» »

Plače v IT industriji

Plače v IT industriji

Temo vidijo: vsi
1
...
58 59
60
61 62
...
243

Fizikalko ::

Popolnoma enako ga stane... je pa res, da delojemalcu zelo različno ostane.

ZaphodBB ::

Kakšni svetovni nakladači ste nekateri tule! če bi bili res taki kerlci, kot tu pišete, ne bi delali v neki klinčevi Sloveniji za max. 30.000 € bruto letno (večina dejansko dela za bistveno manj), ampak bi šli v tujini za letno plačo ranga 100 k in več.

Jaz imam v Sloveniji familijo, 70 let staro bolno mamo za katero moram skrbet oziroma želim izkoristit čas, ki ga imamo še na voljo.

Poleg tega v ZDA še ne bom mogel dobit vize, za H1B pa ne grem ker je en težek gamble (v povezavi z at-will employmentom si v vsakem danem trenutku 14 dni od deportacije). Poleg tega, ko pogledaš našo in njihovo kvaliteto življenja ugotoviš, da bi v Kaliforniji od 100k na leto lahko prihranil kakih 20K, pri nas pa lahko s svojo plačo prihranim 10-15K.

Rajši se ukvarjam s tem, kako plasirat svoje storitve na tuje trge iz Slovenije.

lambda ::

Fizikalko je izjavil:

Popolnoma enako ga stane... je pa res, da delojemalcu zelo različno ostane.

http://www.racunovodja.com/izracuni/pla...

Ne pa ga ne. Če vneseš 1500 neto in določaš ostale parametre se strošek delodajalca spreminja. Ne vem pa kaj misliš s tem 'zelo različno ostane'.

Isotropic ::

ZaphodBB je izjavil:V bivši firmi sta dva sistemca skrbela za operativo na več kot 300 strežnikih. Pa bi se dalo precej več ob ustrezni organizaciji in orodjih. Recimo IT department firme s 300 zaposlenimi je dve osebi in pol. Pa je IT hiša.

To kar se v IT dogaja pa ni nobena resna tehnična podpora. Matthai in njemu podobni motiviranci strogo izvzeti.

300 streznikov ali delovnih postaj? ker taprvo orenk dvomim.
drugace sem pa slisal nekje, da imajo vse user podatke replicirane na streznik, zraven pa moznosti direkt formata in obnove celega sistema (win+programi+nastavitve), ce gre kaj narobe...

delodajalcu ni vazen neto...

Zgodovina sprememb…

Half-Saint ::

Če člouk hoče komplicirat, lahko to počne do onemoglosti. Isto velja za obešanje na detajle.

ZaphodBB je izjavil:

Fantje, ki delajo v tretjerazrednih konzalting firmah ali pa pri drugorazrednih štancarjih spletnih strani se sprašujejo zakaj imajo, po 1200€ plače - to je tema debate. In te firme ne bojo šle najemat jypeta, ker si nimajo kaj pomagat z njim - v segmentu v katerem oni poslujejo je pač dovolj fušarjev/študentekov/priučenih wannabejev, da je najemanje jypeta za 5k€ mesečno stan metanje denarja.


Tole.
Moj blog: http://onlyageek.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

jype ::

Half-Saint> Kje so te firme, ki izplačujejo 2.000€+ neto plače svojim zaposlenim developerjem? Pr nas težko verjamem, da obstaja kakšna taka firma.

Jaz delam v eni taki, pa nimamo najboljših plač, pa ko me kdo vabi ven, mi ponuja še precej več, kot tu dobim.

7 let izkušenj ni malo, vprašanje je pa, kaj lahko pokažeš. Jaz sem precej časa delal reči, ki jih ne morem pokazat, recimo, pa mi ni žal, prodajam se pa predvsem s tistimi, ki jih lahko pokažem.

Fizikalko ::

lambda je izjavil:

Fizikalko je izjavil:

Popolnoma enako ga stane... je pa res, da delojemalcu zelo različno ostane.

http://www.racunovodja.com/izracuni/pla...

