Forum » Programiranje » Plače v IT industriji
Plače v IT industriji
Temo vidijo: vsi
DavidJ ::
Kratek odgovor: to si ti misliš.
Dolg odgovor: Če zaposleni ne prinaša podjetju nobene vrednosti, ga mora podjetje takoj odpustiti. Če bi to imelo za podjetje negativne posledice, potem zaposleni neko vrednost očitno prinaša.
Samo kakšna je pa ta vrednost?
Recimo: s prehodom na informacijsko poslovanje si pridobil toliko na času in plačah, da na koncu leta prišparaš recimo 15.000€. Kar ti (na oko) dovoli, da ga plačaš tam 800€ na mesec.
Toda, ker si vse premaknil na IT, ti morebiten izpad sistema povzroči 1mil € škode in morda celo uniči podjetje.
Koliko je zdaj ta oseba dejansko "vredna"?
It doesn't matter.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
BlueRunner ::
Samo kakšna je pa ta vrednost?
Recimo: s prehodom na informacijsko poslovanje si pridobil toliko na času in plačah, da na koncu leta prišparaš recimo 15.000€. Kar ti (na oko) dovoli, da ga plačaš tam 800€ na mesec.
Toda, ker si vse premaknil na IT, ti morebiten izpad sistema povzroči 1mil € škode in morda celo uniči podjetje.
Koliko je zdaj ta oseba dejansko "vredna"?
No, če praviš, da boš imel škode 1.000.000€, potem njegova vrednost zagotovo ni samo 15.000€. Če si se kot mananger zakalkuliral in šel v neko strategijo, pri čemer si za nek beden izkupiček bistveno povečal poslovno tveganje, potem pa si naredil napako še preden si kogarkoli zaposlil na tem projektu.
Je pa tvoj primer dober, ker lepo pokaže, kako se večina ljudi zaleti "na prvo žogo" in naredi strateško napako. Strateški vpogled v problematiko naredi dobrega managerja podjetja. Odsotnost le tega, pa vedno vodi v pogubo podjetja. Kajti nihče ni dovolj srečen, da bi mu vedno ratalo. Hkrati pa je to tudi razlog, zakaj je "neposvečenim" tako težko pojasniti zakaj in kako si dobri managerji zaslužijo dobro plačilo.
Sedaj pa sva že tako odtavala od te teme, da predlagam, da jo moderator forkne, pa se lahko drugje pogovarjamo naprej na temo dobrih/slabih managerjev in (ne)posledic na IT. Ker IT je na koncu v ne-IT podjetju samo orodje za dosego cilja in ne namen samemu sebi. Pa če se e-nekaj sliši še tako seksi.
LeQuack ::
Sam Rudlfo nam razlaga o lepem delovanju kapitalizma in IT-ja. Iz Avstralije. Torej če je šel služit kruh tja potem priznava, da je situacija tu precej slabša in ravno o tem nekako priča ta tema, se pravi plačah in podcenjevanju IT-ja v Sloveniji.
Quack !
Isotropic ::
zakaj nebi mogel imet 24/7 on-call supporta? (bluerunner)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
poweroff ::
in zagrozila, da bo zadeve objavila na spletu, če ji ne plačajo večKar bi bilo popolnoma nemogoče, če bi bila zaposlena v matičnem podjetju. Zakaj že?
Če to narediš v matičnem podjetju, je čez eno uro pri tebi doma policija.
V Pakistanu...?
sudo poweroff
Okapi ::
V Pakistanu...?Mogoče še prej. Pakistan je bolj diktatura kot ne, zavedajo se, da je outsourcanje zanje pomembna gospodarska panoga, ki jo takšne zadeve lahko hitro ogrozijo, pa še tesni ameriški zavezniki so. Takšno izsiljevanje razglasijo za terorizem, ki ogroža državno varnost in imaš specialce za vratom, dok si rekao keks. Firme velikokrat outsourcajo stvari tudi zato, ker jim tuje zakonodaje bolj ustrezajo kot domače.
