» »

A kdo pozna eBay Square Trade?

A kdo pozna eBay Square Trade?

Poglavarcek ::

Torej, zanima me, če ma kdo izkušnje z nakupom preko Ebaya in s plačilom preko eBay Square Trade sistema?

Tip, pri katerem sem se zanimal za nakup, mi je glede plačila napisal sledeče:

"If you did not hear about Square Trade here are their terms: 1) You have to send me your full name and shipping address in order to contact Square Trade to start the deal because I am a seal member there; 2) Square Trade will contact you and give you all the financial details about our deal; 3) You will send the money to Square Trade agent name and address after that you will send the payment details at Square Trade .They will verify the payment and if is ok,and the money are availble under Square Trade agent name they will notify me to procede with the shipping.After you receive and see the laptop is the one you want,you just notify Square Trade to send me the money ; 4) If you will not receive the laptop not as advertised,Square Trade will refund you the whole amount which you paid me(100 %).In case that you will not receive the laptop they will refund you the money back from my account. Let me know if this is ok with you,so that we can go forward with this deal!"

Koliko je to sigurno oz. kateri način plačila najbolj priporočate (poleg PayPal-a)?

Hvala vsem za info!

leonius ::

Square deal je posrednik med vama.

Preverijo če je prodajalčeva roba takšna kot bi morala bit, kupec pa nakaže denar njim. Če je vse vredu, dobiš ti robo, prodajalec pa dobi denar.

Vglavnem, so kot neka zavarovalnica, da je vse ziher (se splača pri velikih zneskih), vendar pač določen procent keša vzamejo, kar pa moraš preverit pri njih.

LP
IMHO

Poglavarcek ::

Hvala za odgovor! Samo kako pa jaz vem, da recimo ta posrednik nima kakšnega osebnega dogovora z prodajalcem in da bo prodajalec meni res poslal robo, če jaz nakažem denar? Ali prodajalec dobi denar od posrednika šele takrat, ko jaz dobim robo in potem rečem, da je OK in potem oni nakažejo prodajalcu ali oni njemu nakažejo denar, ko oni pregledajo robo.

Ali ostaja še kakšen drug način varnega plačila, kjer bi recimo jest denar nakazu in njemu poslal poskeniran dokument brez nekakšne kode in potem ko bi jaz dobil robo in jo preveril, bi njemu poslal še kodo, tako da on lahko dvigne keš?

Matek ::

Jah, crocodile, podjetje ma že ugled - preveriš ga na internetu in če ni nikjer preveč spljuvano, da nateguje, pač delaš z njimi. Zaupaš jim pač lahko enako kot kaki rač. trgovini v Sloveniji.

Kar se pa tiče dokumenta, ki si ga omenil - to ni nič kaj bolj varno. Oziroma je, ampak samo za tebe. Prodajalec je še vedno lahko nategnjen, če mu pač ne pošlješ tiste kode.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

okfec ::

Pazi verjetno je tole prevara. Sqaure Trade je namenjen resevanju problemov, ki nastanej pri takih transakcijah in mediacijam. Vsekakor se ne obnasa kot escrow service, torej ni 3. nadzorna stranka v procesu. Ne jemlje denarja za nikogar in ne nadzouruje poslov. To dela za ebay www.escrow.com (ali vsaj je).

Drugi alarm je Western Union. Ce prodajalec na vse nacine zeli placilo preko Western uniona, je tudi tukaj nekaj zelo sumljivo. WU je zelo neisledljiv, obtaja pa lustna finta kako nategnejo naivneze. Ne bi na dolgo in siroko:

http://www.infopackets.com/channels/en/...
http://www.infopackets.com/channels/en/...

ali google:
square trade scam
western union scam

Pa se ena stvar, ce je nekaj res poceni, sploh ce je novo, potem je tudi zaradi tega sumljivo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia n95 8GB verzija (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9214609 (2743) gasperxp
»

Je tole z Bolhe nategancija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
538010 (4500) nokia6310
»

Mednarodna prodaja!

425102 (4455) razzor
»

A je to še komu sumljivo... (strani: 1 2 )

5310513 (7763) Jst
»

Western union

Oddelek: Omrežja in internet
81797 (1601) Matty

Več podobnih tem