Forum » Operacijski sistemi » Neprestano samodejno resetiranje računalnika
Neprestano samodejno resetiranje računalnika
Caniggia ::
Pozdrav.
Imam problem z mojim računalnikom.
Vedno, ko želim zagnat kak film, glasbo ali brskam po internetu se računalnik resetira. Do tega pride takoj, ko neko stvar zaženem. Če pa z računalnikom ne delam nič pa se resetiranje ne izvede, tako da računalnik dela dneve in noči, če ne poženem katero izmed prej napisanih akcij.
Moj sum je okvara na matični plošči ali pa na ramu. Zanima me pa, če je kdo imel podoben problem in kako ga je rešil. Hvala.
---------------------------
1,3 Ghz Celeron
512 SDRAM
Imam problem z mojim računalnikom.
Vedno, ko želim zagnat kak film, glasbo ali brskam po internetu se računalnik resetira. Do tega pride takoj, ko neko stvar zaženem. Če pa z računalnikom ne delam nič pa se resetiranje ne izvede, tako da računalnik dela dneve in noči, če ne poženem katero izmed prej napisanih akcij.
Moj sum je okvara na matični plošči ali pa na ramu. Zanima me pa, če je kdo imel podoben problem in kako ga je rešil. Hvala.
1,3 Ghz Celeron
512 SDRAM
- spremenil: Caniggia ()
matrix2 ::
imam podoben problem sploh pri filmih, samo da meni se ne resetira, ampak samo ˝blue screen˝ saj enkrat na dan Tudi sam se sprašujem kaj bi to lahko bilo
knesz ::
Caniggia: zate bi dejal da preveri ventilatorje na CPU oz. temperaturo procesorja (Aida32 ali Everest)
Matrix2: tebi bi pa ocenil okvaro spominskega modula (ram). Probaj z menjavo rama ali pelji na servis.
lp
Matrix2: tebi bi pa ocenil okvaro spominskega modula (ram). Probaj z menjavo rama ali pelji na servis.
lp
ian wolf ::
Pozdrav,
lahko je več stvari:
prešvoh napajalnik,
IDE ali SATA kabel,
RAM,
Windows.
Sem imel primer, ko sem po vrsti poskusil vse; od zamenjave napajalnika, rama, kabla, na koncu pa sem formatiral in na novo naložil sistem in od takrat laufa PC že 14 dni po 12 ur dnevno brez kakršnihkoli resetiranj. Ja, Windows XP je bil krivec.
lahko je več stvari:
prešvoh napajalnik,
IDE ali SATA kabel,
RAM,
Windows.
Sem imel primer, ko sem po vrsti poskusil vse; od zamenjave napajalnika, rama, kabla, na koncu pa sem formatiral in na novo naložil sistem in od takrat laufa PC že 14 dni po 12 ur dnevno brez kakršnihkoli resetiranj. Ja, Windows XP je bil krivec.
Errare humanum est...
darkolord ::
Caniggia: Lahko kam uploadaš datoteko z zadnjim datumom iz mape "c:\WINDOWS\minidump"? Datum datoteke bi se moral ujemat z zadnjim restartom...
ian_wolf: te moram razočarat, da windows ni bil krivec, ampak nameščen program/driver...
ian_wolf: te moram razočarat, da windows ni bil krivec, ampak nameščen program/driver...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | strojna okvara?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2229 (1795) | Brias |
» | Okvara pci-e reže?Oddelek: Strojna oprema | 2254 (1859) | amacar |
» | nenadno ugašanje računalnika - nujna pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 4857 (4028) | Pyr0Beast |
» | Nakljucno resetiranje racunalnika (asus p45, hd 4870...)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2174 (1329) | Mordecai |
» | Resetiranje racunalnika.. nujno potrebujem pomocOddelek: Pomoč in nasveti | 1428 (1203) | carota |