» »

Ne morem surfati preko interneta, torrent dela. router linksys wrt54gs!

Ne morem surfati preko interneta, torrent dela. router linksys wrt54gs!

cyph ::

SON OF A BIT**!!! Samo to sem si še ponavljal zadnje 4 dni.

Inštaliram router (LINKSYS WRT54GS) in internet in torrent client mi normalno delata na obeh računalnikih. Setup na računalnikih in routerju pustim default. Torej nič ne spreminjam na računalnikih (IP obtain automatically), ravnotako na routerju.
Primer, preko noči pustim računalnik prižgam i torrent mi snema dol. Ko se zbudim, torrent še vedno normalno vleče, lučka na ADSL modemu utripa pri 100Mb in ko odprem firefox nekaj časa loada in nato mi reče operation timedout, tipe again the name and address of the site (ali nekaj podobnega), tako poizkusim na drugemu računalniku (ki ne uporablja torrent in ima IE in ista pesem. Firewall je diskonectan na routerju, imam sygate firewall a sem dovolil rabo firefoxa in torrentow.
Edina rešitev je električni izklop ADSl modema in nato priklop. Modem mi je serviser ravno menjal in je nov. Ne vem v čem je lahko problem.
MOgoče je indic to, da ko sem uporabljal BitSpirit in Azureus mi je skakalo okenček, da uPnP ni našel pravega porta ali nekaj podobno. Sedaj uporabljam BitLord in tudi sedaj nekaj torentov se težko poveže. Mogoče se bom vrnil na microTorrent.
Sumim, da je nekaj narobe z uPnP (universal plug and play) čeprav nebi vedel kaj.
Ali moram še kaj nastaviti na računalniku na prime r kakšen IP ali masko ali kaj podobnega. Nimam fiksnega IPja imam dinamičnega, tako, da mi ga določi router, ravnotako je če se priklopim direktno na router.
Uf, lepo, lepo prosim malo pomoči. Ne želim vsake par ur izklopiti modem in potem upati na najboljše.
Router je nov.

cyph

ttquatro ::

Imam zelo podobno težavo, le da uporabljam mtorrent. Imam isti router, kakor hitro poženem mtorrent mi program dela, mozilla in IE pa ne. Občasno, mi celo uspedobit povezavo, a ne vedno. Edina rešitev je da ponovno zaženem računalnik.

kakšna ideja, pomoč?
roka roko umije :)

jan01 ::

1. katere verzije je router( v1, v2,.. v4, ...v7, ...)? Piše na routerju, oz razberi iz začetka serijske številke
2. izklopni dhcp, nastavi si na računalniku fiksne ipje(npr tvoj ip(računalnika, ne zananji na netu!) na 192.168.1.4, subnet mask na 255.255.255.0, gateway na 192.168.1.1, dns server pa na 192.168.1.1(če imaš v routerju vklopljen DNSMasq, drugače pa na ipje dns strežnika na mreži(dvomim, da ga imaš, oz ipje dns strežnikov tvojega ponudnika interneta), da boš lahko odprl potreben port(e). uPnP kar izklopni(če bi ti poguglal kaj je to sploh, ne bi sraševal).
3. a si uporabil ta patch?
4. priporočam µtorrent, pa ne pozabi ga primerno nasavit(odvisno je od hitrosti, ki je imaš. In ta je?
5. občutek imam, da kot velčina ne znaš uporabljati firewalla(sygate). Večina kar da allow za vse. Kaj je potem sploh smisel firewalla?
Drugače priporočam kak drug (boljši) firewall: comodo, outpost, jetico.
...

BlazP ::

Sem mislil, da take nabuloze ze civkajo pticki na drevesih. Torrent programi na privzetih nastavitvah vzpostavijo dalec prevec povezav, kot jih navadni domaci routerji lahko prebavijo. Problem se poveca 2x, ce torrent laufa na dveh racunalnikih. Naslednja cvetka, ki jo bosta ugotovila je najbrz to, da ko laufa torrent, se ping zelo poveca v online spilih. Zaradi takih oslarij serviserji menjavajo cisto vredu modeme in po nepotrebnem zgubljajo cas.

cyph: ce bos v utorrentu, bitlordu, whatever, drasticno zmanjsal stevilo hkratnih povezav, bo problem prakticno resen.

Shinobi170 ::

He he...tudi sam se zajebavam z istim problemom. Imam WRT54G in je ista pesem. Ko je priklopljen samo 1 comp, mi ponavadi vsake toliko resetira povezavo, ko pa sta 2 compa, pa v glavnem noče odpirat web strani (mozilla in ie). P2P progsi delujejo brezhibno. Ja, res je problem v velikem številu povezav, ki se ustvarijo pri P2P in dosti routerjev jih enostavno ne more prežvečiti. Ali sploh ne odpira strani (potem moram resetirat) ali pa odpira tako počasi, da ni za nikamor. Poizkusi z DD WRT firmware (moj router ga na žalost ne podpira, GS pa v verzijah 1-6). V najslabšem primeru menjaj router, tako kot sm ga primoran jaz.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čudno obnašanje uTorrenta in odpiranje portov ( slab prenos )

Oddelek: Programska oprema
82770 (2598) blackbfm
»

Kako nastaviti router?

Oddelek: Omrežja in internet
488478 (7504) Miha_T
»

Tomato firmware in portforward

Oddelek: Omrežja in internet
132223 (2052) Domini
»

Katera kartica za brezžično povezavo