» »

signal UMTS

signal UMTS

primo7 ::

MI lahko kdo pove kako je pri njemu UMTS signal. Pri meni je zelo slab. Recimo v centru Kopra je, ko sem doma na Markovcu cca 1km zračne linije (Koper vidim z balkona), pa ga ni več. Pa čeprav sem precej notri po mapi Mobitela o pokritosti UMTS signala. Pravijo, da je pokritega skoraj 70% prebivalstva, pa vendar je po mojih iskušnjah ta UMTS en velik nateg. Še tam ko ti kaže, da je signal in ko začneš pošiljat kakšno večjo datoteko, te skoraj vedno sredi pošiljanja vrže na GPRS ali pa ven. Ni problema ko pošiljaš kaj iz zabave, vendar ko moraš službeno kaj poslat v določenem času se sploh ne moreš zanesti na UMTS. Na obali sem preiskušal z Nokio 6680 in z SE K600i. Imel sem občutek, da Nokia večkrat preklopi na UMTS. Vendar kot sem že rekel, tudi če imaš na mobilcu znak za 3G, še ni rečeno, da ga boš lahko uporabil. Kakšne so kaj vaše iskušnje.
Hvala in lep pozdrav!

klemen22 ::

V Ljubljani (v centru) kjer sem doma sem tut mel ene probleme z umts telefonom. Sej če si bil odzuni (ali na kakem hribu) je signal bil na MAX. Ko pa sem stopil v mojo sobo in sem za foro poklicu videocall pa je zablokiralo (to se je dogajalo ena 2 meseca) -> če sem šeč ven je delovalo. Skratka nič od nič. Vendar pa sedaj dela tip-top že ene par mescev. Zgleda da so infrastrukturo uštimal -> čeprav bi človek za Ljubljano mislu da tukaj pa ja ne bo problema. No pa včasih UMTS signal izgublja celo v ljublani in preklaplja neki. Skratka to ni še to.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

BigWhale ::

Jaz sem v kakem letu uporabe naletel samo na luknjo ali dve. Ni bilo nekih vecjih tezav. Vsaj v Mariboru ne.

primo7 ::

Štos je, da vsaj tukaj na obali ko si v centru mest še nekako deluje, čim pa grem na kakšen hrib (Markovec, Hrvatini, Marezige, Škofije...) pa signala ni.
LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys WRT54G3G

Oddelek: Omrežja in internet
374063 (1263) Vanadium
»

Simobilov internet unlimited preko gprs-ja se splača

Oddelek: Omrežja in internet
293636 (2601) tictac
»

Ljubljana in Maribor pokrita s Si.mobil UMTS signalom

Oddelek: Novice / Ostale najave
166002 (4629) NooB
»

Mobitelov internet???

Oddelek: Mobilne tehnologije
176134 (5586) ahac
»

Mobitel UMTS in Videotelefonija

Oddelek: Mobilne tehnologije
73062 (2836) ahac

Več podobnih tem