Forum » Kaj kupiti » AGP 8x v AGP 4x - dileme,dileme....
AGP 8x v AGP 4x - dileme,dileme....
infiniti ::
Pozdravljeni
Torej imam težavico - prepočasno grafično :(. In seveda bi rad naredil upgrejd. Sedanje skropucalo je GF 5200, rad bi pa zadegal notri kako zadevo iz serije 6, po možnosti 6600 GT na agp 8X vodilu.
In ravno v tem je problem, imam namreč plato epox 4g4a+, ki podpira 4X agp vodilo in neznano voltažo (če kdo najde lepo prosim naj sporoči tukaj). Torej zanima me če lahko katero od gf 6xxx kartic vtaknem v plato, da bo vse ok špilalo.
Par stvari ki me muči so:
-ALi imam voltažo potrebno za te kartice (gigabyte sicer navaja agp 3.0 vodilo, jaz pa vem da imam baje 1.5V agp)
-Ali imam dovolj moči; napajalnik je 350W
-Kako močno kartico se sploh splača vzeti (katero?) za moje vodilo, saj se bojim da bo botle neck agp prepusnost in da hitrejši procesor in ram na grafični ne bo zalegel v nedogled ampak le do neke mere.
Prosim za kakšne konkretne odgovore preden navržem 50 Ksit - nebi se rad razočaral - Hvala vsem!
Torej imam težavico - prepočasno grafično :(. In seveda bi rad naredil upgrejd. Sedanje skropucalo je GF 5200, rad bi pa zadegal notri kako zadevo iz serije 6, po možnosti 6600 GT na agp 8X vodilu.
In ravno v tem je problem, imam namreč plato epox 4g4a+, ki podpira 4X agp vodilo in neznano voltažo (če kdo najde lepo prosim naj sporoči tukaj). Torej zanima me če lahko katero od gf 6xxx kartic vtaknem v plato, da bo vse ok špilalo.
Par stvari ki me muči so:
-ALi imam voltažo potrebno za te kartice (gigabyte sicer navaja agp 3.0 vodilo, jaz pa vem da imam baje 1.5V agp)
-Kako močno kartico se sploh splača vzeti (katero?) za moje vodilo, saj se bojim da bo botle neck agp prepusnost in da hitrejši procesor in ram na grafični ne bo zalegel v nedogled ampak le do neke mere.
Prosim za kakšne konkretne odgovore preden navržem 50 Ksit - nebi se rad razočaral - Hvala vsem!
Sami ::
Vse sedanje kartice, ki imajo 8X AGP ti bodo lepo delovale tudi na 4X AGP, tudi FX 5200 podpira 8X AGP, pri tebi pa deluje na 4X.
-ALi imam voltažo potrebno za te kartice
Imaš.
Skoraj 100% bo dovolj. (odvisno tudi od kvalitete napajalnika)
Kako močno kartico se sploh splača vzeti (katero?) za moje vodilo, saj se bojim da bo botle neck agp prepusnost in da hitrejši procesor in ram na grafični ne bo zalegel v nedogled ampak le do neke mere.
Tvoj AGP je že dovolj hiter, za to ne skrbi. Odvisno pa tudi od ostalega sistema katero grafično vzeti.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Hvala za hiter odgovor; torej moj config je 2.4 P4 na 133 vodilu, 512 333mhz ddr ram (bo šlo zdej na 1G), 2X ata 100 diski.
Še nekaj - našel sem na internetu tole razlago za AGP vodila, torej narisan je tudi dizajn konektorjev kakšen agp ima kakšen konektor:
http://www.ertyu.org/~steven_nikkel/agp...
Torej če prav razumem je za agp 1.5V konektor tak |______|-----|__________________| - right?
In če pogledam recimo ne mimovrste slike kartic je recimo tale sparkle nekompatibilen:
link
Pravzaprav sploh ne vem če katera od teh paše; a bi šla pro verzija recimo? -Matr k ne vem ali kaj lahko sploh dam gor :(
link
Še nekaj - našel sem na internetu tole razlago za AGP vodila, torej narisan je tudi dizajn konektorjev kakšen agp ima kakšen konektor:
http://www.ertyu.org/~steven_nikkel/agp...
Torej če prav razumem je za agp 1.5V konektor tak |______|-----|__________________| - right?