Ne pa ga ne. Če vneseš 1500 neto in določaš ostale parametre se strošek delodajalca spreminja. Ne vem pa kaj misliš s tem 'zelo različno ostane'.Glej. Delodajalec bo za neko storitev dal neko vrednost in to je to. Bruto. Koliko ti pa neto ostane, se pa njemu gladko jebe. Kapiš?

Invictus ::

Če se zmeniš za neto plačo pri delodajalcu, potem pri njem nikoli ne smeš prijavit otrok. Ker ti bo na račun dohodninskih olajšav znižal bruto plačo, da boš dosegel enako neto plačo. Kar posledično pomeni da daje tudi manj za pokojninsko zavarovanje in bo tvoje penzija manjša.

Če se zmeniš z bruto plačo teh problemov ni, ker lahko to vsak mesec preveriš. In če imaš 6 otrok, boš na račun tega dobival višjo neto plačo. Če seveda delodajalec pravilno plačuje vse prispevke. Marsikateri delodajalec jih ne. Goljufa vsaj mesec par do par deset EUR, zaposleni se pa potem čudijo kako morajo doplačat dohodnino.

Kar se tiče vzdrževanja strežnikov, pa tole. Stvari crkujejo. Ne moreš reči da 2,3 leta nisi imel intervencije. Razen če nimaš pojma kaj se s tvojimi strežniki res dogaja.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

bleem ::

dajte povedat ... tisti ki imate take plače kot tukaj gor pišete .. to delate preko lastnih podjetij ali kako? in seveda če delate preko lastnih podjetij bi nam zaupali kako se imenujejo?:)

ZaphodBB ::


300 streznikov ali delovnih postaj? ker taprvo orenk dvomim.
drugace sem pa slisal nekje, da imajo vse user podatke replicirane na streznik, zraven pa moznosti direkt formata in obnove celega sistema (win+programi+nastavitve), ce gre kaj narobe...


Strežnikov! 26.000 uporabnikov!

Tear_DR0P ::

ZaphodBB je izjavil:

Poleg tega v ZDA še ne bom mogel dobit vize, za H1B pa ne grem ker je en težek gamble (v povezavi z at-will employmentom si v vsakem danem trenutku 14 dni od deportacije).

tole je bistven problem pri selitvi čez lužo. delovno in bivalno dovoljenje boš teko dobil, ko ga boš imel zase, ga moraš dobiti pa še za ženo, da se lahko preseliš. na koncu si pa od delodajalca povsem odvisen, ker če te vrže na cesto in ne dobiš prav čas drugega, se seliš nazaj domov. to si lahko rivoščiš med študijem - pozneje pa zelo težko.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Gandalfar ::

Pa zena ti ne sme delat dokler ne mine dovolj casa (mislim da eno leto), hkrati pa mora biti v drzavi, da pokaze namen, da je pretrgala ekonomske povezave z domaco drzavo.

Itak ti je koncni cilj drzljavnostvo v ZDA potem.

Isotropic ::

alpa naredis doktorat pa dobis avtomatsko permanent resident se mi zdi

jype ::

ZaphodBB> Strežnikov! 26.000 uporabnikov!

100k tukaj, delal sem pa že z več kot s 400k aktivnimi.

V obeh primerih downtime stane po več tisoč evrov na dan (v enem celo več deset tisoč).

bleem> dajte povedat ... tisti ki imate take plače kot tukaj gor pišete .. to delate preko lastnih podjetij ali kako? in seveda če delate preko lastnih podjetij bi nam zaupali kako se imenujejo?:)

Redno sem zaposlen za več kot 3k bruto, poleg tega pa imam še svoje podjetje (ki v zadnjem letu prideluje predvsem izgubo, ker je v trenutnem startupu preveč zanimivega dela, še vedno pa mi zagotavlja legalen način za zaračunavat izredna posredovanja in mi omogoča vzdrževanje strežniške infrastrukture in poslovnih odnosov, s katerimi lahko preživljam sebe in družino tudi če gre vse ostalo po zlu). Imel sem delež tudi pri enem bivšem delodajalcu, pa sem ga pred časom prodal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Gandalfar ::

Isotropic je izjavil:

alpa naredis doktorat pa dobis avtomatsko permanent resident se mi zdi


Url? Tudi za doktorske studente ni tako preprosto pomojem.

lambda ::

Fizikalko je izjavil:

Glej. Delodajalec bo za neko storitev dal neko vrednost in to je to. Bruto. Koliko ti pa neto ostane, se pa njemu gladko jebe. Kapiš?

