» »

Izjušnje in predlogi pri nakupu Brezžičnega usmerjevalnika

Izjušnje in predlogi pri nakupu Brezžičnega usmerjevalnika

GregaG ::

Kot že v samem naslovu rečeno, me zanimajo vaši predlogi in nasveti pri nakupu zanesljivega routerja.
Omrežje bi si delil z sosedom, oddaljenim 25m, med nami pa so tri stene (ne pretirano široke).
Kupujem ga v cenovnem rangu od 15-25 tisoč tolarjev.

Vem, da je že bilo dosti napisano o wi-fi na forumu, a med tem časom je že dosti novih stvari na tem področju.
Sam se zanimam za Linksys, a novejši modeli ne podpirajo zamenjave firmware, kar je korak nazaj...
Prosim za pomoč!

bepapa1 ::

Asusov router WL-500g Deluxe mislim, da je cenovno in kvalitetno trenutno najugodnejša varianta.
poldi

Gwanaroth ::

Jaz trdim pa, da je Linksys WRT54GS
Lights often keep secret hypnosis..

_marko ::

A lahko ta router povežeš na en računalnik direkt z kablom, drugega pa prek wlana?
Zanima me, če ima te priključke ali ima samo za wlan.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _marko ()

Crimson_Shadow ::

A je tale WRTG54GS osnovan še na starem modelu in ne na "ta novem okleščenem" WRT54G-ju? Tako, da se na ta GS model naložit "modificirane" firmware?
We create worlds

Zgodovina sprememb…

Dark Angel ::

Sam imam WRT54GS verzijo 1.1. Sam ti tudi priporočam verzijo 1.1. Kupil sem ga pred kakšnim mesecem in pol pri enna.

Gor laufa linux, ima največ rama/flasha in lahko prosto nalagaš firmware.

Dobra stran za firmware: www.dd-wrt.com

Z njim sem ZELO zadovoljen. Iz 4. nadstropja bloka vleče bočno čez blok (vsaj 4 stene + zračna razdalja) v avto in se poveže z 18 mbit/s. :)

elToro ::

Na Asusu imaš dva USB porta (če odpreš škatlo in malo polotaš pa še dodatna dva in še dva serijska) kar lahko porabiš za praktično karkoli kar podpira Linux. Tako maš lahko spodoben web (ftp) server (+PHP) na prenosnem USB disku, web usb kamero, ki lahko pošilja slike po mailu ob premikanju v prostoru, seveda tudi tiskalnik. Ima 200MHz procesor in 32MB RAM-a (lahko dodaš swap na usb disku).
To je tudi edina prednost pred Lynksysom. Če ti zgoraj našteto ni pomembno je odločitev jasna.

Dark Angel ::

elToro: Moj WRT54GS v1.1 ima tudi 1 usb izhod/vhod :p
Pa 64 (al 32 - to nisem zdej siguren ker nisem doma) mb. Kakšna je zdej prednost?

Kakorkol oba sta spodobna ruterja (za razliko oz zadevic za 10k SIT), še vedno pa nista na nivojih 50k+ SIT routerjev...

Pri ruterjih še vedno velja da dobiš tolk kot plačaš... Najbolj se ti to pozna pri P2P programih (mula, torrent, ...)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri router priporočate

Oddelek: Omrežja in internet
394121 (2546) Mesar
»

Kateri brezžični router kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
407976 (5847) OmegaBlue
»