Forum » Strojna oprema » BSOD v XPjih - IRQL driver not less or equal - sistem se mi sesuva ko hočem dostopat do diskov priklopenih na pci ide kontroler
BSOD v XPjih - IRQL driver not less or equal - sistem se mi sesuva ko hočem dostopat do diskov priklopenih na pci ide kontroler
mafijc ::
uglavnem javi mi napako IRQL driver not less or equal
spodej pa piše:
STOP: 0x000000d1 (0x02080009, 0x00000009, 0x00000000, 0xf744d824)
PNP680r.sys - address F744d824 base at F7445000 date stamp 3c9a218e
beginning dump of psychical memory,............
Torej pogruntal sem da je problem v pci ide kontrolerju, ker ko ga dam ven dela vse bp...
recimo grem v explorerja pa ko kliknem na enga izmed diskov ki so na kontroler prklopleni mam še cca. 10sec in pol sam pok BSOD... al pa če zalaufam kak film iz tistih diskov isto,...
od začetka sm meu prikloplenga v najnižjo pci režo, pa sem nekje zasledil da naj bi si to delilo irq z pci-e,.... probal sem vse pci reže pa še zmerej isto,...
Konfiguracija je sledeča: Dfi lanpartyUT 915-T12, P4 3.0, giga rama, geforce 6600gt,... disk kontroler je pa silicon image 0680a
Pa hvala vsem k bote pomagal (vsaj upam da bote)
Lp, JST
spodej pa piše:
STOP: 0x000000d1 (0x02080009, 0x00000009, 0x00000000, 0xf744d824)
PNP680r.sys - address F744d824 base at F7445000 date stamp 3c9a218e
beginning dump of psychical memory,............
Torej pogruntal sem da je problem v pci ide kontrolerju, ker ko ga dam ven dela vse bp...
recimo grem v explorerja pa ko kliknem na enga izmed diskov ki so na kontroler prklopleni mam še cca. 10sec in pol sam pok BSOD... al pa če zalaufam kak film iz tistih diskov isto,...
od začetka sm meu prikloplenga v najnižjo pci režo, pa sem nekje zasledil da naj bi si to delilo irq z pci-e,.... probal sem vse pci reže pa še zmerej isto,...
Konfiguracija je sledeča: Dfi lanpartyUT 915-T12, P4 3.0, giga rama, geforce 6600gt,... disk kontroler je pa silicon image 0680a
Pa hvala vsem k bote pomagal (vsaj upam da bote)
Lp, JST
AngelOfDeath ::
Poskusi namestiti najnovejše voznike za kontrloler si poskusil posodobiti bios na kontrolerju ?
edit: Slovnica
zee ::
preglej ram s memtestom
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
angel: sem dal najnovejše šoferje, tudi bios probal updejtat,...
[img]http://www.shrani.si/pics/irqslikc16561...
slikca irqujev
[img]http://www.shrani.si/pics/irqslikc16561...
slikca irqujev
SavoS ::
A imaš slučajno navito mašino??.. če potem malo spusti nazaj in povečaj malenkost napetost na procesorju......
Drugače pa bi moralo rešiti tvoje težave najnovejši driverji za ploščo in čipset....... sploh če imaš Nforce2 in driverje 5.10.. oz originalne na cd-ju....
Drugače pa bi moralo rešiti tvoje težave najnovejši driverji za ploščo in čipset....... sploh če imaš Nforce2 in driverje 5.10.. oz originalne na cd-ju....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???
Tu gor maš XP-je sp1 sp2 ?
Kaj pa driverje za osnovno ploščo maš posodobljene ?
Kaj pa driverje za osnovno ploščo maš posodobljene ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AngelOfDeath ()
Gor imam win XP sp2, driverji od plate so tanovi oz zadnji ki so na dfijevi strani, tut bios sm updejtal.
čipset pa ni nforce ampak je 915
še kaka ideja?
ju3 se bom poigral z memtestom
čipset pa ni nforce ampak je 915
še kaka ideja?
ju3 se bom poigral z memtestom
zadnji bios za tvoj kontroler je tale:
3.2.10 1/24/2005 69 KB
maš tega ?
Če neboš našel druge rešitve kot format ti svetujem da prvo poskusiš brez sp2 če deluje vredu
3.2.10 1/24/2005 69 KB
maš tega ?
Če neboš našel druge rešitve kot format ti svetujem da prvo poskusiš brez sp2 če deluje vredu
zile ::
V biosu izklopi S.M.A.R.T. opcijo, če jo imaš.
Sam po moje bi jest rajš kontoler zamenju, ker očitno nimajo driverjev poštimanih.
Škoda živcev...
Sam po moje bi jest rajš kontoler zamenju, ker očitno nimajo driverjev poštimanih.
Škoda živcev...
zee ::
pa SMART je ugodno, da je vklopljen, če začne kaj disk umirat
zee
http://www.siliconimage.com/support/dow...
tega sm snel, sam sm mel pol silne težave z updejtom ker niti nism vedu katerga izmed treh gor ruknt, pa še ni šlo čez,....
Ta kontroler je že delal na win xp z SP2, tako da to ni problem. format po mojem mnenju ne bo rešil zadeve, ker je sistem bil formatiran nedolgo nazaj (sm kupu novo kišto) pa sem hotel stare diske imeti zraven, pa kontroler zajebava že od samega začetka...
kje sploh pogledam kter bios uporabla kontroler? če se prou spomnem je to pr zagonu???
Lp, JST :)
tega sm snel, sam sm mel pol silne težave z updejtom ker niti nism vedu katerga izmed treh gor ruknt, pa še ni šlo čez,....
Ta kontroler je že delal na win xp z SP2, tako da to ni problem. format po mojem mnenju ne bo rešil zadeve, ker je sistem bil formatiran nedolgo nazaj (sm kupu novo kišto) pa sem hotel stare diske imeti zraven, pa kontroler zajebava že od samega začetka...
kje sploh pogledam kter bios uporabla kontroler? če se prou spomnem je to pr zagonu???
Lp, JST :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč pri zvočni in čitalcih karticeOddelek: Programska oprema | 2441 (2345) | jan01 |
» | Nerešljiv problem: Windows XP particija se nenehno sesuvaOddelek: Operacijski sistemi | 2651 (2055) | R33D3M33R |
» | Problem z diskom pri inštalaciji WinXPOddelek: Operacijski sistemi | 1037 (1037) | solatko |
» | Blescreen (sumim network driverje..) (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 5049 (4384) | BB4l |
» | ABIT NF7-S rev 2.0 - SATA raid, stabilnostOddelek: Pomoč in nasveti | 1215 (1101) | sash |