Forum » Loža » Kam odpeljati starse na kosilo ob mojem RD
Kam odpeljati starse na kosilo ob mojem RD
bozicek ::
Bliza se moja okrogla obletnica rojstva in zato se spodobi povabiti svoje bliznje na kosilo/vecerjo.
Gre za cirka 9-10 ljudi (sestra in jebac, ata, mama, tasca, tast, jaz, punca, babi).
Hec je da s punco ponavadi hodiva v kitajske/mehiske restavracije zatorej nimam pojma o drugih gostilnah.
Racunajte da so starsi take sorte, da imajo do "eksoticne hrane" manjsi odpor.
Pac stara sola; zupa, krompir pa snicl na mizi ko se gre v restavracijo. Po moznosti pladenj varianta.
Skratka gostilne v LJ ali okolici kjer dobis dobro (pod tem mislim obilno na krozniku in dobro za pojest. Saj veste...Ta star bo samo cukast gledu ce bo dobil 1 krompir, odtenek mesa kjer vse skupaj lepo zgleda za v usta je pa...jah za en grizljaj)
malce gledam po netu....Berem da se je Cot poslabsal...Gruntam v smeri Jovo...tu pa se moje znanje glede gostiln konca...
Skratka gostilna...Po moznosti da dobis na plato (da ne naroca vsak posebej) ali pa vsaj kaj v tej smeri
Gre za cirka 9-10 ljudi (sestra in jebac, ata, mama, tasca, tast, jaz, punca, babi).
Hec je da s punco ponavadi hodiva v kitajske/mehiske restavracije zatorej nimam pojma o drugih gostilnah.
Racunajte da so starsi take sorte, da imajo do "eksoticne hrane" manjsi odpor.
Pac stara sola; zupa, krompir pa snicl na mizi ko se gre v restavracijo. Po moznosti pladenj varianta.
Skratka gostilne v LJ ali okolici kjer dobis dobro (pod tem mislim obilno na krozniku in dobro za pojest. Saj veste...Ta star bo samo cukast gledu ce bo dobil 1 krompir, odtenek mesa kjer vse skupaj lepo zgleda za v usta je pa...jah za en grizljaj)
malce gledam po netu....Berem da se je Cot poslabsal...Gruntam v smeri Jovo...tu pa se moje znanje glede gostiln konca...
Skratka gostilna...Po moznosti da dobis na plato (da ne naroca vsak posebej) ali pa vsaj kaj v tej smeri
Darila letos samo za poredne
Boeing ::
žabar, odlično ampak pricey...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
perci ::
Kopač, Kovač, Gorjanc, Breskvar, Narobe, Škof, Čad... Žabar je tut kul, ja.
Mogoče celo najbolj Gorjanc, po tem kar si napisal, da bi rad.
Mogoče celo najbolj Gorjanc, po tem kar si napisal, da bi rad.
TekO ::
Ponvica - cene dokaj ugodne, imajo kosila, plošče (ribje zadeve, mešano meso), pice, za parkirat več kot dovolj prostora, konkretne porcije. In zlo prijazno osebje:) Uglavnem meni osebno celo boljše kot pri Kopaču in Gorjancu, ki sta v njeni bližini.
Ideas are bulletproof.
Okapi ::
Jovo je čisto v redu za take zadeve. Ali pa celo kar Jurman. V bolj fensi oštarijah se ta stari po mojih izkušnjah ne počutijo najbolje, če jih niso navajeni. Drugače se je pa svoje dni dobro in obilno jedlo recimo pri Zgornjem Kirnu, ampak se bojim, da se jim je bolj v snobovsko smer obrnilo (lahko se pa tudi motim).
O.
O.
Gladi ::
nejcek74 ::
jaz za gostilne vedno pogledam na mladinin konzum
Pri oceni vedno upoštevajo tudi kaj gostilna hoče biti (kiosk-kmečki turizem-oštarija-finoča).
Drugače pa se sam na veliko izogibam gostilnam v centru Lj. V vsakem primeru boš plačal k budala, težko pa prideš do dobre hrane (seveda so tudi svetle izjeme). Osnovno se mi zdi tole: v nižjem in srednjem razredu se držiš klasične slovenske ali srbske kuhinje kuhinje in pogojno indijska/tajska/kitajska (ker itak ne moremo delati primerjave), izogibaš se raznih toskanskih, morskih ipd sranj. V višji cenovni razred pa greš itak samo na priporočilo, pa potem ko si že malo preobjeden domačih dobrot. Razen če se misliš pred sestrinim jebačem postavljat, da maš večjo denarnico kot on.
Pri oceni vedno upoštevajo tudi kaj gostilna hoče biti (kiosk-kmečki turizem-oštarija-finoča).
Drugače pa se sam na veliko izogibam gostilnam v centru Lj. V vsakem primeru boš plačal k budala, težko pa prideš do dobre hrane (seveda so tudi svetle izjeme). Osnovno se mi zdi tole: v nižjem in srednjem razredu se držiš klasične slovenske ali srbske kuhinje kuhinje in pogojno indijska/tajska/kitajska (ker itak ne moremo delati primerjave), izogibaš se raznih toskanskih, morskih ipd sranj. V višji cenovni razred pa greš itak samo na priporočilo, pa potem ko si že malo preobjeden domačih dobrot. Razen če se misliš pred sestrinim jebačem postavljat, da maš večjo denarnico kot on.
Ejsi_Disi ::
Kopač, Skaručna?
Pa glih na vrhu ti je napisal, da cilja bolj na tradicionalno gostilno. Skaručna je slow food tip gostilne, kjer imajo vsaj 5 hodov.
