» »

Kater je najboljsi med tremi diski?

Kater je najboljsi med tremi diski?

Racunalnik ::

Prvi disk je SCSI 4cache 10Krpm in naj bi imel vodilo z 160mb/s
Drugi je WD 200gb 8cache 7.2Krpm sata1 150mb/s
Tretji je WD 250gb 8cache 7.2Krpm sata2 300mb/s

Obadva WDja delata na plati k podpira samo sata 1.Scsi ima svoj kontroler.

Vglavnem najhitrejsi je tale sata2,ta tretji disk,moral bi pa po moji logiki tudi SCSI imeti tak prenos(ima pa ta SCSI 6ms hitrejsi cas dostopanja,od obeh diskov),ali pa vsaj tak prenos kot drugi 150mb/s sej je tudi sam SCSI na 160mb/s vodilu.
A je treba tega SCSI kej nastelat al kaj?Jumperjev nimam nic gor ker nevem kaj sploh kej pomeni,imam napisano katere moznosti so sam jest tega ne poznam.
Zanima me ce ima SCSI hitrejsi cajt dostopanja,kolk se to izenaci z vecjim prenosom podatkov z ostalima diskoma?

NAJBOLJ ME ZANIMA:Ce se mi sploh splaca imeti tega SCSIja notri ker je dost glasnejsi?aj

Drugi problem je pa ta da je na tretjem Sata2 disku moznost z jumperjem sklenit pin 5 in 6 za katerega pise sata 150mb/s prenos,zanima me zakaj je sploh ta opcija k sata itak naj nebi nic strepal ce je na sata vodilu.Al stem misljo da prepolovis prenos?Sam ce imam sata1 na plati itak nemore hitreje delat disk ce je kao sata2.

Testi so narejeni z programom HD tach in z drugim testom Long bench 32mb zones.

Kaj ni nobenega maherja ki bi malo po komentiral te diske in pa SCSIja na splosno?

Fizikalko ::

V bistvu se ti ne splača.

Jah delati bi vrjeno moral hitreje,ze obrati so za 2800rpm vecji.Zato me pa zanima ce bi lahko kdo to pokomentiral.

All ::

obrati so že večji, sam je gostota zapisa manjša.
Drugač pa ni noben od diskov nč pretresliuga

Sej to so navadni diski,kaj je pa se boljsega 2x raptor 15000rpm v raid in imas 30000rpm.

Gre se samo zato ker sem mislu da bom stem pridobil,pa vidim da je manj podatkov prenesenih.
rad bi pa se mnenje nekoga ki ima nekaj izkusenj glede tega,ker me res zanima ce so najvec tukaj pomembni podatki,ali se lahko inacijo s tem da imajo pocasnejsi dostop kot IBM in tako naprej.

kixs ::

Raptor ima 10.000 obratov!

Vse je odvisno kaj bi ti rad delal s temi diski... za kopiranje veliko podatkov, je najbolj pomemben prenos, za iskanje po bazah pa hitri dostop. Navadni diski imajo nek kompromis.

LP

Sej zato ga imam in ga uporabljam za C:pac te osnovni programcki da delujejo hitreje in vse kar se tice neta winsow itd.
Dsik ma 18gb tako da gor nimam kej imeti kaksne podatke,to je strogo samo za OS in zato sem sel delat teste ce se res tolk splaca al se ne.

Ce je kdo opazil ima 250gb 0% uporabe procesorja,ibm mal vec,200gb je pa najslabsi.
Kot sem ze reku
Scsi ima 6ms hitrejsi dostop,nekako pa sata 2 wd 250 kaze na to da ma full vecji prenost podatkov 0% procentov cpu porabe.

Nevem tezko se je odlocit,disk na hitro deluje dost hitr k delas kej po okriljem winsov,samo na zacetku k se pc prizge se mi zdi da full dolgo melje,pa explorer odprem pa kr traja skor 1 minuto,pa mi tega nikoli ni delalo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stirje RAM moduli in konflikt?

Oddelek: Strojna oprema
261677 (1399) Tilen
»

Geforce 6600 256 mb,sesuvanje grafike!?

Oddelek: Strojna oprema
181432 (1058) Racunalnik
»