» »

Plače v IT industriji

Plače v IT industriji

Temo vidijo: vsi
««
87 / 370
»»

Okapi ::

Lahko živiš tudi zastonj, je kar nekaj skvotov, če že nočeš na podzemski spati. Sicer pa ne verjamem, da lahko za 50 funtov na mesec dobiš plac, kjer bi hotel živeti. Dobiš pa sigurno za ta denar posteljo v kakšni skupinski spalnici na podstrešju ali v kleti stare razpadajoče bajte, kjer se lahko družiš z romunskimi zidarji in maroškimi ilegalci.>:D

O.

Gandalfar ::

detroit je izjavil:

ja je res to je na osebo ampak za primer vem ko sta dva najela bajto za tak dinar. Nekako verjamem da ni to rekla kazala ampak..

Za 1000 funtov na _teden_ mrbit. Ce je velka luknja za 500 na teden. Mal so cudni tam oglasi za stanovanja.

Gladi ::

Kdo ve kakšne so kej najemnine v kakšnem predmetju Londona ali pa relativno bližnjem mestu/kraju?

Red_Mamba ::

[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

Invictus ::

Red_Mamba je izjavil:

Ko smo ravno o placah par strani nazaj.

Dobil ponudbo na mail za technical lead v Londonu. Ponujena letna placa 55.000GBP
Pa je to minimum. Ubistvu bi bla okoli 65.000GBP bolj realna.

Zdej si pa primerjajte z slo sceno

lp

To je trenutno za gor normalna plača. So šle dol.

Potem je pa odvisno kje v Londonu. Če je v centru, bi moral dobiti malo več. Že zaradi dražjega prevoza/najemnin. To upoštevajo.

Za 65k GBP si lahko malo odsanjaš. Poleg tega ni si povedal področja. Ali pa ga jaz nisem našel.

London je VELIKO mesto. Cene so zelo odvisne od soseske. Seveda tudi kvaliteta. To ni neko slovensko selo.

Če se ti ljubi vozit, dobiš zunaj Londona hišo za 500-1000 GBP na mesec. Za 2000 GBP pa dobiš v centru Londona stanovanje z 2 - 3 spalnicama in atrijem nekje 40-70 kvadratov. Je pa res da je bilo to skoraj 2 leti nazaj.

V Londonu so cene odvisne od cone podzemne v kateri je stanovanje. Večja je cifra, manjša je najemnina. Cene so kar občutne. Tista moja cena je za cono 1, blizu Big Bena.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Red_Mamba ::

Invictus je izjavil:

Red_Mamba je izjavil:

Ko smo ravno o placah par strani nazaj.

Dobil ponudbo na mail za technical lead v Londonu. Ponujena letna placa 55.000GBP
Pa je to minimum. Ubistvu bi bla okoli 65.000GBP bolj realna.

Zdej si pa primerjajte z slo sceno

lp

To je trenutno za gor normalna plača. So šle dol.

Potem je pa odvisno kje v Londonu. Če je v centru, bi moral dobiti malo več. Že zaradi dražjega prevoza/najemnin. To upoštevajo.

Za 65k GBP si lahko malo odsanjaš. Poleg tega ni si povedal področja. Ali pa ga jaz nisem našel.

London je VELIKO mesto. Cene so zelo odvisne od soseske. Seveda tudi kvaliteta. To ni neko slovensko selo.

Če se ti ljubi vozit, dobiš zunaj Londona hišo za 500-1000 GBP na mesec. Za 2000 GBP pa dobiš v centru Londona stanovanje z 2 - 3 spalnicama in atrijem nekje 40-70 kvadratov. Je pa res da je bilo to skoraj 2 leti nazaj.

V Londonu so cene odvisne od cone podzemne v kateri je stanovanje. Večja je cifra, manjša je najemnina. Cene so kar občutne. Tista moja cena je za cono 1, blizu Big Bena.

