» »

filtri proti prahu

filtri proti prahu

f(x)666:1888 ::

mene sam neki zanima
mam navadno kišto midi tower...[url=http://www.pcicase.co.uk/images/pc/cs11...
sam d ma 5 unih lukn za optično enoto...2 mam zasedeni
pol pa sm odprl une 3 proste, pa sm dubu lukno 12.5cmx14.5 cm, pa sm mel kšn mesc odprto, ps se mi je ful zaprašila kišta.
lih tkrt enkrat pa sm zamenu še hladilnik na procesorju : zalman 7000al/cu in na kišto uzadi dal še 2. venta zalman 80mm. napajalnik mam 80mm fan, k ga mislm tud v kratkem zamenat, na grafi pa je en sranje od gigabyta, k ma okol 40mm in ga tud mislm zamenat.
no uglavnm zdej sm hotu dt tm k je uspredi lukna en 120mm vent k ma okol 80m3/h pretoka, sam nevem kako bom ustavu prah d pride u kišto.
že zdej k je uspred sam lukna, pa sm dal eno železno mrežco čez (luknce so 1mm) se mi ful hitr zapaca filtrčk.
sam zanima kaj nej nrdim k bom dal notr še vent, pa bo še več prahu, a nej dam not filtr k bo mel mn velke "pore", al nej sploh nimam filtra, al kaj?

hvala za odgovore

tomic ::

ja odvisn kako mas nastimane wentilatorje! ti mors nastimat da ti en wentilator piha not en pa wn! ce bodo wsi pihal not se bo prahu hitr nabral!!!
tomic

f(x)666:1888 ::

ja una dva zalmana uzadi na kišti pihata vn, napajalni vent piha vn, notr, pa zaenkrat nuben sam mam pa namen nabavt unga 120mm k bi uspredi zaugu notr

sirotka ::

mah ni ga filtra, ki bi vs prah pobral. Pač kompresor pa spihat enkat na 2 mesca.

miko 55 ::

spihat ven ali posesat ali pa na cool pc kupit filter pa bo kul. sem ga uporabljal pa je rezultat bil viden že po enem tednu. dobiš ga cca 1 m na 2. pereš pod vodo posušiš pa je. če imaš centralno doma pa lahko začneš vlažit zrak pa bo isti efekt.

Izi ::

Najboljši in najcenejši filtri so še vedno ženski najlonski štumfi >:D
V vsakem primeru boš moral enkrat na mesec odpreti kišto in jo očistiti.
Precej je razlike ali je kišta na tleh (bolj prašna) ali na mizi (manj prašna).
Zelo pa pomaga, če boš enkrat na teden celo sobo, v kateri je računalnik, temeljito posesal :D

Spajky ::

Meni je enkrat letno več kot popolnoma dovolj (na mizi+štumfa)! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

pavka ::

Kar koli daješ vmes,naj bo filter al pa štumf,ti bo zaviral pretok zraka-posledično večja temp.
Več glav več ve!!!

Spajky ::

Ne za mnogo, če izbereš prav; jest mam 2 plasti narazen, najlon štumfe (hulahopke), ni opazit bistvenega porasta temperature ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siv prah mi povzroča strah

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
174073 (3019) gddr85
»

2 problema (glasnost in vročina)

142096 (1665) Jan987
»

Temp celerona

201464 (1173) experimetant
»

topel zrak iz rač.

221359 (1004) Neo32
»

L0S REzuLTAT0S TU !!! Vsi ki va moja majhna raziskava zanima kojci vržite uč na to ru (strani: 1 2 )

715378 (4440) texhex

Več podobnih tem