Ne vem kaj tebi ni jasno. Preberi še enkrat komu sem prvotno odgovarjal - ravno o tem sem govoril, da ni prav, da se pogovarjamo o neto postavkah, da se je potrebno o bruto, ker so edino te relevantne. Doh.

Mufasa ::

Kar je edinole pomembno zate, je to koliko zaslužiš NETO na LETO. Ko sem imel še s.p. sem zaslužil manj bruto in več neto.

Je pa res da si moraš plačo - pri redni zaposlitvi - tudi izborit napisano v bruto.

ZaphodBB ::

@Mufasa: Torej nima nobene veze, če delaš pri nategunskem delodajalcu, ki te naheca - da imaš minimalno plačo, potem te pa plačuje preko potnih nalogov, na roko in take finte.

Al pa če delaš na črno. Boli te kurac, šteje samo tisto kar dobiš neto.

Dokler ne rabiš nadomestila, bolniške, porodniške, zdravstvenih storitev, penzije...

Zelo kratkoročno razmišljate eni.

Mufasa ::

Vse moraš vračunati seveda v LETNI zaslužek tudi bolniške, porodniške, nadomestila, možnost dela od doma,...

ZaphodBB ::

Ti zdaj zagovarjaš stališče A ali stališče B?

Mufasa ::

Ja če si bolan 1 mes na leto imaš 1 mes neplačanega dopusta na leto, in v preostalem času zaslužiš NETO isto kot "redno" delo je nekako skoraj vseeno ali pač?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mufasa ()

jype ::

Kako pa planiraš nesreče?

ZaphodBB ::

Jih ne, potem pa joka kako nesocialna je država.

Mufasa ::

Seveda obstajajo primeri v katerih je s.p. slabša verzija, a obenem ti bolniška in porodniška ravnotako pripadata, čeravno je izpad dohodka večji v teh primerih.

Po tej logiki bi podjetja ustanavljala samo država...speaking of which...

nekikr ::

Če se zaposliš pri nekomu - velik bruto.
Če imaš svoje podjetje - minimalec in ostalo preko kreativnega računovodstva.
Ko pasulj.

LeQuack ::

Kolikor sem informiran je po novem tako, da če gre za enoosebno družbo, si ne moraš več izplačevati minimalca, ampak je situacija bolj podobno s.p.ju.
Quack !

jype ::

Ja, to drži.

nekikr ::

Odvisno od oblike podjetja in kaj počneš. Pri d.o.o. si kot direktor in edini lastnik zaposlen po poslovodski pogodbi, ki nima nič skupnega z s.p. ureditvijo. Lahko si izplačaš nekaj blazno podobno minimalcu ostalo pa po vseh ovinkih.

ZaphodBB ::

Kolikor je meni znano je za eno osebni d.o.o. minimalna direktorska plača cca 900 bruto.

Invictus ::

Daš si jurja bruto, pa je.

Obstaja pa druga varianta (bolj za družinske firme).

Tvoj partner je lastnik podjetja, in zaposli noter svojega partnerja, ki v resnici dela. Za minimalno plačo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Marat ::

kaj pa če imaš firmo registrirano v tujini? A pol te določbe (glede plače direktorja itd) veljajo tud zate? ... verjetno ja, a ne?

fosil ::

Potem veljajo določbe države kjer je firma registrirana.
Tako je!

Marat ::

kako si pa potem (kot slovenski davčni rezident) zaposlen pri tej firmi? Al moraš dobit davčno številko v tisti tuji državi kjer je firma registrirana (če gledamo znotraj EU)?

