» »

sitemap

sitemap

tec ::

A ima kdo kaksno skripto, ki prebere direktorije in fajle, ter izpise vrednosti? Naredit moram shemo strani, pa se mi zdi neumno na roke to delat. Sem pregledal znane script strani, pa ni nic uporabnega.
Hvala

Ziga Dolhar ::

Nimaš možnosti potegnit strukture iz kakega CMSja?
https://dolhar.si/

tec ::

Problem je, ker je stran staticno narejena in ni nobenga CMSja. Razen, ce si mislil, da bi potegnil iz kaksnega CMSja samo del kode ven, ki to dela. To je zanimiva ideja, sam sem upal, da bo kdo kej pastal, ker moram do jutr naredit :-\

OwcA ::

Kaj misliš dati pa za opise? Kar imena datotek oziroma map?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Ziga Dolhar ::

Hja, če želiš zgolj drevesno strukturo, tega res ne bi bil tak problem spisat v par vrsticah ...
https://dolhar.si/

tec ::

Verjetno bi dal za zacetek, ker moram pac do jutri neki skupaj vrzt, kar imena fajlov. Sam koncnico stran.

No, trenutno sem prisel do tukaj :-) Nisem pretirano vesc v phpju, zato mal dalj traja :-\
S tem dobim ven glavne direktorije, zdej pa sam se fajle dobim ven, pa bo dovolj pomoje.
<? 
function direktorij($izpis) {     
     $nosilec=opendir("."); 
     while ($fajl = readdir($nosilec)) { 
     if ($fajl == "." || $fajl == "..") { } else 
     { print "<a href=$fajl>$fajl</a><br />"; }      
     } 
     closedir($nosilec); 
return $izpis; 
} 
echo direktorij($izpis);
?> 

Ziga Dolhar ::

Mnja ... dej mi pošlji mejl, pa ti pošljem eno na hit spisano provizoriš skripto.
https://dolhar.si/

OwcA ::

2 min Pythona:
import os
import os.path

indent_element = '&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;'
ext_filter = ['.html', '.py']

def site_map(root, level = 0):
	rv = ''
	indent = indent_element * level
	for node in os.listdir(root):
		short_name = os.path.split(node)[1]
		if os.path.isdir(node):
			rv += '%s%s<br />%s' % (indent, short_name, site_map(node, level + 1))
		elif os.path.splitext(node)[1] in ext_filter:
			rv += '%s<a href="%s">%s</a><br />' % (indent, node, short_name)
	return rv

print site_map('.')
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Ziga Dolhar ::

No ja :)

$struct = array();
$sourceDir = '/home/dolzig01/html/www.zigadolhar.net/';
beri($sourceDir, $level);
function beri($dir, $level = 1) {
    global $struct;
    if(is_dir($dir)) {
        $dh = opendir($dir);

        while($item = readdir($dh)) {
            if($item != '.' && $item != '..') {
                $struct[] = array('level' => $level, 'name' => $item);
                if(is_dir($item)) {
                    beri($item, $level+1);
                } else {
                    $struct[] = array('level' => $level, 'name' => $item);
                }            
            }
        }
    }
}

foreach($struct as $item) {
    echo '<div style="margin-left: '. $item['level']*10 .'px;">'.$item['name'].'</div>';
}
https://dolhar.si/

IceIceBaby ::

Ali pa neprogramerski način.

Greš na www.hotscripts.com (ali kakšno podobno stran), v search vpišeš "site map" in iz seznama izbereš najbolj primerno skripto :)

Verjetno iščeš kaj takšnega:

http://www.hotscripts.com/Detailed/54199.html

rokpok ::

Pogoj: PHP5
$dir = getcwd ();
$iterator = new RecursiveIteratorIterator (new RecursiveDirectoryIterator ($dir), 1);
foreach ($iterator as $file) {
	echo '<div style="margin-left: ' . $iterator -> getDepth () * 15 . 'px;">' . $file . '</div><br/>';
}
Rad bi bil pingvin.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Python] Pomoč pri Dn

Oddelek: Pomoč in nasveti
8818 (667) Phantomeye
»

[PHP] Kako blokirat IP

Oddelek: Programiranje
172055 (1640) CaqKa
»

Anketno - Raziskovalna skripta

Oddelek: Izdelava spletišč
71113 (1005) Zeberdee
»

Knjiga gostov - za več oseb

Oddelek: Izdelava spletišč
51009 (977) Trubadur
»

skripta za članke

Oddelek: Izdelava spletišč
141205 (1027) cahahopie

Več podobnih tem