» »

Kalibracija baterije na prenosniku

Kalibracija baterije na prenosniku

Lucas ::

Ima kdo idejo, kako bateriji na prenosniku povrnit kondicijo?

Kalibracija poteka tako, da se najprej povsem napolni, potem povsem izprazni in zopet napolni. Težava je v tem, da ko pride do prazenja, in je status baterije cca 97%, prenosnik enostavno umre, kot da bi bila povsem prazna.
Prižgem ga lahko šele takrat, ko baterijo vzamem iz prenosnika in jo dam zopet nazaj.

Enako se zgodi, če to delam ročno, ali pa z compaqovim softwerom, ki je temu namenjen.

Gre za compaq evo n610c, baterija je Li-io.
I was here...

zcetrt ::

Jojme... Jaz posedujem đerikoma, ki mi crkne po petih minutah, kot bi bil v najhujših mukah, počakam deset minut, prižgem in dela spet dokler dela, indikator pa kar plava... Sumim, da sem ga dotolkel, ko sem ugotavljal, od kod motnje na ozvočenju in sem ga vklapljal in izkljapljal iz napajanja.

Priporočili so mi nek program (battlfm.exe bojda), ki ga moraš pognati direktno iz dosa. Sem zbootal v dos, pognal program in čakal. Piše, da lahko traja več ur, a pri meni se ni premaknilo v 14 urah, potem sem pa obupal...

Še vedno pa lahko poskusiš.
4.

Samson ::

zcert, tudi jaz imam gericoma in bakterijo ki zdrzi celih 5 minut. Kriv je pa en mrtev clen v bateriji, preverjeno. Odprl sem baterijo in not se en clen greje k 500 mater. Sorry for you...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

MyName ::

Če računalnika nista več v garanciji odprite paket in vsako celico spraznete na 3V (manj ne ker ni dobro za celice) ter jih potem napolnite. Po potrebi postopek ponovite. Tako se izničijo razlike med členi. Če pa to nič ne pomaga jih pa probajte napolniti (vsak člen posebaj) na kakem malo bolšem polnilcu, ki podpira Li-x celice (če imate kakega prijatelja ki se z modelarstvom ukvarja ;) ).

P.S. Pri kakih starih notebookih z NiMH celicami spraznite do 0.7v (naj bi blo 0.8, sam se da na 0.7 s diodami zelo lepo sprazniti). Če ma pa slučajno še NiCd (to bi sicer bla kaka 486 še, pa že tiste so imele NiMH) se jih pa sprazni in čez noč da kar v kratek stik.

zcetrt ::

Kako pa lahko človek y laptopom v garanciji ve, da so krive baterije in ne morda kontroler le-teh? Sam namreč bolj sumim kontroler, saj mi računalnik iznenada ugasne po petih minutah, nato pa po ponovnem priklopu deluje na baterije še tudi do ene ure (indikator kaže npr 70%, prej 8%?
4.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenosnik - kako polniti baterijo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
4115310 (2080) sh00ter92
»

Litij-ionske baterije imajo spominski efekt

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
3514601 (11501) SplitCookie
»

osveževanje akumulatorjev NiCd, NiMH - nateg ali resnica?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
245422 (4641) schurda
»

Prevare pri prenosnikih

Oddelek: Strojna oprema
395085 (3868) overlord_tm

Več podobnih tem