» »

easy pic 3

easy pic 3

svigi ::

zivjo

ali veste kje lahko dobim testno plosco "easy pic 3" pri nas ali kje v tujini(avstrija)
Sem probal v HTE-ju pa jih "trenutno" ne morejo dobiti...

Hvala

tonic ::

hmm, ne

jaz sem se pred kratkim začel ukvarjat z 16F84 in sem ga hitro pogruntal (brez teh development plat... čeprav so pa zelo lepe na pogled :D ), pa še verjetno se več naučiš zraven, ker sestaviš in razstaviš vezje 50x na dan; potem že na pamet sestaviš neko vezje in napišeš program za njega

narediš si programator (so čist simpl vezja; jaz mam nekega JDM programmer al nekaj takega)... pa najprej pogruntaš če ti sploh programator dela... potem ko si enkrat to urediš pa greš vezja gruntat

vse skupaj se seveda dogaja na navadni testni ploščici s kablčki; imam si pa še v planu naredit "osciloskop" na soundblaster (za kontrolo signalov na PICu), ker je z navadnim multimetrom kr težko merit (ker ura skoz teče :D ); zato si sedaj najprej na izhode vežem navadne LEDike, da vidim če vezje sploh dela tist kar bi moralo

lp,
Toni

zcetrt ::

Se strinjam. Sam imam DiyK150 programator, na internetu dobiš shemo in ga narediš. Sam ga imam na eni četrtini protoboarda, kar me zaenkrat še ne moti toliko, da bi šel delati vezje. Tu mi pač super dela pa še poceni je :)

Navadiš se lahko vse s tem in potem pač delaš lastna vezja, ki so efektivnejša.
4.

Loki ::

mah protoboard ti od zacetka poenostavi zadeve in se hitreje ucis (programiranja). ce imas interes, se bos digitalne elektronike naucil itak sam, proto gor ali dol.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pametna elektronika v sobi

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
132983 (2511) Karen
»

Kontrola preko USB

141414 (1089) Pyr0Beast
»

programiranje procesorja (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

50536653 (26054) icek
»

Razlika med pic in dspic

332258 (1807) tonic
»

Kako diy binarna ura

213409 (3063) Mikron

Več podobnih tem