Forum » Kaj kupiti » Printer (digitalni?)
Printer (digitalni?)
playboy ::
Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje. S kolegom morava stiskati neke prospekte/zloženke za podjetje - in to se bo v prihodnosti še dogajalo. Zaradi obstojnosti barve (naj se barva nebi razpacala v stiku z vodo) - navaden ink-jet tiskalnik ne pride v poštev.
Zanima me glede kvalitete tiska - če se za lastno uporabo splača kupiti barvni laserski tiskalnik (visoka cena?) in kako je s temi digitalnimi tiskalniki, če ima kdo kakšne izkušnje - sem pa čisti laik na tem področju.
Hvala za kakršno koli informacijo.
Lep pozdrav,
Sašo.
Imam eno vprašanje. S kolegom morava stiskati neke prospekte/zloženke za podjetje - in to se bo v prihodnosti še dogajalo. Zaradi obstojnosti barve (naj se barva nebi razpacala v stiku z vodo) - navaden ink-jet tiskalnik ne pride v poštev.
Zanima me glede kvalitete tiska - če se za lastno uporabo splača kupiti barvni laserski tiskalnik (visoka cena?) in kako je s temi digitalnimi tiskalniki, če ima kdo kakšne izkušnje - sem pa čisti laik na tem področju.
Hvala za kakršno koli informacijo.
Lep pozdrav,
Sašo.
Bolje pet do dvanajstih kot nobene po eni...
- premaknilo iz Zvok in slika: Stepni Volk ()
Stratus ::
Razlika med digitalnim in ne digitalnim tiskalnikom je samo v tem da ima digitalni direktni vhod oz. režo za različne spominske kartice in lahko tiska direktno iz njih brez uporabe PCja.
Drugače pa izraz Digitalni tiskalnik samo marketinška poteza.
Kar se pa tiče cene in kvalitete izpisa je zelo odvisno od tega kakšen tisk potrebuješ. Če gre za bolj navadne flyerje potem laserski tiskalnik za okoli 300.000 SIT. Če pa potrbuješboljši izpis na gladek papir oz če gre za tiskanje plakatov, pridejo v poštev samo dve varianti. Termo transfer tiskalniki ali pa inkjet A0 ki tiskajo na neskončni papir z visokokvalitetnimi črnili.
Drugače pa izraz Digitalni tiskalnik samo marketinška poteza.
Kar se pa tiče cene in kvalitete izpisa je zelo odvisno od tega kakšen tisk potrebuješ. Če gre za bolj navadne flyerje potem laserski tiskalnik za okoli 300.000 SIT. Če pa potrbuješboljši izpis na gladek papir oz če gre za tiskanje plakatov, pridejo v poštev samo dve varianti. Termo transfer tiskalniki ali pa inkjet A0 ki tiskajo na neskončni papir z visokokvalitetnimi črnili.
Nije žvaka za seljaka !
A ma kdo žvečilni :)
A ma kdo žvečilni :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Papir za digitalni tiskalnikOddelek: Strojna oprema | 973 (872) | garamond |
» | kateri printer kupiti (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 23194 (15468) | Spock83 |
» | TiskOddelek: Pomoč in nasveti | 1123 (1046) | mailer |
» | Tisk vinskih etiket - barvni?Oddelek: Kaj kupiti | 3517 (3185) | blackbfm |
» | Laserski tiskalnik za tiskanje A4 nalepkOddelek: Kaj kupiti | 5418 (4887) | destiny |