» »

Remote Desktop v Windows XP

Remote Desktop v Windows XP

Dr X ::

Pozdravljeni!

Doma sem postavil server, ki ga nameravam upravljati samo preko Remote Desktopa. Vendar pa imam s sledečim orodjem eno veliko težavo. Remote Desktop siser dela dobro in dokaj hitro, težava pa je v tem, da se z njim lahko povežem na računalnik šele ko se neposredno na računalniku logiram s svojim uporabniškim imenom, pred tem pa se na računalnik sploh ne morem povezati. Naprimer, če resetiram računalnik, se ko se ponovno zažene nanj ne morem več povezati z Remote Desktopo, ampak moram najprej nanj priklopiti tipkovnico in vpisati geslo. Problem pa nastana če me naprimer ni doma in se server resetira. Tako me zanima, če se je že kdo srečal s podobnim problemom in če pozna kakšno rešitev.

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Nič ni nemogoče.

Gwanaroth ::

Namesto Remote desktop uporabljaj RAdmin. Imaš še precej dodatnih funkcij [prenos fajlov, telnet itd.. ].
Lights often keep secret hypnosis..

Damjan Jagar ::

Ne razumem te najbolje. Tudi sam uporabljam Remote Desktop, ki je priložen XPjem. Če na daljavo (ali pa se sam doma) rebootam/resetiram komp, se samo normalno na daljavo logiram na oddaljeno mašino.

Na odjemalcu zaženem Remote Desktop Connections, pojavi se mi okno z uporabniki in se logiram pod svojim uporabniškim imenom.
http://jagar.si

AndrejS ::

Morda pa tvoj računalnik pred prijavo ni povezan na internet! Kakšno povezavo imaš ? Probaj pingat računalnik

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Remote Desktop, nastavitev

Oddelek: Omrežja in internet
337921 (4795) fosil
»

[Remote Desktop] restart + ponoven login

Oddelek: Operacijski sistemi
221859 (1543) neres
»