» »

Plače v IT industriji

Plače v IT industriji

Temo vidijo: vsi
««
31 / 367
»»

Gandalfar ::

po cem sklepas, da je premajhna izbira sluzb? Pri nas se dela vse, od najmanjsih spletnih strani preko mobile razvoja, custom HW resitev, procesorjev do iger ter SW-ja za pospesevalnike.

Kar se pa specializacije tice: ce nisi sposoben zamenjat enega SQL-a za drugega npr., potem si itak nesposoben.

ZePe ::

Bravo Gandalfar. Moj poklon. ;)

Sam sem "free-lancer" kaki dve leti in pol in nikoli ne iščem službe. Če mi projekt ni izziv, se pač ne grem. Ga lahko kdo bolje opravi kakor jaz.

Ceno (zaslužek) pa imam postavljeno čisto iz osebnega stališča. Če potencialnemu naročniku ni sprejemljiva, tudi prav. Bistvo sodelovanja je vedno "win-win" situacija. Če ne, je bolje, da se ne gremo.

:D
Moj blog: http://office.blog.siol.net in http://www.finance.si/blog.php?id=25

cyber_killer ::

@Gandalfar

www.mojedelo.com pa mi najdi zaposlitve od 1.1.2010 pa do danes. Koliko jih boš našel?

Da se ne boš mučil:

http://www.mojedelo.com/seeker/job/defa... Vsega skupaj 27 prostih delovnih mest od tega 2 za študente. 2 firme, ki nekaj veljajo ostale so pa itak noname.

Zgodovina sprememb…

ce isces delo preko taksnega portala, potem itak nisi zanimiv za zaposlit

IceIceBaby ::

Saj se najde nekaj pametnih služb na zaposlitvenih portalih. Za IT je trenutno gor 2 strani ponudbe. Pomoje se najde ena primerna vmes.

Konkretno sem bil v zadnjih 14-dneh pitchan tako za django kot php sluzbe ter android in iphone razvoj in silverlight razvoj. Firme iscejo, niso pa 'obupane' da se bodo sle skozi proces ukvarjanja z vsemi kreteni, ki se ti potem prijavijo na razpis, ce ga das na mojedelo.com

Mr.B ::

Znaš kakšen jezik.
http://www.google.si/#hl=sl&q=%2Barbeit...

Oziroma najdi zaposlitveni portal. Veš lasnko leto decembra je bilo cca 6k delovnih mest na področju računalništva...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Me veseli zate Gandalfar. Nisem vedel da se iščejo službe drugače kot na spletnih portalih.

Mr.B je izjavil:

Znaš kakšen jezik.
http://www.google.si/#hl=sl&q=%2Barbeit...

Oziroma najdi zaposlitveni portal. Veš lasnko leto decembra je bilo cca 6k delovnih mest na področju računalništva...

Žal neznam nemško :( Mi je pa povsem jasno za Nemčijo.

IceIceBaby je izjavil:

Saj se najde nekaj pametnih služb na zaposlitvenih portalih. Za IT je trenutno gor 2 strani ponudbe. Pomoje se najde ena primerna vmes.

Seveda se najde. Žal se povsod cena ustavi do max 1000€.

Zgodovina sprememb…

Me veseli zate Gandalfar. Nisem vedel da se iščejo službe drugače kot na spletnih portalih.

Pridi na kaksen BarCamp kaj povedat, pokazi se v kiberpipi itd. pa bodo ljudje kar sami prisli do tebe.

Hvala za nasvet. Že nekaj časa razmišljam v tej smeri, prijava na spletne portale in podobno. Sam vedno časa zmanjka, zaradi kopice dela.

Okapi ::

Žal neznam nemško
V enem letu se lahko naučiš dovolj, da boš lahko programiral za nemškega naročnika.

O.

Nisem programer :S

Okapi ::

Za jarke kopat se naučiš nemščine v enem tednu;)

O.

Heh, kaj imaš izkušnje? Sej si bolj plačan kot informatik v SLO.

