Forum » Hlajenje in modifikacije » Hlajenje RAMov na grafični
Hlajenje RAMov na grafični
MIREL ::
Imam radeon 9800 navitega na 9800 pro. Gor imam tudi Arctic-Cooling VGA Silencer Rev. 3 ki hladi samo procesor, rame pa ne hladi! Zanima me, če je potrebno namestiti dodatne hladilnike za RAME. Imam nekaj naslednjega v mislih https://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cshop...
Prosil bi vse tiste, ki so že probali taksno hlajenje ramov naj mi svetujejo če zadeva deluje in če je sploh potrebno nameščanje teh hladilnikov
[edit: spremenil črke v naslovu; sid]
Prosil bi vse tiste, ki so že probali taksno hlajenje ramov naj mi svetujejo če zadeva deluje in če je sploh potrebno nameščanje teh hladilnikov
[edit: spremenil črke v naslovu; sid]
- spremenil: sid911 ()
mihec87 ::
Em jst bi raj uzel one ko si sam dal revoltec bga ram freezer razn kar je problem da vcasih dol padajo sam tut ni tak problem to ker tele so bolsi..
Black Metalc ::
Po pravici povedano tile heatsinki zlo mal pomagajo, sploh ce ne bos vmoda delal bos pridobil kvecjemu par mhz.
mihec87 ::
Voltmod se lahk dela razlicno ucasih je dovol da s svincnikom kj pobarvas ucasih je pa treba tut kj lotat po graficni kartici..
Res je da z temi hladilnik ne pridobis dost par mhz razn pa pac to da ramu mal olajsas zivljenje ker je pac mal bol mu hladno..
Res je da z temi hladilnik ne pridobis dost par mhz razn pa pac to da ramu mal olajsas zivljenje ker je pac mal bol mu hladno..
sirotka ::
am...a Arctic cooling ne pokvriva ramov? Vmes je tako malo placa, da ne vem če bo šlo kaj vmes?
dolenc ::
@Mirel, tiste hladilničke k si ti pripopal so super za tvojo grafo, tiste druge ki so bli predlagani, so pa za pravokotne rame, ne kvadratne.
Grejo pa takvadratni tud skupaj z articom, sam 2 je treba mal prisilt, ampak gre. Tko, da če misliš nabavt uzem tiste, hladijo tko kot morjo
Če je potrebno dat rebra gor pa sam poglej, če se skor spečeš na ramih, pol je fajn da maš kej hlajeno, če so pa sam topli, pa ni panike. Bo pa siguren "blagodejno" vplival na grafo če bo hlajena.
Grejo pa takvadratni tud skupaj z articom, sam 2 je treba mal prisilt, ampak gre. Tko, da če misliš nabavt uzem tiste, hladijo tko kot morjo
Če je potrebno dat rebra gor pa sam poglej, če se skor spečeš na ramih, pol je fajn da maš kej hlajeno, če so pa sam topli, pa ni panike. Bo pa siguren "blagodejno" vplival na grafo če bo hlajena.
sirotka ::
bo...ampk če maš čip dost hlajen, bojo tud rami dost hladni... ¸
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sirotka ()
tiborrr ::
Tocno tako kakor pravi sirotka. GPU je najvecji vir toplote na tiskanini, RAMi pridelajo skorajda zanemarljiv delez. Ce dobro hladis GPU posledicno dobro hladis RAM. Primer mojega ex-R9800: Z stock zracnim hlajenjem je sel iz 325/290(580DDR) na 390/365MHz (730DDR), ko sem pa mu namestil vodni blok, pa sem dosegel stabilnih 418/400MHz (800DDR).
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
sid911 ::
tiborrr, katere rame pa si imel na grafični?
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)
tiborrr ::
Samsung GC-33 (3.3ns, ergo 300MHz), samo to so pomoje itak bli relabeled GC-2A (2.8ns). Na drugi R9800SE pa sem imel Hynix AF-28 (2.8ns) in so sli takisto 400MHz. Na sedanji 6800LE imam enake AF-28 in gredo do 450MHz (2.75Vdimm, sem izmeril z multimetrom), torej 900DDR.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za s939/754? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 24725 (20622) | svetetko |
» | Ocena konfiguracijeOddelek: Kaj kupiti | 1246 (979) | ZeCHoW |
» | Cooler na grafi!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2269 (1918) | 5pellfire |
» | Hladilnik za axp2500+Oddelek: Kaj kupiti | 1415 (1382) | AndrewSmith |
» | Hlajenje Radeona 9800SE z čem?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1792 (1152) | steev |