Forum » Elektrotehnika in elektronika » kabel za plotter
kabel za plotter
blank3 ::
Zdravo,
rad bi prebudil plotter: HP DraftPro EXL (7576A) (letnik '94 ).
Konfiguracija računalnika:
Intel® Pentium® 4 CPU 2.40GHz
D845EBG2
Operacijski sistem je Windows XP SP2: status COM portov
Kabel mi je manjkal in sem ga naredil po teh navodilih: 25-Pin to 9-Pin Cable. Za kabel sem uporabil kar CAT5 UTP kabel + še 1 žica. Kabel izgleda takole (POGLEJ!). Preizkusil sem komunikacijo (zraven navodil za kabl - Verifying Communication), a žal ni šlo.
Če prav razumem, s tem: "MODE COM1:9600,N,8,1,P" prepišem trenutne nastavitve na COM portu, torej ni važno kaj imam nastavljeno v Windows?
Torej ne vem ali sem narobe interpretiral sliko za izdelavo kabla ali pa fali kaj kje drugje... RS232 ni lih USB ja...
Hvala in lep pozdrav, Blaž.
rad bi prebudil plotter: HP DraftPro EXL (7576A) (letnik '94 ).
Konfiguracija računalnika:
Intel® Pentium® 4 CPU 2.40GHz
D845EBG2
Operacijski sistem je Windows XP SP2: status COM portov
Kabel mi je manjkal in sem ga naredil po teh navodilih: 25-Pin to 9-Pin Cable. Za kabel sem uporabil kar CAT5 UTP kabel + še 1 žica. Kabel izgleda takole (POGLEJ!). Preizkusil sem komunikacijo (zraven navodil za kabl - Verifying Communication), a žal ni šlo.
Če prav razumem, s tem: "MODE COM1:9600,N,8,1,P" prepišem trenutne nastavitve na COM portu, torej ni važno kaj imam nastavljeno v Windows?
Torej ne vem ali sem narobe interpretiral sliko za izdelavo kabla ali pa fali kaj kje drugje... RS232 ni lih USB ja...
Hvala in lep pozdrav, Blaž.
Zelo sem zaposlen. Potreboval bi brezcasje... vsaj za nekaj casa.
Azrael ::
Si preveril z ohmetrom, če gre vsaka žila točno tam, kot je potrebno in nikamor drugam ali da ni katera od žil prekinjena ? Lahko kaj od tega in povezava ne deluje.
Druga možnost je, da je s COM portom kaj narobe, ali pa ti sam OS tega ne dovoli. Če imaš možnost poskusi s kakšno mašino, kjer je DOS ali Win9x/ME. V skrajnem primeru (nisem čisto ziher, če bo šlo) z zagonsko disketo od Win98, ker za te ukaze potrebuješ samo DOS.
Druga možnost je, da je s COM portom kaj narobe, ali pa ti sam OS tega ne dovoli. Če imaš možnost poskusi s kakšno mašino, kjer je DOS ali Win9x/ME. V skrajnem primeru (nisem čisto ziher, če bo šlo) z zagonsko disketo od Win98, ker za te ukaze potrebuješ samo DOS.
Nekoč je bil Slo-tech.
Duhec ::
Najprej odspajkaj žico s pina 6 na D25 konektorju in s pina 8 na D9 konektorju, saj imaš vezano na maso ohišja. Mogoče si si narobe razlagal tisto črtico | nv navodilih. ta znak | pomeni, da na drugi strani ni povezano in ne pomeni mase/nule. Nule imaš zvezane prav (pin 7/D25 in pin5/D9).
blank3 ::
Ja Duhec imas prav. Skoda ker nisem ze prej omenil, da sem dvomil o tistem |. Zdaj sem to odlotal in pognal komandi:
MODE COM1:9600,N,8,1,P
ECHO IN;SP1;PA0,0;PD1000,1000;SP0;PG; >> COM1
čeprav v navodilih pise:
ECHO IN;SP1;PA0,0;PD1000,1000;SP0;PG; COM1
In stvar je zalaufala, čeprav zdaj potrebuje še malo fine tuninga .
Hvala za pomoč vsem!
MODE COM1:9600,N,8,1,P
ECHO IN;SP1;PA0,0;PD1000,1000;SP0;PG; >> COM1
čeprav v navodilih pise:
ECHO IN;SP1;PA0,0;PD1000,1000;SP0;PG; COM1
In stvar je zalaufala, čeprav zdaj potrebuje še malo fine tuninga .
Hvala za pomoč vsem!
Zelo sem zaposlen. Potreboval bi brezcasje... vsaj za nekaj casa.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Blagajniški predalOddelek: Programska oprema | 3246 (1874) | ender |
» | POS tiskalniki in v DOS okoljuOddelek: Pomoč in nasveti | 2642 (2026) | Duhec |
» | RS-232Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1156 (1074) | Duhec |
» | LPT & COM portOddelek: Strojna oprema | 1863 (1747) | Duhec |
» | C++Oddelek: Programiranje | 1418 (1180) | zdravcc |