Forum » Omrežja in internet » Razdalja 500m in net
Razdalja 500m in net
sonyboy ::
Zdravo!!!
Imam eno vprašanje... Imam internet adsl, katerega bi rad delil z kolegom, ki je oddaljen od mene okrog 500m. Hiša je direkt tako, da se vidi od mene do njega čist lepo pa ravnina je. Zanima me kako bi bilo najboljše narediti lan povezvo? Hvala za vsak odgovor!!!
Imam eno vprašanje... Imam internet adsl, katerega bi rad delil z kolegom, ki je oddaljen od mene okrog 500m. Hiša je direkt tako, da se vidi od mene do njega čist lepo pa ravnina je. Zanima me kako bi bilo najboljše narediti lan povezvo? Hvala za vsak odgovor!!!
SonyBoy
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
SimplTech ::
Če med tabo in kolegom ni preprek (drevesa al kakoli podobnega) potem bi moglo laufat. Ti rabiš WLAN router, kolega pa WLAN PCI kartico. Pa seveda 2 usmerjeni anteni in zadeva more laufat.
Več info najdeš na temle specializiranem forumu: WLAN-SAT forum
Dober Wlan router je ASUS WL 500g Deluxe (info tukaj: Asus WL 500g Deluxe), vredu in poceni PCI WLan kartica je pa CANYON WF511(info tukaj: CANYON WF511).
Antene pa lahko naročiš tu: WLAN antene (ob naročilu navedi katero opremo uporabljaš, da ne bo problemov s konektorji).
Več info najdeš na temle specializiranem forumu: WLAN-SAT forum
Dober Wlan router je ASUS WL 500g Deluxe (info tukaj: Asus WL 500g Deluxe), vredu in poceni PCI WLan kartica je pa CANYON WF511(info tukaj: CANYON WF511).
Antene pa lahko naročiš tu: WLAN antene (ob naročilu navedi katero opremo uporabljaš, da ne bo problemov s konektorji).
SimplTech ::
Imaš pa dober članek o osnovah tule Kaj kupiti za vašo mrežo!!!
P.S. Če boš postavljal brezžično mrežo, ti priporočam da ustrezno poskrbiš za varnost le-te. Priporočam ti preden greš stvar izvajat v praksi, da si prebereš malo teorije. Dobra članka sta tale: Wireless home networking in za varnost brezžičnega omrežja tale: Securing Your Wireless Network
P.S. Če boš postavljal brezžično mrežo, ti priporočam da ustrezno poskrbiš za varnost le-te. Priporočam ti preden greš stvar izvajat v praksi, da si prebereš malo teorije. Dobra članka sta tale: Wireless home networking in za varnost brezžičnega omrežja tale: Securing Your Wireless Network
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Router mi moti miškoOddelek: Pomoč in nasveti | 1031 (676) | Scorpia |
» | Wireless router canyon cn-wf514Oddelek: Omrežja in internet | 7333 (5338) | jancus |
» | AntenaOddelek: Omrežja in internet | 1552 (1353) | Spajky |
» | kter Wi-Fi kuptOddelek: Kaj kupiti | 3603 (2368) | trnvpeti |
» | slika brezžičnih omrežijOddelek: Omrežja in internet | 2267 (1946) | pujsek_ |