» »

USB na matični ARISTO AM627 ne deluje

USB na matični ARISTO AM627 ne deluje

rebro ::

Pozdravljeni!

Doma imam matično, ki je že kar v letih: proizvajalec Aristo, model: AM627EX.......plata še zmeraj deluje vredu, samo problem je, ker mi ne delata USB vhoda na njej (2*4 pini)(nikjer ni napetosti).....zanima me, če kdo od vas ve, kako se USBja vklopita, ali kaj naj naredim, da bosta delovala....koda plate je: 35-8831-02

SLIKA in PDF na strani:
http://www.ferrovelho.com/ftp_manuais/i...

LP ... Rebro

Lincolin ::

Pri mnogogih strankah kjer sem popravljal jim tudi USB ni delal in so kar naprej jamrale da ne morejo priklopiti tiskalnika, webkamere, zvočnikov skratka vse kar je priklopljeno na USB port.
Predlagam ti da greš v BIOS (ko zaženeš računalnik pritisni F1 ali DEL "odvisno od tvojega primera") in se notri malo sprehajaš dokler ne opaziš USB port - tam klikneš in moraš naštimati na USB -aviable.
Če še vedno ne bo to pomagalo malo preglej po matični če je kje JUMPER.
Samo mislim, da bi moral delati po prvem primeru :BIOS.

L.P. Grega

Azrael ::

Najprej v BIOSu poglej, če je USB vklopljen, običajno je ta možnost pod Chipset Features Setup. Če je USB vklopljen, ali te možnosti ni najti nikjer v BIOSu, OS pa zazna USB port, USB pa vseeno ne dela, je najverjetneje skurjena varovalka za napajanje USB portov, ker praviš, da ni nikjer napetosti. USB uporablja 5V.

Varovalka ni klasična steklena cevna varovalka, ampak je folijska, podobna diodi, včasih z oznako za kolikšen tok in napetost je, bele ali črne barve. Običajno ima oznako F x (x je neka številka, običajno enomestna). Najbr se nahaja se v bližini priključkov za USB, druga, ki je dobra, je za tipkovnico in PS2miško, lahko pa so celo 3 varovalke. Slika s tiste strani je slaba, zato ugibam, mogoče so v rdečem krogcu varovalke, ni pa to 100%.
Nekoč je bil Slo-tech.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asrock Z97 Extreme 6 USB porti ne delujejo

Oddelek: Pomoč in nasveti
71170 (608) darkolord
»

Gonilnik za čitalca kartic

Oddelek: Pomoč in nasveti
61638 (1565) bosslipxx
»

težave z računalom

Oddelek: Pomoč in nasveti
7980 (914) Good Guy
»

Tipkovnica

Oddelek: Strojna oprema
191538 (1298) Pyr0Beast
»

USB problem!

Oddelek: Pomoč in nasveti
182220 (1973) Swiwer

Več podobnih tem