Mogoče gostilna Jelen.
Rock n' roll ain't noise pollution!
Neon Dei ::
Mi z družino zadnje čase ob kakšnih priložnostih hodimo samo v Jurmana. Nas še niso razočarali. Ni to neka super fina gostilna, ampak natakarji so prijazni, hrana je dobra in je je ogromno (pomembno), pa še zastonj zbirko kozarcev si delamo z njihovimi zastonjskimi.
"Honest disagreement is often a good sign of progress."
-Mahatma Gandhi
#000000 ::
Gostilna Gašper porcije take da bo fotr dol padu takoj ti folijo prnesejo (ker vedno kdo kej dam odnese) porcija kalamarov pride v skledi podobni kot jo ima 4 članska familija za solato, omaka z jurčki v podobni količini itd.
drgač pa če greš k Micki na litijsko tud nauš nč falil.
drgač pa če greš k Micki na litijsko tud nauš nč falil.
Vajenc ::
Gostilna Janežič ima vrhunskega pohanega pšanca. Dobra gostilna je tudi Kašča Mrlačnik na Brezovici, kjer se čuti, da ni hrana na hitro skup spacana + imajo eno boljših malvazij (Marinko Rodica). Tudi "nova" gostilna Šestica ima zelo dobro domačo hrano, kjer imajo npr. domačo zalenjavo od ljubljanskega kmeta ...
Edit: v Kašči Mrlačnik ne naročajte pizze! Dobre (imo) pizzarije v Lj+okolica pa so Piazza, Foculus, Kaval, Favola, Tunel, Garaža (na rudniku), Boter (na Vrhniki) ...
Edit: v Kašči Mrlačnik ne naročajte pizze! Dobre (imo) pizzarije v Lj+okolica pa so Piazza, Foculus, Kaval, Favola, Tunel, Garaža (na rudniku), Boter (na Vrhniki) ...
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()
d0rK ::
Kopač, Skaručna?
Pa glih na vrhu ti je napisal, da cilja bolj na tradicionalno gostilno. Skaručna je slow food tip gostilne, kjer imajo vsaj 5 hodov.
Ne vidm da bi kjerkoli napisal "tradicionalna gostilna". Isce domaco gostilno.
E hvala hvala za vse predloge...
ze vidim da bom celo popoldne na sihtu po netu gledal in prebiral o teh predlogih katere ste dali
ze vidim da bom celo popoldne na sihtu po netu gledal in prebiral o teh predlogih katere ste dali
Agent47 ::
Če ste za srbsko - velik mesa in dobrega žara - gostila Portal. :)
I see her cry and I see her frown, I look at the condom and it's all brown...
Ejsi_Disi ::
Kopač, Skaručna?
Ne vidm da bi kjerkoli napisal "tradicionalna gostilna". Isce domaco gostilno.
Ja no, saj. Skaručna to definitivno ni.
Rock n' roll ain't noise pollution!
JanezekNovak ::
BTW tale Gašper je res, da je porcija OGROMNA, a tud hrana ni bogve kej!
Tako, da raje pelj familijo kam drugam, Kopač je bila recimo dobra opcija!
ps: Mi smo nazadnje šli v http://www.grm.si/ na Viču, sam je melo bolj fancy varianta!
Tako, da raje pelj familijo kam drugam, Kopač je bila recimo dobra opcija!
ps: Mi smo nazadnje šli v http://www.grm.si/ na Viču, sam je melo bolj fancy varianta!
http://www.euroairsoft.com/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: JanezekNovak ()
WarpedGone ::
Resne gostilne v meniju NIMAJO "vegetarijanski krožnik". Meh ...
Zbogom in hvala za vse ribe
Zdej (malce prej) mi je padlo v glavo da imamo tudi na nasem koncu dve kolikor toliko "znani" gostili.
V Grosuplju je Pr Atku, ter v Sentvidu Pri Japu
Komu znano?
V Grosuplju je Pr Atku, ter v Sentvidu Pri Japu
Komu znano?
MadMicka ::
Matako, 10 in pol do kolen ne seže Harambaši. Niti po ambientu, niti po čevapčičih in kajmaku. 10 in pol je povprečna zadeva, Harambaša pa res izstopa v pozitivnem smislu. Včasih so mel še boljše čevapčiče, pa jim je kuhar ušel v Bosno :)
Glede gostiln je pa tako, da takšnih, kot jih iščeš, je res precej, so jih že gor naštel.
Glede gostiln je pa tako, da takšnih, kot jih iščeš, je res precej, so jih že gor naštel.
celada ::
Jovo je čisto v redu za take zadeve. Ali pa celo kar Jurman. V bolj fensi oštarijah se ta stari po mojih izkušnjah ne počutijo najbolje, če jih niso navajeni. Drugače se je pa svoje dni dobro in obilno jedlo recimo pri Zgornjem Kirnu, ampak se bojim, da se jim je bolj v snobovsko smer obrnilo (lahko se pa tudi motim).
O.
Še vedno se in čeprav bi sodeč po avtomobilih parkiranih pred gostilno rekel da so šli čist v snobovske vode cene niti niso pretirane. (Porcije naj bi bile tudi še precejšne)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dobra oštarijaOddelek: Loža | 4363 (3458) | dope1337 |
» | dobra gostilna malo izven LJOddelek: Loža | 6846 (5893) | Machete |
» | Slow food!Oddelek: Loža | 6119 (1025) | STASI |
» | Kvalitetna gostilna v Ljubljani ali okoliciOddelek: Loža | 6129 (5832) | JohanP |
» | Katero gostišče obiskati?Oddelek: Loža | 9933 (9328) | strictom |