O.
Rudolfo ::
Sam Rudlfo nam razlaga o lepem delovanju kapitalizma in IT-ja. Iz Avstralije. Torej če je šel služit kruh tja potem priznava, da je situacija tu precej slabša in ravno o tem nekako priča ta tema, se pravi plačah in podcenjevanju IT-ja v Sloveniji.
Mislim, da je to popolnoma irelevantno za to temo. Relevantno je pa to, da se tukaj razglabla o tem, kolk smo hudi programerji, pa ne dobimo mrljon tauznt evrov place, kolk pa firma zasluzi nas pa ne briga.
P.S.: ce te pa ze zanima, sem v Sloveniji delal 10 let v ITju in imel prav fino placo, in moj oddelek (again, Tier 1 company) je bil eden od narbolj profitnih. V Avstralijo sva pa sla ,ker sva si zelela malo spremembe. Tko, happy?
Lp
rudi
Ne, ker praviš, da koliko firma zasluži na nas, nas ne zanima. To je napačno, če prebereš nekaj strani nazaj je bilo že ugotovljeno da so ljudje večinoma seznanjeni koliko firma zasluži na njih. Sej če te ne zaprejo v skladišče in imaš nekaj pregleda nad poslovanjem to ni težko zvedeti. Srž problema izhaja prav iz tega vedenja. Me pa veseli, da si se odločil za Avstralijo, saj je fina destinacija. Moram pa še vprašati, katero vedo si študiral v Sloveniji?
Quack !
Ne, ker praviš, da koliko firma zasluži na nas, nas ne zanima. To je napačno, če prebereš nekaj strani nazaj je bilo že ugotovljeno da so ljudje večinoma seznanjeni koliko firma zasluži na njih. Sej če te ne zaprejo v skladišče in imaš nekaj pregleda nad poslovanjem to ni težko zvedeti. Srž problema izhaja prav iz tega vedenja. Me pa veseli, da si se odločil za Avstralijo, saj je fina destinacija. Moram pa še vprašati, katero vedo si študiral v Sloveniji?
I guess I will drop the bomb now, vso mojo kariero sem zgradil z, jep, IV.stopnjo stromarsko solo. Naredil sem VI IT (al je to VII, sploh ne vem vec, niti me ne zanima) stopnjo sele 2 leti preden sem se odselil iz SLO oz. po 10 letih v ITju, in to samo zato, ker me je par stvari zanimalo iz teoreticnega pointa. Magisterij delam tukaj v Avstralii iz cistega veselja do project managementa, za par stvari se tudi z univerzo dogovarjam, da bi jih predaval, pa ne vem, ce se mi glih da , anyway, tvoje delo in dosezki stejejo, ne pa papir. Vecina directorjev in managerjev s katerimi delam, niso faksa tud od zunaj videli, pa so briljantni. Je pa faks plus za zares visoke senior pozicije, na pa tudi glavni pogoj. Izkusnje, dosezki in reference, to steje.
I guess I will drop the bomb now, vso mojo kariero sem zgradil z, jep, IV.stopnjo stromarsko solo. Naredil sem VI IT (al je to VII, sploh ne vem vec, niti me ne zanima) stopnjo sele 2 leti preden sem se odselil iz SLO oz. po 10 letih v ITju, in to samo zato, ker me je par stvari zanimalo iz teoreticnega pointa. Magisterij delam tukaj v Avstralii iz cistega veselja do project managementa, za par stvari se tudi z univerzo dogovarjam, da bi jih predaval, pa ne vem, ce se mi glih da , anyway, tvoje delo in dosezki stejejo, ne pa papir. Vecina directorjev in managerjev s katerimi delam, niso faksa tud od zunaj videli, pa so briljantni. Je pa faks plus za zares visoke senior pozicije, na pa tudi glavni pogoj. Izkusnje, dosezki in reference, to steje, oh, skoraj pozabil, networking je pa glavni, oz po slovensko, veze in poznanstva.