Tody ::

Znotraj EU velja prosti pretok delovne sile. Davčne številke oseba ne more menjati. Če pač registriraš izven slo pač boš dobil namesto SI kaj drugega. Če imaš firmo registirirano v slo se moreš po pravilih za slovenijo če imaš firmo registrirano v tujini pač po pravilih za tujino. ČE imaš firmo v tujini in delaš v Sloveniji (fizično pač) to nobenga ne briga, razen kako si ti obračunavaš potne stroške (če si jih).

Marat ::

Ok, ampak vseeno pa delavec plačo dobiva glede na standarde države, kjer ima davčno številko...al ne?

Recimo da imaš firmo registrirano v Romuniji (članica EU). A lahko sebi (ali svojim zaposlenim) izplačuješ romunski minimalec, dejansko pa delaš v Sloveniji...? Bi rekel da ne gre tako... če ne bi že zdavnaj kak Revoz ali Gorenje registriralo firmo v državi kjer je nižji minimalc, dejansko bi se pa delalo tukaj.

Tody ::

Model :) Renoult ima podružnico v sloveniji ki si ji reče Revoz ta revoz je pač odgovoren slovenski zakonodaji in ne francoski. Obstaja zakon o zaposlitvi, kjer moreš po dololočenimi pogoji zaposlit ljudi. Če imaš romune zaposlene morajo imeti delovno vizo in moraš plačevati iste davke k slovencu.

fosil ::

Marat je izjavil:

Ok, ampak vseeno pa delavec plačo dobiva glede na standarde države, kjer ima davčno številko...al ne?
Recimo da imaš firmo registrirano v Romuniji (članica EU). A lahko sebi (ali svojim zaposlenim) izplačuješ romunski minimalec, dejansko pa delaš v Sloveniji...? Bi rekel da ne gre tako... če ne bi že zdavnaj kak Revoz ali Gorenje registriralo firmo v državi kjer je nižji minimalc, dejansko bi se pa delalo tukaj.

Zakaj bi potem Romuni hodil na delo v Nemčijo, če bi tam dobival romunske plače? ;)
Tako je!

Marat ::

fosil je izjavil:

Marat je izjavil:

Ok, ampak vseeno pa delavec plačo dobiva glede na standarde države, kjer ima davčno številko...al ne?
Recimo da imaš firmo registrirano v Romuniji (članica EU). A lahko sebi (ali svojim zaposlenim) izplačuješ romunski minimalec, dejansko pa delaš v Sloveniji...? Bi rekel da ne gre tako... če ne bi že zdavnaj kak Revoz ali Gorenje registriralo firmo v državi kjer je nižji minimalc, dejansko bi se pa delalo tukaj.

Zakaj bi potem Romuni hodil na delo v Nemčijo, če bi tam dobival romunske plače? ;)

ja sej v Nemčiji verjetno dobi nemško davčno številko oziroma se davki in prispevki od dela izplačujejo v nemški proračun.

sej mislim da sem pogruntal odgovor na to kar me je zanimalo: torej če zaposluješ delavce v sloveniji, jim boš izplačeval plače po slovenskih standardih (če je to minimalc, je slovenski minimalc), ne glede na to da je firma registrirana v drugi državi članici EU. Torej se temu minimalcu za direktorja ne da izognit s tem da odpreš firmo v tujini :)

Vseeno bi pa bilo dobro slišat kaj od tistih, ki ste delali čez mejo v Avstriji (ali drugi sosednji državi članici EU), bivali pa še vedno v Sloveniji. Torej kam so se plačevali prispevki, a ste dobili novo (tujo) davčno številko, al se to kako drugače rešuje? ipd

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marat ()

black ice ::

Marat je izjavil:


Vseeno bi pa bilo dobro slišat kaj od tistih, ki ste delali čez mejo v Avstriji (ali drugi sosednji državi članici EU), bivali pa še vedno v Sloveniji. Torej kam so se plačevali prispevki, a ste dobili novo (tujo) davčno številko, al se to kako drugače rešuje? ipd

Ker je nasa drzava tako fenomenalna bi po crki zakona morali slovenski delavci v Avstriji placevati prispevke v obeh drzavah. Seveda se v normalnih drzavah placujejo prispevki samo tam kjer delas.

jernejl ::

Vseeno bi pa bilo dobro slišat kaj od tistih, ki ste delali čez mejo v Avstriji (ali drugi sosednji državi članici EU), bivali pa še vedno v Sloveniji. Torej kam so se plačevali prispevki, a ste dobili novo (tujo) davčno številko, al se to kako drugače rešuje?