Ne rabim nic odsanjat. Razpon sluzb je dovolj velik da lahko dobis tako sluzbo za 45k al pa za 85k.
Seveda je vse odvisno s katero tocko na gaussovi kruvulji si pripravljen delat ;)

In ce tebe delodajalci vabijo potem si lahko tudi malo zbircen glede place in pogojev dela a se ti ne zdi?
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

Mufasa ::

Mal googlajte še za eures prva zaposlitev v tujini...dobiš cca 300e stroškov povrnjenih za razgovor in še potem cca 1000 če se tam zaposliš. EU sredstva ftw.
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Uranij ::

Prva zaposlitev, končan UNI FRI, star program. Podpisano danes.

1700€ neto, programiranje v VS.

V istem podjetju sem volontiral(potni stroški in "sendvič") od maja pa do danes, torej 6 mesecev.

LP, M

btree ::

odlična plača za prvo zaposlitev.

Roadkill ::

2900bruto za prvi šiht je res super. Večina o tem pri nas zgolj sanja.
Ü

Mufasa ::

Bravo!
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

No, mogoče velja omeniti da je ta plača z že vračunanimi dodatki (malica in prevoz, vsak cca 100€). No, sem pa vseeno zadovoljen :). Sem pa čez poletje poleg volonterstva bil prisiljen delat tudi "poletna" dela, ker če ne nisem prišel skozi. Tako se je občasno zgodilo da sem uspel spati le po 3 ali 4 ure na dan.

LP, M

korenje3 ::

boš povedal čez 1 mesec koliko si zares dobil in kakšne so zahteve in ali boš res delal samo 8 ur na dan za teh 1700€.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

nekikr ::

Uranij je izjavil:

No, mogoče velja omeniti da je ta plača z že vračunanimi dodatki (malica in prevoz, vsak cca 100€). No, sem pa vseeno zadovoljen :). Sem pa čez poletje poleg volonterstva bil prisiljen delat tudi "poletna" dela, ker če ne nisem prišel skozi. Tako se je občasno zgodilo da sem uspel spati le po 3 ali 4 ure na dan.

LP, M

Tole že kar precej pove o tebi in tvojem karakterju, zato me sploh ne čudi, da si dobil tako plačo, čestitam. Ko boš čez eno leto napisal, da imaš sedaj pa 3000€ neto, bom pa rekel "nič drugega nisem pričakoval" :) Večina namreč bi delala tako, ampak se jim ne da. Krivi so pa Janša, globalizacija, Al Kaida, Greenpeace, Jankovič ter radarji v Mariboru (vrstni red se včasih malo spremeni).

jype ::

Se pridružujem čestitkam in pohvali k temu, da si se pravilno lotil iskanja službe (pri nas imamo tudi mulca, ki sicer še ni diplomiral, se je pa izkazal kot "intern" in zdaj dobro služi in dobro študira).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Smurf ::

Hvala bogu, se nekdo, ki ne joka o stanju, ampak je prijel za delo in zato dobil primerno placilo, cestitke!

Jerry000 ::

Uranij je izjavil:

V istem podjetju sem volontiral(potni stroški in "sendvič") od maja pa do danes, torej 6 mesecev.

LP, M

Uh svaka čast, lepo. Kaj pa programiraš to če smem vprašat?

flyko ::

Hja, da še jaz povem svojo "mezdo", približno 1600€ z vsemi stroški. Programiranje v asp.net, c#, javascript,... Meni osebno se zdi plača majhna, imam 4 leta izkušenj.
Poleg tega je delodajalec pričel priganjati z neplačanimi nadurami, večina v podjetju dela cele dneve, na plačilni listi je pa prikazanih zgolj tistih 160 ur - dvojna evidenca ur. Ali je to kaznivo, oz. zrelo za prijavo inšpektoratu? Ker namreč nihče nima muda se temu upret - vključno z mano.

Isotropic ::

Uranij je izjavil:

1700EUR neto, programiranje v VS.

