» »

Antena

Antena

Jakup ::

Zanima me ce kdo ve kaj o tej anteni: http://www.comshop.si/article.asp?Artic.... zanima pa me natančno kako daleč lahko oddaja signal ( v metrih).
link do strani: http://www.cushcraft.com/Wireless_Produ...

sam se osebno ne spoznam v te specifikacije, bi pa rad vedel kako daleč nese.

Spajky ::

ta-najmočnejša 6dBi enkrat dlje kot navadna defolt antenca na odprtem prostoru vidne razdalje ... Zakaj pa sploh rabiš in kaka je prostorska situacija bolj podrobno .. 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Jakup ::

rabim da približno 1 km (mogoče manj) oddajam internet. pa je ta poceni. zanima me ce se splača kupiti. vmes pa je samo reka tako da je sama zračna linija čista.

Spajky ::

Si rekel, da je vmes samo reka, pomeni, da boš imel vse kliente (frende) približno na eni strani in ne vse naokoli ter boš rabil samo za tvoj i-Net frendom posredovat (priden, omogočat drugim, da se rešijo dragih tel.računov; lepo :D ). Mogoče je povsem brezveze metat denar za (kupljene) antene, torej povej še info:

- v kakem kotu (°) horizontalno in vertikalno maximalno, bodo od tebe vsi ti tvoji frendi in koliko jih bo ter kako misliš oddajat; ruter? in kaki, a ima več antenc in ali so snemljive ali je kaka Linux stara mašina s PCI kartico kot ruter etc? Kje bo postavljen, a hočeš tudi ti iz njega imet wifi za laptop i-Net npr. ipd. Ali so v bližini tudi druge wifi točke; ali je to podeželje etc.

Jest ne znam brat misli; kaka detaljna skica linkana pa ne večja od 800x600/16 jpg bi znala tudi pomagat pri nasvetih. 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

shock ::

Eno stvar ti priporočam, in to je da si ti in tvoji frendi naredite kako biquad anteno sami. Zakaj? Zato ker boste prešparali ogromno denarja. Tista tam antena je po domače rečeno zanič. Biquad antena ima 12 dbi dobitka pa še realno nese 1 km brez problema (če imata obe strani biquad). Cel materjial ki te pride stat je cca 2-3 k in še to je tako draga ker stane samo konektor 2k.

shock ::

No če pa že hočeš daj meni 20k, pa ti naredim jst biquadko s konektorji in to celo 2. Aja tukaj seveda ni vštet koaksialc ki pride do antene, kot tista na sliki ki ti prodaja compshop.

Spajky ::

Tle si poglejte prve tri moje teme in še Tle si poglejte ..., pa se ni treba zezat z izdelavo biQuadke, ki najbolje narejena doma ima cca.11dBi, pol so pa še izgube na kablih/konektorjih, še posebej, če se bodo antene vidle med sabo in so lahko na okenski polici ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Spajky ()

Jakup ::

http://www3.shrani.si/o.php?maribor9924... tukaj je link do slike tlorisa. drugače pa signal gre z vrha stavbe, ki ima 7 nadstropij in sega čez reko do stavbe, ki ima 3 nadstropja med stavbama je drugače 600 m in ne 1 km kot sem sprva mislil. priklopil bi pa na čim cenejši način; mislim da je z ruterjem to najcenejše. če ima kdo kakšen drug predlog, ki je cenejši a zanesljiv mi prosim naj pove.

tintorel ::

Jaz sem s tole antenco
http://jj.dormard.free.fr/Frisko.htm
dosegel 800m. Wlan kartica je CANYON WF 511. Kabel 4 metrov H155.
Enostavna za narest.

Pozabu:
Moč signal 50%+, kvaliteta signala 80%+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tintorel ()

Spajky ::

jest bi nabavu TpLink TL-WR642G, za kliente pa ali CANYON CN-WF 511 ali Canyon CN-WF 518 ; pol za pojačat Ruter antenco eno piškot škatlo odzadi (oz.ruterjevo anteno not na 3cm daleč od dna), za ostale kliente v onem bloku čez Dravo pa tudi kaj podobnega; saj sem dal oni prvi link za si pogledat; kako pojačat zadeve takorekoč zastonj za Telebane z dobrimi uspehi. Opremo nastavi na stari B standard, pa bo delalo ko bok za šerat Net. Če se jest lahko priklopim na nekaj km :D ...

@ tintorel : ona antenca, če je bla dobro narejena ima enih 7dBi, od tega pol si zgubil na kablu in konektorjih ... Bi blo bolje, če bi dal ono original antenco v konzervo (linke si si valjda pogledal) :D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WI-FI: zakonske omejitve

Oddelek: Omrežja in internet
103531 (2978) BlueRunner
»

Wireless teorija

Oddelek: Omrežja in internet
92836 (2436) BCSman
»

Router, adsl, WiFi..

Oddelek: Omrežja in internet
112039 (1944) OmegaBlue
»

kter Wi-Fi kupt

Oddelek: Kaj kupiti
433482 (2247) trnvpeti
»

Modifikacija WLAN kartic (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
588093 (5917) pujsek_

Več podobnih tem