Prispevki in davki (dohodnina) se plačujejo v državi, kjer delaš. Na TRR dobiš neto plačo. (primer za Avstrijo)

Ker pa delaš v tujini in živiš v Sloveniji, moraš potem plačati dohodnino še v Sloveniji, ker si tukaj davčni rezident. V splošnem se torej lahko zgodi, da moraš dohodnino plačati dvakrat (najprej v tuji državi in potem še pri nas).

Vendar ima z nekaterimi državami Slovenija sklenjene konvencije o izogibanju dvojnega obdavčevanja dohodka (tudi z Avstrijo), zato v teh primerih v Sloveniji plačaš samo razliko. Nekako tako: glede na tvoj bruto dohodek DURS izračuna, koliko bi moral plačati dohodnine, če bi tako plačo prejemal pri nas. Potem od tega odšteje dohodnino, ki si jo plačal v tujini (Avstrija). Če je razlika pozitivna, moraš to doplačati DURS-u (to se zgodi v večini primerov, ker je dohodninska lestvica pri nas med zelo neugodnimi). Če je razlika negativna, ni treba doplačati ničesar (seveda pa tudi ne moreš od DURS-a zahtevati, da ti to razliko v davku vrne).

Tukaj pa je Seznam veljavnih mednarodnih pogodb o izogibanju dvojnega obdavčevanja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jernejl ()

Mufasa ::

Če imaš začasno prebivališče v Avstriji potem ne plačaš razlike DURSU?

ZaphodBB ::

Če imaš začasno prebivališče v Avstriji potem ne plačaš razlike DURSU?

Moraš se odjavit kot davčni rezident. Davčni rezidenti Republike Slovenije so pa avtomatsko vsi, ki imajo v RS prijavljeno stalno prebivališče.

http://www.durs.gov.si/si/delovna_podro...

jernejl ::

Mufasa je izjavil:

Če imaš začasno prebivališče v Avstriji potem ne plačaš razlike DURSU?

Zadeva je bolj komplicirana.

V 6. členu ZDoh-1 je določeno, da je zavezanec rezident Slovenije v kateremkoli času v davčnem letu, če v tem času izpolnjuje katerega od naslednjih pogojev:
1. ima uradno prijavljeno stalno prebivališče v Sloveniji;
....
4. ima svoje običajno prebivališče ali središče svojih osebnih in ekonomskih interesov v Sloveniji ali
5. je v kateremkoli času v davčnem letu navzoč v Sloveniji skupaj več kakor 183 dni.

Navedeni kriteriji se uporabijo v kateremkoli trenutku v letu pridobitve dohodka za ugotovitev statusa osebe v tem času. Oseba velja za rezidenta Slovenije, če je izpolnjen katerikoli od navedenih kriterijev.


Glede zgoraj omenjenega običajnega prebivališča:
Ali ima oseba svoje običajno prebivališče v Sloveniji, se ugotavlja z uporabo več dejanskih okoliščin, od katerih nobena ni odločilna:
- lokacija stalnega doma (ali več stalnih domov), v katerem oseba prebiva ali ji je na voljo;
- kraj prebivanja zakonca (oziroma zunajzakonskega partnerja), otrok in drugih vzdrževanih družinskih članov;
- kraj, kjer oseba dela.


Glede zgoraj omenjenega središča osebnih in ekonomskih interesov v Sloveniji:
V zvezi z določitvijo središča osebnih in ekonomskih interesov se uporabi druga skupina dejstev, ki vključujejo:
- lokacijo, s katere oseba upravlja svoje finančne in poslovne interese;
- kakršnekoli poslovne vezi v Sloveniji (poslovanje v Sloveniji oziroma opravljanje dela in nalog v družbah ipd.);
- kraj, kjer ima oseba večino svojih naložb in drugega premoženja;
- lokacijo družine in osebnih interesov.

