» »

Romantična večerja v Lj

Romantična večerja v Lj

WiseBear ::

Zanima me, če pozna kdo kakšno v redu restavracijo v Ljubljani, primerno za večerjo s punco. Ni treba, da je ne vem kako fancy; važno mi je da je vzdušje primerno. :)
Kakršnikoli predlogi so dobrodošli.

LP

Stepni Volk ::

Obisk prilagodi vajinem skupnem kulinaričnem okusu. Lahko se izkažeš s posebno gesto... da bosta uživala v gurmanskem draženju burbončic, ne bo potrebno umreti nobenemu bitju.

Zgodovina sprememb…

Tear_DR0P ::

hmm še nism vidu sintetične hrane za navadne smrtnike v restavracijah
razn če smatraš da rastline niso bitja;((
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Fizikalko ::

Dobro veš, kaj je mislil...

nejc_ ::

Jaz bi sel v piazzo (Parmova). Prijetna postrezba, okusna hrana, prijeten ambient.
Potem imas se na voljo kaksenga kavala (a je to ze brod?), lahko pa se odpravis npr. v sestico (center mesta).

perci ::

Hja, men je zlo simpatična Mexico 1867 na Medvedovi. Pol maš recmo J&B sam to je tko dost preserancija, precej drago. Od mehiških je še Cantina Mexicana fajn, od italijanskih mi je v Lj najboljša Piazza na Parmovi. Sicer kitajske niso ne vem kaj ampak ena boljših je na Ižanski cesti, imenuje se Kitajski zmaj.

Splača se it tut pogledat v turško Yildiz Han - je kul vzdušje in paše za spremembo.

Osebno mi je zlo všeč Škof, imajo namreč odlično hrano, še posebej slovijo po njihovem čokoladnem mousseu (super zadeva), vendar je zadeva majhna in neke hude intime tam pač ni ;).

Zdej, če mata rada steake, pejta v Argentinsko v BTC, sam tista oštarija men tko zlo industrijsko deluje, sej meso je dobr, sam je pa kot ena velka hala, pa kelnerji kr s terminali s sabo hodjo - čist adijo.

Dobra oštarija je tut pri Žabarju na Viču, je pa tko zlo domače vzdušje, hrana pa zelo solidna.

Če vama je všeč srbska hrana, verjetno veš, da morata v Čada pod Rožnik, sam tam je spet tko vse na veliko - veliki prostori.

Osebno vama bolj kot srbsko priporočam izlet v bosanko Sofro na Dunajski nasproti WTC-ja. Kvalitetno pripravljena hrana in prijetno vzdušje.

Zdej dobrih oštarij je v LJ na tone, če mata rada ribe pejta v Krpana, v Operno klet, v Murglah pa Grm, kjer so tut kar dobri z ribami.

Če vama je všeč standardna hrana pejta v Kopača (majo noja), Gorjanca (meni ne preveč všeč), pol je še Kovač (odličen mečaričin carpaccio), Breskvar (kar dober biftek), Babica, Pok, itd itd.

Ma če zdej nimaš dost, si pa izbirčen ;).

nejc_ ::

Cisto sem pozabil na Sofro in Cad-a, ki ju je Perci omenil: odlicna juzna kuhinja - povsem na nivoju.

klemen22 ::

Če bi rad mirno vzdušje pejt v Hišo kulinarike v Trnovem. Pripravi pa se da boš za komplet večerjo recmo odštel ene 10k sit ali več po osebi, sploh če je punca ljubiteljica rib
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

nejc_ ::

Nekaj pa sem pozabil pristaviti - ne hodi niti po pomoti v kaksno Babico al pa Nono na dolgem mostu - tam dobis mrzel golaz, mrzle kalamare in mrzel krompir in topel pir.
Nikjer v Lj niti kjerkoli drugje nisem bil se tako razocaran kot tam - ko sem kelnarju omenil, da mi je prinesel mrzle kalamare in mrzel krompir, jih je prijazno odnesel in cez 10 minut prinesel nazaj - pogrete - lahko si predstavljate, kako je greti krompir v kosih in kalamare na zaru - neuzitno, z eno besedo.
Se je pa natakar cudil, ko sem mu rekel, da tega pa res ne mislim placati.:\

klemen22 ::

Ja jeba ni kaj.
Aja dobra zadeva za večerjat je tudi Gostilnica Kaval klub tam pri Šiški. Lep ambient in pa še cene so precej zmerne (za razliko od recmo Hiše kulinarike in podobnih fancy (snobovskih) restavracij).
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

ovdje kokoš ::

ce hocs res dobro hrano se zapel do mengsa v restavracijo Kamrca, ena boljsih rahlo snobovskih v slo ce se ne motim
jebi ga

Fizikalko ::

Jaz sem že bil v tisti vege restavraciji, ki je omenjena na začetku teme, in jo lahko samo pohvalim. 1 A.

perci ::

Ma, jst sem bil v Vegedromu ze dostkrat (punca vegetarjanka), sam moram rečt, da ni mi ni nevemkaj. Sej za na bone it na kosilo je kul, na romanticno vecerjo pa tja ne bi peljal punce.