In če pogledam recimo ne mimovrste slike kartic je recimo tale sparkle nekompatibilen:
link
Pravzaprav sploh ne vem če katera od teh paše; a bi šla pro verzija recimo? -Matr k ne vem ali kaj lahko sploh dam gor :(
link
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
No fajn zdej sem pa našel še to stran:
http://www.directron.com/15agpguide.html
Tukaj pa pravijo da ravno tisti dizajn ki sem ga narisal prej NI 1.5V agp - a kdo ve TOČNO kako zgleda 1.5V agp?
http://www.directron.com/15agpguide.html
Tukaj pa pravijo da ravno tisti dizajn ki sem ga narisal prej NI 1.5V agp - a kdo ve TOČNO kako zgleda 1.5V agp?
a kdo ve točno kako zgleda 1. 5v agp?
Na plato ti gredo tudi grafične z 1. 5v agp (8x). Kaj ti še ni jasno?
Zgodovina sprememb…
- polepsal: kuglvinkl ()
Ja vem, da gre lahko agp 8X kartica v 4x not, vendar je zelo pomembno za katero voltažo je narejena kartica, in ravno to bi rad ugotovil. Ker so različni konektorji na karticah in mora biti takšen dizajn grafične, ki je narejen za 1.5 voltno vodilo - štekaš? -Na netu sem pač našel različne opise kako izgledajo konektorji pa ne vem komu naj verjamem, pa tudi zdi se mi da je ta na tvoji sliki za 3 volten AGP.
Mr.B ::
Vse 8x AGP kartice so 1.5V, skoraj ne mogoče je danes dobiti 3V ali univerzalno ....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
No, hvala za odgovore. Mislim, da sem našel kartice za moje vodilo:
Gainward GF6600GT Ultra/1960 128MB AGP 45.650 SIT
ALI
MSI GF 6600 GT 128MB TV/DVI VIVO (Ima HDTV izhod, ampak who cares) 52.440 SIT
Kera bi bila boljša?
Gainward GF6600GT Ultra/1960 128MB AGP 45.650 SIT
ALI
MSI GF 6600 GT 128MB TV/DVI VIVO (Ima HDTV izhod, ampak who cares) 52.440 SIT
Kera bi bila boljša?
il ::
MSIjeva ima VIVO (poleg izhoda tudi video vhod). Ne vem kako je z dobavo, ampak cena MSIjeve je lahko tudi nižja.
Uf hvala za link.
Še eno vprašanje; opazil sem še enega kandidata:
Asus V9999LE/TD - 128MB DDR, ima pa 6800 LE čip.
Me zanima kako se kaj odreže v primerjavi z 6600GT.
Ima kdo kakšen dober link za primerjavo pa kakšno dobro razlago kam v družini 6800 tale LE spada
-Hvala!
Še eno vprašanje; opazil sem še enega kandidata:
Asus V9999LE/TD - 128MB DDR, ima pa 6800 LE čip.
Me zanima kako se kaj odreže v primerjavi z 6600GT.
Ima kdo kakšen dober link za primerjavo pa kakšno dobro razlago kam v družini 6800 tale LE spada
-Hvala!
AngelOfDeath ::
6800LE je slabša od 6600GT razen če se jo da odklenit in navit :)
40k za 6600GT je mal draga cena poglej za kakšnimi rabljenimi (z garancijo)
Lp
40k za 6600GT je mal draga cena poglej za kakšnimi rabljenimi (z garancijo)
Lp
edit: Slovnica
"40k za 6600GT je mal draga cena poglej za kakšnimi rabljenimi (z garancijo) "
Ja sej ravno sem zvedel da je ne bo še kak mesec - katera trgovina pa drži rabljene z garancijo?
Ja sej ravno sem zvedel da je ne bo še kak mesec - katera trgovina pa drži rabljene z garancijo?
katera trgovina pa drži rabljene z garancijo?
Bolha.
No od danes naprej v mašini slikari Gigabyte 6600 GT, da je razlika gromozanska po prehodu iz 5200 kartice sploh ne bom omenjal. Še enkrat hvala za pomoč everybody
mtosev ::
Če ni noname napajalc ja.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PCI vodilo (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4910 (4130) | gavro |