment/head hunting agencijo, ki večinoma ameriškim multinacionalkam išče primerne kadre, ki jih nato le-te lahko zaposlijo. Končna plača je odvisna od posameznega delovnega mesta pri posameznem podjetju in pa seveda od pogajanj.

Ne vem kakšne so sicer plače v slo. Na Irskem bi kot sw developer, ki ni strogo specializiran v kakšno nišno tehnologijo zaslužili nekje 40-60k + 5 - 15% bonusa. Nepremičninski trg je po zlomu v 2008, še vedno precej bolj prijazen kakor v UK.

Zgodovina sprememb…

Moj nasvet ko/ce se odpravljate v tujino...ne iscite sluzb v samem centru mesta, morda se raje najdite v kaksnem malem mestecu v obrobju velikega (ter tam sluzbo 5min stran)...place so (morda) 10% nizje, so pa najemnine 50 in vec % nizje. Vcasih so place celo zato visje, ker vsi rinejo v center mesta. Go kontra flow!

AndrejO ::

Poslušajte Mufaso, sploh če je to center Londona.

Ako vas bo kasneje še držalo, da želite delo v centru, ga bo tudi lažje dobiti z že postavljenim lokalnim izhodiščem in lokalno referenco.

Saj to velja praktično za vsako veliko evropsko mesto.

Center je vedno drag (najemnine). Če ti pol ure na kaki podzemni ali S-Bahnu ni ovira, potem si najdeš stanovanje v okolici zadnje postaje ;). Znaš dobiti skoraj za džabe.

Izjema je Bruselj. Tam je center cenejši od periferije. Seveda se izogibaj soseske okoli EU parlamenta :D. Še kurbe so tam dražje ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

jan_g ::

Čeprav je marsikje tako, da v kolikor vlak rabi manj kot eno uro (in vozi redno na 10 minut), potem tudi predmestja niso bistveno cenejša. Pač razlika v ceni mesečne karte in morda še malo. Prednost je pa v tem, da lažje dobiš kaj prostega v predmestju in ni taka luknja kot zna biti v centru.

Nisem govoril o predmestjih...ampak o orbitalnih mestih kje tudi SO še vedno službe in se ne rabiš ko sardela pendlat 1h v eno smer z vlakom ali po bohnedaj autobahnu.

Če ti je pa fetiš delat v multinacionalkah/pendlat ko zamorc 2h na dan.. pa udri (been there, done that).. jaz sem vedno dobil boljše pogoje (in zanimivejse delo) v Mittelständ.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mufasa ()

Tudi multinacionalke niso bile vse "enako ustvarjene". Cisco npr. ima razvoj v Redingu, ne v centru Londona, kjer se stiskajo prodajniki.

London pa omenjam zato, ker ga poznam. Ostalih krajev ne poznam in si ne upam na njih posploševati lokanih znanj. Dublin npr. je velik "sprawl", pa se v satelitih ne dogaja skoraj nič. Center ali pa revščina. Torej odgovor že ne more biti univerzalen.

Okapi ::

Kaj pa naj bi se dogajalo? Potrebuješ en prijazen pub, where everybody knows your name, in to je to.

jan_g ::

Verjetno je mislil, da ni podjetij oz. služb. Kar imam sam izkušenj, mislim podobno, saj so recimo tudi startupi ponavadi skoncentrirani v velikih/glavnih mestih, ne samo IT multinacionalke/banke/etc.

Kar se tiče okolice Londona, so se firme selile proti zahodu. Seveda so tudi ta mesta postajala vedno dražja, ker so tam imele multinacionalke cel kup dobro plačanih ljudi.

Zdaj nekatera mesta bližje Londonu že stagnirajo, recimo Slough in Hounslow. Notri je prišlo cel kup priseljencev z nizko izobrazbo, zato so se Angleži odselili. Cene nepremičnin so nizke, ampak dobro plačanih služb ni, firme pa tudi ne bodo prišle nazaj.

Tako da svet, zahodno od Londona zgleda kot Slovenija, kjer je vsak župan naredil drago poslovno cono, ki pa so žal zadnje čase precej prazne.

Trenutno je aktualen Bracknell. Vsaj v moji branži.

AndrejO je izjavil:

Tudi multinacionalke niso bile vse "enako ustvarjene". Cisco npr. ima razvoj v Redingu, ne v centru Londona, kjer se stiskajo prodajniki.

London pa omenjam zato, ker ga poznam. Ostalih krajev ne poznam in si ne upam na njih posploševati lokanih znanj. Dublin npr. je velik "sprawl", pa se v satelitih ne dogaja skoraj nič. Center ali pa revščina. Torej odgovor že ne more biti univerzalen.

saj, zakaj bi pa imel razvoj v londonu sploh

Smurf ::

Okapi je izjavil:

Kaj pa naj bi se dogajalo? Potrebuješ en prijazen pub, where everybody knows your name, in to je to.