Lp
rudi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rudolfo ()
yeti ::
Izkusnje, dosezki in reference, to steje.
To in samo to!
Go away or I will replace you with a very small shell script.
To in samo to!
Veze in poznanstva si pozabil :)
Quack !
Veze in poznanstva ima napačen zven. Dejstvo pa je, da v kariernem življenju veliko šteje omrežje znancev in kolegov v katerega si vpet. Mreženje ni nek lari fari ampak čisto normalen in sprejet pristop k temu, da postaneš prav človek na pravem mestu ob pravem času. Kar na žalost marsikateri naravoslovec pozablja ali pa noče razumeti, ker verjame, da je znanje edina stvar, ki jo bo kdaj v življenju potreboval.
NorK ::
Prav tako pa se ne sme pozabiti, da tudi veze in poznanstva ne štejejo kaj dosti, če je človek nesposoben oziroma nima pojma o določenem področju.
kitaj ::
Z vezami in poznanstvi sem prišel do informacije o morebitnem delovnem mestu. S svojim delom, prizadevnostjo in znanjem pa sem po letu in pol pogodbenega dela prišel do zaposlitve.
Dandanes se ne išče več služb. Iskati je potrebno delo.
Dandanes se ne išče več služb. Iskati je potrebno delo.
To in samo to!
Veze in poznanstva si pozabil :)
Actualy nisem, ce pogledas moj post zgoraj, samo malce nespretno sem ga editiral...
Drugace se pa 100% strinjam z Bluerunnerjem, npr. tukaj v AU je 80 % sluzb dobljenih preko networking, samo 20% jih je pa javno objavljenih. Pa tudi tiste ki so objavljene, npr. goverment jobi, so povecini ze oddani ljudem z poznanstvi znotraj, in so public objavljeni samo zaradi internih policies ali zakonov.
Cheers,
Rudy
Lp
rudi
Prav tako pa se ne sme pozabiti, da tudi veze in poznanstva ne štejejo kaj dosti, če je človek nesposoben oziroma nima pojma o določenem področju.
Absolutno. Mreženje ne pomaga nesposobnim, temveč sposobnim omogoča, da so dosegljivi za tiste interesente, ki iščejo določen profil ali znanje. Mreža pa "pripelje" najprimernejšega strokovnjaka to takšnega interesenta.
Če nisi del strokovnega omrežja, potem je tvoje delo in zadovoljstvo prepuščeno srečnim naključjem. Če si del omrežja, potem te delo, preko dobrih izkušenj in referenc, dobesedno samo išče.
Ljudje pri svojih kritikah visoke izobrazbe velikokrat pozabljajo, da se poleg specifičnih znanj, ki jih je sicer težko pridobiti "v industriji", v takšnem okolju gradi tudi prvo omrežje, ki ti bo zunaj največkrat našlo prvo delo. To omrežje pa ne obsega samo kolegov, ampak tudi asistente in predavatelje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueRunner ()
Red_Mamba ::
problem pri nas je samo da najbolj nesposobni z mreženjem pridejo na položaje ki bi si jih drugi bolj zaslužili z svojim delom/znanjem/načinom dela itd...
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
noraguta ::
problem pri nas je samo da najbolj nesposobni z mreženjem pridejo na položaje ki bi si jih drugi bolj zaslužili z svojim delom/znanjem/načinom dela itd...
svet je velik , priložnosti pa tudi kar nekaj. na koncu pa če nesposobni vodi posel bo zadeva itak stagnirala ali pa šla rakovo pot. sicer pa dober tehnik ne pomeni dobrega vodje.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
cekr ::
Sedaj smo se odločili, da našemu programerju damo plačo 1100EUR. Upam, da bo za začetek zadovoljen. Kasneje pa seveda kakšen cekinček tudi več.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Potem bo vedel kakšen je bil del "inputa" za to odločitev. Pa mislim, da sploh ne bo nesrečen, ker bo videl, da se je nejgov delodajalec res potrudil razmisliti.