LP, M

avstrija?
koliko imas pa izkusenj pred tem volontiranjem? (ala si programiral ob studiju kaj)?
pa v cem programiras?

drugace pa cestitke.

Zgodovina sprememb…

flyko> Ali je to kaznivo, oz. zrelo za prijavo inšpektoratu? Ker namreč nihče nima muda se temu upret - vključno z mano.

Če se ne strinjaš je ziher narobe, ampak pametno je, da najprej stopiš do šefa, poveš kako se dela vedno več in predlagaš nove sodelavce, višanje dohodka, ali pa podaljšanje rokov.

Če nič ne gre, daš odpoved in prijaviš.

amigo_no1 ::

flyko je izjavil:

Hja, da še jaz povem svojo "mezdo", približno 1600EUR z vsemi stroški. Programiranje v asp.net, c#, javascript,... Meni osebno se zdi plača majhna, imam 4 leta izkušenj.
Poleg tega je delodajalec pričel priganjati z neplačanimi nadurami, večina v podjetju dela cele dneve, na plačilni listi je pa prikazanih zgolj tistih 160 ur - dvojna evidenca ur. Ali je to kaznivo, oz. zrelo za prijavo inšpektoratu? Ker namreč nihče nima muda se temu upret - vključno z mano.

http://www.zaposlitev.net/delo.php?m=is...
http://www.pravozatelebane.com/forum/de...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Isotropic je izjavil:

Uranij je izjavil:

1700EUR neto, programiranje v VS.

LP, M

avstrija?

Slovenija

Isotropic je izjavil:

koliko imas pa izkusenj pred tem volontiranjem? (ala si programiral ob studiju kaj)?

Izkusenj sem imel prej dobre pol leta programiranja v Delphiju in Javi. Imam pa veliko drugih izkušenj in znanj, ki v Sloveniji niso preveč pogoste, poleg tega pa govorim tekoče poleg Slovenščine še 3 jezike. Za 2 imam tudi dokaz :).

Isotropic je izjavil:

pa v cem programiras?

C#,asp.net,nekaj pa tudi v Javi, in AS3.

Isotropic je izjavil:

drugace pa cestitke.

Hvala

Isotropic ::

Imam pa veliko drugih izkušenj in znanj, ki v Sloveniji niso preveč pogoste

kaj pa? :)

Spura ::

Uranij je izjavil:

LP, M

Hjudz placa. Pri nas majo ljudje po 8 letih manj od tega. Zacetna je pa tm od 850-1050.

ummo50 ::

Še moj prispevek.

Podravska regija, dobro leto na firmi.
Trenutno sem na 1400€ neto, s potnimi stroški in malico pride malo pod 1600€. Glede na trenutne razmere sem zelo zadovoljen.

Me zanima...kako je pa kaj z plačo za Designerje? Naprimer spletnih strani (design, html/css in mali javascript), GUI, plakati,...Do sedaj je bilo govora bolj o programerjih, me pa zanima kako je s designerji

x3ca ::

Zelo odvisno kje delaš. Za študente ti pa npr. povem, da se urna postavka ne razlikuje kaj bistveno od programerjev (5eur/h).

mk818764 ::

x3ca je izjavil:

Zelo odvisno kje delaš. Za študente ti pa npr. povem, da se urna postavka ne razlikuje kaj bistveno od programerjev (5eur/h).

ker programer pa dela za 5€/h? Če kdo dela za ta dnar, mu je treba diplomo stran vzet.

Blinder ::

če dela kot študent pol nima diplome. persona rudis.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

kr?en ::

Jaz sem tudi fasal prvo zaposlitev pred dvema mesecema. 1k eur z dodatki vred. Delal prej tam preko enega s.p.-ja kot student ene pol leta. Bolje kot nic :P

No ja ampak tko mislm...sm na ITK smeri (VS) pa vidm da ni to tok zame (bom pa do aprila diplomiru), tko da sm že kako leto bolj v designer-skih vodah. Sprašujem informatiuno ker se tuki večinoma programerska dela mente, pa me zanimajo če so designerji kaj "manj" vredni. Po mojem mišlenju niso nič manj vredni ampak nevem kako je kaj z plačilom tle...pomoje nek designer kot diplomiran ITK bi lahko tudi dost iztržil...več kot 5€ na uro

Jerry000> pa me zanimajo če so designerji kaj "manj" vredni.

