Forum » Operacijski sistemi » Slackware z XFCE kiosk mode
Slackware z XFCE kiosk mode
Highlander ::
Slackware in XFCE 4.2 bi rad uporabil na eni namenski masini za internetno surfanje, komunikacije in multimedijo. Stvar lepo deluje, vendar ima se nekaj "ostrih robov":
- rad bi, da mi ob bootanju jedra (uporabljam default 2.4 in LILO), ne bi izpisovale tiste solate, da se kandidati za masino ne bodo zmedli (in zadeve resetrali!). A je na Slacku mozno naredit tak graficni progress bar, kot ga imajo npr. Ubuntu, Fedora, itd.? Pa ne bi rad samo zared tega dajal gor teh distribucij...
- v XFCE logout promptu onemogociti (prvo) izbiro: "End session", ker potem vrze v KDM (sicer je avto login na KDM), kar lahko kandidate zopet zmede.
- v XFCE omogociti ti. "kiosk mode", se pravi odvzeti pravice za spreminjanje desktopa. So sicer navodila na http://www.loculus.nl/xfce/documentatio..., ampak mi ni delovalo. Ima kdo s tem izkusnje?
Masina mora biti cimbolj enostavna za uporabo in robustna, ker naj bi jo uporabljajo mnogo ljudi, ki se kaj so Windowsi komaj ve (mogoce kdo niti tega ne, hehe)...
Hvala za vse nasvete!
- rad bi, da mi ob bootanju jedra (uporabljam default 2.4 in LILO), ne bi izpisovale tiste solate, da se kandidati za masino ne bodo zmedli (in zadeve resetrali!). A je na Slacku mozno naredit tak graficni progress bar, kot ga imajo npr. Ubuntu, Fedora, itd.? Pa ne bi rad samo zared tega dajal gor teh distribucij...
- v XFCE logout promptu onemogociti (prvo) izbiro: "End session", ker potem vrze v KDM (sicer je avto login na KDM), kar lahko kandidate zopet zmede.
- v XFCE omogociti ti. "kiosk mode", se pravi odvzeti pravice za spreminjanje desktopa. So sicer navodila na http://www.loculus.nl/xfce/documentatio..., ampak mi ni delovalo. Ima kdo s tem izkusnje?
Masina mora biti cimbolj enostavna za uporabo in robustna, ker naj bi jo uporabljajo mnogo ljudi, ki se kaj so Windowsi komaj ve (mogoce kdo niti tega ne, hehe)...
Hvala za vse nasvete!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Debian preklopil z GNOME na XFCE (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 27504 (23624) | enadvatri |
» | Linux - kiosk enabled distribucijaOddelek: Operacijski sistemi | 2147 (1424) | Gandalfar |
» | Linux- par vprasanj o Window MAnagerjih...Oddelek: Operacijski sistemi | 1842 (1627) | CCfly |
» | Išče se micro Linux distribucija z grafičnim web browserjemOddelek: Operacijski sistemi | 2050 (1535) | ajagodnik |
» | Odgovor na GNOME 2.4Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2144 (2144) | norvalk |