Forum » Zvok in slika » Equalizer
Equalizer
LukaVi ::
Lepo bi prosil, če mi nekdo razloži osnove Equalizer-ja. Zanima me, kako si na mp3-playerju in ostalih programih naštimam najboljši zvok.
Prosil bi, če mi poveste kaj naredi kakšen drsnik.
V mp3-playerju imam najprej od leve proti desni zapisano na Y osi (od -14 do 0 do 14). Na X osi pa mi pišejo številke (in pod vsako so drsniki):
62 , 250, 1k, 4k,16k.
Kaj pomenijo te številke?
Kaj se spremeni, če jih spreminjam?
Kako dobim naboljši zvok (nekaj takega, kot v winampu pomeni autoEQ: Party)?
Prosil bi, če mi poveste kaj naredi kakšen drsnik.
V mp3-playerju imam najprej od leve proti desni zapisano na Y osi (od -14 do 0 do 14). Na X osi pa mi pišejo številke (in pod vsako so drsniki):
62 , 250, 1k, 4k,16k.
lep pozdrav
- spremenil: LukaVi ()
tonic ::
te številke pomenijo Hz - frekvenco; bass cca. 30Hz, kitarski bass od cca. 30 do 200Hz, človeški glas od cca. 100 do 1700Hz, klavir od cca. 25 do 3600Hz, neko cviljenje nad 10000Hz...
dB -decebel - ojačanje spreminjaš neke frekvence, kak naglas ti bo špilala; saj verjetno slišiš kaj se spremeni
najboljši zvok boš dobil ko boš slišal svoje ozvočenje in spoznal svoj akustični prostor
autoEQ: Party? pomeni da je primerno za poslušanje naglas v neki hali, basi so visoki so malo višji... (ponavadi partyev), ni pa za neki live koncert, ker tam je važen vokal...
spreminjaj pa poslušaj, tak boš najbolje spoznal čar glasbe, zvočnikov, prostora, nastavitev vsega tega...
te številke pomenijo Hz - frekvenco; bass cca. 30Hz, kitarski bass od cca. 30 do 200Hz, človeški glas od cca. 100 do 1700Hz, klavir od cca. 25 do 3600Hz, neko cviljenje nad 10000Hz...
dB -decebel - ojačanje spreminjaš neke frekvence, kak naglas ti bo špilala; saj verjetno slišiš kaj se spremeni
najboljši zvok boš dobil ko boš slišal svoje ozvočenje in spoznal svoj akustični prostor
autoEQ: Party? pomeni da je primerno za poslušanje naglas v neki hali, basi so visoki so malo višji... (ponavadi partyev), ni pa za neki live koncert, ker tam je važen vokal...
spreminjaj pa poslušaj, tak boš najbolje spoznal čar glasbe, zvočnikov, prostora, nastavitev vsega tega...
Spajky ::
Če imaš WinAmp, si raje kot uporabljat njegov EQ naloži Enhancer (DSP programčič 105kB!). Avtorjeva stran in njegova druga ..
ko instaliraš. si poglej presete, si malo kakega popraviš in sejvaš kot svoj profil; jest sploh ne uporabljam več Equilizerja ..
ko instaliraš. si poglej presete, si malo kakega popraviš in sejvaš kot svoj profil; jest sploh ne uporabljam več Equilizerja ..
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup AvtoradiaOddelek: Zvok in slika | 3418 (1080) | Twixz |
» | Slušalke za mp3 playerOddelek: Kaj kupiti | 6027 (5091) | zuz3k |
» | 2 zvočni na 1xOddelek: Zvok in slika | 1439 (1072) | juhartg |
» | Logitech Z-680Oddelek: Zvok in slika | 2840 (1570) | glinik |
» | winamp equalizerOddelek: Zvok in slika | 2092 (1836) | LordWorm |