Forum » Hlajenje in modifikacije » eheim crklna
eheim crklna
tec ::
Danes sem menjal impeler, ki sem ga dobil, ker je stari ful ropotal in sedaj pumpa ne dela vec.
Ko jo zalaufam sploh ne potegne vode. Ce rocno vlijem, pa zacne spricat, sam potegnit je noce, tudi ce je voda v pretoku. Impeler se na osi lepo vrti. Sem probal na hitro tudi brez pokrova, pa se impeler vrti ful na hitro. Ko zaprem, pa sicer dela...sam ni nic od nje.
Impeler sem ze 10x razdru in sestavil, probal starega in vse mogoce, pa nic ne pomaga.
V cem bi lahko bil problem? Sicer sem ze narocil novo, ampak to dobim sele v soboto, tko da sem do tedaj brez masine. Menda ne rabim govort, kako neprijetno je to.
Torej, ce ima kdo kaksno idejo...lepo prosim.
Hvala
Ko jo zalaufam sploh ne potegne vode. Ce rocno vlijem, pa zacne spricat, sam potegnit je noce, tudi ce je voda v pretoku. Impeler se na osi lepo vrti. Sem probal na hitro tudi brez pokrova, pa se impeler vrti ful na hitro. Ko zaprem, pa sicer dela...sam ni nic od nje.
Impeler sem ze 10x razdru in sestavil, probal starega in vse mogoce, pa nic ne pomaga.
V cem bi lahko bil problem? Sicer sem ze narocil novo, ampak to dobim sele v soboto, tko da sem do tedaj brez masine. Menda ne rabim govort, kako neprijetno je to.
Torej, ce ima kdo kaksno idejo...lepo prosim.
Hvala
Eddy ::
Pomoje si narobe impeler noter dal, tako da je nekako stisnjen in se ne more vrteti.
Ker če vrti brez pokrova potem mora tudi z...
Ker če vrti brez pokrova potem mora tudi z...
www.ekwaterblocks.com
tec ::
Kako narobe..sej je sam ena varianta.
Na spodnji strani je gumjast zatic, potem keramicna os in na njo impeler. Vetrnica na vrhu gleda ven v tistem obrocu, kjer se naj bi pretakala voda. Na zgornji del osi gre se en gumjast zatic, ki se namesti na pokrov. Vse skupaj navijem in ko prizgem sicer dela...sam ful bogo.
A sem kej spustil?
Popravek:
Pravkar ugotovil, da je novi impeler za milimeter daljsi, zato se ni mogel vrtet. Starega sem sedaj cisto ocistil in mu zamenjal os od tanovega pa sedaj lepo deluje. Tudi glasen ni vec, kot prej, ceprav dvomim, da bo taka tudi ostalo.
Na spodnji strani je gumjast zatic, potem keramicna os in na njo impeler. Vetrnica na vrhu gleda ven v tistem obrocu, kjer se naj bi pretakala voda. Na zgornji del osi gre se en gumjast zatic, ki se namesti na pokrov. Vse skupaj navijem in ko prizgem sicer dela...sam ful bogo.
A sem kej spustil?
Popravek:
Pravkar ugotovil, da je novi impeler za milimeter daljsi, zato se ni mogel vrtet. Starega sem sedaj cisto ocistil in mu zamenjal os od tanovega pa sedaj lepo deluje. Tudi glasen ni vec, kot prej, ceprav dvomim, da bo taka tudi ostalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tec ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A je normalno da Hydor Seltz L30 močno vibrira?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1684 (1078) | Gajba |
» | Vodna pumpa ropota (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5317 (4563) | SuperHik |
» | Problem z pumpo!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1871 (1553) | DominusSLO |
» | Pumpa kaput!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2475 (1516) | Tugo |
» | Hydor Seltz L30-2 = glasnaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1999 (1819) | Eddy |