Kar sploh ni slab znak. Prej nasprotno.
Kar sploh ni slab znak. Prej nasprotno.
Pegaz ::
Jaz pa mislim, da če je res tak stručko, kot si rekel, bo pri tej plači kmalu odletel v drugo gnezdo.
cyber_killer ::
Sedaj smo se odločili, da našemu programerju damo plačo 1100EUR. Upam, da bo za začetek zadovoljen. Kasneje pa seveda kakšen cekinček tudi več.
Neto ali bruto?
Tody ::
Valda da neto :) Za tak bruto se ti pomoje še v službo ne splača pridit pri takem znanju seveda.
cekr ::
Neto bo dobil tolk. Smo se že prej zmenil. Tako da zaradi mene lahko tudi tu bere. Bo pa glede na promet dobil tudi še kakšen bonbonček. Seveda mi pa še vedno ostaja majčkena radovednost, če je to to.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
Tody ::
Cekr sej to je edino dobro :) Najlažje je zmetat miljone pa potem čakat da kaj samo zraste :) Tko on ve da ga cenite ampak tud ve da ni bog i batina. Vi pa tudi ste pravični ampak še zmeraj... Če je tip normalen bo itak rekel če mu kaj ni všeč.
Macketina ::
cekr, se en korencek, ki enim veliko steje je pododba za nedolocen cas.
Pol leta poskusno + nato eno leto pokusno, nato nedolocen. Da sprobas cloveka, seveda lahko ob tem tudi placo povisas.
Ze dolgo nisem pisal v to temo, ne vem niti kdo tocno je to ze napisal, ampak bistvo po mojem mnenju je tole:
- v Sloveniji se dela dalec premajhna dodatna vrednost
- v krizi vecina podjetij naredi hudo napako in najprej skrci investicije/siritve/razvoj/... tako podjetje je IMO propadajoce podjetje
- placa _mora_ biti vezana na uporabno vrednost, na neko realno osnovo, vse ostalo je slab managment
- place bi bile visje, ce ne bi prispevki rastli tako enormno in ce bi bila hitrost menjanja delovnih mest vecja, kar pri tej zakonodaji ni mogoce
- ljudje se premalo cenijo, premalo zahtevajo, navezejo se na propadajoce podjetje in se ne izobrazujejo, sirijo znanj in si zatiskajo oci pred dejstvom, da podjetje ne dela nicesar donosnega in da samo se zivotari
Velja za IT, pa tudi za ostale.
Pol leta poskusno + nato eno leto pokusno, nato nedolocen. Da sprobas cloveka, seveda lahko ob tem tudi placo povisas.
Ze dolgo nisem pisal v to temo, ne vem niti kdo tocno je to ze napisal, ampak bistvo po mojem mnenju je tole:
- v Sloveniji se dela dalec premajhna dodatna vrednost
- v krizi vecina podjetij naredi hudo napako in najprej skrci investicije/siritve/razvoj/... tako podjetje je IMO propadajoce podjetje
- placa _mora_ biti vezana na uporabno vrednost, na neko realno osnovo, vse ostalo je slab managment
- place bi bile visje, ce ne bi prispevki rastli tako enormno in ce bi bila hitrost menjanja delovnih mest vecja, kar pri tej zakonodaji ni mogoce
- ljudje se premalo cenijo, premalo zahtevajo, navezejo se na propadajoce podjetje in se ne izobrazujejo, sirijo znanj in si zatiskajo oci pred dejstvom, da podjetje ne dela nicesar donosnega in da samo se zivotari
Velja za IT, pa tudi za ostale.
sirijo znanj in si zatiskajo oci pred dejstvom, da podjetje ne dela nicesar donosnega in da samo se zivotari
saj jim naceloma noben ne brani, da ne poiscejo kaksne trzne nise sami (v okviru firme)
ce firma propada... naceloma ne mores sanjati, da bi mel ne vem kaksno placo, ce hoces, da ti vse prinesejo k riti ce tko recem.
meszaj ::
Danes sem videl en oglas in me zanima v cem je razlika med spodaj navedenima delovnima mestoma.
