» »

MB: Intel SE440BX-2 BIOS UPDATE

MB: Intel SE440BX-2 BIOS UPDATE

HyperGL ::

pozdrav...

danes sm dobil v roke staro mašino s pentium III procesorjem 500MHz... uporabil bi ga rad kot server oziroma firewall... ampak bi rad prej updateal BIOS in vse kar je pač možno updateat...
šel sem na spletno stran intela in pobral zadnji update biosa za SE440BX-2 model matične... pa med nalaganjem napiše da je invalid head of file in da update se ne more izvršit... ://
a je možno, da se ne da updateat biosa iz fulll starega v najnovejšega? da je potrebno updateat še z vmesnimi verzijami?
a kdo ve zakaj pride do tega?

LP

m

Azrael ::

Disketa in disketnik sta OK ?

Lahko gre za slab DL, poskusi znova. Seveda pa upam, da si razpakiral morebitno zip datoteko.
Nekoč je bil Slo-tech.

disketnik ne vem... ampak sem poskusil z več disketami in vse bere in formatira normalno... poskusil sem udapetat tudi iz dosa preko diska... nič ne gre...
nazadnje mi je uspelo pritisnit PAUSE/BREAK tipko na tipkovnici malo preden se je prekinil upgrade... in piše da head string ni pravi...
pol pogledam malo šifre biosa in ugotovim... da ima moj bios v šifri tretji segment označen kot A05... tisti ko ga downloadam pa A86...
?! glede na to, da sta prvi in drugi segment informacija o PLATI in četrti je verzija... kaj je pol tretji? revizija? zanima me, če ne bi moral jaz najdet bios, ki ima revizijo A05... ampak takega na intelovi strani ni...

ufff... razumel kdo? :)

Azrael ::

Hmm tole me malo spominja na zgodbo z Abitom, ki je imel dve reviziji plošče z enako oznako in potem prav skrito drugo verzijo in kdor ni vedel tega in je dovolj časa poskušal je zaflashal plato.

Poskusi v Google vpisati kompletno oznako sedanjega BIOSa, mogoče boš ugotovil kateri plošči pripada. Lahko je to ploščo flashal kakšen "strokovnjak" z napačnim ali predelanim BIOSem in sedaj opcija za nadgradnjo ne dela.
Nekoč je bil Slo-tech.

gledal sm že po googlu... in najdem samo post nekega tipa, ki je imel (star post nekaj let) isto težavo... ni vedel kako upgradat!
to, da bi kak "strokovnjak" sflahal bios se mi zdi praktično nemogoče... ta pc je bil v nekem podjetju, kjer so imeli predvsem delo z računi in raznoraznimi finančnimi zadevami... vrjetno je bil ta v lasti kakšnega direktorja, kr je bila desna stranica čisto potolčena (brcanje od živčnosti) :)))
tko da dvomim, da je kej takega... u glawnem... programček CPU-Z mi poda take podatke o matični in biosu:

MANUFACTURER: Intel Corporation
MODEL: SE440BX-2, AAA01269-200
BIOS VENDOR: Intel Corp.
BIOS VERSION: 4S4EB2X0.05A.0013.P12
BIOS RELEASE DATE: 11/22/1999
CHIPSET: Intel i440BX/ZX rev. C1
SOUTHBRIDGE: Intel 82371 (PIIX4) rev. 02

torej... bios version, prvi segment je model, in to se ujema, s tistim kar piše na intel.com..
zadnja dva segmenta (0013.P12) sta tudi nekako pravilna... zanimiv pa je ta vmesni... (05A), na intel.com piše:// SE440BX-2 motherboard has bios string 4S4EB2X0.86A.xxxx.xxx//

iz tega je lepo razviden moj problem... plata je prava... bios pa ne! problem pa je... da tak bios kot je moj... torerj 05A... ni sploh omenjen na intelovi strani!!!!!!!

GRRRR... help!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

navijanje PIII?

Oddelek: Navijanje
301369 (912) jukoz
»

BIOS

Oddelek: Programska oprema
5790 (649) Area_51