Fizikalko ::

Ja, vzdušje res ni bog ve kaj, sem mislil bolj na hrano (pa pozabil, da gre za romantično večerjo). Vzamem nazaj. Za najest se je pa prou fajn.

nejc_ ::

Kaj pa pravs na to - potrudis se, skuhas kaj okusnega sam doma, pripravis primerno vzdusje? Punca nikoli ne bos navdusil bolj, kot ce se bos res potrudil sam in pripravil krasno vecerjo..
Razmisli, s cim se rada podpre in si vzemi malo casa in ji pricaraj nepozaben vecer.

Fizikalko ::

Se strinjam. To jaz fulkrat naredim in je presrečna... Se splača. ;)

Ziga Dolhar ::

klemenn22: Hiša kulinarike == Manna?

[If yes: priporočam.]

--

Nejc: še boljš. Povabiš jo domov in pripraviš, da nekaj skuha :).
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Fizikalko ::

:(

|Luka| ::

Mogoče še oštarija Sokol na Ciril-Metodovem trgu vcentru LJ. Sicer je kr drago, ambient pa (za moje pojme) ni ne vem kaj, ampak hrana in postrežba je pa kot se spodobi.

LP

nejc_ ::

Ziga Dolhar: sicer se ne slisi slabo :D ampak kdaj pa kdaj jih moramo tudi mi razvajati - in nameniti kaksno uro ali pa dve nasega casa, da jim pripravimo kaj za pod zob...

IceIceBaby ::

Še en predlog. Japonska restavracija Sushimama na wolfovi. Vse skup je bolj majhno pa precej drago, ampak hrana je pa zanimiva. Kuhar, ki dela sushi je iz japonske in kar obvlada :) Meni je ful všeč in greva s punco skoraj vsak teden.

kiFni ::

Meni se tale zdi primerna. Tam sem bil, in mi je blo všeč. V kotu Pancho brenka na kitaro.

klemen22 ::

Najbolj da jo pele kar v menzo v Interšpar. Je dost romantično za žensko (sploh ko bodo razprodaje).
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

klemen22 ::

Hiša kulinarike == Manna?

Ja men se zdi da se reče poleg še Manna ja (to mislim tisto gostilno kjer greš za jesti po stopnicah gor, dol je pa kao en bar). Sam jest sm si zapomnu sam Hiša kulinarike. Sicer sem bil tam sam 2-3x tko da nisem ne vem kakšen poznavalec. Je pa kot smo že rekli vsa stvar precej snobovska.Tečno je ko nimaš menija pol ti pa tisti chief 10 minut govoriči kaj je danes za jesti pa podobno. Sicer je na splošno zelo v redu postrežba pa hrana in ambient. Samo se pa pripravi na astronomske cene (verjetno med najdražjimi v ljubljani).
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

WiseBear ::

Hvala za vse predloge. S punco imava rada bolj mehiško hrano, tudi špansko. Tako da bova izbrala eno izmed teh restavravij.

Lep pozdrav vsem.

bozicek ::

Jaz sem zelel iti (bom sel) v Mexico 1867 (tu se nisem bil). Planirano je bilo Novembra ampak zaradi obveznosti se ta stvar sedaj prestavi na Januar.

Je pa tako...Bil sem notri, mizo rezerviral, narocil kaj bova jedla. Ambient mi je bil vsecen, kelnerji tudi edino pri ceni se malce ustavi (ampak me ne bo ustavilo). Jedilnik sestavljen iz predjedi, juhe, glavna jed je prislo 15k. Brez pijace in brez sladice (to narociva naknadno). But fuck it...Cez 14dni sem tam.

Drugace pa se Via Bona. Tu mi je tudi bilo vsec
Darila letos samo za poredne

Zeberdee ::

Sicer ni v Ljubljani, toda "Oštarija", v hotelu TRST na Bledu je odlična (ribje jedi...). Cena je pa za dve osebi znosnih 8.000 SIT za dve juhi z repki, orado, postrvjo, dvema kozarcema vina ob vsaki jedi, ter cokoladni tris za konec.
Rezervacija potrebna.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slow food!

Oddelek: Loža
405933 (839) STASI
»

Kam odpeljati starse na kosilo ob mojem RD

Oddelek: Loža
288976 (8184) celada
»

Ljubljana: kje jesti kot študent? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6012764 (8569) suntrace1
»

spisek najprivlačnejših slovenskih restavracij (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5116225 (14806) hendriks
»

Katero gostišče obiskati?

Oddelek: Loža
289803 (9198) strictom

Več podobnih tem