Forum » Pomoč in nasveti » skener v težavah
skener v težavah
sdram ::
Dober dan!
Imam, oziroma skener ima resno težavo, za katero ne najdem rešitve!
Ne dolgo nazaj, sem še normalno skeniral in dobival lepe slike iz skeniranja, danes pa nič več!
Vse nastavitve sem pregural po dolgem pa počrez pa nič.
Spodaj na sliki lahko vidite, kaj naredi po skeniranju (skenirati sem želel ravnilo, razulatat se pa je viden na sliki).
Spremenil sem kontrast, ločljivost barvne globine in vse in vse, pa še vedno ista slika!
Tip skenerja je GENIUS Color Page - Vivid3X (LPT priklop)
Je možno, da se kaj pri prenosu izgubi?!
Prosim za pomoč. Hvala
Nejc
Imam, oziroma skener ima resno težavo, za katero ne najdem rešitve!
Ne dolgo nazaj, sem še normalno skeniral in dobival lepe slike iz skeniranja, danes pa nič več!
Vse nastavitve sem pregural po dolgem pa počrez pa nič.
Spodaj na sliki lahko vidite, kaj naredi po skeniranju (skenirati sem želel ravnilo, razulatat se pa je viden na sliki).
Spremenil sem kontrast, ločljivost barvne globine in vse in vse, pa še vedno ista slika!
Tip skenerja je GENIUS Color Page - Vivid3X (LPT priklop)
Je možno, da se kaj pri prenosu izgubi?!
Prosim za pomoč. Hvala
Nejc
- spremenil: sdram ()
Kami ::
Hm, jaz sem imel dokaj podoben problem pri mojem Musteku.
Za to je bila kriva glava (tisto kar gre gor in dol) ker se je "zatikala" in potem sem dobival take zmazke ven.
Rešitev je bla, da sem skener razšraufal in vzel glavo dol iz one male železne palce (vodilo) in tam, ko je bila luknja za palco je bil mali košček praha ki je oviral gibanje.
Lepo sem ga odstrano, še pošprican z wd-40 in potem sestavo nazaj
Za to je bila kriva glava (tisto kar gre gor in dol) ker se je "zatikala" in potem sem dobival take zmazke ven.
Rešitev je bla, da sem skener razšraufal in vzel glavo dol iz one male železne palce (vodilo) in tam, ko je bila luknja za palco je bil mali košček praha ki je oviral gibanje.
Lepo sem ga odstrano, še pošprican z wd-40 in potem sestavo nazaj
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Digitaliziranje slik iz negativovOddelek: Sedem umetnosti | 5044 (4029) | Okapi |
» | Skener resolucija - vprašanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 18295 (17707) | moat |
» | Kako skenirati diapozitive ali negativ (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16839 (9239) | cekr |
» | Skener IP?Oddelek: Strojna oprema | 4903 (4619) | imagodei |
» | Negativi --> CDOddelek: Pomoč in nasveti | 1279 (1154) | Tarzan |