Obe sta seveda v ITju. Ce mi lahko kdo po kmecko razlozi in kaksna je tipicna izobrazba.
Sales in pa pre-Sales.
Hvala
Obe sta seveda v ITju. Ce mi lahko kdo po kmecko razlozi in kaksna je tipicna izobrazba.
Sales in pa pre-Sales.
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: meszaj ()
meszaj ::
Tudi jaz bi iz imena sklepal, da je pre-sales kao stopnja pred sales.
Pa sem pol malo srfal in se mi zdi, da je pre-sales bolj tehnicno podkovan. Te predprodajne aktivnosti, da vidis kaj stranka rabi...
Medtem ko za sales-a ni nujno, da je toliko tehnicno podkovan. Morda se motim zato pa sprasujem.
Pa sem pol malo srfal in se mi zdi, da je pre-sales bolj tehnicno podkovan. Te predprodajne aktivnosti, da vidis kaj stranka rabi...
Medtem ko za sales-a ni nujno, da je toliko tehnicno podkovan. Morda se motim zato pa sprasujem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: meszaj ()
680x0 ::
sirijo znanj in si zatiskajo oci pred dejstvom, da podjetje ne dela nicesar donosnega in da samo se zivotari
saj jim naceloma noben ne brani, da ne poiscejo kaksne trzne nise sami (v okviru firme)
Res pa je tudi, da v Sloveniji ni dovolj uveljavljena praksa, da se zaposlenim, ki dolgoročno pripomorejo k napredku podjetja, eventuelno ponudi delež v podjetju.
tony1 ::
Danes sem videl en oglas in me zanima v cem je razlika med spodaj navedenima delovnima mestoma.
Sales in pa pre-Sales.
Hvala
Po moji logiki je Sales prodaja. Torej iščeš prodajnika, ki mora v prvi vrsti obladati proces prodaje in znati delati z ljudmi, šele v drugi vrsti je pomembno njegovo tehnično znanje, torej, da ve kaj prodaja.
Pre-sales pa je, kot je že nekdo napisal, lahko tehnična prodaja, ta človek pa pripravi tehnični del ponudbe (recimo za javljanje na razpis) in mora tehnični del ponudbe hudičevo dobro obvladati (v idealnem primeru bolj kot naročnik sam), sam kontakt z naročnikom in zafrkavanje okrog cene sploh ni njegovo delo.
Whisky ::
Pre-sales poskrbi za tehnične podrobnosti ponudbe
Sales pa poskrbi za cenovne okvire in pogajanje s stranko.
lp
Sales pa poskrbi za cenovne okvire in pogajanje s stranko.
lp
mambli ::
Pri nas presales pomeni, da je tehnična in prodajna pomoč pred prodajo, po prodaji je pa pomoč drugje
ZaphodBB ::
@BladeRunner:
Upam, da je tvoje izvajanje sarkazem.
Glede začetnika se sicer strinjam (1200 - 1500 bruto) - je odvisno predvsem od tega kakšen tip "začetnika" je.
Ampak potem nadaljevanje (povišice, ko ti že z odpovedjo maha, palce in korenčki pa to...). To je pa garantiran recept za katastrofo.
Verjetno po poklicu nisi inženir. Ker inženirji (sploh dobri) zelo hitro skužijo kolk je ura. In najprej ti začnejo odhajat najboljši.
