Forum » Na cesti » Prometna nesreča, informacije
Prometna nesreča, informacije
Sergio ::
Bil sem v prometni nesreči. Eden mladec v Cliotu se je zaletel vame. Priznal je krivdo, izpolnila sva evro poročilo, naslednji dan sem izpolnil škodni zahtevek in ga podpisal. Jutri pride cenilec.
Jaz sem zavarovan pri Triglavu, on pri Generali.
Danes sem se pogovarjal s serviserjem. Zagotovil mi je, da bo avto zaradi povzrocene skode ocenjen na totalko.
Kaksne so zdej moje moznosti? Kaj to sploh pomeni zame? Nism bas izkusen na temu podrocju, tko da bi mi vse informacije prisle prav.
Jaz sem zavarovan pri Triglavu, on pri Generali.
Danes sem se pogovarjal s serviserjem. Zagotovil mi je, da bo avto zaradi povzrocene skode ocenjen na totalko.
Kaksne so zdej moje moznosti? Kaj to sploh pomeni zame? Nism bas izkusen na temu podrocju, tko da bi mi vse informacije prisle prav.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
Jackal ::
Za totalko je ponavadi cenitev takšna:
Cena rabljenega avta (nerazbitega) - cena razbitine = znesek, ki ga dobiš od zavarovalnice. S tem, da razbitina ti ostane. Vsaj tako je bilo pred kratkim pri enem znancu.
Cena rabljenega avta (nerazbitega) - cena razbitine = znesek, ki ga dobiš od zavarovalnice. S tem, da razbitina ti ostane. Vsaj tako je bilo pred kratkim pri enem znancu.
Stepni Volk ::
Če imaš kakšnega bolj trgovsko naravnanega prijatelja, sodelavca, sošolca, znanca... ti bo prav prišel. O teh zadevah se namreč pogaja. Različni cenilci namreč pridejo do različnih cen.
Ko se je podobna nesreča (ni bila totalka) zgodila moji mami, je bila ocena najprej takšna in takšna. Potem, ko je prišel brat, se je popravila v njen prid.
Ko sem pred leti v totalko spremenil Bolho tedanje punce, se nisem nič pogajal. Dali so kolikor so dali, ostanke avtomobila (motor je bil cel) sem namreč prodal že pred tem sodelavcu, ki je točno to potreboval. Skupna vsota je bila višja, kot tržna vrednost avtomobila.
Ko se je podobna nesreča (ni bila totalka) zgodila moji mami, je bila ocena najprej takšna in takšna. Potem, ko je prišel brat, se je popravila v njen prid.
Ko sem pred leti v totalko spremenil Bolho tedanje punce, se nisem nič pogajal. Dali so kolikor so dali, ostanke avtomobila (motor je bil cel) sem namreč prodal že pred tem sodelavcu, ki je točno to potreboval. Skupna vsota je bila višja, kot tržna vrednost avtomobila.
AngelOfDeath ::
verjetno bo pol ekonomska totalka
cenilec bo ocenil koliko bi stalo popravilo in če bo le to presegalo 50% vrednosti vozila bo ekonomska totalka zavarovalnica bo ocenila koliko je vredna razbitina in ti razliko do vrednosti celega vozila izplačala + ostane ti razbitina
ponavadi razbitine kar visoko ocenijo
ti si drugače nepoškodovan ?
cenilec bo ocenil koliko bi stalo popravilo in če bo le to presegalo 50% vrednosti vozila bo ekonomska totalka zavarovalnica bo ocenila koliko je vredna razbitina in ti razliko do vrednosti celega vozila izplačala + ostane ti razbitina
ponavadi razbitine kar visoko ocenijo
ti si drugače nepoškodovan ?
edit: Slovnica
Ja, vsi smo OK, hvala. Sej je blo cist 'nenevarno'. Trk pri 20 km/h, niti airbagi se niso sprozili.
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
Vikking ::
totalko ocenijo po eurotaxu.
Kar ti ne bo povedal noben zavarovalniški agent če se sam ne "zrajtaš". Ker je že priznal krivdo, kar je verjetno tudi napisano na evroobrazcu, potem takoj zahtevaj od njegove zavarovalnice nadomestni avtomobil do časa dokler ne dobiš izplačane škode. Če nadomestnega vozila nimajo, lahko zahtevaš da ti vrnejo stroške za taxi. Mislim da imajo max 5.000 sit na dan, vsega skupaj 10 dni. Se pravi max. 50.000 SIT lahko potegneš od zavarovalnice. Se pravi če se znajdeš, prosiš kakšnega taxista za kakšne račune ki jih katera druga stranka ni vzela....
Poleg tega mi verjemi, da če so ti govoril prvo o kakšnih 14dneh da bo trajalo da dobiš izplačano, se zaradi takšnih majhnih malenkosti do katerih si upravičen, na presenečenje znajo hitreje zmigati kot v kakšnih 14 dneh.
