Forum » Omrežja in internet » Linksys 54gs
Linksys 54gs
Tonći ::
Imam namen nakupa tega ruterja! Stvar je taka da bi dav vrjetno kak drug firmware ampak rabiš starejše verzije, ki jih je vrjetno težko dobit! Torej če je kdo kupoval ali ima ta ruter ali vam ga je vspelo nadgraditi?? nadgradil bi na dd-wrt! Kje bi se dalo dobit kakšno mal starejšo verzilo npr. v2? Na bolhi ni! RAZLIKA GL IN GS?
Senitel ::
Izogni se temu čudu in vzemi GL verzijo. GL je strojno boljša kot novejše verzije GS, z drugimi firmware-i pa tudi softwaresko mnogo močnejša.
Sam kakšna je pa razlika v signalu? Trenutno imam GS na posodo in mi ne pokriva moje sobe, zardi 2 železobetonskih nosilnih sten (živim v bloku) oz je signal slab! Drugge po stanovanju kar lepo lovi! Je GL občutno slabši oz signal? Nebi ravno povečeval moči oddajanja!
Senitel ::
Glede signala sta oba routerja identična. Lahko pa pogledaš še za Buffalo WHR G54S, ta model ima nekoliko boljši wireless.
Spc ::
Najboljši model je WRT54GS ver. 1.1
Obvezno mora biti verzija 1.1 ker verzije nad 3.0 so drek.
Dobiš pa jo tukaj:
WRT54GS - v1.1 (32MB RAM-a, 8MB Flash-a)
Vseskupaj z poštnino te pride na 74.2€
WRT54G - Info
Razlika je samo v SpeedBoosterju oz. BroadCom-ovemu Afterburnerju, ki je vgrajen v vsak router pač originalen firmware ga ne podpira pri GL verziji .. tako, da v bistvu ko kupiš GS verzijo plačaš več denarja samo za firmware.
Z SpeedBooster-jem / AfterBurner-jem dobiš večjo hitrost ponavadi tam do 33Mb/s medtem ko pri navadnih verzijah dobiš nekje 20Mb/s
Obvezno mora biti verzija 1.1 ker verzije nad 3.0 so drek.
Dobiš pa jo tukaj:
WRT54GS - v1.1 (32MB RAM-a, 8MB Flash-a)
Vseskupaj z poštnino te pride na 74.2€
WRT54G - Info
Trenutno imam GS na posodo in mi ne pokriva moje sobe
Razlika je samo v SpeedBoosterju oz. BroadCom-ovemu Afterburnerju, ki je vgrajen v vsak router pač originalen firmware ga ne podpira pri GL verziji .. tako, da v bistvu ko kupiš GS verzijo plačaš več denarja samo za firmware.
Z SpeedBooster-jem / AfterBurner-jem dobiš večjo hitrost ponavadi tam do 33Mb/s medtem ko pri navadnih verzijah dobiš nekje 20Mb/s
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
GS 1.1 ima za 16MB več rama in 4MB več flasha.
GS ima podporo za afterburner medtem ko GL nima.
Če daš recimo DD-WRT na GL gor bo pa tudi GL imel vse možnosti GSja tako, da edina razlika ostane v hitrejšem processorju, več RAMA in več FLASHa v GS verziji (samo mora bit obvezno 1.1 verzija.)
GS 1.1 ima dosti večji performance kot GL.
GS ima podporo za afterburner medtem ko GL nima.
Če daš recimo DD-WRT na GL gor bo pa tudi GL imel vse možnosti GSja tako, da edina razlika ostane v hitrejšem processorju, več RAMA in več FLASHa v GS verziji (samo mora bit obvezno 1.1 verzija.)
GS 1.1 ima dosti večji performance kot GL.
Zgodovina sprememb…
GS (1.1) verzije se v slo ne da več dobit! Iz tujine pa nom kupvov!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tonći ()
No to se sam odloči.
Ta človek na ebay-u je 100% zanesljiv ker sem že kolegom vzel GS 1.1 in sem takoj dobil.
Ta človek na ebay-u je 100% zanesljiv ker sem že kolegom vzel GS 1.1 in sem takoj dobil.
OldSkul ::
Spc, sm pozabu si povedat, da mora tud sprejemnik na PCju podpirat afterburner. Tistih več rama, pa tudi ne rabiš. GL isto dela tudi brez toliko rama.
Kar kupi naj GL verzijo. Ne vem zakaj bi naročal GS verzijo iz Britanije, ko pa ne pridobiš skoraj ničesar.
lp
Kar kupi naj GL verzijo. Ne vem zakaj bi naročal GS verzijo iz Britanije, ko pa ne pridobiš skoraj ničesar.
lp
Matty ::
vse lepo in prav, samo treba se je zavedati, da so ti GSji "refurbished"...
Torej, nekoč je bilo rabljeno in vrnjejo zaradi kakršnegakoli razloga, obnovljeno in se sedaj spet prodaja. Garancijo imaš isto kot pri novem, je pa lahko da bo zadeva "vizualno" obravljena, ne bo originalnih škatel in podobno... pač, nekoč je bilo rabljeno...
No, jest imam tega GS 1.1 (že praktično 2 leti) in se mi zdi OK router... tisti S zraven je praktično neuporaben, saj moraš imeti potem tudi wifi kartico, ki podpira GS... Ampak vseeno, deluje mi stabilno in se ne sesuva... zdej je pa gor DD-WRT RC1 v.24 (deluje kot repeater)... no, zdej sem ravno opazil, da je ze gor RC3... tko da... bo treba to gor naloziti... :))
Torej, nekoč je bilo rabljeno in vrnjejo zaradi kakršnegakoli razloga, obnovljeno in se sedaj spet prodaja. Garancijo imaš isto kot pri novem, je pa lahko da bo zadeva "vizualno" obravljena, ne bo originalnih škatel in podobno... pač, nekoč je bilo rabljeno...
No, jest imam tega GS 1.1 (že praktično 2 leti) in se mi zdi OK router... tisti S zraven je praktično neuporaben, saj moraš imeti potem tudi wifi kartico, ki podpira GS... Ampak vseeno, deluje mi stabilno in se ne sesuva... zdej je pa gor DD-WRT RC1 v.24 (deluje kot repeater)... no, zdej sem ravno opazil, da je ze gor RC3... tko da... bo treba to gor naloziti... :))
vse lepo in prav, samo treba se je zavedati, da so ti GSji "refurbished"...
Res je.
Naročil sem že dva za kolega .. dela boljše ko novo.
Spc, sm pozabu si povedat, da mora tud sprejemnik na PCju podpirat afterburner
Skoraj vse kartice danes to podpirajo samo broadcom-ov chipset morajo imeti.
Aja pa vista ne podpira AfterBurnerja.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri brezžični router kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 7961 (5832) | OmegaBlue |
» | routerOddelek: Omrežja in internet | 977 (823) | OmegaBlue |
» | Dodatna dostopna točkaOddelek: Omrežja in internet | 3211 (2863) | Spc |
» | Katera mrežna kartica za Linksys WRT54 Gs ?Oddelek: Kaj kupiti | 1493 (1373) | maticm |
» | WRT54GS ali WRT54GL router?Oddelek: Omrežja in internet | 2754 (1893) | amigo_no1 |