Sam delam v eni taki firmi (da nisva sodelavca? - mogoče si moj šef :)), pa se je začelo na hudo. Seveda se menedžment ne zaveda kaj se dogaja - ko se bojo zavedli bo pa prepozno (v našem primeru smo povsem na robu).
Kot disclosure: Osebno imam precej večjo plačo, kot je večina tu navedenih. Vendar bodo kmalu dobili tudi moj sredinec (predvsem zaradi točno takega odnosa, kot ga priporoča BR ;)).
EDIT: Sicer nisem nič spreminjal. Sem pa ob branju "za nazaj" uspel prebrati, da očitno si inženir. In se na nek način opravičujem za "ad hominem" napad. V tej temi se pod "programer" označuje cel spekter vlog v procesu razvoja softvera.
Po Okapijevo mu lahko daš minimum in je stvar zaključena. Sramota gor ali pa dol - sploh ne vem zakaj o temu potem razmišljaš. Brez predhodnih izkušenj in z zatikanjem ga prisiliš v 1.200 bruto z obljubo 1.500 bruto po pol leta, če bo dobro delal. Potem pa ponavljaš vajo ob primernih prilikah, ko se ti bo zdelo, da razmišlja o odhodu. Vmes vrži še kakšno izobraževanje, katerega stroške mora povrniti, če da odpoved pred potekom 12 ali 24 mesecev, da ga boš zabetoniral s palico in korenčkom hkrati.
Če želiš biti "dober delodajalec" delaš pač malo drugače... pa še vedno ne rabiš biti dobrodelna ustanova.
Upam, da je tvoje izvajanje sarkazem.
Glede začetnika se sicer strinjam (1200 - 1500 bruto) - je odvisno predvsem od tega kakšen tip "začetnika" je.
Ampak potem nadaljevanje (povišice, ko ti že z odpovedjo maha, palce in korenčki pa to...). To je pa garantiran recept za katastrofo.
Verjetno po poklicu nisi inženir. Ker inženirji (sploh dobri) zelo hitro skužijo kolk je ura. In najprej ti začnejo odhajat najboljši.
Sam delam v eni taki firmi (da nisva sodelavca? - mogoče si moj šef :)), pa se je začelo na hudo. Seveda se menedžment ne zaveda kaj se dogaja - ko se bojo zavedli bo pa prepozno (v našem primeru smo povsem na robu).
Kot disclosure: Osebno imam precej večjo plačo, kot je večina tu navedenih. Vendar bodo kmalu dobili tudi moj sredinec (predvsem zaradi točno takega odnosa, kot ga priporoča BR ;)).
EDIT: Sicer nisem nič spreminjal. Sem pa ob branju "za nazaj" uspel prebrati, da očitno si inženir. In se na nek način opravičujem za "ad hominem" napad. V tej temi se pod "programer" označuje cel spekter vlog v procesu razvoja softvera.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZaphodBB ()
Ne se sekirat... tvojega pisanja sploh nisem doživel kot napad na svojo osebo, ampak napad na neko mnenje, ki ga dejansko tudi nimam.
Čeprav v svojem zapisu nisem poskušal biti sarkastičen, pa sem poskušal Okapijevo izhodišče izpeljati do njegovega logičnega izteka, kot ga vidim sam. Za ta zaključek pa se očitno oba strinjava, da je takšno početje neproduktivno in ima za posledico poslovanje z višjimi stroški ter nižjo produktivnost zaposlenih. Torej imam lahko kadrovsko strategijo, ki na vsakem koraku varčuje, podjetje pa zaradi nje trpi višje stroške, kot bi to bilo potrebno. Velikokrat pa se zgodi, da varčevanje prinese manj, kot pa se zaradi odnosa nabere stroškov.