Kar ti ne bo povedal noben zavarovalniški agent če se sam ne "zrajtaš". Ker je že priznal krivdo, kar je verjetno tudi napisano na evroobrazcu, potem takoj zahtevaj od njegove zavarovalnice nadomestni avtomobil do časa dokler ne dobiš izplačane škode. Če nadomestnega vozila nimajo, lahko zahtevaš da ti vrnejo stroške za taxi. Mislim da imajo max 5.000 sit na dan, vsega skupaj 10 dni. Se pravi max. 50.000 SIT lahko potegneš od zavarovalnice. Se pravi če se znajdeš, prosiš kakšnega taxista za kakšne račune ki jih katera druga stranka ni vzela....
Poleg tega mi verjemi, da če so ti govoril prvo o kakšnih 14dneh da bo trajalo da dobiš izplačano, se zaradi takšnih majhnih malenkosti do katerih si upravičen, na presenečenje znajo hitreje zmigati kot v kakšnih 14 dneh.
Smorny ::
Pri meni je zavarovalnica ocenila avto na podlagi podobnih avtov preko avto.net, odbili so ceno rešeneih delov, ostalo sem dobil izplačano. Najprej idi in ¨najemi¨ avto pri kaki firmi od kolega, ta ti bo dal, ko bo tvoj avto popravljen blagajniški prijemek (ne rečuna) za ca 12.000sit/dan, ki ga vložiš kot nastale stroške pri povzročiteljevi zavarovalnici. S tem si boš pridobil kak tolar več, in boš lahko komot kupil drugi avto, pa še zavarovalnico prisiliš, da zadevo izpelje hitro! Škoda, da nisi bil ¨poškodovan¨, kar še sicer ni prepozno, ker zaradi šoka takrat nisi mogel racionalno razmišljati in nisi čutil bolečine. Meni se je oktobra zgodilo, da so naju nabasali od zadaj s ca 50+ km/h in avto je bil totalno nevozen (totalka itaq). Zajebano je bilo edino, da se je zgodilo v tujini, in zadeva je trajala malenkost dlje.
edit: jaz sem za nadomestno vozilo iztržil skoraj 300.000 sit.
edit: jaz sem za nadomestno vozilo iztržil skoraj 300.000 sit.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smorny ()
fosil ::
300 jurjev za nadomestno vozilo, kar sanjaj, mogoče kje v tujini pri nas sigurno ne.
Načelno dobiš nadomestno vozilo pri svoji zavarovalnici, če imaš kasko, drugače ti morajo pri povzročiteljevi zavarovalnici posebej odobrit nadomestno vozilo, tako da daj vnaprej zahtevek, in dobi odobritev preden ga najameš. Drugače je pa meja 10 dni in 6 jurjev na dan za nadomestno vozilo. Seveda lahko pozabiš na kakšen taksi, kot je nekdo omenjal in pa za vsak tolar ki ga hočeš dobit od zavarovalnice rabiš račun, s kakšnim blagajniškim prejemkom, kot je nekdo omenjal se lahko samo slikaš.
Pa še ena stvar, ki jo je ravno tako nekdo narobe povedal, ekonomska totalka je če vrednost popravila po tehnologiji proizvajalca presega 60% vrednosti vozila. Ta tehnologija proizvajalca pa pomeni uradni pooblaščeni servis, kakšen privat klepar ti lahko poprav za dosti manj.
Če pa se slučajno nočeš ukvarjat z razbitino lahko od njih zahtevaš, da jo odkupijo po taki ceni kot so jo ocenili. Samo ponavadi se bolj splača sam prodat ali pa jo celo popravit.
Mogoče še to, ker ljudje pogosto mešajo, avto greš ocenit na povzročiteljevo zavarovalnico, ne na svojo.
Načelno dobiš nadomestno vozilo pri svoji zavarovalnici, če imaš kasko, drugače ti morajo pri povzročiteljevi zavarovalnici posebej odobrit nadomestno vozilo, tako da daj vnaprej zahtevek, in dobi odobritev preden ga najameš. Drugače je pa meja 10 dni in 6 jurjev na dan za nadomestno vozilo. Seveda lahko pozabiš na kakšen taksi, kot je nekdo omenjal in pa za vsak tolar ki ga hočeš dobit od zavarovalnice rabiš račun, s kakšnim blagajniškim prejemkom, kot je nekdo omenjal se lahko samo slikaš.
Pa še ena stvar, ki jo je ravno tako nekdo narobe povedal, ekonomska totalka je če vrednost popravila po tehnologiji proizvajalca presega 60% vrednosti vozila. Ta tehnologija proizvajalca pa pomeni uradni pooblaščeni servis, kakšen privat klepar ti lahko poprav za dosti manj.
Če pa se slučajno nočeš ukvarjat z razbitino lahko od njih zahtevaš, da jo odkupijo po taki ceni kot so jo ocenili. Samo ponavadi se bolj splača sam prodat ali pa jo celo popravit.