Dobri designerji so vredni ogromno. Da si dober, moraš kar precej obvladat tako likovno teorijo, kot tudi vse žive druge reči (psihologijo, uporabniške vmesnike in tehnologijo).

nekikr ::

Da te samo malenkost dopolnim pri prvem stavku: Dobri _vstavi_poljuben_poklic_ so vredni ogromno. Da si dober moraš obvladati vse kar je povezano, posredno ali neposredno z delom, ki ga opravljaš. Če se tega držiš potem je denarja kot listja in trave. Za 5€ na uro boš pokril bencin in sendvič, ciljaj prekleto veliko višje. In ponudi nekaj v zameno.

Drži. Skratka, nič ni narobe (s finančne perspektive), če si designer. Višina dohodkov je odvisna od tega, kako dobro se lahko prodaš (to pa predvsem od tega, koliko in česa znaš).

Okapi ::

V vsakem primeru je pa zelo koristno, če (dovolj dobro) obvladaš dve ali celo več različnih področij, ker lahko opravljaš delo, ki bi ga sicer morala dva. Se pravi postaneš zelo konkurenčen, tudi če na posameznem področju nisi največji as.

O.

ja to itaq vem da če znaš to in ono si na dobri poti, zato se uvajam in se rad te stvari učim, veliko raje kot kak programiranje, sicer se tega tudi malo učim sproti. Me pa zanima (malo offtopic) če pozna kdo kako dobro knjigo psihologije za designerje...splošno ali pa usmerjeno v GUI, Spletne, plakate.
Sicer pa bi predvsem rad nadaljeval študij...diplomiral bom v smeri ITK in bi rad nadaljeval na mag Medijskih Komunikacij. Mi bo kar dosti pomagalo to se mi zdi:)

Jerry000> če pozna kdo kako dobro knjigo psihologije za designerje...splošno ali pa usmerjeno v GUI, Spletne, plakate.

Kolegi so pohvalili
http://www.amazon.com/Dont-Make-Me-Thin...
in
http://www.amazon.com/Rocket-Surgery-Ma...

Po officu se valja še ena tretja ki se je ta trenutek ne spominjam (modra, velik UX napis). Vsekakor je ob branju teh knjig pametno imeti pri sebi tablico z browserjem ali se kako drugače spoznati s koncepti, ki se na tem področju zelo hitro spreminjajo - kolegi, ki so se s tem ukvarjali pri nas so po izobrazbi grafični oblikovalci, filozofi in antropologi (skratka, "neuporabni družboslovci", kot jim radi rečejo zagrenjeni inženirji).

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Kurzweil ()

Looooooka ::

Graficni oblikovalci so pa ja uporabni...dokler se drzijo omejitev, ki jim postavijo tehniki in ne zaplavajo v mokre sanje sci-fi freakov :D . Potem so pa ravno tako uporabni kot 100 kosnjev, ki vlecejo kocijo proti prepadu =)

Dobri grafični oblikovalci znajo sami postavit HTML in se dobro zavedajo vseh živih omejitev, ki jih postavljajo različni načini konzumiranja vsebin in/ali storitev (npr. desktop vs. mobile, keys vs. touch, eink vs. lcd, broadband vs. edge in zdaj tudi retina vs. low resolution).

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Kurzweil ()

Looooooka ::

Put some boobs on that description and you have just described a perfect woman :P

Hm, eno tako smo pred kratkim zaposlili. Poleg tega da že ogromno ve se tudi hitro uči.

