Forum » Operacijski sistemi » suse 10 win xp dual boot
suse 10 win xp dual boot
clip ::
Kako najlažje narediti oz naložiti suse 10 na pc, ki že ima naložene win xp???
Če naložim na predlagano particijo c, ali izgubim oz mi formatira celotno particijo na katerih so naloženi xp ?
Hvala za pomoč.
Če naložim na predlagano particijo c, ali izgubim oz mi formatira celotno particijo na katerih so naloženi xp ?
Hvala za pomoč.
Pozdrav od Clipa
sverde21 ::
Hah bl težk ti nalagaš na particijo C, ker linux rabi svoj filesystem....
Naloži Win in med instalacijo ne nastavi 1 particije čez cel disk ampak pusti nekaj prostora "unlocated", nato pojdi installirat SuSE in izberi tam da instaliraš na novo, potem bo sam ustvaril ReiserFS(glede te te bo še vprašal) in SWAP particijo, nato sledi navodilom do konca, moralo bi ti naložit BP in, ko se računalnik zaganja bi moral imeti GRUB(vmesnik za izbiro OS) naložen
EDIT: nism vredu prebral tvojega posta.... če imaš že naložene windowse... imaš v suse installu možnost spreminjanja velikosti particij, zelo natančen vodič imaš že na namestitvenim CD ju v .pdf obliki tako da tisto najprej mal preglej, če nisi sigurn.
Naloži Win in med instalacijo ne nastavi 1 particije čez cel disk ampak pusti nekaj prostora "unlocated", nato pojdi installirat SuSE in izberi tam da instaliraš na novo, potem bo sam ustvaril ReiserFS(glede te te bo še vprašal) in SWAP particijo, nato sledi navodilom do konca, moralo bi ti naložit BP in, ko se računalnik zaganja bi moral imeti GRUB(vmesnik za izbiro OS) naložen
EDIT: nism vredu prebral tvojega posta.... če imaš že naložene windowse... imaš v suse installu možnost spreminjanja velikosti particij, zelo natančen vodič imaš že na namestitvenim CD ju v .pdf obliki tako da tisto najprej mal preglej, če nisi sigurn.
<?php echo `w`; ?>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sverde21 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Združitev particijOddelek: Pomoč in nasveti | 3139 (2775) | MIHAc27 |
» | free program podoben partition magic-uOddelek: Programska oprema | 2910 (1966) | izi12 |
» | [kubuntu] grub ne dela?Oddelek: Operacijski sistemi | 1141 (1073) | sverde21 |
» | Linux mi je zaklenil particijo!Oddelek: Operacijski sistemi | 2243 (1806) | Lincolin |
» | Strokovnjaki za XP...pomagajte!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1066 (786) | Lucas |