Forum » Programiranje » C++, C# izpis besedila na ozadje zaslona
C++, C# izpis besedila na ozadje zaslona
adrian007 ::
Pozdravljeni.
Zanima me, kako težko je narediti, če imaš neka besedila, izpis teh besedil na ozadje oz. migriranje v desktop. Ima kdo mogoče kakšen dober nasvet, mogoče že kaj narejenega?
Tnx.
Zanima me, kako težko je narediti, če imaš neka besedila, izpis teh besedil na ozadje oz. migriranje v desktop. Ima kdo mogoče kakšen dober nasvet, mogoče že kaj narejenega?
Tnx.
adrian007 ::
Takole se mora videti zadeva ja. Ampak zadeva mora biti vkomponirana v ozadje! Kar pomeni,da se vidi samo, ko je uporabnik na ozadju, in nima odprtih nobenih programov. Obvezno mora biti v sliki ozadja.
Zna kdo to? Naj pošlje mejl in pove ceno.
Zna kdo to? Naj pošlje mejl in pove ceno.
darkolord ::
Hm, jaz bi naredil nekako takole:
uporabiš GetDesktopWindow API da dobiš hwnd od desktopa, potem uporabiš SetParent API in nastaviš pač tisti stvari, ki jo hočeš dat na desktop, desktop kot parent, potem pa še okno postaviš v ozadje (drugače je skozi na vrhu)
uporabiš GetDesktopWindow API da dobiš hwnd od desktopa, potem uporabiš SetParent API in nastaviš pač tisti stvari, ki jo hočeš dat na desktop, desktop kot parent, potem pa še okno postaviš v ozadje (drugače je skozi na vrhu)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bo Windows 10 Cloud konkuriral Chrome OS?Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 15752 (13420) | xmetallic |
» | programček - nasvetOddelek: Programiranje | 2057 (1648) | korenje3 |
» | Windows 8 pred vratiOddelek: Operacijski sistemi | 7177 (4385) | carota |
» | Animirano ozadje spletne straniOddelek: Izdelava spletišč | 1104 (960) | Testman42 |
» | Računalniški pisalni stroj (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7207 (6327) | Pyr0Beast |