Meni je ravno to prednost selitve v kaksen London, da lahko izivljas vse vrsto hobijev, pa imas bolj pestro ponudbo kot kjerkoli drugje.

Ce ti je vazen prijazen pub, ostanes v Sloveniji.

Okapi ::

Prijazne pube se sicer najde povsod, drugače pa ja - zame je najboljša kombinacija tujega delodajalca in domačega okolja.

Predvčerajšnjim sem se vrnil s "sindikalnega" izleta v Maroko (častila firma ob svoji 25-letnici).8-)

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Okapi je izjavil:

Posel. Podjetja. Govora je o podjetjih, ki imajo prostore izven mesta v krajih, ki so sateliti tega mesta .... Če tega nimaš, potem ne boš nič na boljšem, če se cijaziš 2h na delo v eno smer ali pa plačuješ "premijo" zato, da živiš v mestu. Prosti trg je zelo dober v izenačevanju vrednosti bivališč, ko ljudje preračunavajo koliko kredita jim je vredno plačati za tiste zapravljene ure med prevozom.

Isotropic je izjavil:

AndrejO je izjavil:

saj, zakaj bi pa imel razvoj v londonu sploh

Ne vem zakaj ja ali pa zakaj ne. Google ga ima v samem strogem centru, tako da neki razlogi očitno obstajajo. Pa če jih poznam ali pa ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AndrejO ()

Se strinjam z AndrejemO. Vsak se koncu odloči, koliko mu na koncu pomeni čas, ki ga nekdo porabi za vožjo. Če si mlad, nimaš družine in nočno življenje metropole ni visoko na tvojem seznamu vrednot je uro ali več(vendar še vedno dosegljivo z javnim prevozom) oddaljeno predmestje odlična opcija. V nasprotnem primeru ti pač ostane samo življenje v centru. Velika večina "dobrih" služb je pač žal tam kjer so tudi cene nepremičnin zelo visoke(glavna mesta in davčne oaze). Lahko pa seveda vedno najamete stanovanje v "slabi" regiji in upate, da se bo bliskovito razvila. V tem primeru je nakup nepremičnine(ali pa najem v državi, ki je višina najemnine zakonsko zaščitena) enak zadetku na loteriji:)

Pa tudi majhno mesto samo po sebi, še ni garancija, da se boste izognili vožnji. Jaz trenutno živimi v majhnem mestecu, ki šteje vsega skupaj cca 120k duš in seveda nima podzemne. Ker pa se vanj vsak dan pripelje še preko 100k ljudi na delo dnevno za cca 5km dolgo pot z javnim prevozom porabim minimalno 45 minut. To verjetno velja tudi za Ljubljano,...

Zgodovina sprememb…

sebastjan28 je izjavil:

Pa tudi majhno mesto samo po sebi, še ni garancija, da se boste izognili vožnji. Jaz trenutno živimi v majhnem mestecu, ki šteje vsega skupaj cca 120k duš in seveda nima podzemne. Ker pa se vanj vsak dan pripelje še preko 100k ljudi na delo dnevno za cca 5km dolgo pot z javnim prevozom porabim minimalno 45 minut. To verjetno velja tudi za Ljubljano,...

Mislim da je čas da si omisliš kolo ... Pa boš tam v 10 minutah ... Obstajajo čisto lepe palerine za dež. Problem je samo če moraš biti tam v kravati ...

sebastjan28> To verjetno velja tudi za Ljubljano,...

Če uporabljaš neustrezno prevozno sredstvo, potem to drži.

jype
Ha ha ha:) vseeno pa rad delal še vsaj nekaj let:)

Invictus
Večinoma sicer uporabljam avtomobil in se po sistemu stranskih ulic uspem pripeljati do podzemne garaže nekje v 15-20 minutah. Sem pa tudi že električnem kolesu že razmišljal - ker je teren dokaj "gričast" se raje jutranji telovadbi izognim:)

sebastjan28> se raje jutranji telovadbi izognim:)

Saj veš, da je to statistično gledano bistveno slabše za tvoje dolgoročno zdravje, kot jutranja telovadba na biciklu?

sebastjan28 je izjavil:

Invictus
Večinoma sicer uporabljam avtomobil in se po sistemu stranskih ulic uspem pripeljati do podzemne garaže nekje v 15-20 minutah. Sem pa tudi že električnem kolesu že razmišljal - ker je teren dokaj "gričast" se raje jutranji telovadbi izognim:)

No ja, ne bodi tak mehkužnež. Tistih 15 minut vadbe te bo ravno dobro zbudilo ... Če se prešvicaš, lahko vedno neseš s seboj kaj za preobleči ...

Tista jypova vožnja je čisto normalna. Nenormalna je samo za fovšljive voznike avtov, ker morajo stati v koloni ...

Nenormalno je tole.
««
127 / 370
»»