Na koncu pa sem to izpeljavo tujega izhodišča, s katerim se osebno ne strinjam, poskušal zokrožiti s tem, da sem dopisal, da "dobri delodajalci" (v narekovajih zato, da označim pojem, ne kot sarkazem) dela drugače. Drugačen odnos do zaposlenih, tudi ne samo pri izhodiščni plači in nagradah, pa še ne pomeni, da postane družba dobrodelna ustanova. Upam si celo trditi, da bo podjetje, ki več vlaga v ljudi, iz naslova višje produktivnosti to investicijo večkratno povrnilo.
Čeprav v svojem zapisu nisem poskušal biti sarkastičen, pa sem poskušal Okapijevo izhodišče izpeljati do njegovega logičnega izteka, kot ga vidim sam. Za ta zaključek pa se očitno oba strinjava, da je takšno početje neproduktivno in ima za posledico poslovanje z višjimi stroški ter nižjo produktivnost zaposlenih. Torej imam lahko kadrovsko strategijo, ki na vsakem koraku varčuje, podjetje pa zaradi nje trpi višje stroške, kot bi to bilo potrebno. Velikokrat pa se zgodi, da varčevanje prinese manj, kot pa se zaradi odnosa nabere stroškov.
Na koncu pa sem to izpeljavo tujega izhodišča, s katerim se osebno ne strinjam, poskušal zokrožiti s tem, da sem dopisal, da "dobri delodajalci" (v narekovajih zato, da označim pojem, ne kot sarkazem) dela drugače. Drugačen odnos do zaposlenih, tudi ne samo pri izhodiščni plači in nagradah, pa še ne pomeni, da postane družba dobrodelna ustanova. Upam si celo trditi, da bo podjetje, ki več vlaga v ljudi, iz naslova višje produktivnosti to investicijo večkratno povrnilo.
kulSMS ::
Za vse se še nekako najde denar (ker je pač potrebno investirat), plača je pa "samo strošek".
Potem preostane le: Dokler se bo šef delal kot da me veliko plačuje, se bom jaz da veliko delam.
Potem preostane le: Dokler se bo šef delal kot da me veliko plačuje, se bom jaz da veliko delam.
ZaphodBB ::
Jaz bom šel na svoje.
Če me ne bo ubila plačilna nedisciplina bom probal potegnit čimveč iz lekcij, ki sem se jih naučil tam kjer sem sedaj.
Če pa ne bo šlo - bom zaključil IT kariero in začel polagat ploščice. Tako.
Drugače je pa res, da ponudba delodajalcev je v sloveniji bolj žalostna (skori) sami nateguni.
Če me ne bo ubila plačilna nedisciplina bom probal potegnit čimveč iz lekcij, ki sem se jih naučil tam kjer sem sedaj.
Drugače je pa res, da ponudba delodajalcev je v sloveniji bolj žalostna (skori) sami nateguni.
detroit ::
Ne se sekirat... tvojega pisanja sploh nisem doživel kot napad na svojo osebo, ampak napad na neko mnenje, ki ga dejansko tudi nimam.
šparat je treba pa nej stane kolkr če
Skero
Jaz bom šel na svoje.
Edino pametno :)
Quack !
cyber_killer ::
A ni več keša v pečenju plesk in čevapov.
Okej, dejmo resno. Jaz vidim problem tukaj v Sloveniji, da imaš zelo malo na izbiro kar se tiče služb. Poleg tega je problem specializacija. Če delaš v večji IT firmi, ki opravlja IT storitve za druge firme, sigurno prideš na mesto, kjer se specializiraš za določen produkt in potem samo še to delaš.
Ko hočeš zamenjati službo pa več nemoreš, ker si nekonkurenčen.
Okej, dejmo resno. Jaz vidim problem tukaj v Sloveniji, da imaš zelo malo na izbiro kar se tiče služb. Poleg tega je problem specializacija. Če delaš v večji IT firmi, ki opravlja IT storitve za druge firme, sigurno prideš na mesto, kjer se specializiraš za določen produkt in potem samo še to delaš.
Ko hočeš zamenjati službo pa več nemoreš, ker si nekonkurenčen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cyber_killer ()