» »

Rabim pomoč pri PowerPoint-u

Rabim pomoč pri PowerPoint-u

V-i-p ::

A kdo mogoče ve, kako narediti uporabno animacijo v powerpointu? Animacijo lahko lepo naredim, ampak, ko jo dam v html datoteko, da bi bila vidna na internetu, animacije ni, ampak se pokaže samo kot slika? Kako shraniti, da bi bila animacija taka, kot je bila narejena, ne zgolj slika? Thx za odgovore! Lp!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

nemesis ::

ce te jaz prav razumem, bi ti rad v powerpointu naredil dolocen slideshow in ga potem exportiral v html ?! --> to raje kar takoj pozabi, ker ne gre

HTML je "programski" jezik, ki ti omogoca pregled samo teksta! tekst lahko malo oblikujes tako, da mu dolocis velikost, barvo, celo animiras ga lahko do dolocene mere (kolikor vem samo za IE). V HTML-ju za animacije in slike, ki se jih tako lepo vidi na webu uporabis samo tekstovni link do animacije. Animacije ali slike nikoli ne mores dobesedno vkljuciti na stran - do nje naredis samo link, ki ga potem tvoj browser prepozna in animacijo oz. sliko odpre...
Ce bi rad delal animacije in jih potem dajal na internet si omisli kaksen program, ki je temu namenjen. npr. Macromedia Flash. Vendar pa tudi za te programe potrebujes dodatek v browser, ki browserju pove kako "link" na animacijo prepozna oz. kako prepozna in vpelje samo animacijo.

Kolikor sem na hitro pogledal PowerPoint takega eksporta (za animacijo na webu) nima in je ne zna naredit. Zato ti enostavno tvori slike. Lahko pa se ti malo pogledas po helpu v tej smeri.

Predlagam ti, da si omislis drug program za animiranje. Lahko pa tudi tvoris posamezne strani predstavitve in potem dodas linke (iz prve na drugo stran; iz druge na tretjo itd.)

lp

p.s.
upam, da sem razlozil dovolj nazorno in razumljivo, ce ti se kaj ne bo jasno vprasaj


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Flash animacija čez cel zaslon se zatika

Oddelek: Programska oprema
81137 (904) marco09
»

Flash z grafičnim pospeševanjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
537089 (5729) Bakunin
»

Kako se vam zdi ta stran

Oddelek: Izdelava spletišč
292564 (1518) strictom
»

Iščem Izdelovalca spletne strani!!!!!!!!!!!

Oddelek: Izdelava spletišč
423051 (2186) Matev
»

S cim delajo kvalitetne Flash strani

Oddelek: Izdelava spletišč
61154 (1057) Ziga Dolhar

Več podobnih tem