ZePe ::

Delo v Nemčiji imam v lepem spominu. Sicer je že kar nekaj časa, ko sem nazadnje delal tam gori - leta 2006, ko sem sodeloval pri razvoju SW za proizvodno linijo (takrat še neobstoječega) Audija A5. Nemščina niti ni tak problem. Jaz sem jo znal za silo... v tistih šestih mesecih pa sem izpopolnil znanje Bavarščine na zavidljiv nivo. :D

Cena dela v Nemčiji pa je težko primerljiva s Slovenijo. Pravzaprav je odnos do izvajalcev drugačen že v osnovi. Z veseljem bi se spet podal tja gor...

No, to so zgolj subjektivne izkušnje.
Moj blog: http://office.blog.siol.net in http://www.finance.si/blog.php?id=25

poweroff ::

Gandalfar je izjavil:

Pridi na kaksen BarCamp kaj povedat, pokazi se v kiberpipi itd. pa bodo ljudje kar sami prisli do tebe.

To tudi jaz pravim. Če nekaj daš zastonj, boš slej ko prej tudi dobil nekaj nazaj. ZATO se splača ukvarjat z opensourcom, brezplačno predavat, itd. Ker dobiš kontakte in te ljudje spoznajo. Ostalo potem pride skoraj samo od sebe...
sudo poweroff

m-mitja ::

Dobil sem vabilo za razgovor za sistemca. Naloge, ki bi jih imel: vzdrževanje web strežnikov, vzdrževanje sql strežnikov, vzdrževanje poštnih strežnikov (v seštevku kakih 30 strežnikov), vpeljati bi bilo treba tudi potrebno sistematizacijo glede namestitev in ustrezno dolumentacijo. Imam tri leta primernih delovnih izkušenj. Zanima me, kakšno plačo bi bilo primerno zahtevati? (vsekakor boljšo kot jo imam trenutno, to vem)

hvala!

m-mitja je izjavil:

Dobil sem vabilo za razgovor za sistemca. Naloge, ki bi jih imel: vzdrževanje web strežnikov, vzdrževanje sql strežnikov, vzdrževanje poštnih strežnikov (v seštevku kakih 30 strežnikov), vpeljati bi bilo treba tudi potrebno sistematizacijo glede namestitev in ustrezno dolumentacijo. Imam tri leta primernih delovnih izkušenj. Zanima me, kakšno plačo bi bilo primerno zahtevati? (vsekakor boljšo kot jo imam trenutno, to vem)

hvala!

Povej kakšno imaš sedaj. Kakšne certifikate imaš? Kakšna je tvoja osnovna izobrazba? Samo iz 3 let izkušenj ti nemore noben reči kok si vreden ,niti okvirno. Definitivno je pa minimum 6€/h se pravi v enem povprečnem mesecu je to 168ur je to okrog 1000€.

Tilen ::

Bruto? :))
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Isotropic ::

po treh letih pomoje ze 1100-1300 neto, mogoce malo manj, ker je trenutno gospodarsko stanje bolj slabo.

Tilen je izjavil:

Bruto? :))

Ti pa si šaljivec :)

H1tRi ::

Mene pa zanima, kok majo kaj plače v NLB v IT?

detroit ::

si predstavljam da dobre, moj kolega je tm že par let (še kr študira tko k jst, namest da bi dokončou:D) in je med višjimi sistemci pa je model sicer skrivnostno tiho ampak se da razbrat da nije mu loše
Skero

Aha ker drugač vsi neki jamrajo da sam v NLB ne da majo zelo nizke plače in da vsi k so bili štipendisti, da so šli stran

Tody ::

Jah, tuki je treba vedit da ljudje radi jokajo :) Da prideš v NLB pomoje rabiš kr neki znanja ali pa veze :)

Invictus ::

H1tRi je izjavil:

V NLB so slabe plače. Dobro plačajo zunanje sodelavce, zaposleni pa bolj k...

Sem bil na razgovoru, pa se jim zdi jurja in pol visoka plača ... neto seveda ...