Mogoče še to, ker ljudje pogosto mešajo, avto greš ocenit na povzročiteljevo zavarovalnico, ne na svojo.
Tako je!
Smorny ::
v petek ti poslikam postavke, pa boš videl!
Motiti se je človeško.
Hvala za info.
Zavarovalnica mi bo v prihodnjih dneh nakazala denar.
A je kdo zainteresiran in bi kupil razbitega Mitsubishi Carisma 1.8 '98, 116 KM, metalik srebrne barve?
Razmisljam da bi menjal avto. Sicer je pa razbita spredaj levo, maska, odbijac, precvikana havba, luc, meglenka, zmigovc, vezna plata.
Do masine ni prslo, avto je vozen.
Zavarovalnica mi bo v prihodnjih dneh nakazala denar.
A je kdo zainteresiran in bi kupil razbitega Mitsubishi Carisma 1.8 '98, 116 KM, metalik srebrne barve?
Razmisljam da bi menjal avto. Sicer je pa razbita spredaj levo, maska, odbijac, precvikana havba, luc, meglenka, zmigovc, vezna plata.
Do masine ni prslo, avto je vozen.
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
http://sergej.si/avto/
Iscem malo okrog ljudi, ki bi mi to cim ugodneje popravili.
Ce kdo pozna koga, bi bil vesel vseh informacij in okvirnih cen.
Hvala
Iscem malo okrog ljudi, ki bi mi to cim ugodneje popravili.
Ce kdo pozna koga, bi bil vesel vseh informacij in okvirnih cen.
Hvala
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
Scorpia ::
Avto ni tolk poškodovan, tko da na tvojem mestu bi to popravil kot da ga takega prodajaš. Popravijo ti lahko v 4 dneh, najkasneje 7dni. Sam se je treba zmenit da avto nujno rabiš. Je en servis v štepanjskem naselju (če te zanima) z njimi se da zmenit. Sam problem bi lahko bili rezervni deli ker je avto starejši. Ti jutri dam telefonsko, zdej ne morem najt servis in ti sporočim, pa se z njimi dogovoriš. Drgač ful uredu popravijo nimam pritožb...
Mislim da je servis blisk, pa poglej v imeniku. Če ne ti jutri sporočim.
Mislim da je servis blisk, pa poglej v imeniku. Če ne ti jutri sporočim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Scorpia ()
Scorpia ::
Zakaj isces ugodneje za popravilo, ti sam tam odneseš avto in oni se zmenijo z zavarovalnico. Ker ti nisi nič kriv, iz tvoje denarnice ne bo šlo nič. Ta servis ki sem ti ga predlagal oni vse sami uredijo z zavarovalnico in popravilom.
Utk ::
Ja zato da dobi denar za totalko, avto pa čim ceneje popravi in ga proda za skoraj normalno ceno, doooooh. Absolutno moraš skupno pokasirat vsaj nek drobiž več kot je bil pa avto prej vreden. Edino pošteno...človekovo zajebavanje stem je tudi nekaj vredno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Daedalus ::
hja, ne vem kok stane luč, ampak ostalo se da pa vse poklepat in povarit - imo
Havbo bo treba zamenjat, ker ravnat in klepat večslojno pločevino ne gre najbolj...
Havbo bo treba zamenjat, ker ravnat in klepat večslojno pločevino ne gre najbolj...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
SkIDiver ::
Neoriginal nadomestne dele kupiš pa je. Pokrov motorja dobiš lahko tudi rabljen. Popravilo bi bilo z ličanjem vred nekje okol 250 do 300k sit. Pač odvisno kako poceni bi dobil nadomestne dele in kolk bi bla cena ličanja. Pač kam pelješ rihtat.
Se ti pa splača avto popravit in nato prodat, ker boš dobil več zanj kot pa za poškodovanega! Mal poglej kake so cene takih avtomobilov potem pa odbij stran kr velik del rabljenega nepoškodovanega vozila pa boš dobil znesek kolk bi dobil za razbitega.
Se ti pa splača avto popravit in nato prodat, ker boš dobil več zanj kot pa za poškodovanega! Mal poglej kake so cene takih avtomobilov potem pa odbij stran kr velik del rabljenega nepoškodovanega vozila pa boš dobil znesek kolk bi dobil za razbitega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zavarovanje na dogovorjeno vrednost ... (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 11841 (10497) | AndrejO |
» | Prometna nesreča, zavarovalnicaOddelek: Na cesti | 4205 (2643) | RED_line |
» | Karambolirano voziloOddelek: Na cesti | 12493 (10568) | Martin Krpan |
» | kasko-totalka?Oddelek: Na cesti | 5961 (5002) | D3m |
» | Uveljavljanje škode iz KASKO police- podrobnosti....Oddelek: Loža | 7490 (6243) | St235 |