Pri presoji rezidentstva se torej upošteva način, kako si posameznik organizira osebni in ekonomski del življenja, vključno z obsegom in načinom njegovega udejstvovanja v družabnem življenju, z njegovimi konjički in interesi.
Pri presoji rezidenststva po tej točki se vsa dejstva upoštevajo skupaj, pri tem pa ima eno samo dejstvo omejen pomen in praviloma ni odločujoče oziroma prevladujoče nad drugimi dejstvi. Teža, ki se priznava posameznemu dejstvu, je odvisna od konkretnih okoliščin.

Dejstva, ki se primeroma upoštevajo:
- zakonec ali izvenzakonski partner, otroci in drugi vzdrževani družinski člani so v Sloveniji;
- osebno premoženje (npr. vozila, oblačila ali pohištvo) in domače živali so v Sloveniji;
- družabne vezi so v Sloveniji (npr. članstva v društvih, verskih skupnostih, ustanovah ipd.);
- ekonomske vezi s Slovenijo (npr. zaposlitev pri slovenskem delodajalcu in aktivna udeležba v slovenskem podjetju, računi pri bankah oziroma hranilnicah v Sloveniji, življenjsko, pokojninsko in invalidsko ter zdravstveno zavarovanje v Sloveniji, računi vrednostnih papirjev v Sloveniji, kreditne kartice, izdane v Sloveniji);
- delovno dovoljenje, izdano v Sloveniji;
- vozniško dovoljenje, izdano v Sloveniji;
- vozilo, registrirano v Sloveniji;
- sezonsko prebivališče v Sloveniji;
- slovenska potna listina;
- članstvo v slovenskih sindikatih ali strokovnih organizacijah (npr. zbornice).


Vir:
http://www.durs.gov.si/si/delovna_podro...

LeQuack ::

barakus je izjavil:

Aha, zanimivo. No, jaz bom še malo premislil in postavil svojo ceno, kakšna firma so prepuščam njim, da se odločijo.

LeQuack, kaj pa moje vprašanje glede kalkulatorja?


Torej imel sem malo prostega časa in sem se poigral z nekaj zanimivi tehnologijami ter dal tale kalkulator na splet. Če ima kdo kaj veselja naj se malo poigra ali naredi zase izračun, mogoče se najde kak hrošč ali pa komentar.

Link (gostuje na Google App Engine):
http://spizracun.appspot.com/


Kako stvar zgleda:Kaj je fora tega skupka številk:

Se pravi včasih nočeš biti redno zaposlen, potem je s.p. skoraj edina alternativa, vse ostalo je ponavadi preveč obdavčeno. Problem je torej kakšno urno postavko dati, koliko ur oddelati dnevno ter koliko ti na koncu meseca ostane, podobno kot pri neto znesku rednega dela. Naredimo lahko izračun, koliko bi preko s.p. dobil na koncu meseca ven, ob upoštevanju neke urne postavke, recimo 20€/uro, ki je tudi privzeta vrednost v kalkulatorju. Upošteval sem izračunal za eno celo leto, plus to da so vmes prazniki, neka simbolična bolniška ter dopust, saj moraš te stvari vračunati vnaprej, ker se ponavadi plačajo samo ure, ki jih oddelaš (za razliko od rednega dela). Zato moraš urno postavko imeti višjo, kot bi se ti mogoče sprva zdela, da si lahko pokriješ te izpade.