NLB je lahko odskočna deska za nove diplomante, ker jim bo firma plačala cel kup tečajev, pol pa greš delat kam drugam ...

LP I.

1500 je visoka plača za začetnika (fresh diplomiranc, brez izkušenj npr)
Skero

Hm za 2.stopnjo bolonjskega študija 1.500 se mi zdi na začetku primerno vendar kasnej bi pričakoval vsekakor več

darkolord ::

:))

Bruto, ane?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

tony1 ::

H1tRi je izjavil:

Hm za 2.stopnjo bolonjskega študija 1.500 se mi zdi na začetku primerno vendar kasnej bi pričakoval vsekakor več

Ker vidim, da je treba razložiti: 2. stopnja bolonjca je stara univerzitetna diploma. Ni pa še tako dolgo, ko drugačne VII. stopnje kot univerzitetne sploh ni bilo. Toliko, da boš vedel, koliko je druga stopnja vredna. Glede številk pa: srečno!

H1tRi je izjavil:

Meni, "začetniku" (kot so mi rekli) z nekaj let študentskih izkušenj v točno tistem segmentu, ki so ga iskali (Cisco) in CCNA certifiktom (ter VII. stopnjo izobrazbe) so ponudili "med 700 in 800 neto" (si predstavljam, da z malico in prevozom...). Skratka: začetniki vsekakor niso dobro plačani. Do boljše plače boš prišel šele z leti, s kakšnim napredovanjem in nekaj nadurami. Tako da sklepaj sam.

Aja, parkiranje na Šmartinski je pa pogreb. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Kaj pa ima stopnja izobrazbe veze z znanjem? V moji firmi so ljudje z univerzitetno izobrazbo pa so tupi ko nevem kaj. Zakaj? Ker mislijo, da po diplomi ni potrebno dopolnjevati znanja.

ABX ::

Evo še moje info:
Sistemc ki skrbi za strežnike in workstation.
Izobrazba: srednja šola.
Delovne doba: 9 let.

Bruto plača: 1500E
Bruto z vsemi dodatki: 2000-2400E
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

@ABX
Koliko strežnikov, koliko delovnih postaj, katera platforma? Kakšna imaš znanja še? Certifikati? Projektno vodenje? Malce se razpiši.

Linux, Windows, FreeBDS, ... bilo kaj mi dajo.
Število strežnikov trenutno 100, postaj 300. Rekord imam z 5.000 mrežnih naprav 2 službi nazaj.
Certifikati: 2x MCP.
Skriptiranje: Perl
Osebna specialiteta: nadzorni sistemi za bilo kaj ki ima IP.

Projektno vodenje: ne hvala. Pomagam pa pri planiranju rešitev.
Jaz sem sistemc, se ukvarjam samo z računalniki, osebno zadovoljstvo nima cene. :)

Ampak vse to nima veze pri plači. Po mojih izkušnjah plačo definira delovno mesto in izobrazba. Zgoraj opisane zadeve mi omogočijo dobit zaposlitev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

BlueRunner ::

Po mojih izkušnjah in po moji pameti je za višino plače bistveno delovno mesto oziromo delo, ki ga dejansko opravljaš. Seveda nekaterih del brez izkušenj ne boš zmogel, pri nekaterih pa te sploh ne bodo sprejeli, če ne boš imel s strani delodajalca pričakovane stopnje izobrazbe.

Hkrati pa ni vse odvisno samo od človeka, ampak tudi od podjetja. Čeprav ima ABX impresivno referenco (koliko nas lahko reče, da v tem trenutku operativno vzdržuje takšen paket), pa bi morda nekje drugje dobil tudi več, če bi podjetje iz te opreme tudi več iztržilo.

Invictus ::

detroit je izjavil:

1500 je visoka plača za začetnika (fresh diplomiranc, brez izkušenj npr)

Nisem začetnik ...

LP I.

Ko sem naštel število strežnikov in mrežnih naprav ni bilo mišljeno da to delo opravljam sam.