Pojma nimam koliko zasluži, si pa vsekakor zasluži zaslužit veliko, glede na to kako hitro od sebe daje zelo uporabne izdelke.

Gigahertz ::

kok ljudi v sloveniji živi od programiranja, a obstaja kaka groba ocena?
"670#2500#8"

jype je izjavil:

Jerry000> če pozna kdo kako dobro knjigo psihologije za designerje...splošno ali pa usmerjeno v GUI, Spletne, plakate.

Kolegi so pohvalili
http://www.amazon.com/Dont-Make-Me-Thin...
in
http://www.amazon.com/Rocket-Surgery-Ma...

Po officu se valja še ena tretja ki se je ta trenutek ne spominjam (modra, velik UX napis). Vsekakor je ob branju teh knjig pametno imeti pri sebi tablico z browserjem ali se kako drugače spoznati s koncepti, ki se na tem področju zelo hitro spreminjajo - kolegi, ki so se s tem ukvarjali pri nas so po izobrazbi grafični oblikovalci, filozofi in antropologi (skratka, "neuporabni družboslovci", kot jim radi rečejo zagrenjeni inženirji).

Hvala za knjige. Lahko vprašam samo kje delaš? Iščem malo firme za prakso, po možnosti v MB. Sam iščem prakso na kaki dobri firmi da se lahko tudi kaj naučim, ne mislim samo "papirje prelagat", ampak hočm prakso za dobro meni izkoristit da se naučim iz real world.

jype je izjavil:

Hm, eno tako smo pred kratkim zaposlili. Poleg tega da že ogromno ve se tudi hitro uči.

Pojma nimam koliko zasluži, si pa vsekakor zasluži zaslužit veliko, glede na to kako hitro od sebe daje zelo uporabne izdelke.

Tut js se kr dost hit učim...če maš mentorja pomoje ni problema:). če si pa sam pa malo dlje traja pomoje

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jerry000 ()

Jerry000> Lahko vprašam samo kje delaš?

Na Zemanti v Ljubljani.

Jerry000> če maš mentorja pomoje ni problema:)

Ja, močno se pozna na hitrosti, če je okrog tebe cel team.

Skatey ::

Služb za designerje je dosti. Jaz jih redno naprej posredujem, ker mi je zmanjkalo časa vse delati in še preselil sem se ven iz Slovenije. Zaslužiš lahko pa čisto odvisno koliko si sposoben in si pripravljen iztržit. Tam 1,5k+ pa tudi 3k+ na projekt, pri tem, da npr. narediš informacijsko arhitekturo, wireframe-e, barvne sheme, grafično podobo, predlagaš in svetuješ katere css frameworke in responsive knjižnice se uporabi in to razmišljaš že na prvem koraku in potem na koncu pripraviš programerju specifikacije razreza + grafiko, ki jo je možno ponovno uporabiti ob naslednjem launchu/projektu oz. za dolgoročno sodelovanje. Je pa dovolj velik spekter, da če se osredotočiš tudi samo na eno to stvar lahko tudi samo na tistem živiš od consultinga...
Design, elephants and stuff... www.yukaii.com/blog

Tody ::

V tujini :) V Sloveniji pa smo malce za časom še s tem :)

Skatey ::

Ne, vse kar sem napisal je napisano za Slovenijo. Tako cene kot tudi področje dela za designerja. V tujini sem manj kot 1 teden :)
Design, elephants and stuff... www.yukaii.com/blog

kr?en ::

Hja, v firmah, ki dajo denar za to.

Kjer jaz delam, moram vse sam naredit kar se tice tega. Nimamo nobenega strokovnjaka.

Če si za svoja prizadevanja ustrezno nagrajen, je to OK. Če nisi - stopi do šefa in se pogajaj.

Blinder ::

kaj se če pogajat, če za ga nadomestit dobi 10 primernih kandidatov kadar hoče. in za manjši denar :D
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
««
87 / 370
»»