Najbolj važne so tiste cifre čisto spodaj, ki so preračunane čez celo leto, s tem da sem za obliko s.p. vzel normirance, to pomeni da ti država avtomatična prizna 25% stroškov, v nasprotnem primeru bi moral voditi sam odhodke, kar pa seveda zakomplicira in najbrž tudi podraži računovodstvo. Te cifre so nekako enake neto znesku, ki bi jih dobil pri rednem delu, več ali manj. So pa potem pri rednem delu še druge stvari, kot so regres, nagrade, božičnice, daljše bolniške in podobno, ki ti lahko zvišajo neto, oziroma ti ga znižajo pri s.p. obliki dela, te stvari lahko doda pod kategorijo ostali stroški, da je končni znesek bolj primerljiv.
Quack !

fosil ::

Tale izračun je zavajajoč.
Drži sicer za prvo leto, ampak drugo leto pa so številke precej drugačne, ker boš pri teh cifrah plačeval 567€ ali pa 757€ prispevkov na mesec, namesto 291€.
Torej bi lahko zraven dal še stolpec drugo leto, pa morda še opozorilo glede mej za plačevanje prispevkov.
Zgornji cifre so že tak primer, ki je zelo na meji, ker je osnova za prispevke 26.280€, toda če bi zaslužil samo malenkost več, to je 26.900 bi plačeval za 200€ več prispevkov na mesec. Torej 757€ namesto 567€.
Tako je!

LeQuack ::

fosil je izjavil:

Tale izračun je zavajajoč.
Drži sicer za prvo leto, ampak drugo leto pa so številke precej drugačne, ker boš pri teh cifrah plačeval 567€ ali pa 757€ prispevkov na mesec, namesto 291€.
Torej bi lahko zraven dal še stolpec drugo leto, pa morda še opozorilo glede mej za plačevanje prispevkov.
Zgornji cifre so že tak primer, ki je zelo na meji, ker je osnova za prispevke 26.280€, toda če bi zaslužil samo malenkost več, to je 26.900 bi plačeval za 200€ več prispevkov na mesec. Torej 757€ namesto 567€.


Je že vgrajeno, vmes imaš okence "Zaslužek prejšnje leto (dohodek)", ki je privzeto 0. Za računanje za leto dve ali več daš ustrezno vrednost notri in se potem tudi prispevki povečajo. Bom pa najbrž dodal še zgoraj opozorilo, da bo bolj vidno.
Quack !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LeQuack ()

LeQuack ::

A je sploh kakšna možnost dobit neko dobro plačano delo pri neki IT firmi preko razpisa, pa recimo da nimaš kakšnih vez in poznanstev. Ne mislim začetniška delovna mesta, ampak taka s 5 ali več let potrebnih delovnih izkušenj. Se mi zdi kar misija nemogoče, glede na to koliko se zadnje čase prijavi kandidatov na posamezno mesto (tudi po 100), skoraj ni prostora za pogajanje.
Quack !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LeQuack ()

Gandalfar ::

LeQuack je izjavil:

A je sploh kakšna možnost dobit neko dobro plačano delo pri neki IT firmi preko razpisa, pa recimo da nimaš kakšnih vez in poznanstev. Ne mislim začetniška delovna mesta, ampak taka s 5 ali več let potrebnih delovnih izkušenj. Se mi zdi kar misija nemogoče, glede na to koliko se zadnje čase prijavi kandidatov na posamezno mesto (tudi po 100), skoraj ni prostora za pogajanje.


Da. Prijavis se, pokazes svoj github profil, prej si pogledas njihove API-je in nekaj celo znas.

lambda ::

Verjetno odvisno od firme. A verjetno le pri tisih, ki dojamejo, da jim dober delavec naredi 5x več za 2x več denarja. Oz. ne vem če toliko več naredi - ponavadi bolj prihrani en kup dela, za katerega se sploh ne ve, zanj bi se vedelo le, če bi imeli enega solidnega. Mora imeti pa tudi delovno mesto potencial za izkoristit to storilnost.

LeQuack ::

Saj se strinjam z vama in verjetno bi to delovalo pri kakem Googlu, kjer znajo oceniti osebo čez razpon par intervjujev. Ampak iz izkušenj pri nas pa je za tabo nekdo, ki bo delal za pol tistega, kar bi ti hotel, to pa dostikrat prevlada. Pa niti ni nujno, da človek avtomatsko zna manj, mogoče samo ne ceni svojega znanja, mogoče ima zelo majhne stroške (recimo ne živi na svojem, ne kupuje hrane in podobno), lahko da se gre Ivana Zidarja in računa na anekse, in podobno.
Quack !
1
...
58 59
60
61 62
...
243