Gogo ::

Da še jaz pristavim moj piskerček vprašanj.
Imam VI. stopnjo (ing. informatike) in se ukvarjam s podporo uporabnikom za MS Office.
Firma mi je ponudila, da poleg dela še vodim tečaje (začetne in nadaljevalne) za MS Office za naše zaposlene. Vprašali so za ceno EUR/h in jaz kot iz topa 20 EUR. So se strinjali brez vprašanj in pripomb. Seveda je to bruto.
Zanima me ali bi lahko iztržil več?
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Alexius Heristalski ::

Ja, ker so se strinjali brez vprašanj in pripomb. :D
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

LuiIII ::

No po mojem bi lahko iztržil več. Sicer gre za MS Office, za katereg predvidevam imaš kar nekaj konkurence, pa vendar. A to si imel 20€/uro na osebo ali za vse skupaj?
Jaz sem imel nazadnje 100€/h, samo ne za MS Office. Pa se mi zdi, da sem bil zelo zelo ugoden. Moraš vedeti, da je potrebno v to ceno šteti tudi čas, ki ga porabiš za vse priprave.

@ABX
Je to večja firma, ki opravlja storitve za mala in srednja podjetja ali pa je to podjetje, v katerem so zaposleni tudi informatiki. Glede na izkušnje je plača dokaj majhna, pomojem se boš moral potruditi pri teh certifikatih. Kakšen LPCI naredit, in vsaj MCSA oz. zdaj v W2K8 MCITP, glede na izkušnje mrežne opreme bi bilo fajn, da narediš vsaj Network+ ter nadaljuješ na CISCO.

cyber_killer je izjavil:

@ABX
Je to večja firma, ki opravlja storitve za mala in srednja podjetja ali pa je to podjetje, v katerem so zaposleni tudi informatiki. Glede na izkušnje je plača dokaj majhna, pomojem se boš moral potruditi pri teh certifikatih. Kakšen LPCI naredit, in vsaj MCSA oz. zdaj v W2K8 MCITP, glede na izkušnje mrežne opreme bi bilo fajn, da narediš vsaj Network+ ter nadaljuješ na CISCO.

Z certifikati se ne bom ubadal več, vsaj ne v bližji prihodnosti.
Če bom našel čas in voljo se bom vpisal v šolo. Ker je edini način poleg zamenjave službe za višjo plačo.

Treunto sem zelo zadovoljen in ne vidim razloga za zamenjavo.

če stvari ki si jih lepo našteval obvladaš si zame daso pa tud če nisi vidu osnovne šole...
Skero

Gogo ::

@ LuiIII

Je na uro in ne vprašajo preveč koliko sem dejansko rabil za pripravo gradiva.:) Zanima jih le ure predavanj(po programu) + ure za pripravo. Za naslednjič pa bom predlagal višjo cifro. :D
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

btree ::

ABX je izjavil:

Evo še moje info:
Sistemc ki skrbi za strežnike in workstation.
Izobrazba: srednja šola.
Delovne doba: 9 let.

Bruto plača: 1500E
Bruto z vsemi dodatki: 2000-2400E

verjetno ne delaš v LJ? Mislim, da bi lahko tale bruto kar pretvoril v neto. Bi bilo bolj realno.

Isotropic ::

ja, ce si vodja oddelka (vzdrzevanja streznikov...), bi mel brez problema tako placo v neto.

Delam na obali.

Čez Črni kal se zapeljem samo če me kdo fizično prisili.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

Potem je plača takšna kakršna je.

btree ::

ABX je izjavil:

Delam na obali.

Čez Črni kal se zapeljem samo če me kdo fizično prisili.

hehe, vsaj na morje ne rabiš it.

imel sm še neko misel, namreč zanima me je ali ni računalništvo najhitreje razvijajoča se "stroka"? In glede na to, da se rabimo izobraževat iz dobesedno vsak dan bi lahko plače bile nad povprečjem. Mislim mogoče se motim in podcenjujem ostale, sj vsekakor se mora vsak učit skos sm ne v taki meri kot npr v tem "fohu". Je res ali ni?
Skero
««
31 / 367
»»