Forum » Programiranje » razvojno okolje za c++
razvojno okolje za c++
motorc ::
Pozdravljeni!
Na faksu me zdaj neki ucijo programirat v c++ (preproste console aplikacije) in tam so mi narocil naj uporabljam bloodshed-ov dev-cpp. Ker mi program ne disi sem si dol potegnu notepad++, ki je leta pred dev-cpp.
Zdaj me pa zanima, ce se lahko v notepadu++ uredi, da mi kodo tudi skompajla? Mislim, da se lahko uporabi kompajler kar od dev-cpp-ja, vendar ne vem kako se to nastima.
Hvala.
Na faksu me zdaj neki ucijo programirat v c++ (preproste console aplikacije) in tam so mi narocil naj uporabljam bloodshed-ov dev-cpp. Ker mi program ne disi sem si dol potegnu notepad++, ki je leta pred dev-cpp.
Zdaj me pa zanima, ce se lahko v notepadu++ uredi, da mi kodo tudi skompajla? Mislim, da se lahko uporabi kompajler kar od dev-cpp-ja, vendar ne vem kako se to nastima.
Hvala.
NoUse4AName ::
Editorjev je malo morje. Kar se pa tiče prevajalnika pa ni neke izbire. Imas microsoftov ali mingw. Dev-c++ ima integriran mingw prevajalnik.
Notepad++ ne poznam, ce se da nastavit prevajalnik pol super. Ce pa ne pa bos moral na roko poganjat prevajalnik, kar pa ni zabavno.
Najlazje bo ce uporabis visual c++ express.
Notepad++ ne poznam, ce se da nastavit prevajalnik pol super. Ce pa ne pa bos moral na roko poganjat prevajalnik, kar pa ni zabavno.
Najlazje bo ce uporabis visual c++ express.
zhigatsey ::
Probaj code blocks meni je kar vredu ide, in lahko si naštimaš katerikoli compiler,
borland, msc++, mingw, watcom... Meni osebno je veliko bolj všeč kot pa devcpp...
borland, msc++, mingw, watcom... Meni osebno je veliko bolj všeč kot pa devcpp...
Nejc Pintar ::
dev-c++ jaz uporabljam pa mi je zelo všeč. Pa še OS je
Lahko je biti prvi, če si edini!
Klemenn ::
visual studio .NET ....
rečte kar čte...intellisense rula...ne rabš kode pisat tolk...
stvar ni tolk butasta kot se zdi...pa še MSDN library je zakon
vsaj probaj, preden popljuvaš
rečte kar čte...intellisense rula...ne rabš kode pisat tolk...
stvar ni tolk butasta kot se zdi...pa še MSDN library je zakon
vsaj probaj, preden popljuvaš
klemen22 ::
Zakaj bi pljuvali? VS (sploh 05) pa itak da rula, intellisence je carski, Msdn pa itak da rula -> take dokumentacije na enmu mestu ne dobiš nikjer
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako gre to v Dev C++ ???Oddelek: Programiranje | 2334 (1805) | bi0s |
» | Code completion pri zastonjskih Ide-jihOddelek: Programiranje | 1912 (1577) | Gundolf |
» | [C++] Kateri C++ IDE je najbolj osnoven?Oddelek: Programiranje | 2267 (1712) | sid_dabster |
» | [GDI+]Glupo vprašanjeOddelek: Programiranje | 971 (792) | W3by |
» | Program, podoben Dev cpp, le da bo delalOddelek: Programiranje | 1987 (1791) | NoUse4AName |