» »

Firefox z napako

1 2
3
»

slovencl ::

Katero stran pa IE ne pokaže tako kot je treba, firefox pa tako kot je treba?

Tale firefox je kr neki...a bom zdej mogu vsako stran 2x gledat, da se bom preprilčal, da sem res vse vidu :\

kriko1 ::

Glede na to da je večina strani spisana za explorer - torej brez upoštevanih standardov, jih standard-compatible brskalnik ala opera/firefox/konqueror... ne bo sigurno pravilno izrisal. Problem ni v brskalniku, temveč v strani. Obstajajo quirks-mode, kateri se vklopi ko naleti na težavo pri kodi, vendar od tam naprej je zadeva taka kot je (brskalnik poskuša razumeti kaj/kako je avtor s tisto kodo hotel neki izrisati).

Večina strani prilagaja kodo standardom, vedno manj je takih ki so ie-only. Če naletim na kako, se edino podrudim kliknit -> Identify as IE, če še tako ne dela, pa enostavno odjadram drugam.

slovencl ::

Se pravi explorer ni stnadarden, firefox pa je. Kdo pa je predpisal standard?

kriko1 ::

Firefox ni standarden brskalnik, je pa eden izmed brskalnikov, ki sledi standardom:

http://www.w3.org/

slovencl ::

Pardon, mislil sem da sledi standardom - kdo pa je določil standard. A IE je pa napisan glede na drug standard, al kar sam določa standard?

Road Runner ::

no kle je zdj težko rečt kaj je standard in kaj ni. imamo pa dve strani. w3 ki je neodvisna skupnost ki postavlja "standarde" za web, in na drugi strani microsoft ki sam sebi postavi standarde za browser ki ga dela
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

veteran ::

No, Microsoft najdeš med (W3C) Members, je pa res, da se bolj za silo držijo W3C specifikacij. Večinoma zato, ker radi vsiljujejo svoje rešitve drugim. Monopolistično obnašanje pač. Včasih je pa razlog za "nestandardno" obnašanje IE neznanje, včasih tudi šlamparija. Recimo IE5 je imel totalno sfaljen box model, pač niso dobro pokapirali specifikacij. IE6 ima še zdaj kup hroščev, pa ni videti, da bi jih pri M$ kaj brigalo.

Saj ni težko narediti strani, ki bo delala v vseh brskalnikih, a kaj, ko nekateri ne dojamejo, da obstaja še kaj drugega kot IE, to je problem. Včasih pomaga, če pišeš avtorjem take strani. Javkat čez firefox ne pomaga čisto nič. ;)
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Java]Branje podatkov iz datoteke

Oddelek: Programiranje
342566 (1872) jeryslo
»

Mozilla firefox mi šteka!

Oddelek: Programska oprema
174282 (3859) jan01
»

Firefox z napako (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
10614319 (10516) veteran
»

Izšel Firefox 1.5 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
8911573 (8820) marhyo

Več podobnih tem